![]() |
Sevgili Kaptan zst...Bence 20 cm derinlik az...Ben yaz kış aynı yerde durabilsem esaslı bir havuz yaparım...Ama git ..Gel olunca bakımı ellere kalıyor ve banada üzünü kaynağı oluyor..
Ama sizin bahçeniz müsait ...Ben size güzel bir gölet yapınız derim...Vallahi size de bahçenize de çok yakışır....Haydi gayret...Sizi buradan tanıdığım kadarı ile sizin elinizden hiç bir şey kurtulmaz...:)))) Siz bu işi kendiniz ve Adil in yardımı ile yaparsınız.. Güzel bir gölet yapınız ..Şeklini de biraz doğaya uydurunuz, derim..Su bitkileriniz de benden olsun ....Söz hemşerim...:) Hemen yarın yer tesbiti yapınız ve kazma...kürek bu iş olur.:)) Havuz faaliyeti resimlerinide sevgili adil çeksin..Bekliyoruuuzzz...:) Fazla uğraşmanıza da gerek kalmayacak sanırım....:)) Ben İstanbul dan patriot füzelerini attım .... Havuzun yerini tesbit edip açacaklaarr...:))) |
Alıntı:
Üst üste gelince sizi epey yordu bu rahatsızlıklar, ama enerjinize hayranım. |
Sevgili mandalinci, özlettiniz..Çoktandır sizi göremedim bahçelerde...Gerçi bende bahçeleri çok dolaşamıyoruum,yoğunluktan...:(
Evet aynen üst üste gelince bir hayli yoruldum ve kilo kaybına uğradım...Üzüntüden geceden geceye yediğim yemek bile bana fazla gelmeye başladı...Vitaminler de olmasa enerji felan hak getire olacak gibi...:))) Moralimi ve eski düzenimi elimden geldiğince bozmamaya çalışıyorum..Oğlum Uğur çok hassas ,bu konularda...:( Canım ziyaretiniz beni mutlu etti...Yine beklerim..Size ve sevgili annenize selam ve sevgilerimi gönderiyorum..:)) |
[QUOTE=berrinb;1043770]Eklenti 344217
Eklenti 344218 Bu senenin sakatlanmış martısı....Uçamadığı için bizde misafir...:)) Eklenti 344219 Eklenti 344220 Eklenti 344221[/QUOTE Berrin Hanım, O deniz kenarında olsam herhalde yorganı rıhtıma sererdim. Taze taze balık. Bizim yerimize de yiyin. Biz de anca göletlerdeki balığı bilhassa levrekleri yiyoruz. Bu sene levrek boldu. Daha olta dibe inmeden kapıyorlar. Kendinize iyi bakın. selamlar. |
1 Eklenti(ler)
hastanıza acil şifalar diliyorum.
Bu kadar sıkıntı ve uğraş arasında hala aktif ve hızlısınız. Bugün süpriz iki klargo geldi ve biri sizden. Çok teşekkür ederim. Daha önce yolladığınız dahliya soğanlarıyla aynımı bunlar. Çok daha iri oldukları kesinde. Birde sizden bir ricam olacak ne olduklarını ve cinslerini yazarsanız memnun olurum. Acele etmeyiniz ben beklerim . Yeterince işiniz gücünüz vardır zaten. |
Sevgili Cumhur Tonba ,yine hoşgeldiniz ve güle güle arkadaşım...Artık alıştık Huduniliklerinize ...:))))
Artık havalar soğudu, rıhtıma yorgan değil elektirikli battaniye sersniz yatılacak gibi değel..:)) Balık da pek yakalayamadık, bu mevsim...Balıklar da akıllandılar..kuru ekmeğe gelmiyorlar....:)) sizde kendinize iyi bakınız.... Bayramdaann, bayrama görüşmek üzere...:)))) Selam ve sevgiler Uzunköprü ye ve size..:) |
Sevgili Kaptan zst, arkadaşım sağolunuz..Teşekkür ederim...Dahliaların renklerini hiç ayırd edemeden; yağmurlu ve zor bir havada söktüm ....Artık ne çıkarsa bahtınıza olacak...Yeşil uzun yapraklı olanlar ve uzun kahverengi kök Bahçe yukkalaarıdır... İri soğanlar nergis, sarımsak gibi olan soğanlar lale, ufak yassı yumruular glayöller...
