![]() |
2 Eklenti(ler)
Yine arabanın hali.. Benimle seralarda koşuşturan minik kızım, arka koltukta yorgunluktan uyuyakaldı. Resimde çocuk koltuğunda uyuyor :)))
Eklenti 208051 Eklenti 208052 |
2 Eklenti(ler)
Sardunyalarım.. Daha almam lazım :)) Sevgili Gilanın kulakları çınlasın :)
Eklenti 208053 Eklenti 208054 |
4 Eklenti(ler)
Taş çiçeklik rengarenk, sümbüller, laleler, nergisler, bahçenin heryerinde bir sümbül kokusu :))
Eklenti 208055 Eklenti 208056 Eklenti 208057 Eklenti 208058 |
5 Eklenti(ler)
Saksılar da artık bahçeye çıktı. Girişteki camlı bölme boşalınca garip oldum. Bizim o ayakkabılarımızı bile zar-zor çıkardığımız yer meğerse ne büyükmüş :))
Sırasıyla Frezya, İxia, Gala ve Zambaklar Eklenti 208064 Eklenti 208065 Eklenti 208066 Eklenti 208067 Eklenti 208068 |
Sevgili nurguldk,yine nevar ne yok almısın hayırlı olsun.
|
Sevgili nurgül ne güzel resimler,sümbüller laleler hele hele sardunyalar çok güzeller.
Doldurmuşsunuz yine arabayı. Onlar bide yerine yerleştimi ne güzel olur bahçeniz. |
3 Eklenti(ler)
Duvar diplerine sırayla diktiğim ortancaların soğuktan yaprakları yanmıştı. Artık korkum geçti, hepsi sürgün vermiş çok mutlu oldum :)
Saksıdaki de geçen seneki, değişik bir tür ortanca, mavi, sadece kenarları açanlardan, :) Türünü bilmiyorum.. Eklenti 208075 Eklenti 208076 Eklenti 208077 |
2 Eklenti(ler)
Mandavil gelen geçeni başına topluyor güzelliğiyle.. Sitede o kadar ilgi çekti ki geceleri içeri alıyorum başına birşey gelmesin diye :D
Eklenti 208078 Eklenti 208079 |
3 Eklenti(ler)
İşte huzurlarınızda haftasonu seralarda beni en çok mutlu eden şey;
Campanula (maviş), mavi-beyaz alacalı ve katmerli beyaz :D İnsan daha ne ister :D Eklenti 208080 Eklenti 208081 Eklenti 208082 |
1 Eklenti(ler)
keşke herşey çiçekler kadar güzel olsa......
|
1 Eklenti(ler)
Bunda da cemonun kulakları çınlasın. Sukulentlere de bulaştırdı beni. Onsuz çıkamıyorum seralardan ;)
Eklenti 208084 |
Ama haksızlık bu,
pazar günü bende karşıyakadaydım yoktu maviş çiçeği,nerden aldınız bunu ya, |
Handan o benim kızım olsun :) 4,5 yaşında daha ama seralarda ben bi çiçeğe saldırıyorum, o bir çiçeğe :)
Sevim Hanım, bakıyorum sitede herkes aynı :) Çiçekçilerden çıkamıyorum. Haftasonu çiçek alırken, son demlerimde artık, cebimdeki paranın bittiğini bildiğim halde, kasaya bunu da koy, şunu da koy diye annemi de bitirerek çıktım Karşıyakadan :( Valla sonumuz hayır olsun:D |
1 Eklenti(ler)
Kaya bahçesinde bir bölümü krizantem yapmaya karar verdim. Ve bunu alarak ilk adımı attım. :D
Eklenti 208085 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bunun adını unuttum 3 farklı rengini aldım kaya bahçesi için, (Phlox'muş)
Aubrieta buldum sonunda 1 koca kasa aldım ama yetmedi. Tohumdan yaptıklarım da var gerçi. Ve bodur güller. Bu somon rengine bayıldım. Eklenti 208087 Eklenti 208088 Eklenti 208089 |
1 Eklenti(ler)
Bunu annemin komşusu verdi. 2 kök, uzun ağaç gibi. Dibinden sürekli sürgün verirmiş. Çok güzel çiçekleri var. Bilen var mı ??
