![]() |
Alıntı:
|
Sayın Minarislim;
Bahçenizin düz oluşuna kıskançlıkla değil, ama imrenmeyle baktım. Benim bahçemde, Evliya Çelebi’nin tabiriyle, “kahve fincanı koyacak" tek düzlük var; oraya da Japon bahçesi inşa etmeye çalışıyorum. Bu gidişle araziyi ütülemem gerekecek. Yedek Subaylık eğitimimi Etimesgut’ta yapmış, Temmuz’da 3000 metre koşmuş biri olarak Ankara’nın sıcağını çok iyi bilirim. O sıcakta mâaile çalışmanız takdire şayan. Ağaçlarınız, fide ve fidanlarınız gerçekten çok güzel ve sizin gibi sahipleri olduğu için de hayli talihliler. Kronik göz rahatsızlığı olan bir olarak, o cânım yeşil kurbağayı ilk başta ağacın meyvesi zannettiğim için kusura bakmazsınız herhalde. Bu arada yeğeniniz çok şirinmiş. İki oğul babası olarak şimdiden tâlibim. Böyle bir zamanda bağ bahçe işlerini seven gelin bulmak kolay mı? Kendisini GSS (Gelin Seçme Sınavı)’ndan muaf tutuyorum. Şimdiden bir Trabzon hurması -Allah söyletti galiba!- pardon burması bilezik sipariş ettim bile. :D Şaka bir yana; güzel insanların güzel bahçesi ve çok daha güzel olacağına inanıyorum. Allah, sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte bahçenizde, o güzel Isparta gülleri misali uzun ve güzel bir ömür nasip etsin size. |
Sayın Selim-i Ahir;Teşekkür ederim.Uğraşıyoruz işte.Ata toprağına sahip çıkıyoruz.Büyük bir heyes ve gayretle çalışıyoruz.Benim kızım sizin orada yani Ktü'de okuyor.Fatih Eğitim Faültesinde.Bu yıl üçüncü sınıfa geçti.Oralara gittim gezdim.Bahçenize bizim herhangi bir katkımız olursa seve seve yaparız. Sevgiler,selamlar.
|
5 Eklenti(ler)
Fidanlar büyümeye devam ediyor :)
|
4 Eklenti(ler)
fidanların resimlerine devam :)
|
5 Eklenti(ler)
fidanlar :)
|
3 Eklenti(ler)
fidanlar fotoğrafları
|
5 Eklenti(ler)
fotoğraflara devam
|
4 Eklenti(ler)
bugün son fotoğraflar
|
merhaba sayın Minarislim, fideleriniz salikli görünüyor ellerinize sağlık.
|
Sayın sevim4;Teşekkür ederim.Çimlendirdiklerimizden yüzlercesi soldu gitti. Ancak bu kadarını kurtardıklarım.Sulamadamı hata ettim yoksa gübre vermiştim ondan'mı bilmiyorum.
|
Benimde oldu ben sabırsızım galiba biraz kışında ekdiklerimin çoğunu kayıp ettim.
|
5 Eklenti(ler)
Kavun'ların ikinci çapasını yaptık.04 07 2010.
|
5 Eklenti(ler)
Bahçede kayısı hasatı.
|
5 Eklenti(ler)
Bu yıl kayısıda hasat iyi oldu.
|
5 Eklenti(ler)
Diğer güzellikleride görüntüledim.
|
5 Eklenti(ler)
En çok sevindiğim olay ak duta yaptığım yaprak aşısı tutmuştu.
|
3 Eklenti(ler)
Hatice Kement Hanımın gönderdiği Mum çiçeği çeliği tuttu galiba.Yaprak çıkartmaya başladı.Menekşelerimizde açmaya devam ediyor.
|
Barbunya fasulyeler çiçekteler.Domatesler kızarmış fakat biz bahçeye gitmeden kardeşim toplamış.Bize'de iki adet tadımlık bırakmuş.
|
İş yerimdeki güvey fenerleri tomurcuklanya başladılar. Biraz daha belirginleşsinler resimliyeceğim.Kara dut çeliklerim yapraklanıyorlar.Fidanlarım yeni yeni gelişiyorlar,serpiliyorlar.Bugün goji Berry'lerin bir kısmını saksılara aldım.
|
Abi;
Buraların yerel tabiriyle; Yeter da! Gönderdiğiniz resimlere bakarken kendimi ciğerci dükkânı önündeki aç kedi ya da bal dolu kavanozların bulunduğu vitrini yalayan aç ayı gibi hissettim diyeceğim neredeyse. Maşallah bahçeniz ayrı güzel ofisiniz ayrı. Dosyaların önündeki saksılar hakikaten hoş bir ironi olmuş. İlginizi ve azminizi takdir ediyorum. Ankara'ya defalarca gelip onca zaman geçirmiş biri olarak bahçenizi nasıl fark etmedim diye yanıyorum. Kısmet değilmiş demek ki? İnşallah başka bir sefere... Bu arada Kasım'da birkaç dosta Bilberry fidanı göndereceğim. Arzu ederseniz sizi de listeye ekyebilirim. Selam ve saygılarımla... |
Sayın Ömer hocam;Yetmez da.Gelecek nesillere bir karış daha fazla yeşil örtü bırakalım.Yeni başlıyorum da.2 dönüm yerim var. Bu sonbaharda ağaç dikmeye başlayacağım.Artık yerleşim planında ve ağaç seçiminde yardımcı olursunuz. Ankara'ya geldiğinizde misafir etmek isterim.Köyümüzü ve bahçemizi görmüş olursunuz?Bilberry fidanı isterim.Ben'de size kızım okula giderken kara dut fidani gönderirim da....:)
'' Artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin.Ürününüz bol,ocağınız esen olsun.Allah ağız tadınızı bozmasın.Dede Korkut gibi dua edeyim dedim.(Sizin akıcı yazılarınız karşısında oldumu bilmem. :) Ömer Hocam;Ankara'dan selamlar,sevgiler. |
Ben de kendimi üslûp sahibi zannederdim, ama karşıma Dede Korkut’tan, Şeyh Edebali’den Hacı Bayram-ı Veli’den el almış bir usta çıktı. “Büyüğümüze karşı boynumuz kıldan ince!” kavlince haddimizi bilip edebince yazarız bundan sonra biz de.
