![]() |
Türkiye'de hobi bahceleri hakkinda hala bir bilgi edinemedim.Amacim, Almanya'daki hobi bahceleri ile ilgili bir kiyaslama yapmak.....Gönül isterdi ki ülkemizde de ayni prensiplerle ayni düzenle hobi bahceleri olusturulabilinsin, zira sosyal daynisma-imece güncellesir...
|
Alıntı:
|
benim bildiğim Ankara da Atatürk orman çiftliğinin yanında hobi bahçeleri var. orayı büyükşehir belediyesinden yıllık olarak kiralıyorsunuz, birçok apartmanda oturup toprakla uğraşmak isteyen ve toprağı olmayan vatandaşlar oradan kiralıyor, örneğin orada çalıştığım zamanlarda müdürümün vardı, ben onun oraya ziyarete giderdim. hepsinde elektrik, su ve kameriyesi var, hafta sonları toplanıp piknik bile yapabiliyorduk. ekip biçiyordu müdürüm. bizede oradan çıkan ürünlerden getiriyordu. bunun gibi birçok ilde hobi bahçeleri var. örneğin izmirdede, inciraltı tarafında var. ama gidip incelemedim. sadece gelip geçerken görüyorum. Hani kendim küçük bir bahçe aldım ya artık onları incelemeye ihtiyaç duymadım galiba.
|
Sayın mösön Dumlu;Hobi bahçenizi ilgi ile inceledim. Ayrıca köyünüze ait web sitenizide inceledim. Almanyada olmak özlem duymak zordur. Bu kadar sene oralar da kaldıktan sonra buralar size zor gelir.Selam saygılar..
|
Türkiye'de Hobi Bahcelerinin Konumu
Alıntı:
|
Yurtdisinda yasamanin zorluklari
Alıntı:
|
Hobi Bahcemden Fotograflar
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Yesil bahce artiklarin önemi:
Her bahcenin bir kompost yeri olmali, ot ve benzeri her türlü yesilliklerin bir araya toplandigi ve onlardan kendi gübremizi üretmek icin. Ayrica kalin dallari da yakmadan degerlendirebiliriz.Örnegin, iki metre uzunlugunda, bir metre genisliginde ve yüksekliginde bir yer hazirliyarak en alta kalin dallari, üzerine ince dallari yaprak ve sökülen otlari üst üste koyarak ve en üste de en az 15-20 cm. toprak koyarak üzerinde sebze yetistirebiliriz. |
Alıntı:
bahsettiğiniz kalın kütükleri gömerek üzerine 15-20 cm toprak atarak yapılan uygulamada verim çok oluyormu acaba..? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Evet, dediginiz gibi Almanca'da "Hochbeet" derler, Türkce karsiligini bilmiyorum. Hayet basit yapimi, en az 80 cm ile bir metre eninde, bir o kadar yüksekliginde uzunlugu ihtiyac ve malzemelere göre sandik seklinde yapilir, en altina kalindallar, üzerine pür gibi inceleri, daha sonra yaprak ve ot cinsinden yesil artiklar, onun üzerine biraz kompost topragi ve nihayet 15 cm. civarinda toprakla en üstü örtülür. Alt tarafi yesil artik oldugundan sicak olur, her türlü sebze cok güzel yetisir.Biz burada yapiyoruz, tavsiye ederim, gayet iyi verim alinir.
|
Bir baska arakadasa biraz detayli anlattim, verimi gayet güzeldir, ayrica belli bir sene sonra kendi kompost topraginizi elde etmis olacaksiniz.
|
Elbette ülkemizde de hobi bahceleri var, biliyorum ama ülke genelinde bir örgütlenme ve bir tüzüge göre bahce düzenlemesi bambaska bir konu.
|
Bana zor gelen tek bir konu, insanlarimizdaki eski samimi anlayisin kaybolusu, mammdiyatin zirve yapmasi. O kadar olmus ki kültürümüzün yerini maddiyatcilik almis.
Saygilarimla |
Fotograf yüklemede maalesef sorun yasiyorum.
|
''Hochbeet" in aramalarda kullanılacak karşılığı hugelkültür olabilir. :)
|
Hochbet yukseltilmis yatakda olabilir. Ada seklinde bahceler
|
Hobi Bahcemden Görüntüler
Alıntı:
|
Kompost ile ilgili fotograflar yükledim.Görmek isteyen arkadaslar en son ekledigim fotograflarda görebilir.
|
Kompost yerimizden görüntüler...
Hobi bahce dernegimize ait 112 bahce olup yesil bahce artiklarini kompost yapiyoruz.
|
Fotoğrafları galeri yerine buraya yükleseniz daha iyi olacak...
|
Fotograf yüklemede biraz sorun yasiyorum. Haklisiniz, bütün fotograflarim hobi bahceleri ile ilgili.
|
Hobi bahcem ve bahcelerden yeni görüntüler...
5 Eklenti(ler)
Hobi Bahcemden yeni görüntüler, kompost ve benzerileri...
Üyelerin bahceleri, citler ve bahcemden sebzeler (Almanya) |
Hobi bahcemden yeni görüntüler (Almanya)
5 Eklenti(ler)
Hobi bahcem ve bahcelerden yeni görüntüler...
|
Hobi bahcelerinden görüntüler (Almanya)
5 Eklenti(ler)
Kompost yerimiz, citler ve degisik görüntüler
Lavendel ve Rosmarin... |
5 Eklenti(ler)
Hobi bahcelerinden görüntüler devami...
|
Ellerinize emeğinize sağlık.Her nerde ne şartlarda yaşarsanız yaşayın İstenirse demekki güzellikler elde edilebiliniyor.
Saygılar |
Tesekkür
Alıntı:
Saygilar |
Kompost ile elde edilen toprak cok verimli oldugu gibi uzun vadeli topragi iyilestirme yöntemidir. Ne yazik ki yillar öncesinde ekinler bicildikten sonra tarlada kalan saplar yakilirdi. Simdilerde sanirim yakilmiyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025