agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   güldeste- / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/18436.htm)

Halil Önen 17-07-2012 00:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- (Mesaj 999029)
Bugün özellikle domates,biber ve umudumu kesip yüzüne bile bakmadığım, bir haftadır sulamadığım ama yine de kocaman bir salatalık veren kurumaya yüz tutmuş bir tanecik saksı salatalığını fotoğrafla buraya taşıdım :o unutmayayım :)

Sn. güldeste;

''Saksı salatalığı' saksıya özel bir çeşit mi?

Sırık değilse eğer saksı üstünde ve etrafında daha iyi gelişecek gibi... Yenecek duruma gelmiş az sulanırsa ve zamanı geçerse acılaşma ihtimali var...

Domateslerini güzel gelişmiş ne çeşidi acaba...

güldeste- 17-07-2012 09:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 999039)
Sn. güldeste;

''Saksı salatalığı' saksıya özel bir çeşit mi?

Sırık değilse eğer saksı üstünde ve etrafında daha iyi gelişecek gibi... Yenecek duruma gelmiş az sulanırsa ve zamanı geçerse acılaşma ihtimali var...

Domateslerini güzel gelişmiş ne çeşidi acaba...

Mesajınızı okumamla kendimi bahçeye attım :) acımış olmasından korktuğum salatalığı kopardım ve tattım :) harikaydı... tadına bakmadan önce resmini de çektim inşallah akşama eklerim bu arada bir tanecik hemde saksıda yetiştirmeye çalıştığım için saksı salatalığı demiştim :)
Domatesleri sanırım üç çeşit olarak ekmiştik ''Salkım ve pembe domates '' diğerini hatırlamıyorum

güldeste- 17-07-2012 09:59

4 Eklenti(ler)
Bahçe kapısı için kış dan önce dikilen Yaseminin son hali... Fırça Çalısın'dan ve Yaseminden kopardığım taze sürgünleri su içerisine koydum çoğaltmak amacıyla biraz deneme yanılma gibi olacak :)ya tutarsa gibi. Diğeri ise arka bahçedeki su deposunun kapanması amacıyla ektiğimiz sazlığın dün ki hali.

güldeste- 17-07-2012 10:20

1 Eklenti(ler)
Sazlığın dibine eski lavaboya ektiğim soğanlar büyüdüler ama isimlerini unuttum :(

güldeste- 17-07-2012 21:13

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- (Mesaj 999082)
Mesajınızı okumamla kendimi bahçeye attım :) acımış olmasından korktuğum salatalığı kopardım ve tattım :) harikaydı... tadına bakmadan önce resmini de çektim inşallah akşama eklerim bu arada bir tanecik hemde saksıda yetiştirmeye çalıştığım için saksı salatalığı demiştim :)
Domatesleri sanırım üç çeşit olarak ekmiştik ''Salkım ve pembe domates '' diğerini hatırlamıyorum

Üşenmedim ekledim :) pazardan aldığımız salatalık bizimkinin yanında ufacık kaldı...

güldeste- 17-07-2012 21:37

4 Eklenti(ler)
Küçük ama bize göre yeterli bahçemizden bir köşe ve çiçekler... su giderinden yapmış olduğumuz saksıdaki semiz otundan zaman zaman salata yapıyorum:) Dibindeki diğer mevsimlik çiçekleri koparmadım çünkü tohumların toprağa karışmasını bekliyorum... hatta çiçeklenmiş yer örtücülerin bir kısmı geçen yıldan toprağa karışan tohumlarla yeniden oluştular.

güldeste- 17-07-2012 22:35

3 Eklenti(ler)
Arka bahçemizin çimleri son on gündür sanki büyümüyorlar, adeta sararıp soldular :(

hk50 17-07-2012 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- (Mesaj 999341)
Üşenmedim ekledim :) pazardan aldığımız salatalık bizimkinin yanında ufacık kaldı...

Tohum ve cins farkı var.

Türkan 23-07-2012 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- (Mesaj 999095)
Sazlığın dibine eski lavaboya ektiğim soğanlar büyüdüler ama isimlerini unuttum :(

onlar gala ciceyi

sarin 23-07-2012 21:49

Bahçenizi gezdim.
Eviniz ve bahçeniz çok güzel.
Sağlıklı ve huzurlu bir yaşantı sürmenizi diliyorum.
Saygılarımla.

güldeste- 14-08-2012 00:05

1 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalan fotoğraflardan birini buldum... o günlerde bir türlü küçültmeyi yapamamış ve ekleyememiştim. Bu arada biberiye ve lavantaların yanında diğer bitkilerin de o günden bu güne büyüyüp küpleri görünmez hale getirdiğini gördüm ayrıca geçen yılki çimlerin yenilenmesinden önceki fotoğraf olduğunu da yürüme taşlarından anladım.

güldeste- 14-08-2012 00:35

1 Eklenti(ler)
Yine o günlerden kalan buradaki bilgilerden faydalanarak yan bahçede uyguladığımız, çatı gideri ve duvardaki çeşme suyunun birikmesine engel olmak için yaptığımız drenaj sitemini daha kullanışlı kılmak için dekoratif taşlar kullanmıştık faydasını da görüyoruz çok şükür :) O günlerde domates ve biber fidesi dikmiş lakin mahsül alamamıştık:(

Sudenur 14-08-2012 00:54

Sevgili güldeste, bahçenizi daha evvel de gezmiştim ama mesaj bırakmadan çıkmışım hayret, acele bir işim çıkmıştı galiba. ;) Evinizi de, çiçek ve peyzaj düzenleme tarzınızı da çok beğendim, sağlıkla çıkarınız bahçenizin keyfini, elinize emeğinize sağlık. Her şey çok yerinde, çok güzel. :)

güldeste- 14-08-2012 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarin (Mesaj 1001519)
Bahçenizi gezdim.
Eviniz ve bahçeniz çok güzel.
Sağlıklı ve huzurlu bir yaşantı sürmenizi diliyorum.
Saygılarımla.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1008793)
Sevgili güldeste, bahçenizi daha evvel de gezmiştim ama mesaj bırakmadan çıkmışım hayret, acele bir işim çıkmıştı galiba. ;) Evinizi de, çiçek ve peyzaj düzenleme tarzınızı da çok beğendim, sağlıkla çıkarınız bahçenizin keyfini, elinize emeğinize sağlık. Her şey çok yerinde, çok güzel. :)

Sayın Sarin bey ve Sudenur hanım beğendiğiniz için teşekkürler... saygılar benden

almira 14-08-2012 13:06

Yasemininize bayıldım. Muhteşem bir görüntü olmuş. Hamak ve inşaat mazemesinden yaptığınız saksılar da favorim. Ellerinize sağlık. Güle güle büyütün.

güldeste- 14-08-2012 13:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1008908)
Yasemininize bayıldım. Muhteşem bir görüntü olmuş. Hamak ve inşaat mazemesinden yaptığınız saksılar da favorim. Ellerinize sağlık. Güle güle büyütün.

Çok Teşekkür ederim sevgili almira :)Size bir sır vereyim bitki sevgisini ilk Mersinde tattım...daha dün tatile giden kızım Mersin'den bir koli armut getirdi annemin bahçesinden :) bilirim yani oraları.

güldeste- 17-08-2012 13:44

1 Eklenti(ler)
Geçen haftalardaki hali ve ;
http://www.agaclar.net/forum/calilar...tm#post1008177

Saz Püskülümüzün son hali:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025