![]() |
3 Eklenti(ler)
Hostalar da başlarını çıkardı:
Buraya sevgili nurcanaybay’ın fikriyle yabani menekşelerden dikeceğim. Hostalar uykudayken onlar toprağı kapatır, çiçeklenir; hostalar uyanınca da menekşelerin keyfi kaçmış oluyor zaten. Eklenti 204448 Geçen sene ilk aldığımda henüz bahçedeki yerleri hazır olmadığı için saksıya dikmiştim: http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=38 Yaprakları çok güzel ama sanırım saksıda oldukları için geçen sene çok gelişemediler. Ancak sonbaharda bahçeye geçebildiler. Sözde kış için malçlama yapacaktım ama unutmuşum. :D Çok da gerek yokmuş ama anlaşılan. :) Yaprak bitkisi ama çiçeği de göz alıcı değil mi? :) Eklenti 204449 Eklenti 204450 |
1 Eklenti(ler)
Gelecek yağmurları görüp hafta sonunda bir koşu çimi biçip, gübreledim.
Üstüne 3 gündür yağmuru da yiyince keyifler yerinde. Yandan da mis kokulu nergisimiz bakıyor çimin arasından. :) Eklenti 204451 |
Alıntı:
Falezlerden bahsediyorsanız, geçen sene irili ufaklı bayağı bir taşıdım bahçeye. :) |
evet efendim gayet güzel ve hoş bir hava katmış bahçenize :)
|
Sevgili Gilan, hoşgeldin yine. En sevdiğim pencenin fotoğrafını koymuşsun, mutfak penceren. Minik çiçekli hercai menekşeleri geçen sene bahçende görüp çok beğenmiştim, burada o türe pek rastlamıyorum, geçen sene bir çiçekçide arta kalan tek tük olanları bulunca hemen almıştım. Çiçeklenme süresi uzun ve saksıda çok güzel oluyor, çok memnun kaldım. Bu sene de çok miktarda bulunca ehemen aldım.
Alisyum benim bahçemde hiç akalmadı, saksında sağ kalanlar, çakıl taşları sayesindedir. Önceki kış sene bütün lobelyalarım ölmüştü ama mıcırların arasındakiler sağ kalmıştı. Çilek kasaların çok güzel olmuş. Ben de senin gibi, doğadaki hıza her sene şaşıp kalıyorum. Bahçen yine çok güzel, güzel bir sene geçirmeni dilerim. |
Saksı dibi görüntüleri çok güzel, Alyssumlara bayıldım. Ben de bir sürü bahçeye ektim bu sene, bir de tohumdan gelişenler var.
Berry Bahçesi benim en çok ilgimi çeken köşe :) Yaramazlıklarına bu yönde devam edebilirsin :) Çünkü bu sene olmasa bile en geç seneye, bu konuda senden feyz alacağım :) Menekşelerin çok güzel. Nedense ben menekşe konusunda hiç hevesli olmadım. Ankarada heryerde olduğu için belki de :) Ben kaya bahçesine bir sürü çeşit sukulent diktim. Alırken çok aldığımı düşünüyordum. Ekince toprakta bit gibi kaldılar :)) Yayılacakları zamana kadar nasıl sabredeceğim bilmem. Şeytan diyor ki..git 2-3 kasa daha al doldur gitsin :)) Ama şeytanı çok fazla dinliyorum bu ara, sonra cepte para kalmıyor :)) |
Cok güzel sevgili Gilan, hizli bir giris yaptiniz yine. Biz mevsimlik cicekleri henüz Mayis basinda alacagimiz icin ciceklenmis bahceleri gezmek cok keyifli oluyor. Bu yil hic hercai menekse dikmedim. Cesitli bahceleri gezerken ekmedigim bitkilerin pismanligini yasiyorum simdi. Menekse, erengül...
|
merhaba gilan. Çilek kasaları çok hoşuma gitti, hatta bende yapmak istiyorum. Şu an kasalar karşımda duruyor, nasıl yaparım, nereye koyarım diye düşünüyorum. Bahçendeki gelişmeleri de çok güzel aktarmışsın. Kolay gelsin herşey gönlünce olsun.
