agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   güldeste- / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/18436.htm)

adavci 06-03-2010 21:22

İnanıyorum bahçeniz çok güzel olacaktır.Çünkü burada çok değerli katkı sunacak insanlar var.Çok şeyi burada öğrendim.Öğrenecek daha çok şey var.Yolunuz açık olsun.

güldeste- 07-03-2010 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adavci (Mesaj 591668)
İnanıyorum bahçeniz çok güzel olacaktır.Çünkü burada çok değerli katkı sunacak insanlar var.Çok şeyi burada öğrendim.Öğrenecek daha çok şey var.Yolunuz açık olsun.

İnşallah inşallah :) İnanın çok emek verdim... neredeyse bir yıl olacak başlayalı :o ve ben çok yoruldum. En kısa sürede hayırlısıyla bitirip, bitkilerle haşır neşir olmak dileğim :)

güldeste- 07-03-2010 20:04

Dilekleriniz içinde ayrıca teşekkürler adavci bey. Yardımcı olurlarsa arkadaşlar çok sevinirim :)

güldeste- 16-06-2011 22:58

http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=5121&page=2

Uzun zaman oldu siteyele tanışalı, bahçemizin en son hali yukarıdaki gibiydi. Çaba göstermişte olsam, özel nedenlerden dolayı düzenleme yapamayınca o resimleri silmiştim. Zaman zaman siteye girerek, buradaki arkadaşların bahçelerinden bilgi sahibi olarak birşeyler yaptım... harika diyebileceğim bir hale getirdik. Her gün bahçeyi sulamak o kadar güzel keyif veriyordu anlatamam. Geçen hafta güllerin yapraklarında oluşan küf ve böceklenme için, bahçemizin çimlerini ve bakımını yapanlara yaptırmış olduğumuz ilaçlamaya kadar. Malesef şu an çimler ve çiçekler sararmış, solmuş bir vaziyetteler. Bu konuda tecrübesiz olduğumuzdan dolayı kendimiz ilaçlamadık yine de bunlar başımıza geldi.Çok üzgünüm :((( hasta oldum.

güldeste- 16-06-2011 23:19

olmuyor olmuyor resimleri ekleyemiyorum :(

güldeste- 20-06-2012 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- (Mesaj 546921)
Evimin arka bahçesinin bir kısmı

http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-sany0214.jpg

O kadar umutsuz günlerim oldu ki :( O günlerde hiç bir şey istediğim gibi sonuçlanamayınca üzüldüğüm bir gün bahçenin fotoğraflarını tek tek silmiştim... o günlerden kalan bir fotoğrafı burada buldum ve eski halini görmenizi istedim.

güldeste- 20-06-2012 22:11

1 Eklenti(ler)
Lavantanın birini Kiraz hanım yollamıştı:)

Daha sonra o alana, köpeğimiz için kulübe ve bahçe yaptık... kaya bahçesini de gördüğünüz gibi biraz bu tarafa yaptık.

Not: Fotoğrafı dün gece çekmiştim pek güzel çıkmamış... bu arada Rod'umuz da poz verdi :)

güldeste- 20-06-2012 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- (Mesaj 551903)
Mesela, netten bulduğum bu görüntüler hoşuma gitti. Sizce nasıl?

Gördüğünüz bu modellerden en üsttekinin hemen hemen aynısını ferforje olarak bahçeye yaptırdık ama eksikler var.

son hali... arka bahçe kuzeye baktığı için çok rüzgar alıyor korunmak için eski çardağın perdeleriyle çareyi buldu şimdilik.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...80660526_n.jpg

güldeste- 20-06-2012 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 591446)
Sevgili güldeste;
Bir köşeciğe bir Fırça çalsı yakışır beee!;)
Hem, korunaklı bir bahçe olduğu için, kışı rahat çıkarır.
Bahçenizde, sevdikleriniz ile birlikte uzun, mutlu ve sağlıklı yaşayın.:)

Fırça çalısız olur mu bahçemiz :) köşeden görünen çalı bu kış dondan çok şükür kurtuldu :)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...53334756_n.jpg

gilan 21-06-2012 01:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- (Mesaj 591957)
İnanın çok emek verdim... neredeyse bir yıl olacak başlayalı :o ve ben çok yoruldum.

Sanırım genel olarak biraz sabırsız bir kişiliğiniz var sevgili güldeste. ;)

Daha bir yıl olmuşken çok yoruldum demişsiniz, sonra küsüp fotoğraflarınızı silmişsiniz ama bakın işler zamanla yoluna girmiş. :)
Bahçe insana sabırlı olmayı öğretiyor, değil mi? ;)

Yeni düzenlenmeye başlayan bir bahçenin göze görünme süresi için ben en az 3 yıl diyorum. Çünkü ancak bu sürede sarmaşıklar büyüyüp serpiliyor, bol çiçek veriyor; çalılar form kazanıyor; fidanlar bir miktar büyüyor. O yüzden sakin olun, doğaya öyle hemen küsmeyin. Hepimiz ne yanlışlar yaparak bir şeyleri öğrendik. Aynı köşeyi kimi zaman her sene bozup yeni baştan yaptık da ancak beğendik. Bahçe hobisinin güzel yanlarından biri de bu zaten. Devamlı bir iş, devamlı yapılacak değişiklikler var.

