![]() |
Sevgili nurguldk,laleler sümmüller çok güzel olmuş.
|
sayın nurguldk lale sümbülleriniz ve taş çiçekliğiniz çok hoş
|
Nurgülcüm bahçen çok güzelmiş,barbekü önündeki kırık taşlar ve arası çimen harika bi görüntü,sümbüllerine bayıldım özellikle beyazda çok asil duruyor,
|
Taş çiçeklik harika!
Soğanlılarla bu kadar dolgun bir görünüm elde etmek zordur aslında. :) Nergislerin 3 rebgi yan yana çok yakışmış. Ben bu sene hep beyaz, pembe, bordo tonlarında lale diktim. Annem de lale bence kırmızı olmalıdır, o olmazsa da sarı olmalıdır diyor. Ben onu sizin bahçeye getireyim. :D |
Sevim abla ve r.ali, çok teşekkür ederim
|
Alıntı:
Sümbüllerin hele kokusu, tüm bahçe sümbül kokuyor :) |
Alıntı:
|
Sümbüller harika, o kadar canlıki koklasam kokusu gelecek gibi :D
|
Sevgili nurguldk, Sümbüller çiçekçide çekilmiş hissi uyandırıyor çok hoş, bahçe düzenide harika.
|
Sevgili nurguldk laleler çok güzel nergiz sümbüller coşmuş maşallah sevgili Satı hanıma katılıyorum bahçe düzeniniz çok güzel...
|
Sevgili Gilan,
Soğanlıları ektiğim yerin tabanı taşlı olduğundan sanırım işe yaradı. Oradaki toprak hiç çamur olmuyor. Ne kadar yağmur yağsa da hem nemli durumda. Bir de bahçe toprağıyla yanmış koyun gübresini, yarıyarıya karıştırdım diyebilirim Önerilen öyle olmasa da :D Sümbüller biraz sık olmuş ama.. Ben de böyle seviyorum :p Lale soğanlarını öbek şeklinde koydum toprağa, ancak sırasını hesaplarken ortaya uzun, kenarlara kısa türleri yerleştirdim. Uzunlar, kısalardan daha sonra açıyor. Yani henüz açmadı. E bu durumda lale sezonu epey uzun sürecek :D Her zaman beklerim. Anneni de alıp gel :) |
Sevgili Bettyycim, Satı Hanım ve Burak çok teşekkür ederim :)
Bettyycim, bana daha önce gönderdiğiniz mum çiçekleri aldı başını gidiyor :) Hele bir tanesi uzadıkça uzuyor. Yarım metreyi geçti. Ama uzadıktan sonra yaprak çıkarmaya başladı. Pek anlayamadım :) |
Sayın nurguldk harika görüntüler ellerinize sağlık gün geçtikçe çok güzel olacak bunu şimdiden görüyorum doğallığı yakalamaya çalışın mümkün mertebe, yapay malzeme ve objelerden kaçınmanızı öneririm(benim düşüncem)işiniz çok, ama sonuç harika olur,hep söylüyorum yorgunluk bizim arkadaşımız ancak,akşam geriye dönüp baktığımız da işte o an başarmanın verdiği haz yarının enerjisi oluyor.Bu kadar yazmak yeter işler bizi bekliyor herkese kolay gelsin:)
|
Cimler cıkmaya başlayınca süper olmuş o bölüm. Hele sümbüller nergis harika.
Harika bir bahce olacak , offfff. Ellerinize sağlık. Kaya bahceni fotoğrafla merak ediyorum:) |
Yücel Bey çok teşekkür ederim. Bahçede doğallık sizin işiniz. Tavsiyeleriniz aklımda olacak.
Daha ben yolun çooook başındayım. Ama yolun başı yokuşmuş gerçekten :D İş çok... Ekiyorum, dikiyorum hala boş geliyor gözüme :) Ama şimdiden, bahçedeki güzellikler beni fazlasıyla mutlu ediyor. |
Cemo,
Kaya bahçeme toprağı kapatacak birşeyler yapmam lazım. Düşünmekteyim... Senin talaş olayı iyi de, rüzgarda heryer talaş olabilir. Taş daha iyi olacak sanırım. Ama onca taşı nasıl bulacağım bilmem :) |
Sayın Nurguldk bahçeniz her gün biraz daha güzelleşiyor.Yeni aldığınıç çiçekleriniz çok güzeller,güle güle büyütün.Kaya bahçenize şimdiden bayıldım,daha sonraları harika olacağından eminim,formu çok hoş.bence üzerine taş kapatın,şöyleki bazı yapı marketlerde l kg kadar torba içinde mıcır cinsli renkli veya beyaz taşlar satılıyor,ben bir sene evvel Bauhaus dan almıştım.kaktüslerin aralarına onları koydum,pembe renkli olduğundan çok dekoratif durdu.Sizinki çok çok güzel olur sanıyorum.Ellerinize sağlık,bahçenizden her gezişimde zevk alıyorum.Selamlar.
