![]() |
Sayın Sabah, bahar, çiçeksever70 ve orhan bey; 12 gündür sağlık sorunları nedeni ile istanbuldaydık. Bu sabah döndüğümde büyük bir hayal kırıklığı bahçem savaştan çıkmış gibiydi. Kgursandan aldığım liliumlarım kurumuş, ortancalarım da aynı durum da daha bir çoğu. Neyse azmin elinden hiç bişey kurtulmaz umuduyla kolları sıvadım yine. Saygıyla.
|
Ateş çiçeğinin rengi gerçekten çok güzelmiş.Ortancalarınız ve liliumlarınızı kurtarabildiniz mi?
|
Ateş çiceğinin bu rengi bende ilk defa gördüm.Ekim de İzmir'deydim görsem mutlaka edinirdim.Ellerinize sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Çoook zaman geçmiş Ağaçlar net'e uğramayalı. Çalışan biri olarak çok vaktim olmuyor. Yeni hali eskisinden daha iyice durumda olan bahçemden kareler.
yer minesi: rengine hayranım Eklenti 230541 DAHLİAM: Geçen sene 1.50 cm bulmuştu boyu. Busene bilinçsiz olarak boy atmaya başladığı dönemde en alttaki yaprak dallarını belirli aralıklarla kesmiştim. Şimdi üzerinde o kadar çok tomurcuk var ki. bilmeden iyi mi yoksa kötü mü yaptım bilmiyorum. Eklenti 230542 Eklenti 230543 Eklenti 230544 Eski mangal kasımpatıyla hayat buldu Eklenti 230545 |
5 Eklenti(ler)
[ATTACH]230547[/ATTACH
Eklenti 230548 Eklenti 230549 Almanyadan gelen aslanağzı tohumlarını bu sene kendim çimlendirdim iyi de etmişim. Bütün mahalle sebeplendi. Okulun bahçesine bile diktik. Eklenti 230550 bunun adını hep unutuyorum ama harika bişey renk tonu çok güzel zahmetsiz de Eklenti 230551 SARDUNYALARIM. yaprak kokusunu çok seviyorum. Fesleğen gibi elimle şöyle bir sallıyorum deymeyin keyfime. Alt yapraklarını temizleyince çiçeği çoğaldı. |
5 Eklenti(ler)
SELLUKA: Sabırsızlıkla çiçeklerini bekliyorum. İzmir hisarcamiindeki çiçekçilerin oradaki amcanın tabiriyle çiçeklerin cumhurbaşkanı, İzmirin tekrar canlandırdığı sarmaşığı. İzmir tekrar selluka cenneti olur umarım.
[ATTACH]230553[/ATTAC Eklenti 230554 yaprağı güzeller, fazla sulamadan dolayı bir tanesini kaybettim gibi Eklenti 230555 MAVİŞ, çiçeklenmesini bekliyorum ama pek umutlu değilim.ilk defa yetiştiriyorum nasıl bir gelişim gösterecek bilmiyorum Eklenti 230556 MELİSSA: Bu üçünçü denemem iyi durumda görünüyor. Kokusunu duyar gibiyim Eklenti 230557 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 230558
Eklenti 230559 Eklenti 230560 İzmir kemalpaşa damlacık köyünün dağlarından topladığım sarmaşık tohumları yakında çiçeklenecekler Eklenti 230561 Eklenti 230562 petunyaların kokusu akşam serinliğinde ara ara penceremden süzülüşleri. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 230563
Mutfakta yemek yaparken su tasarrufunda bulunduğum zamanlarda yıkadığım domateslerin suyunu bahçeye dökerim. İşte o tohumlardan bi tanesi Eklenti 230564 Komşumun verdiği marul fideleri ve yediğimiz karpuzların çekirdeklerini bahçeye atarız ve birçok yerde çıkan karpuzlar. Daha çiçek yok üzerinde ama umutlu da değilim. Amaç yeşillik olsun Eklenti 230565 Muhteşem kudret narı mide problemi yaşayan komşularımın sabırsızlıkla beklediği mucize Eklenti 230566 Eklenti 230567 Papatyalar ve nar ağacındaki ikiz narlarım. Bu sene bereketli |
5 Eklenti(ler)
Lisianthus: geçen sene sayın kgursan'dan aldığım lisi fideleri. Şimdi kocaman oldular. Yarı yarıya fire verdim ama altı tanesi benimle kaldı çok şükür
Eklenti 230572 Eklenti 230573 Çiçekçi dediki bunun adı şımarık aradım böyle bi çiçek bulamadım.Sanırım o da bilmiyor.Rengi için almıştım ama adını da bilsem iyi olur bilen var mı acaba Eklenti 230574 Kına çiçeği susuz kalmamalı boynunu büküveriyor hemen Eklenti 230575 Bunun da adını unuttum ama tohumlar hazır seneye Eklenti 230576 |
5 Eklenti(ler)
burayı seyretmeyi seviyorum. Mutlu olmak çok kolay. Biraz çiçek böcek ve emek. Çıkarın terlikleri korkmayın basın toprağa, çıkarın eldivenleri kirlensin elleriniz toprakla ama sadece toprakla kirlensin. Mutlu olmak çoook kolay.Herkes MUTLU OLSUN dileğiyle...............
