![]() |
Bodur dahlialar.....
5 Eklenti(ler)
|
Ön bahçeden......
5 Eklenti(ler)
|
Dahlialar ve Cinyalar....
5 Eklenti(ler)
|
Cinya tohumlarının hepsi tek katlı çıktılar....
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Pasiflora .....sukulentler.....
4 Eklenti(ler)
|
Arka bahçe ,şemsiye altında...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 442713
Eklenti 442714 Mor salkım arada açmaya devam ediyor.... Eklenti 442715 Eklenti 442716 Eklenti 442717 |
Mor salkım kapıları kapattı.......:)
3 Eklenti(ler)
|
Ceylanlar az da olsa açıyorlar....
4 Eklenti(ler)
|
Ağustos sonu sardunyalara hastalık geldi.....
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Kurtarılan sardunya ve sakızların bir kısmı....
4 Eklenti(ler)
|
Sukulent çiçek açtı....Çok beğendim....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 442741
Eklenti 442742 Bu arada yapılan kuş evinin kozalak kızıı.........:) Eklenti 442743 Eklenti 442744 |
Sevgili Berrin hanım, sukulentler, sardunyalar hepsi çok güzel ama en çok da kozalak kız ile kuş evi çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
|
Sevgili ayşeozen , beğeni ve ziyaretinize çok teşekkürler....Yine beklerimm..:)Selam ve sevgiler Muğla ya.....:)
|
Sevgili Berrin Hanım her zamanki gibi önce maşallah!.. Sukulentinizin çiçeği gerçekten çok güzelmiş, çok hoş... Sonraa kuş evi ve kozalak kız harika, sanırım siz yaptınız çok güzel olmuş ellerinize sağlık. İnşallah o kuş evinden yavru kuşların uçtuğunu görebilirsiniz zira çok büyük bir zevk.
Sardunyalarınıza hastalık gelmiş :( üzüldüm. Pekii ne yapacaksınız, nasıl tedavi edilecek o sardunyalar?.. Bu arada benim de komşumun bahçesindeki kuş yuvamdan iki kumru yavrusu büyüdüler ve uçtular... Çok mutluyum... |
Ne güzel..Şu kırmızı beyaz alacalı sardunya beni bir türlü sevemedi..Ne kadar çok edindiysem, o kadar kurudu..Sizinkilere kocaman bir MAŞALLAH....
|
SevgiliYeni Gine,Bizim bahçeye kuşlar pek gelmiyorlar..Çünki bahçede kediler çok geziniyor....:) Keşke bizimde yuvalarımıza öyle yavru yapabilselerdi..
Sardunyalarımın büyük bir kısmı Ağustos sonu kırılıp gittiler...Yalovadan getirttiğim Yılzı sardunyalar bile dayanamadı kırana..:( Şu anda elimde bir kaç tane şubatta yaptığım çeliklediklerim var...Artık seneye yine güzel cinslerini bulacağım..Ne yapalım...Kalan sağlar bizimdir hesabıı.....:))) Topraklarında gri renkli tombul kurtlar buldum ..Bütün kökleri kemirmişler... Hiçbir ilaç da çare olmuyormuş bunlara ..Sadece ayıklayıp yok etmek gerekliymiş.... |
Sevgili sonkez, o gördüğünüz sakız sardunyası...Oda hiç keyifli değil..Belki şimdi sonbahar gibi biraz canlanırlar...Sakızlar da bu sene hep dipten kararıp çürüme yaptılar....Ne olduğunu hiç anlayamadım...Görüştüğüm çok sayıda arkadaşın bahçesinde de böyle olmuş....
|
Şu böcek elimde beş dakika böyle durdu......:))
4 Eklenti(ler)
Eklenti 443192
Bu çiçeklere konmak mı istedi ...?? Eklenti 443193 Eklenti 443194 Kırmızı beyaz...İsmi Türk gülü imiş.... Eklenti 443195 |
Pembe balon çiçeği.....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 443201
Eklenti 443202 Bu arada yapılan domates sosu güneşte kurutuldu.... Eklenti 443203 Eklenti 443204 |
Japon gülleri sürekli açıyorlar....
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Semizotu çiçeği hızını kaybetti......
5 Eklenti(ler)
Eklenti 443212
Boyuna bakmadan açan beyaz hatmi....:) Eklenti 443213 Eklenti 443214 Eklenti 443215 Bu pholox yerini hiç sevmedi...Başarısızım bu çiçekte ...:( Eklenti 443216 |
Soğanlı begonyalar açtıkça açıyorlar.....
5 Eklenti(ler)
|
Begonyalar.....
5 Eklenti(ler)
|
Pembe beyazlar........
5 Eklenti(ler)
|
En beğendiğim soğanlı begonya......
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Hoyanın çiçeklenmesi.....:)
4 Eklenti(ler)
Eklenti 443271
Eklenti 443272 Hoya ve torf toprak alındı..... Eklenti 443273 Yeni güzeller.... Eklenti 443274 |
15 senedir hoya çiçeğini yeni görüyorum.....
4 Eklenti(ler)
|
Merhaba Berrinb,
Japon güllerini bende Akçay'daki bahçemde büyütüyorum. İstanbul'da kışın soğuk olduğu için ne yapıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla soğuğa dayanısızlar. Acaba bende alsam istanbul'da kapalı balkonda yetiştirebilir miyim? Sevgiler.. |
Kapalı balkonda ısı l2-10 C den aşağya düşmediği takdirde yaşatabilirsiniz..Ama benim geçen kış evin içinde bıraktıklarımın hepsi dondular...Yazılk evde bırakmıştım....Arada sulandıkları halde ...:(
|
şimdi korktum işte . 4 adet japonum Akçay da bahçede kurursa ağlarım kimsede susturamaz.
|
Ne kadar çok çeşidiniz var....Çok beğenerek seyrettim...Hoyada sizi sevindirmiş ne güzel....
|
Sevgili birtanecik, Akdeniz iklimindeki şehirlerde ben bunları sokaklara ve bahçelere dikili vaziyette küçük ağaççıklar halinde gördüm...Ilıman iklimde bahçede oluyorlar , Akçay ın kış vaziyetini siz daha iyi bilirsiniz...12-10 C den aşağıdaki ısıda sanırım donarlar..siz onları bence balkon veya korunaklı bir yere sarıp bırakınız...Derimm...:)
|
Sevgili sonkez çok teekkürler beğeni ve ziyaretinize ..selam ve sevgiler...:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025