Listeme göre, birde şebboy ve mor ipomea sarmaşık tohumu var..Yanlız resimden soldan ikinci poşeti tanıyamadım....Bu defa çok arkadaşa ,yolladığım için aklımda tutamıyorum...Kayıtlara ve resime göre yazıyorum...Yarısını da Adil için gönderdim...Baharda bir parti daha göndereceğim..... G üle güle iyi günlerde dikip büyütünüz..Eminim sizin bahçeniz ve ellerinizde harika olacaklardır......Selam ve sevgiler... |
Alıntı:
Berrin abla hızına yetişmek çok zor.Ulaşımın hızı Patroit olunca.:D Abla bizi İstanbul dan teşvik ediyorsunuz destek oluyorsunuz.Bu kadar güzel paylaşım yapan bir ablamız olunca, bize de işbaşı yapmak kalıyor. Geçenlerde abeyim aldığı bambu gövdelerini bana gösterdi ,nereden aldığını söyledim.Batı tarafımızda bir ırmak kenarında bolca olduğunu söyledi.Bende dikmek için bu tür bambu arıyordum.Boyu 5-6 m olan gövdesi çok hafif ve sağlam.Bahçe düzenlemesinde böyle bambular çok hoş görünüyor.Şimdi o ırmaktan bambu fidanları almak için uygun bir gün oraya gitmeyi düşünüyorum. Göndermiş olduğum kargo da 4 adet hatmi fidesi vardı hani o yeni karanfil gibi açan ve çok renkli yeni tür.Benden istemiştiniz.Tohum gönderecektim gelecek yıl çiçek açacakları için geç kalır diye fidelerden 4 adet gönderdim.Durumları nedir bilmiyorum.Renkleri ne olduğunu bilmiyorum.Fidelerin arasından öylesine aldım ve gönderdim. Tekrar çok teşekkürler ediyorum Berrin abla. Saygılar selamlar. |
Sevgili berrinbb, eşinize acil şifalar dilerim. Kendinizi lütfen ihmal etmeyin.
Çok öptüm... |
Sevgili adil,bambu dedikleriniz saz mı?? Şimdi merak ettim ben....Keşke resimlerini paylaşsaydınız...Hatmi fidelerini yaprakları çok küçük olduğu için ben tanıyamamıştım..Yazdığınız iyi oldu ..ben onları da melek borusu zannetmiştim...Onlarda saksıya dikildiler...Ve geçen sabah baktığımda yaprakları gelişmeye başlamış...Şu anda iyiler ama kışın karda mini seraya almak durumundayım..
İnşallah sağ salim atlatırız kışı..:) Renklerini de açınca görürüz... Görüşmek üzere..Selam ve sevgiler..:)) |
Sevgili jineop , hoşgeldiniz..Güzel dilekleriniz ve ziyaretiniz beni mutlu etti...Teşekkürler ederim....Görüşmek üzere selam ve sevgiler canım..:)
|
Alıntı:
Almaya gidince fotoğraflarını çekip sayfanızda paylaşırım.Afrika bambu sunun bir çeşidi yani. Hatmileri kış bitimi toprağa dikersen daha güzel gelişme gösterirler.Boyları 80 cm kadar büyüyor ve dallanıyor.Her dalında çiçek açıyor.Fideleri mini serada korumanız iyi olur. Saygılar selamlar Berrin Abla. |
Sevgili kardeşim Adil...bambu resimlerini bekliyorum... Hatmiler küçükyapraklarını tazelemeye başlamışlar...Melek boruları budakları da aprak çıkarttı...Kışın inşallah koruyabilirim..Çok teşekkürler tekrar..selam ve sevgiler..:))
|
Sevgili Adil,melek boruları ve hatmilerin yaprakları.....
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 345774
Eklenti 345775 Eklenti 345776 Bu sabah Trabzon' dan havalanan feiko patriotları mutfak tavanına yağmağa başlayınca neye uğradığımızı şaşırarak uyandık...:)))) Sevgili Kaptan zst.yaptınız yine yapacağınızı....Ama bu bombalar ilk defa tanıştığım çok lezzetli bir meyve imiş....İlk fırsatta bir kaymak ağacı alıp ,boş bulduğum bir yere dikeceğim..:)) Çiçeği de çok güzel ve asil görüntülü....Daha ne olsun....:))Zahmetleriniz ve beni bu güzel ağaç ile tanıştırdığınız için çok çook teşekkürler arkadaşım...Bu arada Feiko ağacının da iyi reklamı oldu....:)))) Ellerinize sağlık ,bahçenizin bereketi de daim olsun inşaallah.....:)) |
Ne kadar güzeldir bir kargo alabilmek Berrin Hanım; bir açıyorsunuz içersinde hazine yatıyor. Gönlünüzce inşallah deyiiip; darısı başıma inşallah diyorum.
|
Berrin hanım günaydın.