Sizdeki bu ilgiyi görünce, nedendir bilmem, birkaç yıl sonra o 2 dönümün yetmeyeceğini düşünüyorum. İşin ilginç yanı insan her işte bir doyuma ulaşıp bir zaman sonra bıkıyor, ama tabiat tutkusu, bağ bahçe uğraşısı deniz suyu içmek gibi. Tuzlu su içildikçe nasıl harareti artırıyorsa, diktiğiniz ağaçların çiçeğe meyveye durduğunu görmek, çiçeklerin açıldığına şahit olmak daha fazla ekip dikme arzusu uyandırıyor. Bir süredir, yaklaşık 15 dönümlük arazinin ıslahıyla uğraşmak, Japon bahçesi ve ona uygun bir ev tasarlamak, geleneksel mimariye göre yapılmış bir barakayı restore etmek ve bana tecrübe namına ne kazandırdı bilemem, ama bilgi, malzeme fikir sahip olduğum her şeyi paylaşmaya hazırım. Yerleşim planı konusunda müsterih olunuz. Araziniz oldukça düz olduğu için göz önüne almanız gereken birinci husus estetik ve pratik düzenleme olacak. Burası benim çalıştığım konulardan oluyor müsterih olun. Ağaç meselesine gelince: Seçimde de teminde de elimden gelen yardımı esirgemeyeceğimden emin olabilirsiniz. Artık kuryemiz de var. Ankara’ya kısmet olursa gelecek yılın Mayıs’ında gelmeyi planlıyorum. Zayıf bir ihtimal, ama belki bu Kasım’da da gelebilirim. Kısmet diyelim. Sözünüzün üstüne söz söyleyecek bir hal kalmadı. Öyle bir dua ettiniz ki bana sadece “Katılıyorum.”, pardon “Âmîn” demek kalıyor. Kandiliniz mübarek olsun. Selam ve saygılarımla. |
Estağfurullah Ömer hocam.Sizin gibi yazı ve söz üstadının yanında lafı bile olmaz bizim kelamın.Sözlerinizle beni onurlandırdınız,teşekkür ederim.Her zaman beklerim.Kandiliniz mübarek olsun.
|
Selam Minarislim.
Sizin bahçede görünmeden bi gezdim ama inan bişe çalmadım. Aklimda kalmadı değil hani. Unutmadan şu kuyu işi benim aklıma takıldı. Kendi imkanlarınızla 10 m boruları nasıl çakabildiniz ? Bende su var ama kendi kuyum olmasınıda çok isterim.Bu çakma işi ne kadar zamanda ve kaç m olur acaba . Bizim topraklarda ağırdır. Toprağı havalı tutmak için iananım Uzungölün içinin temizlenmesinde çıkan milden 5 kamyon getirdim toprağın bir kısmına karıştırıp kivi diktim.. Toprak için her şeyi yaparım. Kar olarakda bana verdiği sebze ve meyvelerdir.Onları görünce ömrüm artıyor. Bu arada kızınızın fatih eğitimde olduğunuda yazmışsınız. Derler ya dünya küçük. İşte öyle bir şey. Benim kızım fatih eğitimi 2 sene önce bitirdi şimdi oğlum devam ediyor 2. senesi. Bİraz daha karıştırırsak belkide akraba çıkacağız:=)) Kaptandan mektup gibi oldu. Bahçe ve ürünleriniz çok güzel. Başarılar bol kazançlar dılerim |
Aleyküm selam kaptanzst.14 metre boru çaktık.balyoz ile.2 metre 2 metre ekleyerek çaktık.Teşekkür ederim.Kızım bu yıl 3.sınıfa gidecek.Bahçe daha çok iyi değil.Eksik çoooook.Çoook çalışmamız gerekiyor çok :=)
|
Keşke o çalışmayı fotoğraflayıp yayınlasaydınız. Bizde önbilgi edinmiş olurduk
İyi çalışmalar |
Yeni bahçe yapacağım tarlanın fotoğrafları.2 dönümlük bir yer.
2 Eklenti(ler)
Üst tarafındaki yamaç araziyi de asma bağı yapacağım.Fakat iş çok.Çok çalışmam gerekecek çok.
|
5 Eklenti(ler)
Fotoğraflara devam edelim.Bakalım bu araziye neler yapabiliriz
|
Tarladaki iki ağaçdan biri.Kendi elimle aşıladığım dut ağacı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025