|
Sevgili Kiraz,
Menekşe reklamlarımın işe yaramasına sevindim. :) Ne kadar uğraştırsalar da etraf renk renk çiçek olsun isteyince mevsimliklerden vazgeçemiyoruz. Özellikle de kışın don olan bölgelerde. Taşların alisyumları sıcak tuttuğunu mu düşünüyorsun yoksa benim bilmediğim başka bir yararı mı var? Sevgili nurguldk, Berry bahçesini de şiddetle tavsiye ederim. :) Ben o zaman meyveler olgunlaştıkça da bol bol resim ekleyeyim de bahçende yerlerini şimdiden ayırtsınlar. :D Ben frambuazları bir tanıdığımızın bahçesinden almıştım ama şimdiki aklım olsa yediveren alırdım. Eğer "yediveren olması önemli değil" dersen geçen sene birilerine vermek için saksıya aldığım ama sonra bende kalan 4-5 kök var istersen. Bir de dediğim gibi, frambuaz dikeceğin yerde dipten yürüyen sürgünleri mutlaka hesaba kat. Cepte para kalmaması durumunu çok iyi bilirim. :) Geçen sene bunun önüne geçmek için yaptığım her bahçe harcamasını kalem kalem not ettim ama korkumdan hala toplamadım bile. :D |
Sevgili çiçeksever,
Hercailer hala satılmıyor mu? Ben daha geçen hafta arada kötü olanları yenilemek için bir kaç tane aldım. Biraz geç olmuş olsa da sonuçta menekşelerin en keyifli zamanları yeni başlıyor. Gerçi bir iki haftaya seraları renk renk yazlık çiçekler doldurur. Belki de parayı onlara harcamak daha mantıklı. :) Sevgili sibel774, Beğenileriniz için teşekkür ederim. :) Çilek kasalarını ilk yaptığımda yalnızca bir sene dayandı. Bunlar ikinci nesil. Dikkat etmek gereken bir kaç nokta var. İlk olarak kenar tahtaları nispeten daha kalın olan kasaları seçin. (Az peşinde koşturmadım bakkalların, marketlerin. :)) Ben bazı kasaları parçalayıp onların tahtalarını kullanarak diğerlerinin yanlarını yükselttim. Daha sonra yağmurla, suyla çürümemesi için tahta koruyucu pinotex sürdüm. En son kat da kırmızı yağlı boya. Daha sonra sera naylonlarıyla içlerini kapladım, naylonu da kenarlara raptiyelerle sabitledim. Ama raptiyeler biraz paslandı artık. Ve tabii ki naylonun altına da drenaj için bolca delik açtım. |
Sevgili gilan yeni fotoğraflar görmek çok güzel.Bu aralar her yerde sarı çiçekli bitkiyi görüyor adını merak ediyordum.Forsitya olduğunu sayende öğrendim teşekkür ederim :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tavsiyelerini dikkate alarak, bu iş için, benim barbekülü bahçenin duvarının üst kısmını düşündüm. Orada istediği yere kök atabilir :) Bu arada yediveren daha mı çok meyve veriyor? |
Normal frambuaz Haziran civarında meyve veriyor. Yediveren olanın meyve zamanı sonbahara kadar uzuyor yanlış bilmiyorsam. Aynı yediveren güller gibi...
O zaman ben bunları rezerve ettim. :) |
Sevgili gilan bahçenizi zevkle gezdim ellerine saglık....
|
Ben de sizin gibi menekşeyi çok severim.Bura da eylül sonu ekim başı gibi dikilir ,haziran
ortalaına kadar çiçeklenme devam eder. Diğerlerinin yanın da boyanmış çilek kasaları da çok hoş görünüyor :) Elinize emeğinize sağlık. |
Sayın gilan; Frambuaz'ın istilacılığını izlemeye devam..
Adaçayı'nı da yakında görmek üzere. |
Fiyuuuwww... Herşey çok güzel ve çok zevkli sevgili Gilan. Bahçendeki bitkileri çok yayılımcı gördüm maşallah :D Sen o frambuazlardan yaş pastada yapıyorsundur dimi :confused:
Alisyumları bende çok seviyorum. Bu sene balkonumdaki sardunyaların arasına dikeceğim bakalım. Menekşelerin küçükleri çok bereketli açıyor ve çok güzel. Adalet ablanın bende ki lakabı Clematis abla, sanada hercai menekşe desem olur heralde. :o |
Maşallah ne güzel görüntüler,bahçenize renk gelmiş.keyifle tadını çıkartın.
|
Alıntı:
Tamam :)) Ben bir süre şehirdışında olacağım. Sonrasında müsait olduğumuzda sen benim, ben senin bahçeye bir operasyon düzenleyebiliriz :) |
burak alkan, ligustrum, hanndan, ve sevgili nurcanaybay,
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. :) Sevgili füsunANK, Frambuazlarda yaş pastaya hiç sıra gelmiyor. Bizim ev kalabalık, frambuaz seven de çok. Yemek için bile birbirimizle yarışıyoruz. :p Bir sonraki bahçem için düşüncem "Hem pasta, hem reçel yapıp, üstüne de istediğimiz kadar yiyebilecek kadar frambuaz" yetiştirmek. :) Hercai menekşe'den sevgiler... :D |
Bordo-pembe gülünüz açtığında da fotoğraflarmısınız sevgili gilan ?
|
Sevgili gilan, çiçekleriniz çok canlı ve çok güzel, menekşeleriniz ayrı bir güzel, alisum kışın bir kısmı kuruyup yok olur, fakat ilkbaharda düşen tohumlardan, bir yıl öncekinden daha çok çıkarlar.
|
Sevgili Dudi,
Bordo pembe gülümün çiçeğini ilk sizin balkonda görmüştüm. :) Açtığında fotoğraflarım tabii ama evdeki bilgisayarımda da geçen seneki resimleri olmalı. Bir bakayım, yükleyeyim. :) Sevgili Satı Uğurtan, Çok teşekkür ederim. :) Alisyumun dibinde yeni çimlenmiş olan pek göremedim. Ama var olanlar yayılırsa, o bile kapatır sanırım saksıyı. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Dudi,
Bordo pembe gülün geçen seneki fotoğrafları: ;) Eklenti 205001 Eklenti 205003 Eklenti 205002 |
Hımm evet çok güzel, bu sene budama yapmadın değil mi?
|
Hiç budama yapmadım.
