agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Hobi Bahceleri (Almanya) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/22995.htm)

Mösün Dumlu 21-02-2013 16:35

Türkiye'de hobi bahceleri hakkinda hala bir bilgi edinemedim.Amacim, Almanya'daki hobi bahceleri ile ilgili bir kiyaslama yapmak.....Gönül isterdi ki ülkemizde de ayni prensiplerle ayni düzenle hobi bahceleri olusturulabilinsin, zira sosyal daynisma-imece güncellesir...

seyfi0505 23-02-2013 21:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mösün Dumlu (Mesaj 1106015)
Türkiye'de hobi bahceleri hakkinda hala bir bilgi edinemedim.Amacim, Almanya'daki hobi bahceleri ile ilgili bir kiyaslama yapmak.....Gönül isterdi ki ülkemizde de ayni prensiplerle ayni düzenle hobi bahceleri olusturulabilinsin, zira sosyal daynisma-imece güncellesir...

Sayın Mösün Dumlu;Türkiyenin her yeri hobi bahçesi siz Konyalı olarak iyi bilirsiniz

dilek aydemir 25-02-2013 09:42

benim bildiğim Ankara da Atatürk orman çiftliğinin yanında hobi bahçeleri var. orayı büyükşehir belediyesinden yıllık olarak kiralıyorsunuz, birçok apartmanda oturup toprakla uğraşmak isteyen ve toprağı olmayan vatandaşlar oradan kiralıyor, örneğin orada çalıştığım zamanlarda müdürümün vardı, ben onun oraya ziyarete giderdim. hepsinde elektrik, su ve kameriyesi var, hafta sonları toplanıp piknik bile yapabiliyorduk. ekip biçiyordu müdürüm. bizede oradan çıkan ürünlerden getiriyordu. bunun gibi birçok ilde hobi bahçeleri var. örneğin izmirdede, inciraltı tarafında var. ama gidip incelemedim. sadece gelip geçerken görüyorum. Hani kendim küçük bir bahçe aldım ya artık onları incelemeye ihtiyaç duymadım galiba.

ergun tulay 25-02-2013 12:46

Sayın mösön Dumlu;Hobi bahçenizi ilgi ile inceledim. Ayrıca köyünüze ait web sitenizide inceledim. Almanyada olmak özlem duymak zordur. Bu kadar sene oralar da kaldıktan sonra buralar size zor gelir.Selam saygılar..

Mösün Dumlu 17-03-2013 23:16

Türkiye'de Hobi Bahcelerinin Konumu

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seyfi0505 (Mesaj 1107751)
Sayın Mösün Dumlu;Türkiyenin her yeri hobi bahçesi siz Konyalı olarak iyi bilirsiniz

Dogrudur söyledikleriz özellikle bizim Eregli "Yesil Eregli" olarak anilir ancak hobi bahcelerinin Almanya'daki örgütlenmesi, tüzügü ve belli bir düzen icerisinde dinamikligi cok farkli....

Mösün Dumlu 17-03-2013 23:21

Yurtdisinda yasamanin zorluklari

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ergun tulay (Mesaj 1108679)
Sayın mösön Dumlu;Hobi bahçenizi ilgi ile inceledim. Ayrıca köyünüze ait web sitenizide inceledim. Almanyada olmak özlem duymak zordur. Bu kadar sene oralar da kaldıktan sonra buralar size zor gelir.Selam saygılar..

1978 yilinda Almanya'ya geldigimde dil sorunu zorluklarini yasadim ama uyumda bir sorunum olmadi ancak iletisimin ve küresellesmenin en hizli yillarini yasadigimiz günümzde dediginiz zorluklari yasiyorum. Ama sorunun kaynagini iyi tesbit etmek gerekir diye düsünüyorum...

Mösün Dumlu 17-03-2013 23:32

Hobi Bahcemden Fotograflar

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 871623)
Sayın Mösün Dumlu bahçenizin fotoğraflarını yukarıda sondan ikinci fotoğraf ebadlarında eklerseniz,ben şahsen sevineceğim...Küçük bahçe fotolarında bahçenizin güzelliklerini tam olarak göremedim...Çok gelişmiş bahçelere benziyordu ...Çok çeşitli sebzeleriniz olmalı ...Biraz detaylı görmek isterim:)) ellerinize sağlık...Selam ve sevgiler ...

