agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   gilan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/19696.htm)

limon_sever 22-05-2012 17:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasemin-35 (Mesaj 970682)

arkadaşlar ahududu ile böğürtlen aynı şeymi acaba?

İkisi farklı meyve.

sinem kamalı 22-05-2012 22:53

Emeğinize sağlık bahçeniz muhteşem olmuş.Eğer bilgilerinizle bizlere yardımcı olursanız çok sevinirim.Benım balkonumda da sizin kırmızı aslan ağzından var ama sanki bodur kaldı gibiler.Sizin önerebileceğiniz şeyler var mı?Petunyalarım da var şimdilik iyi gibiler.Hatta biri ölmek üzereydi,çok açık yeşile dönmüştü rengi.Bende bütün yıpranmış yaprakları kestim ve şimdi rengi koyulaşmaya başladı.onlar içinde tiyo alabilirsem çoook sevinirim.:)şimdiden çook teşekkür ederim.çiçeklerinize ve size sağlıklı bit hayat dilerim.

[IMG]http://g1205.hizliresim.com/x/q/6hlnv.jpg[/IMG]

gilan 23-05-2012 00:19

Sevgili sinem kamalı,

Aslanağzınızın bodur değil de uzun boylu türden olduğuna emin misiniz? Saksıda bahçedeki kadar gelişemeyebilir. Çiçek açmasında bir problem yoksa boyunu çok dert etmeyin bence. Hatta saksıdayken bence bodur olup bol çiçekli olması daha bile güzel görünür. :)

Petunyanızın kurtulmasına sevindim. :) Petunyalar benim henüz çok başarılı olamadığım çiçeklerden. Bir süre sonunda hep bozuluyorlar.
Sitemizde her bitkinin kendie ait bir başlığı var. Bakım yöntemlerini oralarda tartışmayı tercih ediyoruz. Faydalı bilgiler bulabilirsiniz. :)
http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ileri/3442.htm

ahmeter 04-07-2012 10:04

Sayın Gilan

Bahçenizi bu gün gezdim Meraklı olduğunuz belli oluyor Çalışmalarınızda başarılar dilerim iyi günler

gilan 04-07-2012 22:13

Çok teşekkürler sayın ahmeter.

Ben bir süreliğine Amerika'ya taşındığım için bahçeyle olabildiğince ailem ilgileniyor. :)

YeniGine 05-10-2012 00:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 602253)
Teşekkürler fmerry :)
Bu sene daha da çiçekli olsun istiyorum. Umarım her şey yolunda gider.

GİLAN cık maşallah diyor ve bu bahçeden bana hiç bahsetmedin... :( Durmadan soru soruyorum en azından aç gilan bahçe yi oku deseydin bari... Hoooş şimdi bu bahçeden de sorular gelecek elbet... Ve bu kadar güzel bahçe, bu kadar güzel fotoğraflar, bu kadar güzel anlatımlar için TEBRİKLER... Sağool!..

YeniGine 05-10-2012 01:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 629225)
İlk süsenler açtılar. :) Bu bir kök diğerlerine göre erkenci. Hemen yanındakilerle aynı renk ama 2 hafta önden gidiyor. Aslında karışık dikilseler çok daha uzun süre çiçekli bir süsen grubu elde edilebilir.

Eklenti 140532

GİLAAAN süsenler gölgede de olabiliyor mu?

gilan 05-10-2012 12:30

Ah bir de bahçenin şu anki halini görseniz. :) Komşular bile "Ah gilan burda olsa buralar hiç böyle olmazdı" diyorlar. :)

Haksızlık etmeyeyim, evdekiler ilgilenmeye çalışmışlar tabii ama bahçe hem yoğun ilgi, hem de yoğun bakım gerektiren bir şey. Çok sevip çok uğraşmadıkça bir yere kadar oluyor. Haftaya biraz görüntüyü toparlamaya çalışacağım. Aslında çok ölen kalan da yok. Görüntü çok bakımsız ve dağınık sadece.

Sevgili YeniGine, süsenler tam güneş sever. Yarı gölgede de dayanabilir ama az çiçek açar. Tam gölgede ise pek olacağını sanmıyorum.

YeniGine 06-10-2012 00:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 790133)
Hiç budama yapmadım.
Geçen sene geçen çiçeklerini kesmiştim sadece.

