![]() |
Yani Kaptaannn....Sabah sabahhhh..:) Bozmayınız fiyakamızı ...:D :D Çok defa yazdım Haziran ayı diye.....Tabii takip etmezseniz böyle anlaşılır....Küçültme programım bozulduğu için geride kaldımm.....İyi de oldu yani ....Bu kuraklıkta içimiz açılsın birazzz..:D
|
Hibüscusler bu yaz keyifsiz......
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Gerberalar.......
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Yer karanfilleri......
5 Eklenti(ler)
|
Platycodonlar......
3 Eklenti(ler)
|
Gazanyalar.......
5 Eklenti(ler)
|
Haziran ayı sonu ...Bodur dahlialar......
5 Eklenti(ler)
|
Santolinonun çiçekleri.....
2 Eklenti(ler)
|
Coleuslar.......
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Sukulentlerden...............
5 Eklenti(ler)
|
Haziran ayı sonu arka bahçeden............
5 Eklenti(ler)
|
Gloksinia......
5 Eklenti(ler)
|
Haziran ayı sonu ...Peru zambaklarından....
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Peru zambaklarınız müthiş ..maşallah.
|
Haziran-Temmuz Peru zambakları çok keyifliydiler..Ağustos ayında maalesef toprak altına çekildi çoğu.....
|
Merhaba Sayın Berrinb,
Ben kış aylarında bahçenizi nasıl koruduğunu, havaların ısındığı zamana kadar bitkilerinizin durumunu merak ediyorum. Yani fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile mini bir seranız var ama tüm bitkileri taşıma durumu olmaz sanırım ve kalanlar için kış şartları ve sizin takibiniz zor oluyor mu? Her bahar bahçe için sıfırdan bir düzenleme ve emek gerekiyorsa ki öyledir muhakkak sizin bunca yıllık emeğinize şapka çıkarmak lazım. Her köşesi ayrı güzel çeşit çeşit bitkiler maşallah. Sevgi ve saygılarımla.. |
NesliSezgin...Kış mevsiminde yazlık bahçemde mini serada dahi üç senedir sardunyalar maalesef dayanamıyorlar....Burada İstanbuldaki bahçeye göre daha sert geçiyor..Ancak toprak altındaki yumrulu ve rizomlu bitkiler ve kışa dayanıklı Abutilonlar, güller, bahçe yukkaları Hibüscus mutabilis ağaçları sağlam kalıyorlar güneydoğuya bakan kısımda....
Yazlık bahçede camekanlı verandada sardunya ve sukulentleri ve begonvilleri salon tipi bitkileri de elektrikli kalorifer ile kar ve don zamanlarını geçirtebiliyorum....Kasm ortası korumaya alınacaklar ...Bir hayli zor iş beni bekliyor.....:) Her sene bahçede bazı ufak tadilat işleri de çıkmıyor değil....Çeşitleri azaltmaya çalışıyorum ama yine de baş etmek zor....Burası bitiyor , Kasımda İstanbuldaki bahçem başlıyor....Bu minval ile 30 seneyi tamamladım....Tanrı bütün bitkiseverlere kuvvet versin....:) |
Maşallah gerçekten. 30 yıl dilekolay ama belki de hayatın kirinden arınmak için en güzel yaşam şekli. İşte bu nedenle de bu emekler sanat eseri gibi ya da bir roman gibi karşımıza çıkıyor. Ellerinize sağlık.
İyi günler dilerim. |
Teşekkürler NesliSezgin.....Size de iyi günler ....
|
Temmuz ayı......Müftü Sakalı.....
5 Eklenti(ler)
|
Vaur dumanı.......:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 628754
Vapur dumanı ..... Ageratum.... Eklenti 628755 Eklenti 628756 Eklenti 628757 Eklenti 628758 |
Temmuz ayı...Dahlialar açmaya başladı....
5 Eklenti(ler)
|
Felicia.......
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025