Eklenti 230577 Eklenti 230578 Eklenti 230579 Eklenti 230580 Eklenti 230581 |
İlksahifeden bu yana bahçeniz epeyce renklenmiş.daha da olacaktır.37 mesajda ki 3. resimde galiba dut ağacını kesmişsiniz gibi gördüm....Ama diplerden yine sürgün verecektir. Aynısı şu an bende mevcut,sürgünlerini kestiğimiz halde her sene çıkıyor.Kökünden sökülmediği sürece o şekil yaşamaya devam ediyor...Sarmaşıklarınız ve çiçekleriniz güzel olmuş.Kıyılara bordür halinde aynı cins çiçekler dikebilirsiniz görüntü harika olur. Güzel mevsimler dileği ile ..Selamlar efendim.....bbb....
|
Pardon....Kuruyan lilyumların soğanlarına birşey olmaz...Ortancalara gelince dipten üç göz kalacak kadar kesiniz ve bol sulayınız,eskisinden daha kuvvetli olacaklardır....bbb.
|
Sevgili fooflower.
bahçenizi güzel çiçeklerinizi birer birer inceleyerek gezdim bu bahçenizi ikinci ziyaretim, gelişmeler çok güzel. Lisianthus çiçeği çok güzel bulabilirsem almayı düşünüyorum. Güller nasılda yakışır o bahçeye güzel bahçenizde sağlık mutluluk dilerim. sevgiler. |
Alıntı:
Aynen dediğiniz gibi yeni sürgünler veriyor ama öğrendim ki kullanılan bir ilaç sayesinde sürgünler artık çıkmıyormuş. Tabii bide ilacın adını öğrenmek var.Bu ilacıda; ilk önce matkapla ağacın çeşitli yerlerinden delikler açıp buradan damla damla veriyormuşuz. Ben daha yapamadım eğer siz öğrenirseniz bana da söyler misiniz? Sarmaşıklarım bugün üç tane çiçeğini gösterdi.Kıyılara da bordür halinde ezan çiçeği istiyorum ama bu sene geç kaldım.Lilium soğanlarını kurtarma çalışmalarına başladım.Sayın lilium sayesinde captan 50 wp ile.Ortancalarımı geçen sene kaybettim. Bahçem çok güneş görüyor yaşatamadım ne yaptıysam.Şimdi sizin bahçeye gidiyorum. Görüşmek dileğiyle saygılar............ |
Alıntı:
|
Sabah sefalarınız güzel büyümüşler, benimkiler daha kısacık. Ben de kuru bir ağacı kestirmedim, ona sardıracağım, büyürlerse. Başlangıçtan bu yana bitkilerinizdeki gelişmeler, gözle görülür derecede fark ediliyor. Sağlıkla sefasını sürmeniz dileklerimle...
|
5 Eklenti(ler)
Selamlar.... Hem arşiv niteliğinde hem de sizlerin aydın fikirleri doğrultusunda bahçedeki ağaçlarım...
Nar ağacımın dalları kırılacak nerdeyse. Dün akşam dalları destekledim Eklenti 231759 2 senelik zeytinim. Eşimin yanlış budama sonrası hali Eklenti 231760 4 zeytin ağacımdan 2.si Eklenti 231761 Kirazım. Bu sene bir tanecik verdi Eklenti 231762 Soldaki diğer krazımın dalı ve leylak Eklenti 231763 |
5 Eklenti(ler)
Biraz genel görünümler.
Burasını kışın sera olarak yapmayı düşünüyorum Eklenti 231764 Eklenti 231765 Eklenti 231766 Eklenti 231767 Eklenti 231768 |
3 Eklenti(ler)
Devamı. Bu yolun her iki tarafına ezan çiçeğini istiyorum.
Eklenti 231769 Eklenti 231770 Buraya da kaya bahçesi düşünüyorum. Eğimli olduğu için Eklenti 231771 |
5 Eklenti(ler)
Birazda çiçekler
lupinlerim tohumdan. Umduğum gibi olmadılar Eklenti 231773 Eklenti 231774 Eklenti 231775 Bodrum papatyası Eklenti 231776 Kirli hanımlar tohumdan Eklenti 231777 |
3 Eklenti(ler)
|
Bahçede belirli bir yol katetmişsiniz ellerinize sağlık. Bahsettiğiniz ağaç kurtma ilacını buldunuzmu bende öyle birşey arıyrum. Gelişmeleri bahçenizden takip edeceğim. Bilgilendirirseniz sevinirim. Selamlar...
|
fatma hanımcım teşekkür ederim. Hala bulamadım ama bugün bi haber alabilirim.olumlu olursa eğer tabiiki paylaşacağım.SAYGIYLA.....
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Devam
Eklenti 233570 Eklenti 233571 Eklenti 233572 Eklenti 233573 dün yola atmışlar dı bu miniği Eklenti 233574 |
5 Eklenti(ler)
Devam
selluka için acemice yaptığım düzenek Eklenti 233576 lupinlerim tohumda Eklenti 233577 lisilerim 3 renk Eklenti 233578 Eklenti 233579 Eklenti 233580 |
5 Eklenti(ler)
DEVAM
cam güzelinin yeni gine cinsi. SABAH AKŞAM SULAMAK GEREKİYOR. Eklenti 233806 Eklenti 233807 Eklenti 233808 Eklenti 233809 Eklenti 233810 |
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Dut sürgünleri ana gövde cıvarından geliyorsa; bu bölgenin toprağını bir iki karış açalım ve üç dört kilo üre gübresi döküp toprağını kapatalım. Hızlı çürüme yapacaktır. İlaç kullanmamanı tavsiye ederim. Lakin; bu ilaç su ile diğer bölgelere ulaşıp oralardaki bitkilere zarar verebilir. Kolay gelsin. Sağlıklı günler dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025