![]() |
metafiz / Teyzemin bahçesi
Merhaba arkadaşlar ben bahçesiz bir evde oturuyorum.Sitedeki bahçe resimlerini imrenerek seyrediyorum.Neyse ki teyzem bahçe özlemimi biraz gideriyor.En büyük keyfim teyzemle bahçesinde çay içmek.Geçen gene bahçede çay içerken sizlerle bu güzelliği paylaşmak için biraz fotoğraf çektim,ama hazırlıklı değildim ve cep telefonumla çektim umarım beğenirsiniz.
Bahçe Tokat'ta şehir merkezinde,kalabalıktan uzak ve biraz yüksekte.Manzarası da güzel.Teyzem çiçekleri kategorilemiyor,yani dağınık bir şekilde dikmeyi seviyor. |
Önce genel görünümlerle başlıyım
5 Eklenti(ler)
Eklenti 137243
Eklenti 137244 Eklenti 137245 duvarın dibindekiler çilek,büyük ağaç kayısı Eklenti 137246 Eklenti 137247 Bu yol güller açtığında muhteşem oluyor. |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 137248
Eklenti 137249 bunları evin içinden çekmiştim. Eklenti 137250 Eklenti 137251 Sağ tarafta kendine yetecek kadar domates, biber,salatalık,soğan.marul,maydonoz,nane,ay çiçeği ve daha aklıma gelmeyen bir sürü sebzeden azar azar yetiştiriyor. |
Şimdi çiçekleri daha yakından görelim
5 Eklenti(ler)
Eklenti 137252
Eklenti 137253 Eklenti 137254 Eklenti 137255 Eklenti 137256 Menekşe bahçenin genelinde var ve şu an coşmuş durumdalar. |
Devam
5 Eklenti(ler)
Eklenti 137257
Eklenti 137258 Eklenti 137259 Eklenti 137260 Eklenti 137261 Güller henüz açmadı ama laleler çok güzel, |
Sayın metafiz ne kadar güzel bir bahçe.Üstelik çok çeşitli çiçeklerde var.Bu güzellikler içinde bir bardak çay hakkaten çok keyif verir insana.Siz ve değerli teyzenize selamlar ve karadenizden sevgiler.
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 137263
Eklenti 137264 Eklenti 137265 bahar dalı Eklenti 137266 Eklenti 137267 yoncanın ortasında tek kalmış bir lale daha |
Sayın KARADENİZ37 çok teşekkür ederim,teyzeme de ileteceğim.Tokat'a yolunuz düşerse bir bardak daha koyarız :)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 137274
Eklenti 137275 Eklenti 137276 Eklenti 137277 Eklenti 137278 Arkadaşlar teyzemin öğrencisiyim ama herşeyi daha öğrenemedim.Çiçeklerin ismini unuttum öğrenince yazarım. |
Umarım sevgili metafiz:rolleyes:İnşallah kardeşimin mezuniyet törenine geleceğim sizinle tanışmayı da çok isterim.O zamana kadar sağlıcakla ve bol çiçekle kalın.
|
5 Eklenti(ler)
|
Çok sevindim gerçekten ,ben de tanışmayı çok isterim.Mutlaka beklerim ,haberleşiriz. :))
|
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili Metefiz teyzenizin bahçesi ve çiçekleri çok güzeller. Ellerine ve emeklerine sağlık. Son resimdeki koyu pembe çiçeğin adını öğrenebilir miyim? Fakat yanlış yere açmışsınız. Üyelerin bahçeleri bölümüne açsanız daha iyi takip edilirdi. Sevgiler...
|
saksıdakiler
4 Eklenti(ler)
|
Teşekkür ederim SDurul,kendisine ileteceğim.Ben ilk defa konu açtım ,Uyarın için sağol.Çiçeğin ismini unuttum,öğrenince yazarım.
|
Siz taşıyamazsınız ama forum yönetiminden rica edebilirsiniz. :)
Güzel bir bahçeyle daha tanışıyoruz. :) |
Teşekkür ederim Sayın gilan,
|
Bir iki tane de ev içinden fotoğraf
5 Eklenti(ler)
Eklenti 137309
deve tabanı Eklenti 137310 arap saçı,kurdale çiçeği,yılbaşı çiçeği,dresena marginata Eklenti 137311 difenbahya ve deve tabanı Eklenti 137312 peygamber kılıcı Eklenti 137313 Bu sarmaşık gerçekten çok ilginç,duvarı delen diyorlar burda.Gerçekten de duvarı öyle bir tutmuş ki ayırmak mümkün değil. |
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili Metafiz teyzenizin ellerine sağlık, gerçekten çok güzel bir bahçesi varmış. Darısı başımıza ne diyelim.
|
Sevgili metafiz,çok güzel bir bahçeniz var tebrik ederim.yanlız bir şey dikkatimi çekti bahçenizde incir var. benim bildiğim incir karasal iklimde olmaz. Tokatın iklimi karasal iklim değilmi?Nasıl incir oluyor ?.İncirinizin cinsi nedir?forumda bazı arkadaşlar soğuğa dayanıklı incir çeşidi falan araştırıyorlar.Onlarada yardımcı olmuş oluruz.
|
Evet Sayın İpek Kozası darısı başımıza,Teşekkür ederim :)
|
Sayın aliok1 Tokat'ın iklimi, karasal iklim ile Karadeniz iklimi arasında geçiş gösteren bir iklim.Zaten Orta Karadeniz Bölümünde.Komşusu Sivas kadar soğuk olmuyor,ama tabi Samsun kadar da sıcak olmuyor.İl dışı ticaret yapılacak kadar çok olmasa da incir ağacı burada rahat yetişiyor.Ama Adana'da gördüklerim gibi iri ve çok olmuyorlar..Bahçe de hem siyah hem yeşil var.Ama cinslerini ben de teyzem de bilmiyoruz.Biz sadece yiyoruz :))
Kusura bakmayın fazla yardımcı olamadım,teşekkürler |
Sevgili Metafiz
emeği geçenlerin ellerine sağlık, gözlerimiz yeşille dinlendi;)...Teyzenize selamlarımı iletin lütfen Ben orada bir yerde maviş mi gördüm ne:rolleyes::p |
Çok teşekkürler sayın ide,selamınızı ileteceğim.Evet yanlış görmediniz maviş var henüz açmadı.
|
Geçen seneden bir kaç fotoğraf
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Cıvıl cıvıl çiçek çiçek bir bahçe. :)
Oxalisler ne kadar da çok gelişmiş. :) Ağaçlarınız da biraz geliştiğinde örnek bir bahçe olacak. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025