![]() |
İpek çiçekleri .....
5 Eklenti(ler)
|
taze üzüm saklama metodu.....:))
4 Eklenti(ler)
Eklenti 337205
Bir misafirimden duyduğuma göre salkımların saplarına diğer salkımlardan bir üzüm tanesini geçerip asarsanız..6 ay kadar tazeliğini muhafaza ediliyormuş... Bende bahçenin son üzümlerini denemeye karar verdim.....:)) Eklenti 337206 Eklenti 337207 Eklenti 337208 |
Yer çimi yağmurlardan sonra ......
5 Eklenti(ler)
Eklenti 337209
Sardunyaları bu sene toprağa diktim...Bu kış böyle deneyeceğim... Eklenti 337210 Eklenti 337211 Eklenti 337212 Eklenti 337213 |
Sıcaktan bunalan çiçekler biraz yeşillenmeye başladılar...:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 337214
Eklenti 337215 Eklenti 337216 Eklenti 337217 Sarı erikleri yerden toplamaktan çok şikayetçiyim..Toplanmazsalar , baharda erik fideleri sökmek durumunda kalıyorum..:( Eklenti 337218 |
Eriklerin halleri.......
5 Eklenti(ler)
Eklenti 337219
Sakızlar canlandılar.... Eklenti 337220 Eklenti 337221 Tohumdan çıkan kaynana dili fideleri.... Eklenti 337222 Geçen sene dikilenler kışı bahçede geçirdiler...Bu senede bahçede bırakacağım.. Eklenti 337223 |
Varendadakiler.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 337224
Eklenti 337225 En son alınan üç nilüfer..... Eklenti 337226 40 poşet obelyadan kalanlar....:)))) Eklenti 337227 Soğan begonyalarının sarkan cinsleri şimdi açmaya başladılar...Çokk geeeçç...:) Eklenti 337228 |
Bu yaz da böyle geçtiii...Şirin sözlü sevgiliiii.......:)))
3 Eklenti(ler)
Eklenti 337229
Kapıları kapattık.... Eklenti 337230 Evi ve çiçekleri böyle bırakıp da......:(( Eklenti 337231 |
İstanbul yoluna çıktık.........:(
4 Eklenti(ler)
Eklenti 337232
Böyle temiz ve doğal yollardan Eklenti 337233 geçerek........ Eklenti 337234 Kulelerimize geri döndük....:(( Ama hafta sonlarını saymazsak..Yine görüşeceğiz inşallah .....:))) Eklenti 337235 |
Günaydın.
Begonyalar yerde orman ağacı gibi olacaklar.Dar alandan geniş alana çıkan çocuklar gibi neşelenecekler. Avize çiçeği muhteşem görünüyor. (Geeeel bir kaç yıl gel:=)) Güzel görüntülerde buuşmak dileğiyle.. |
Üzümle ilgili fikir gayet mantıklı ve güzel.Sonuçları test edip görmek lazım.
Kolay gelsin Berrin abla. |
Sevgili Yeni gine,sizde hoşgeldiniz..Çiğdemler ilkbahar ve sonbaharda açıyorlar...Bu ilkbaharda yeni alıp diktiğim crocus soğanları, yazın kuruyup kayboldular , şimdi yine yeşil yaprakları çıktı ve yakında açacaklarını sanıyorum...Bu sarı çiğdemler senelerdir yazlık bahçesinde duruyorlar,ve biryerler kazıldıkça soğanları oraya buraya tesadüfen atılıyor ...
Bu yüzden bahçeye yayılmaları kolay oluyor...:)) Yeni dökülen tohumlardan çıkan fideleri kışın iyi bir ortamda muhafaza ettiğinizde yaza kadar büyütmüş ve çiçekle bir hale getirmiş olursunuz.. Ama o ortamı kış kıyamette evlerde sağlamak çok zor...En iyisi seracı olmak diyorum ben....:)))selamlar ve sevgiler.....:) |
Sevgili Kaptan zst, sardunyalar ,saksılardan toprağa geçince birden yeşillenip gürleştiler...Ben bu sene onları toprakta bırakacağım...Yan komşunun yerdeki sardunyalarını takip ettim, iki senedir kar kış kıyametten sağlam çıkıp baharda yine açtılar...
Ben varendada üzerlerine naylon örtüp korumaya almıştım..Ama bazısı tam kurumuştu...Bazısıda çok keyifsizdi... Yukkalarınızın büyüme hızını arttırmak istiyorsanız duvar veya taş dibine dikiniz ve sulayınız derim...Ben size yukka kökü de yollayacağım..Duvar diplerine dikerseniz aynı zamanda koruyucu olur, çünkü dikenleri battığı yeri sızlatıyor...:))) Selam ve sevgiler....:) |
Sevgili kardeşim adil, üzümleri deneme amacı ile astım...İlk defa duyduğum bir konuydu...Çok orjinal geldi...:) Sizde uygulayınız..
selam ve sevgilerimi gönderiyorum..:) |
Teşekkürler Berrin Hanım; zira ben bu sene bütün soğanları yaz sonu yerlerinden söküp havadar bir yerde saklamaya çalıştım. Sizin de çiğdemleri görünce acaba hata mı ettim diye düşündüm biran... En kısa zamanda zaten dikeceğim artık inşallah bütün soğanları. Bir daha da kolay kolay yerlerinden çıkarmamayı düşünüyorum...
