agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Maude / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/18748.htm)

Maude 02-10-2014 14:11

Teşekkürler sevgili Esin, yazmayı unutmuştum. :o

-Esin- 02-10-2014 17:47

Rica ederim :) Kediler, kuşlar bayılıyorlar zaten sukulentlere. Hele kedilerin kaktüsleri dikenlerine rağmen yediğini biliyorum :)

Maude 17-10-2014 15:24

1 Eklenti(ler)
Bugün kararlaştırdığımız üzere siteden arkadaşımız Emmi'den budadığı ve atmaya kıyamadığı kalanchoe fedchenko çeliklerini aldım. Öyle ki iki poşet dolusuydu. Böyle çelik paylaşımı herkesin başına :).

Maude 17-10-2014 15:29

1 Eklenti(ler)
Ve hepsi toprakla buluştular.

emmi 17-10-2014 23:39

Ellerinize sağlık.Kalanchoe fedchenko'lar yeni yuvalarında sizin sevginizle büyümeye devam edecekler:)

Maude 20-10-2014 10:27

1 Eklenti(ler)
Böylesi bile çok şeker değil mi?

Maude 20-10-2014 10:45

Kalanchoe Daigremontiana minikleri... Ne yavaş büyüyorlar. Diğerleri kızımın diş doktorundan :D aldığım yanılmıyorsam Opuntia Subulata. O da yavaş yavaş gelişim gösteriyor. Saksısı bir kere düşüp tepe taklak oldular ama belli ki sorun yok.

Maude 20-10-2014 10:48

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Maude (Mesaj 1326390)
Kalanchoe Daigremontiana minikleri... Ne yavaş büyüyorlar. Diğerleri kızımın diş doktorundan :D aldığım yanılmıyorsam Opuntia Subulata. O da yavaş yavaş gelişim gösteriyor. Saksısı bir kere düşüp tepe taklak oldular ama belli ki sorun yok.

Fotoğrafı şimdi ekleyebildim.

Maude 21-11-2014 13:38

1 Eklenti(ler)
Bir önceki mesajdakinin son hali:)

Maude 21-11-2014 13:42

1 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeğim mutluluk saçıyor.

Maude 21-11-2014 13:56

1 Eklenti(ler)
Makinemde sorun var fotoğraflar pek net çıkmıyor ama paylaşmak istiyorum. Devam...

Crassula Ovata da halinden memnun.

Maude 21-11-2014 14:01

1 Eklenti(ler)
Hatta düşen yaprağı da sürpriz yaptı.

Maude 21-11-2014 14:04

1 Eklenti(ler)
Kalanchoe grubu topluca çiçeğe verdi kendini.

Maude 21-11-2014 14:07

1 Eklenti(ler)
Telgraf çiçekleri coştu. Toprağın her yanından yavru çıkıyor.

Maude 21-11-2014 14:13

1 Eklenti(ler)
Sizlere danışmak istediğim şu ki :

Fotoğrafta da görüldüğü üzere arada bir su verdiğim ama pencere dışında yani soğuk havada dışarıda olan Autumn Joy saksısını ne yapayım. Dikkat ederseniz alttan gelen yavrular var. Dışarıda durmalı mı, yoksa ev içine sıcak ortama mı almalıyım? Bir diğer alternatif de soğuk olan, ısıtılmayan ama evin içinde bir yer. Ne dersiniz?

-Esin- 21-11-2014 14:25

Sevgili Maude,

Aloe juvenna nasıl oldu, toparladı mı? Çürük kısmı kesip köklendirmeye çalışacağın bir parça vardı sanırım, o ne alemde?

Sana güzel bir haber vereyim, öleceğini sandığım bir Aloe juvenna yavrusu vardı bende de. Kökü yoktu, bana o parçayı veren teyze bir yavruyu dibinden kırarak vermişti. Ben de öylesine bir saksıya o parçayı iliştirmiştim. Tam 2 ay boyunca bekledi, bu sürede karardı, büzüştü ve görüntüsünde canlılığa dair eser kalmamıştı. Bir hafta önce artık atmayı düşünerek saksıdan çıkardığımda dibinde minik minik kök kabartıları olduğunu gördüm. Tekrar yerine ektim ve inanılır gibi değil ama bugün tamamen yemyeşil haline geri döndü.

Demek istediğim umudu kesmemek lazım, Aloe'ler çok uzun süre geçse ve ölmüş gibi görünse bile köklenip geri gelebiliyorlar :)

-Esin- 21-11-2014 14:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Maude (Mesaj 1335156)
Sizlere danışmak istediğim şu ki :

Fotoğrafta da görüldüğü üzere arada bir su verdiğim ama pencere dışında yani soğuk havada dışarıda olan Autumn Joy saksısını ne yapayım. Dikkat ederseniz alttan gelen yavrular var. Dışarıda durmalı mı, yoksa ev içine sıcak ortama mı almalıyım? Bir diğer alternatif de soğuk olan, ısıtılmayan ama evin içinde bir yer. Ne dersiniz?

