![]() |
Teşekkürler sevgili Esin, yazmayı unutmuştum. :o
|
Rica ederim :) Kediler, kuşlar bayılıyorlar zaten sukulentlere. Hele kedilerin kaktüsleri dikenlerine rağmen yediğini biliyorum :)
|
1 Eklenti(ler)
Bugün kararlaştırdığımız üzere siteden arkadaşımız Emmi'den budadığı ve atmaya kıyamadığı kalanchoe fedchenko çeliklerini aldım. Öyle ki iki poşet dolusuydu. Böyle çelik paylaşımı herkesin başına :).
|
1 Eklenti(ler)
Ve hepsi toprakla buluştular.
|
Ellerinize sağlık.Kalanchoe fedchenko'lar yeni yuvalarında sizin sevginizle büyümeye devam edecekler:)
|
1 Eklenti(ler)
Böylesi bile çok şeker değil mi?
|
Kalanchoe Daigremontiana minikleri... Ne yavaş büyüyorlar. Diğerleri kızımın diş doktorundan :D aldığım yanılmıyorsam Opuntia Subulata. O da yavaş yavaş gelişim gösteriyor. Saksısı bir kere düşüp tepe taklak oldular ama belli ki sorun yok.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir önceki mesajdakinin son hali:)
|
1 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeğim mutluluk saçıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Makinemde sorun var fotoğraflar pek net çıkmıyor ama paylaşmak istiyorum. Devam...
Crassula Ovata da halinden memnun. |
1 Eklenti(ler)
Hatta düşen yaprağı da sürpriz yaptı.
|
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe grubu topluca çiçeğe verdi kendini.
|
1 Eklenti(ler)
Telgraf çiçekleri coştu. Toprağın her yanından yavru çıkıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Sizlere danışmak istediğim şu ki :
Fotoğrafta da görüldüğü üzere arada bir su verdiğim ama pencere dışında yani soğuk havada dışarıda olan Autumn Joy saksısını ne yapayım. Dikkat ederseniz alttan gelen yavrular var. Dışarıda durmalı mı, yoksa ev içine sıcak ortama mı almalıyım? Bir diğer alternatif de soğuk olan, ısıtılmayan ama evin içinde bir yer. Ne dersiniz? |
Sevgili Maude,
Aloe juvenna nasıl oldu, toparladı mı? Çürük kısmı kesip köklendirmeye çalışacağın bir parça vardı sanırım, o ne alemde? Sana güzel bir haber vereyim, öleceğini sandığım bir Aloe juvenna yavrusu vardı bende de. Kökü yoktu, bana o parçayı veren teyze bir yavruyu dibinden kırarak vermişti. Ben de öylesine bir saksıya o parçayı iliştirmiştim. Tam 2 ay boyunca bekledi, bu sürede karardı, büzüştü ve görüntüsünde canlılığa dair eser kalmamıştı. Bir hafta önce artık atmayı düşünerek saksıdan çıkardığımda dibinde minik minik kök kabartıları olduğunu gördüm. Tekrar yerine ektim ve inanılır gibi değil ama bugün tamamen yemyeşil haline geri döndü. Demek istediğim umudu kesmemek lazım, Aloe'ler çok uzun süre geçse ve ölmüş gibi görünse bile köklenip geri gelebiliyorlar :) |
Alıntı:
|
Esin ilgine teşekkür ederim. Autumn Joyları evime gidince hemen içeri alacağım. Bu arada sulamaya devam mı etmeliyim?
|
Sn. Maude,Ankara ikliminde bunları görmek büyük keyif ellerinize sağlık.
|
Çok şirin bir bahçeniz var maude ,bengoviliniz rengine bayıldım .ellerinizin dediği her yer güzelleşmiş .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Aloe juvenna yeni yapraklar çıkarıyorsa paçayı kurtarmış demektir, sevindim :) |
1 Eklenti(ler)
Aloe Juvenna'nın son hali.
|
1 Eklenti(ler)
Elimde kalan tek menekşem. Rengine bayılıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sıklamen, en sevdiklerimdendir. Çocukluğumda, oturduğumuz ilçenin göçmen mahallesindeki hemen her evin penceresinde bulunurdu. Şimdilik soğuk balkonda, halinden memnun. Bol tomurcuk var dibinde.
|
1 Eklenti(ler)
Bundan güzel hediye mi olur? Iki saksıda iki güzel yavru. Birisi aşağıda :D
|
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe fedchenkolar iyi durumda. Soğuk evdeler, sanki çiçek geliyormuş gibi oluşumlar var. Ben de ilk defa sahip olduğumdan, Emmi arkadaşımız vermişti, hangi dönemde açar bilemiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Çiçek mi diye şüphelendiğim oluşum.:confused:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025