Kargoda ezilme olmadığını görünce inanın ben sizden daha çok memnun oldum. Afiyetle tüketiniz. Bir mesajınızda , bu meyveyi ilk gördüğünüzü ve tadını bilmediğinizi yazmıştınız. O mesajdan sonra aklımda hep yollamak vardı. kısmet bu haftaya imiş. Kabuklarını elma gibi çok ince soyarak tüketebilirsiniz. Benol Hazaroğlu reçelini yapmış. Sayfasında bende gördüm. Bu da benim için bir ilk oldu. Fidan alacağınız zaman 2 adet almanızı öneririm. Çünkü bu meyvenin özelliği kendini dölleyen değil yanındaki bir başka feikoyu dölleyen çiçeklere sahip. Tek ağaçtan meyve alamazsınız. Bende fidesi var ama 20 cm. Büyük fide alarak erken meyvesini görmek istersiniz diye düşünüyorum. Bendekiler 4-5 sene sonra anca meyve verir. İsterseniz yollayabilirim. Sadece enter tuşuna basıp okeylemeniz yeterli:D Tekrar geçmiş olsun eşinize Mutlu haberler dileyerek saygılarımı sunarım |
Sevgili Yeni Gine,Sağolsun,Trabzon lu hemşerim sevgili kaptanzst, bu sene bana böyle çok sürprizler yaptılar...Tabi ki çok sevindim ama,bi o kadar da arkadaşlara zahmetler oluyor diye üzülüyorum...:)
Size de istediğiniz tohum veya çiçek varsa gönderilir..Niye olmasın..:)) Sevgi ve selamlar ....:)) |
Sevgili arkadaşam kaptanzst, kargo sağlm bir şekilde geldi..Bir tek çürük dahi yok..Çok fazla yollamışsınız...Ben de bir kısmının, Benol hanım gibi reçelini yapmayı düşünüyorum....
Ağacını bu gün bir seradan sordum...Esas sahibi yoktu...çalışan kişi de adını bile bilmiyordu...Ben İst. da bulabileceğimi sanıyorum....Bulamazsam sizden isterim ...Çok çok teşekkürler...Görüşmek üzere...Sevgi ve selamlar ailenize ve size..:)) |
Alıntı:
|
Ekim ayında ...Fatih kadınlar Pazarından görüntüler....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 345869
Şimdi adı Siirt pazarı olmuş....Ve sokak sağlı sollu et restorantları ile dolmuş...Ben buraya 20 kusür senedir yeni geliyorum...:) Eklenti 345870 Eklenti 345871 Bu meyveler Siirt den geliyormuş.... Eklenti 345872 Eklenti 345873 |
Böyle antep fıstığını ilk gördüm...Rengi harikaymış...
3 Eklenti(ler)
Eklenti 345875
Sarı alıç... Ben bu orman meyvesini çok severim... Eklenti 345876 Armutların da kokusu ve tadı çok değişik ve güzeldi...:) Eklenti 345877 |
Alıç ve armut aldım..Bu sokağı böyle faal görmek çok güzeldi...:))
3 Eklenti(ler)
|
Kurban bayramında yazlık bahçeden görüntüler....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 345881
Eklenti 345882 Eklenti 345883 Eklenti 345884 Yazın sıcaktan açamayan begonyalar, coşmuş.... Eklenti 345885 |
Arka bahçede de çiçekler bayram yapıyorlardı...:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 345886
Eklenti 345887 Tecrübelerime göre açık renk dahlialar sıcak ve soğuklara karşı daha dayanıklı oluyorlar...Koyu renkler ise daha erken sararıp bozuluyorlar...Belkide benim bahçemde öyle....Kaç senedir açık renkler böyle Aralık ayına kadar ayakta kalıp çiçek açıyorlar.. Eklenti 345888 Eklenti 345889 Eklenti 345890 |
Begonya ve sardunyaların keyflerine diyecek yok...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 345891
Bu arada Uğur ile denizin son defa keyfine vardık... Eklenti 345892 Eklenti 345893 Eklenti 345894 Çakıl taşlarını topladım...Kaktüsler için.. Eklenti 345895 |
Bayram için varendayı biraz renklendirmek gerektiğini düşündüm....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 345896
Yine Aytekin sera nın yolunu tuttum...Kasımpatları ve güzel güller vardı..Meyve fidanları çokluktaydı... Eklenti 345897 Eklenti 345898 Bayram süresinde bana eşlik edecek güzeller....:)) Eklenti 345899 |
Arka bahçenin sarı gülü açmış....:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 345900
Eklenti 345901 Bu kasımpatları ve begonyalar beni dört gün idare ederler...Daha sonra toprağa dikilecekler.... Eklenti 345902 Eklenti 345903 Eklenti 345904 |
Maviye pembe yakışırr......:))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 345905
Eklenti 345906 Ortadaki pembeyi çok beğendim..... Eklenti 345907 Eklenti 345908 Sol taraftaki ebrulilerde çok güzel... Eklenti 345909 |
Şimdi kasımpatı zamanı.....
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025