Autumn Joy kar altında kalıp da yaşamını sürdürebilen bir bitki aslında ama Ankara'nın ayazı meşhur, riske girmemek için ev içinde ısıtılmayan yer alternatifi çok daha uygun :)

Maude 21-11-2014 14:37

Esin ilgine teşekkür ederim. Autumn Joyları evime gidince hemen içeri alacağım. Bu arada sulamaya devam mı etmeliyim?

resimsel 21-11-2014 14:41

Sn. Maude,Ankara ikliminde bunları görmek büyük keyif ellerinize sağlık.

aleydi 21-11-2014 19:05

Çok şirin bir bahçeniz var maude ,bengoviliniz rengine bayıldım .ellerinizin dediği her yer güzelleşmiş .

Maude 22-11-2014 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1335158)
Sevgili Maude,

Aloe juvenna nasıl oldu, toparladı mı? Çürük kısmı kesip köklendirmeye çalışacağın bir parça vardı sanırım, o ne alemde?

Sana güzel bir haber vereyim, öleceğini sandığım bir Aloe juvenna yavrusu vardı bende de. Kökü yoktu, bana o parçayı veren teyze bir yavruyu dibinden kırarak vermişti. Ben de öylesine bir saksıya o parçayı iliştirmiştim. Tam 2 ay boyunca bekledi, bu sürede karardı, büzüştü ve görüntüsünde canlılığa dair eser kalmamıştı. Bir hafta önce artık atmayı düşünerek saksıdan çıkardığımda dibinde minik minik kök kabartıları olduğunu gördüm. Tekrar yerine ektim ve inanılır gibi değil ama bugün tamamen yemyeşil haline geri döndü.

Demek istediğim umudu kesmemek lazım, Aloe'ler çok uzun süre geçse ve ölmüş gibi görünse bile köklenip geri gelebiliyorlar :)

Çok sevindim bu habere. Benimkilerin köklerini diktikten sonra kontrol etmedim ama yeni taz yeşil yapraklar var, sanırım bu da toparladıklarının göstergesi. Sadece sulamalarını ayarlamak konusunda sıkıntı çekiyorum çünkü ısıtılan ve güneş alan bir odadalar. Toprak tam oarak kuruduğunda suluyorum bu nedenle ama yine de korkuyorum :confused:. Fotoğraflarını çekip eklerim bir ara.

Maude 22-11-2014 13:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1335164)
Sn. Maude,Ankara ikliminde bunları görmek büyük keyif ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim. Ankara'da bazı türleri gerektiği gibi yetiştirmek gerçekten çok zor. Elimden geldiğince çaba gösteriyorum.

Maude 22-11-2014 13:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1335214)
Çok şirin bir bahçeniz var maude ,bengoviliniz rengine bayıldım .ellerinizin dediği her yer güzelleşmiş .

Bu güzel sözler için çok teşekkür ederim, mutlu oldum. Begonvilimi ben de çok seviyorum. Şimdi tepesinde birkaç pembe çiçeği olmakla birlikte yapraklarını döktü. Bakalım baharda güzelliğini gösterecek mi?

-Esin- 22-11-2014 13:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Maude (Mesaj 1335162)
Esin ilgine teşekkür ederim. Autumn Joyları evime gidince hemen içeri alacağım. Bu arada sulamaya devam mı etmeliyim?

Toprağı kurudukça azar azar sulayabilirsin. Yazın sulandığı gibi saksı dibine çıkana kadar sulamana gerek yok, ölmeyecek kadar su versen yeterli.

Aloe juvenna yeni yapraklar çıkarıyorsa paçayı kurtarmış demektir, sevindim :)

Maude 25-11-2014 09:39

1 Eklenti(ler)
Aloe Juvenna'nın son hali.

Maude 25-11-2014 09:49

1 Eklenti(ler)
Elimde kalan tek menekşem. Rengine bayılıyorum.

Maude 25-11-2014 09:56

1 Eklenti(ler)
Sıklamen, en sevdiklerimdendir. Çocukluğumda, oturduğumuz ilçenin göçmen mahallesindeki hemen her evin penceresinde bulunurdu. Şimdilik soğuk balkonda, halinden memnun. Bol tomurcuk var dibinde.

Maude 25-11-2014 10:04

1 Eklenti(ler)
Bundan güzel hediye mi olur? Iki saksıda iki güzel yavru. Birisi aşağıda :D

Maude 25-11-2014 10:21

1 Eklenti(ler)
Kalanchoe fedchenkolar iyi durumda. Soğuk evdeler, sanki çiçek geliyormuş gibi oluşumlar var. Ben de ilk defa sahip olduğumdan, Emmi arkadaşımız vermişti, hangi dönemde açar bilemiyorum.

Maude 25-11-2014 10:38

1 Eklenti(ler)
Çiçek mi diye şüphelendiğim oluşum.:confused:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025