Hobi bahcemden degisik mevsim görüntüleri

Mösün Dumlu 16-01-2014 20:06

Yesil bahce artiklarin önemi:
Her bahcenin bir kompost yeri olmali, ot ve benzeri her türlü yesilliklerin bir araya toplandigi ve onlardan kendi gübremizi üretmek icin. Ayrica kalin dallari da yakmadan degerlendirebiliriz.Örnegin, iki metre uzunlugunda, bir metre genisliginde ve yüksekliginde bir yer hazirliyarak en alta kalin dallari, üzerine ince dallari yaprak ve sökülen otlari üst üste koyarak ve en üste de en az 15-20 cm. toprak koyarak üzerinde sebze yetistirebiliriz.

Safranlı 17-01-2014 15:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mösün Dumlu (Mesaj 1241623)
Yesil bahce artiklarin önemi:
Her bahcenin bir kompost yeri olmali, ot ve benzeri her türlü yesilliklerin bir araya toplandigi ve onlardan kendi gübremizi üretmek icin. Ayrica kalin dallari da yakmadan degerlendirebiliriz.Örnegin, iki metre uzunlugunda, bir metre genisliginde ve yüksekliginde bir yer hazirliyarak en alta kalin dallari, üzerine ince dallari yaprak ve sökülen otlari üst üste koyarak ve en üste de en az 15-20 cm. toprak koyarak üzerinde sebze yetistirebiliriz.

bizlerde kompost yapıyoruz
bahsettiğiniz kalın kütükleri gömerek üzerine 15-20 cm toprak atarak yapılan uygulamada verim çok oluyormu acaba..?

Mösün Dumlu 23-01-2014 18:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mösün Dumlu (Mesaj 1122582)
Dogrudur söyledikleriz özellikle bizim Eregli "Yesil Eregli" olarak anilir ancak hobi bahcelerinin Almanya'daki örgütlenmesi, tüzügü ve belli bir düzen icerisinde dinamikligi cok farkli....

Gercekten öyle, arkadasin dedigi gibi Konya'da var, icini gezmedim ama her yolculugumda bakiyorum ve belli bir düzen göremiyorum. Sadece hobi bahcesi. Almanya ile kiyaslamak istemem ancak onlarin yaptigini biz neden yapamiyalim...

Mösün Dumlu 23-01-2014 18:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 1241859)
bizlerde kompost yapıyoruz
bahsettiğiniz kalın kütükleri gömerek üzerine 15-20 cm toprak atarak yapılan uygulamada verim çok oluyormu acaba..?

Kalin kütüklerle kompost yapmak yerine daha güzel baska bir sey yapilabilir. Almancada "Hochbeet " diyorlar, Türkce cevirisi anlamini vermiyor. Tarif edeyim daha güzel olur sanirim.Ebat olarak 2-3 metre uzunlugunda bir metre eninde ve 80-100 cm. yüksekliginde bir dikdörtgen prizmasi düsünün.En alt kismina kalin kütükler, üzerine ince dallar ve onun üzerine de yaprak ve benzeri kücük bahce artiklari, varsa onun üzerine de kompost topragi, en üste de normal toprak 15-20 cm. Dikeceginiz her türlü sebze muazzam olacaktir. Zamanla alt tarftakiler de kendiliginden kompost olacaktir.

Mösün Dumlu 18-02-2014 21:40

Evet, dediginiz gibi Almanca'da "Hochbeet" derler, Türkce karsiligini bilmiyorum. Hayet basit yapimi, en az 80 cm ile bir metre eninde, bir o kadar yüksekliginde uzunlugu ihtiyac ve malzemelere göre sandik seklinde yapilir, en altina kalindallar, üzerine pür gibi inceleri, daha sonra yaprak ve ot cinsinden yesil artiklar, onun üzerine biraz kompost topragi ve nihayet 15 cm. civarinda toprakla en üstü örtülür. Alt tarafi yesil artik oldugundan sicak olur, her türlü sebze cok güzel yetisir.Biz burada yapiyoruz, tavsiye ederim, gayet iyi verim alinir.