|
Sevgili YeniGine,keşke sadece çiğdemleri sökmeseydiniz...Şimdi çiçek açmış olacaklardı..Bence şimdi tekrar toprağa alırsanız ancak ilkbaharda açacaklardır...Şimdi sümbül,nergis çiğdem,lale ve benzeri soğanları dikme zamanlarıdır...:)
İnşaalah ilkbaharda güzel çiçeklerinizi görmek dileği ile..Selam ve sevgiler....:)) |
Evet Berrin Hanım çok haklısınız; fakat işte hepsini birden söktüm. Artık inşallah ilkbaharda görürüm çiçeklerini. Evet sabırsızlıkla birkaç gün daha bekleyeyim yeni soğanlar da alayım söktüklerim ile birlikte yeniden dikeyim diye düşünüyorum...
Teşekkür ediyorum. |
Yazlık dönüşünde;İstanbul ön bahçenin halleri........
5 Eklenti(ler)
Eklenti 338842
Saksılardaki cam güzelleri kurumuş,saksılar boş kalmıştı.. Eklenti 338843 Eklenti 338844 Eklenti 338845 Eklenti 338846 |
Sağlam kalan çiçekler. Begonyalar ,kanarya....
5 Eklenti(ler)
|
Sundavil,begonyalar ve katmerli cam güzeli iyi kalanlardan...
5 Eklenti(ler)
|
Ön bahçenin sakız ve sardunyalarının keyiflerini iyi buldum....:)
5 Eklenti(ler)
|
Pembe begonyanın havası yerindeydi.....:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 338862
Eklenti 338863 Şu kedinin oturduğu yere bakar mısınız...Kuşu kıskanıyor..:)) Eklenti 338864 Arka bahçeye yeni aldığım sakızlar...Bu sene bu sakızları deneyeceğim...Bu cins kış sğuklarına dayanıklı ve aralık ayında dahi çiçek açtığını Almanya ve Belçika da görmüştüm...Bu sene İstanbul sokaklarını da bu sakızlar süslediler... Eklenti 338865 Eklenti 338866 |
Yeni sakızlar ve arka bahçede sağlıklı bulduklarım...
3 Eklenti(ler)
|
Küpeler sonbaharı sevdiler.....:)
4 Eklenti(ler)
Eklenti 338870
Eklenti 338871 Eklenti 338872 Mutlu Kutlu beyefendinin hediyesi devamlı açmakta....:)) Eklenti 338873 |
Bahar sonu biçilen yoncalar yeniden canlandılar.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 338879
Küpeler.... Eklenti 338880 Eklenti 338881 Kurudu zannederek çok çok üzüldüğüm Clematislerin yeniden canlandığını görmek ,beni çok mutlu etti....:)) Eklenti 338882 Eklenti 338883 |
Arka bahçeden.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 338884
Çiğdemler tek tük çıkmaya başlamışlar.... Eklenti 338885 İnci ağacı yine incilerini döktü.......:)))) Eklenti 338886 Eklenti 338887 Eklenti 338888 |
Dahlialar birer ikişer açmaya çalışıyorlar....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 338889
Eklenti 338890 Eklenti 338891 Bu yaz kuruduklarını gördükçe üzüldüğüm şimşirler,yeniden canlanmaya başladılar...Sıcak havayı sevmiyor olmalılar...:) Eklenti 338892 Eklenti 338893 |
Yine güzel güzel gezindik bahçelerinizde, çiçeklerin, bitkilerin arasında ;) Çok büyük keyif alıyorum çektiğiniz fotoğrafları seyrederken, ellerinize sağlık ;)
Manisa'da yaşayan ve üzüm bağı olan bir akrabamız var. O da aynı şeyi tavsiye etmişti bize. Üzüm salkımının arkasına bir tane üzüm takıp gazeteye sardıktan sonra dolapta uzun süre bekletebilirsiniz demişti. Biz asmamıştık ama, salkımların her birini ayrı gazeteye sarıp çok uzun süre dayandırabilmiştik buzdolabında. Her işin bir sırrı var demekki ;) |
Sevgili Gülenmelek ziyaretinize memnun oldum....Şu anda neredeyse bir ay oldu ...Üzümleri yazlıktaki varenda ya asmıştım..yani açıkhavada duruyorlardı...Şimdi yazlıktayım ve üzümlerin sağlam olarak durduğunu gördüm...Etrafında çok az sayıda küçük bitki sinekleri vardı ... Ama koparıp yendiğinde lezzetinden hiçbir şey kaybetmediğini gördük..
Gerçekten eski insanların bazı usulleri çok yararlı ...Elektrik olmayan bir ortamda olduğumuzu düşününüz.....:)) Sevgi ve selamlar.....:) |
Berrin hanımcım merhaba:) onlarca sayfa dolaşmam gerekecel yaz boyu dolaşamadım sayfalarınızı ama değer. Bitkileriniz harika.. Küpe çiçekleriniz çok güzel. Devamındaki bitkiler de. Görüşmek üzere, sevgiler:))
|
Sevgili sevim.K sizi bahçelerde göremedik ..Özlettiniz...Yine beklerim..selam ve sevgiler canım..:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025