![]() |
Bu da yaz boyunca aslında Ankara'da olup da kendini Bodrum'da sanıp, boyuna açan küçük begonvil fidem.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Kedi Tırnakları
İkinci fotoğraf geçen senekilerin tohumlarından. Yurtdışından döndüğümde sulamaya başladım ancak büyüyüp açmaya başladılar. |
2 Eklenti(ler)
Sardunya
Hep sevdiğim, hep bahçemde, penceremin önünde olmasından keyif aldığım... Pek çok var, bunlar sadece birkaçı. |
2 Eklenti(ler)
Hanımeli
Komşumun evinin dış cephesi, bahçe balkonu vs. tadilata girince, geçen yaz tamamen kurumaya yüz tutmuş, yıllardır kocaman olmuş hanımeli öbeğini ortak kararla kaldırmıştık ortadan. Ancak taze filizleri olan kök yerinde duruyordu. Fakat ustaların dikkatsiz ve özensiz çalışmalarıyla o da yok oldu gitti. Üzülmüştüm ama doğa gücünü gösterdi her zamanki gibi. Sakladığını verdi yine bize. Hanımeli fışkırdı yine aynı yerden. Kökü komşu bahçede ama benim bahçem de alacak nasibini, hele bir serpilip sarılsın tellere. Dilerim çiçekleriyle paylaşabilirim o zaman. |
1 Eklenti(ler)
Kasımpatı
Kaç yıl önce kocaman bir öbek kasımpatıydı. Muhteşemdi. Sonra biz yurtdışına gidince babam elinden geldiğince baktı bahçemize. O kocaman öbekten geriye kalan bu güzeller var elimizde. Yine öyle büyüyüp dallanıp, budaklanır mı? Yoksa böyle kalır mı, ne dersiniz? Tomurcuklanmış da bu hafta :) |
2 Eklenti(ler)
Araya yazdan kalma bir iki fotoğraf ekleyeyim. Gerektiği gibi bakamadığım ama hastalanınca tedavisini :) hemen yaptırdığım erik ağacımızın bize sundukları. Bir de bu sene Ankara'ya yağan o kuvvetli yağmur ve dolunun etkisiyle dökülmeler olmasaydı...Hasılat fena değildi yine de.
|
Alıntı:
Haworthia x Gasteria da olabilir, Gasteria X Aloe de olabilir. Ancak çiçek açarsa ebeveyn bitki hakkında bir şeyler söylemek mümkün olur. |
Teşekkürler Esin. Belki o da Haworthia Limifolia gibi sürpriz yapıp çiçek açıverir. Bekleyip görelim bakalım.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Schlumbergera
Kuzey balkonda, aydınlık bir yerde duruyor. Daha vakit var biliyorum ama çiçeklenmiş halini görmek için sabırsızlanıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Komşum verdi, onun saksısı dolup taşıyordu, bana da böldük. Yaz kış dışarıda duruyor onunki, yağmur, kar bana mısın demiyor. Baharda soğanlarından tekrar filizleniyor. Ancak bu sene çiçek açmadı. Adını bilmiyorum.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Dün kızımın okuluna yürürken elde ettiğim ganimetlerim. Teyzeler beni kırmadan veriyorlar çiçeklerinden. Ben de yaşatabilirsem ne ala.
|
1 Eklenti(ler)
Hepsini bir mesajda yükleyemiyorum tek tek oluyor ancak.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bir diğeri.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ganimetlere devam ;)..
Graptopetalum paraguayense Yıllar önce bende olanı yaşatamamıştım, hatta bu çiçek için başlık da açmıştım. Böylece o başlığı da hareketlendiririz belki. |
1 Eklenti(ler)
Devam...
|
1 Eklenti(ler)
Bu da sonuncu...
Gördüğüm saksılar bu türle dolup taşmıştı. Adını bilmiyorum ama saksıdan sarkan halleriyle çok güzel görünüyorlardı. Umarım tutarlar. |
sevgili maude, hergününüz böyle ganimetlerle dolu olsun.üstteki yeşil beyaz yapraklı telgraf.alttaki mor yapralı olan kara sevda gynura sormentosa güzel bir çiçek sarıcı ve sarkıtmaya uygun.son resimdeki sukulent sedum zahmetsiz bir çiçek güle güle büyütürsünüz inşallah.
|
Alıntı:
biraz kötü kokuyor güle güle büyütün çiçeklerinizi :) |
1 Eklenti(ler)
foğrafların arasından buldum buda çiçeği
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sonunda bir atlas çiçeğim oldu. Henüz toprakla buluşturmadım. Biraz beklesin, dikeceğim. Yanılmıyorum değil mi, atlas bu fotoğraftaki.
|
Evet o bir atlas, rengini biliyormusunuz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025