Eklenti 208090 |
3 Eklenti(ler)
Kaya bahçesinden saxifragalar, ne muhteşem çiçeleri var. Ne kadar zarif duruyor olsalar da o incecik saplarının üzerinde çok güçlü çiçekler;
Eklenti 208092 Eklenti 208093 Eklenti 208094 |
Alıntı:
Hepsini güle güle büyütün. :) Hafta sonu hem siz, hem handan hanım hem de ben Karşıyaka'daydık demek ki. Belki de birbirimizin yanından geçtik gittik. :) |
5 Eklenti(ler)
Kaya bahçesinden sukulentler, inşallah yayılacaklar da ben göreceğim :)
Eklenti 208095 Eklenti 208096 Eklenti 208097 Eklenti 208098 Eklenti 208099 |
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
İnşallah uygun mekan ve zaman olursa toplantıya katılıp tanışmayı çok isterim.
|
Handan,
Arada kaçırmışım :) Karşıyaka'da Uzman'dan aldım. Karşıyakada değişik türler bulmak için içerdeki seraları dip bucak dolaşmak gerekiyor. Kapıya hep aynı şeyleri koyuyorlar. |
Sevgili nurguldk, yeni bitkilerinizi güle güle büyütün, hepsi çok güzeller. Sedumlar, Ankara'da, kışın? Sizinkiler yaşarsa, ben de hepsini bahçeye aktaracağım. Saksılardan ev halkı rahatsız da.:(
|
Alıntı:
|
Her çeşit sedum almışsınız, ne kadar güzeller. :)
Ben bu kaya bahçesinin oturmuş halini çoook merak ediyorum, tabloluk olacak. Phlox da var mı? Bu arada sevgili SDurul, sedumların tamamına yakını -30 gibi derecelere kadar dayanır. :) Benim bahçemde 2 senedir var. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkürler gilan... 137. mesajda adını unuttuğum Phlox :)
|
Alıntı:
Kanarya gülü, yeni favorim. Nisan ayında çiçeklenip ilk donlara kadar çiçekli kalıyormuş. Komşumuzun bahçesinde görünüşü harika, ağaç gibi. Bana verirken favorilerim arasına gireceği pek aklıma gelmemişti. Çok çabuk gelişiyormuş. İnşallah benimki de o hale gelir :) |
Alıntı:
|
Teşekkür edrim Fatma hanım. Evet mavişleri karşıyakadan aldım.
|
Sizin araba seyyar Karşıyaka olmuş maşallah :D Kaya bahçesi çok güzel olacak. Sizin sedumları gördükce bende hevesleniyorum. Ortancaların yaprak vermesi çok güzel ama sıkıcı olan her sene soğuklardan etkilenip , bir sonraki sene yeni yaprak vermesi dolayısı ile gelişmesinin çok geç olması. Biz Ankaralılar zoru başarıyoruz :o
|
Evet Sevgili Füsun, Ankara da işimiz biraz daha zor. Ama gün geçtikçe de bu iklimde ne güzellerin olabileceğini öğrenmiyormuyuz :)) Hatta ne güzeller var ki Ankarada olup da Akdeniz de yaşayamayan :)
|
Sabah kalktım, bahçeye çıktım. Dedim ki dışarda cennet var :))
Bir tane sümbülüm dünkü şiddetli yağmurdan kırılmış. Üzüldüm desem yalan olur :) Hemen kesip vazoya koydum. Doğru kahvaltı masasına (tabi önce herkesin burnuna dayadım bir) Bu kokuyla kahvaltı etmek paha biçilemez !!! |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu taş çiçekliktekiler beni her sabah felaket mutlu ediyor. ;)
Sümbüller rengarenk, yanında da nergis objektife poz vermiş. Eklenti 209128 Eklenti 209129 |
2 Eklenti(ler)
Çimlerimiz de çıkmaya başladı. Yağmura kızıyorum ama çim yeni olduğu için de seviniyorum aslında :)
Taş çiçeklik Eklenti 209130 Eklenti 209131 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025