Geçen sene geçen çiçeklerini kesmiştim sadece. Bayağı uzamasını istiyorum aslında kapının üstlerine doğru. Saksısı yeterince geniş. Harç olarak da leonarditten, organik gübreye, mineral tozuna kadar özene bezene hazırlamıştım. Bakalım şimdilik keyfi yerinde gibi. :) |
Ben de bu sene budadım, geçen sene dokunmamıştım. Bakalım nasıl olacaklar :) Paylaşırız buradan ;)
|
Çok güzel bir bahçe...Daha çook bitki ekilebilir , çook resim çekilebilir, siteye eklenebilir ;)
|
Sevgili gilan gülün rengi çok tatlı enfes hayran kaldım maşallah...
|
Sayın rodoslu,
Şu an için bitki sayısını daha arttırmamayı düşünüyorum ama fotoğraflar katlanarak gelecektir, foruma eklenecektir. :) Burak Bey, Ben de bu gülün fotoğrafını gördüğümde bayılmıştım. :) Sitemizdeki Mutlu Bey'den geçen sene satın aldım. İsterseniz kendisiyle iletişim kurabilirsiniz. |
Sevgili gilan,
Bahçenizi baştan sona yeni gezebildim. Çok güzel bir düzen ve herşey yerli yerinde. Emeklerinize çok değmiş ellerinize sağlık. Bahçenizde denemeler yaparak nelerin yetişebileceğini ve hüsranla sonuçlananları gördüm. O denemeleri bende yapıyorum. Başarılı olana kadar denemeye devam. Çitlerinize de bayıldım. Öyle bir çit yapmayı bende düşünüyorum. Çiçek ve bitki köşeleri de çok güzel. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. |
Sn. gilan ankara pazarlarına 131 nolu resminiz deki sedum sp. tricolor, sedum spurium, çeşitleri geldi mi acaba
|
Tricolor görmedim ama spurium vardır sanıyorum. Bu hafta sonu çiçekçilere bakmadım, o yüzden tam bilemiyorum.
Bir iki hafta içinde Karşıyaka peyzajlarına gideceğim, orada bayağı çok çeşit oluyor ama uzak olduğu için yılda en fazla 2-3 kere gidebiliyorum. |
Sevgili limon_sever,
Bahçemi beğenmenize sevindim. İklim biraz zorluyor tabii ama sınırları zorluyoruz. :) Ben de size denemelerinizde başarılar dilerim. |
Sevgili Gilan gülünüzün rengi çok güzel ebruli ,bu cinsin sarı kırmızılı olanını Galatasaraylı olduğum için bende yazlığa dikmiştim geçen sene .Piyano dersleri almanıza çok memnun oldum.Benim de çok eskiden kalma bir piyanom var,20 sene evvel çalıyordum,Şimdilerde akordu fena halde bozuldu tuşlarda katılaştı,tamir görmesi gerekiyor.50 senelik var herhalde.Piyanonun yanı sıra org çalıyorum,şu anda elimdeki üçüncü orgum ,bütün Türk Müziği Enstrümanlarını ve ritmlerini veriyor.Harika bir şey.l8 yaşında akordiyonla başladım,daha sonra kanun dersi aldım. Sizi çok takdir ediyorum.Müziği sakın bırakmayın. müzik,resim, çiçek bitki ,insanın ruhunu besler ,genç kalmasını sağlar.mesleğinizin yanısıra bu uğraşları sürdürebilmenize bayıldım diyebilirim.Mutluluklar hep sizinle olsun sevgili Gilan .Görüşmek üzere yavrum, iyi günler.
|
Ben de Galatasaraylıyım. :)
Bitkilerden ayrılamayacağım kesin. Bu sevgi bir kere bulaşınca insanı bırakmaz sanırım. Yeter ki sağlıklı sıhhatli olalım. Piyanoyu da çok seviyorum, yavaş da olsa ilerleyeceğim. Ama sizin on parmağınızda on marifet varmış. :) 50 senelik antika bir piyano ne kadar güzel. Akordu yaptırılır, sonra sıfır olanına değişilmez bence. :) |
Sn. gilan maalesef daha bulamadım istedigim sedum ve çeşitlerini.Unal sera da da yokdu.
size de aradıklarımın hangi turler oldugunu nasıl göstere bilirim bilmiyorum. Ama birkaçi sizde var o kesin :)) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025