Bayağı uzamasını istiyorum aslında kapının üstlerine doğru. Saksısı yeterince geniş. Harç olarak da leonarditten, organik gübreye, mineral tozuna kadar özene bezene hazırlamıştım. Bakalım şimdilik keyfi yerinde gibi. :)

GİLAN cık maşallah gül harcına bir sürü şey vermişsin. Ben daha önceki sayfalarında da gördüm organik gübre olarak ne kullandı acaba sorayım derken bir de leonardit, mineral tozu ile karşılaştım. Artık bana izah edersin inşallah.

YeniGine 08-10-2012 00:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 822486)
Sarmaşık kırmızı gül de coştu: :)

Eklenti 224526

Eklenti 224527

Sevgili GİLAN maşallah; bahçende coşmayan birşey yok ki... Herşey coşmuş gerçekten, harika bir bahçen var imiş... Ne yaptın, neler verdin de böyle coştu sardunyaların, güllerin...

YeniGine 08-10-2012 00:35

Sevgili GİLAN; bahçen çook güzel çok... Ben önce seni gilan balkon dan uğurladım, şimdi de bahçenden uğurlamış oldum. Garip ama bahçende yazdığın Amerika ya gidiyorum açıklaman nedense beni daha çok üzdü... Balkonunu çok sevmiş idim fakat bahçen daha güzelmiş... Artık inşallah yeni balkonunda görüşmek üzere inşallah... Herşey gönlünce olsun!..

YeniGine 08-10-2012 00:44

Çok işim var çok; süsenler güneşe çıkarılacak; obrizya, lobelya, falez taşı, taş, Bellis, her ne renk ise sepet alınacak beyaza boyanacak, gilan açıklar ise gübre bakılacak, bol bol hercai menekşe alınacak... Herşey mükemmel idi canım gilan ım... Minik yüreğine, ellerine sağlık...

gilan 09-10-2012 10:29

Çok teşekkürler sevgili YeniGine :)

Gübre olarak hem saksılarda hem ağaçlarda en çok Biofarm Organik Humus kullanıyordum. Forum'da Mine Pakkaner'in kullandığını okuduktan sonra almıştım, ben de memnun kaldım. Burada Gölbaşı'nda Kafkas Peyzaj diye bir yer satıyor, telefonla sipariş veriyorum getiriyorlar ama İstanbul'da nerede satılır ben de bilmiyorum. Büyük bir çuval şeklinde satılıyor, fiyatı da en son 30 liraydı. Şimdi nasıldır bilmiyorum. Bir çuvalı bana bir sezon yetiyordu.

Bundan başka humik asit, leonardit, mineral tozu, kemik tozu gibi bir sürü değişik şey daha denedim ama hiçbirini tam anlamıyla önerecek kadar çok tecrübe edemedim. Bu gibi malzemeler hakkında detaylı bilgiler forumun şu kısmında var:
Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) - agaclar.net
Ama bence maddi imkanlarınızı şimdilik bu tür malzemelere kullanmayın. Önce güzel bir gübre alın, daha sonra gerekirse tekrar bakarsınız.

gilan 09-10-2012 10:32

Bu bahçeyle hercai menekşelerin, şimdi boşalttığım balkonla da Acer'lerin bayağı bir reklamını yapmışım galiba. :D

Asiye 09-10-2012 11:15

İş çıkışı koşa koşa gidip hercai menekşe almalıyım:D

Bir kaçta sepet;) Şimdi akşamda olmaz ki

ilksenozturk 09-10-2012 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1029483)
Bu bahçeyle hercai menekşelerin, şimdi boşalttığım balkonla da Acer'lerin bayağı bir reklamını yapmışım galiba. :D

valla yaptınız:p
hadi hercai bulunuyor da acer pek bi pahalı...

brendy 30-06-2014 11:07

Bayıldımmmmmmm. Günlerdir sizin ve pek çok üyenin bahçeniz, balkonunuz derken ağzımın suyunu toplayamaz oldum. Ellerinize sağlık, zevkinize sağlık. Acer konusuna bende katılıyorum kaçış yok alıcaz bi tane:)

gilan 23-02-2016 19:42

Sonradan okuyanlar için bu bahçenin kapanış notunu da yazayım.

Ben 2011 yılında işim nedeniyle yurt dışına taşındım. Ailem bir süre az da olsa bahçeyle ilgilenmeye devam etti. Ama kiralık bir evdi, daha sonra onlar da taşındılar. Umarım bahçenin yeni sahipleri meyve ağaçlarının kıymetini biliyorlardır. :rolleyes:

Benim yeni bahçem de burada:
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/38781.htm

Hoşçakal çıraklık bahçesi! Sayende pek çok şey öğrendim. En önemlisi de ağaçlar.net ile tanıştım!

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025