|
Berrin Hanım teşekkür ediyorum. Söylediğiniz gibi o renkli ve beyaz taşlar çok hoş duruyor. Benim kaya bahçesini 15-20 kg taş bile kurtarmaz diye düşünüyorum. Haftasonu Bauhause ve diğerlerine uğrayacağım sanırım. Burada taşçılar var onlara da bakarım artık :)
|
Alıntı:
|
Talaş- mıcır .. Bu olabilir. Çünkü yazın da burada çok rüzgar oluyor.
|
Taş için Eskiişehir yolunda yanılmıyorsam 27. km'de Taş Market var. Eskişehir istikametine giderken yolun solunda kalıyor. http://www.tasmarket.gen.tr/
Ben falezleri, beyaz taşları falan hep oradan aldım, yapı marketlere göre bayağı daha ucuz. Aklınızda bulunsun. :) |
Alıntı:
|
Nurgülcüm,
Haymana yolu üstünde taş satan birçok yer var. Özellikle taş dünyası diye bi yer var çeşidi fazla oranın. |
3 Eklenti(ler)
Bahçedeki Alyssumlar... Ben bu çiçeği gerçekten çok sevdim. Tohumdan da kolaylıkla çimleniyor. Ancak şaşırtması çok zor oluyor. Bahçeye tohum atmak en mantıklısı..
Eklenti 210348 Eklenti 210349 Eklenti 210350 |
Renkleri güzelmiş nurguldkçüm benim beyaz var.
|
4 Eklenti(ler)
İşte baharda beni en çok mutlu eden Japon elmalarım
Eklenti 210357 Eklenti 210358 Eklenti 210359 Eklenti 210360 |
Diktiğim tüm çalıların isimlerini birbirine karıştırdım. Bu kimse artık, çok güzel minik beyaz çiçekler açıyor :)
Deutzia gracilis (havlu püskülü) Eklenti 210351 Eklenti 210352[/QUOTE] |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Minyatür Güller,
Küçüklüğüne aldanıp çok sık dikmişim. Haftasonu ayırdım merak etmeyin :) Eklenti 210366 Eklenti 210367 Eklenti 210368 |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Meyve ağaçları, Elma çiçeği, Armut çiçeği, diğeri kim bilmiyorum.Eklenti 210369
Eklenti 210370 Eklenti 210371 |
2 Eklenti(ler)
|
Sevim abla, beyazı da tohumdan yaptım ama bahçeye taşırken biraz yamuldu. Toparlanırlar inşallah.
|
Onların adına teşekkür ediyorum mandalinci :)
Sanırım bunlardan 7-8 tane var arkalardakiler de dahil olmak üzere. Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Yoğun çiçekli zamanında bahçede müthiş görünüyorlar. |
3 Eklenti(ler)
Albino Adeniumlarım hayatlarına son verdikten sonra, 3 tane farklı Adenium kaldı :)
Haftasonu onları bulundukları yerden çıkardım. Bonsai denemesi için kazık kök varsa kesecektim ama baktım kayda değer bir kazık kök yok :) Bir de korktum, becerebilir miyim diye :) Üstü düz bir taşı temizleyip, antibakteriyel ile fısfısladım. Saçak kökleri taşın çevreleyecek şekilde Adeniumun köküne sıkıca koyup, gübreli bahçe toprağı koyduğum başka bir saksıya diktim. Çok profesyonel olmasa da en azından bitkinin fazla uzamasını engeller diye umuyorum. Göreceğiz :) Bu işlemleri yapmadan önceki durumları.. Eklenti 210374 Eklenti 210375 Eklenti 210376 |
3 Eklenti(ler)
Bu sene sebze bahçesine, sadece domates, biber ve ısrarlara dayanamayarak salatalık ekeceğim. Ve tabii yeşillik..
Tohumdan Pembe domates ( 3 sene önce PDA dan alınmıştı. Ondan beri tohum mahsülden alınıyor ve hiç ilaçlanmadı :) Siyah Tula domatesi fidesi. Ben yaprak ve gövdesinde fark göremiyorum. Ve biber... Eklenti 210385 Eklenti 210386 Eklenti 210387 |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan Nakkaş sarmaşık,
Gerçek yerlerine yani saksılara aldım. Ancak gövdesi çok cılız. Umarım yaşatabilirim. Çok beğeniyorum bu sarmaşığı :) Eklenti 210388 Eklenti 210389 |
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan Heliotropium,
Sadece iki tane çimlendi. Onlara da gözüm gibi bakıyorum :) Şaşırttım bile :) Eklenti 210390 |
2 Eklenti(ler)
Yıldız çadırı,
Hava hala soğuk olduğu için henüz bahçeye taşıyamadım :( Eklenti 210393 Eklenti 210394 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025