Mösün Dumlu 18-02-2014 21:42

Bir baska arakadasa biraz detayli anlattim, verimi gayet güzeldir, ayrica belli bir sene sonra kendi kompost topraginizi elde etmis olacaksiniz.

Mösün Dumlu 21-07-2014 21:31

Elbette ülkemizde de hobi bahceleri var, biliyorum ama ülke genelinde bir örgütlenme ve bir tüzüge göre bahce düzenlemesi bambaska bir konu.

Mösün Dumlu 21-07-2014 21:33

Bana zor gelen tek bir konu, insanlarimizdaki eski samimi anlayisin kaybolusu, mammdiyatin zirve yapmasi. O kadar olmus ki kültürümüzün yerini maddiyatcilik almis.
Saygilarimla

Mösün Dumlu 26-07-2014 21:01

Fotograf yüklemede maalesef sorun yasiyorum.

Melih Bakırlıoğlu 27-07-2014 07:17

''Hochbeet" in aramalarda kullanılacak karşılığı hugelkültür olabilir. :)

fagu03 27-07-2014 14:11

Hochbet yukseltilmis yatakda olabilir. Ada seklinde bahceler

Mösün Dumlu 01-08-2014 23:47

Hobi Bahcemden Görüntüler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mösün Dumlu (Mesaj 738652)
Fotograflari gönderiyorum, arkasi gelecek.

Hobi Bahcemden görüntüler. Kompost yapma...

Mösün Dumlu 04-08-2014 21:42

Kompost ile ilgili fotograflar yükledim.Görmek isteyen arkadaslar en son ekledigim fotograflarda görebilir.

Mösün Dumlu 10-09-2014 20:54

Kompost yerimizden görüntüler...

Hobi bahce dernegimize ait 112 bahce olup yesil bahce artiklarini kompost yapiyoruz.

malina 11-09-2014 12:16

Fotoğrafları galeri yerine buraya yükleseniz daha iyi olacak...

Mösün Dumlu 14-09-2014 18:13

Fotograf yüklemede biraz sorun yasiyorum. Haklisiniz, bütün fotograflarim hobi bahceleri ile ilgili.

Mösün Dumlu 14-09-2014 22:54

Hobi bahcem ve bahcelerden yeni görüntüler...

5 Eklenti(ler)
Hobi Bahcemden yeni görüntüler, kompost ve benzerileri...
Üyelerin bahceleri, citler ve bahcemden sebzeler (Almanya)

Mösün Dumlu 14-09-2014 22:57

Hobi bahcemden yeni görüntüler (Almanya)

5 Eklenti(ler)
Hobi bahcem ve bahcelerden yeni görüntüler...

Mösün Dumlu 14-09-2014 23:00

Hobi bahcelerinden görüntüler (Almanya)

5 Eklenti(ler)
Kompost yerimiz, citler ve degisik görüntüler
Lavendel ve Rosmarin...

Mösün Dumlu 14-09-2014 23:03

5 Eklenti(ler)
Hobi bahcelerinden görüntüler devami...

bahtiyar02 14-09-2014 23:38

Ellerinize emeğinize sağlık.Her nerde ne şartlarda yaşarsanız yaşayın İstenirse demekki güzellikler elde edilebiliniyor.
Saygılar

Mösün Dumlu 15-09-2014 08:56

Tesekkür

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 1319304)
Ellerinize emeğinize sağlık.Her nerde ne şartlarda yaşarsanız yaşayın İstenirse demekki güzellikler elde edilebiliniyor.
Saygılar

Verilen emekler bir sekilde meyvesini veriyor, severek yapilan isler dediginiz gibi nerede olursa olsun güzellikler kendini gösteriyor.
Saygilar

Mösün Dumlu 13-02-2015 23:58

Kompost ile elde edilen toprak cok verimli oldugu gibi uzun vadeli topragi iyilestirme yöntemidir. Ne yazik ki yillar öncesinde ekinler bicildikten sonra tarlada kalan saplar yakilirdi. Simdilerde sanirim yakilmiyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025