Fotoğraf küçültme konusunda şurada bir üyemiz çok kolay bir yöntem paylaşmış: http://www.agaclar.net/forum/fotograf/27844.htm
Bir bakın bakalım sorununuzu çözecek mi...
Bahçe konusunda olduğu gibi bu konuda da yılmak yok, başarana kadar çalışıp uğraşacağız. :) Sorun yaşadığınız bir yer olursa da çekinmeden sorabilirsiniz.

güldeste- 21-06-2012 01:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 987887)
Sanırım genel olarak biraz sabırsız bir kişiliğiniz var sevgili güldeste. ;)

Daha bir yıl olmuşken çok yoruldum demişsiniz, sonra küsüp fotoğraflarınızı silmişsiniz ama bakın işler zamanla yoluna girmiş. :)
Bahçe insana sabırlı olmayı öğretiyor, değil mi? ;)

Yeni düzenlenmeye başlayan bir bahçenin göze görünme süresi için ben en az 3 yıl diyorum. Çünkü ancak bu sürede sarmaşıklar büyüyüp serpiliyor, bol çiçek veriyor; çalılar form kazanıyor; fidanlar bir miktar büyüyor. O yüzden sakin olun, doğaya öyle hemen küsmeyin. Hepimiz ne yanlışlar yaparak bir şeyleri öğrendik. Aynı köşeyi kimi zaman her sene bozup yeni baştan yaptık da ancak beğendik. Bahçe hobisinin güzel yanlarından biri de bu zaten. Devamlı bir iş, devamlı yapılacak değişiklikler var.

Fotoğraf küçültme konusunda şurada bir üyemiz çok kolay bir yöntem paylaşmış: http://www.agaclar.net/forum/fotograf/27844.htm
Bir bakın bakalım sorununuzu çözecek mi...
Bahçe konusunda olduğu gibi bu konuda da yılmak yok, başarana kadar çalışıp uğraşacağız. :) Sorun yaşadığınız bir yer olursa da çekinmeden sorabilirsiniz.

Gilan hanım yorumlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Aslında çok sabırlı biriyimdir ama son üç yıl içerisinde evimizin temelinden başlayıp belediyeden iş bitim belgesini alana kadar her şeyiyle ben ilgilendim yani evimizin mütahiti ben oldum... usta çalıştırmak, resmi işlemlerin takibi vesaire malesef çok acı özel başka problemler de yaşadım:( Taşındım evime bir ay içerisinde birbuçuk ay süren kutsal bir yolculuğa çıktım geldiğimde bahçedeki gübrelerden büyük ihtimalle ! evimizi ve bahçemizi böcekler istila etmişti :( günlerce mücadele ettik çok sürmedi hayırlı bir işe soyunduk bu arada bahçemizi de düzene soktuktuktan bir ay sonraydı sanırım çim yapan şirketin yanlış ilaçlamaları sonucu A dan Z ye her şeyi sıfırdan tekrarlamak zorunda kaldık çünkü çimden limoni selvilere kadar her şey kurumuştu. ''Yılmadım yine de Ayaktayım''şükür bugünlere...

güldeste- 23-06-2012 22:56

1 Eklenti(ler)
Ön bahçemizin balkon bölümünün en son hali.

güldeste- 23-06-2012 23:52

1 Eklenti(ler)
Küçük bahçemiz'den bir kesit.

güldeste- 23-06-2012 23:57

1 Eklenti(ler)
Geçen ay ki dolu yağışından sonraki bahçemiz ve bir faraş dolusu dolu:)

güldeste- 24-06-2012 00:46

3 Eklenti(ler)
Yasemin, Sardunya ve Begonya yaza merhaba dediler... çekirge sanırım ! o da bahçemizin konuklarından :) Bu arada bahçede yuvasından düşmüş bir kargada birkaç gün konuğumuz olmuştu.

aydam 24-06-2012 01:48

Büyüleyici

Güzin Çakar 24-06-2012 11:45

Bahçenizin güzelliğini saklıyormuşsunuz. Son fotoğrafları görmeden bu kadar güzel olduğunu tahmin edememiştim. Ellerinize sağlık. Sevdiklerinizle keyfini çıkarmanız dileğiyle... Sevgiler...

nuray topcu 24-06-2012 16:23

ayyy çok güzel...huzurlu ,sağlıklı ,bol çiçekli günler dilerim...

güldeste- 24-06-2012 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gçakar (Mesaj 989094)
Bahçenizin güzelliğini saklıyormuşsunuz. Son fotoğrafları görmeden bu kadar güzel olduğunu tahmin edememiştim. Ellerinize sağlık. Sevdiklerinizle keyfini çıkarmanız dileğiyle... Sevgiler...

Fotoğraf küçültmeyi ve eklemeyi beceremiyordum :( neyse öğrenmiş oldum.Dilekleriniz için teşekkür ederim:)

güldeste- 24-06-2012 23:37

1 Eklenti(ler)
Arka bahçemizin kraliçesi :)

güldeste- 24-06-2012 23:56

1 Eklenti(ler)
Saksı elimizde kalan inşaat malzemelerinden yapılarak duvara monte edilmiştir :) Kışın Çuha, yazın Begonyayla güzelleşiyor.

Türkan 27-06-2012 21:45

merhaba guldestecim bende bahce sayfasi acmak istiyorum ama acamiyorum.yardimci olurmusun?lutfen

güldeste- 27-06-2012 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkan/ (Mesaj 990789)
merhaba guldestecim bende bahce sayfasi acmak istiyorum ama acamiyorum.yardimci olurmusun?lutfen

Üyelerin Bahçeleri - agaclar.net

Buradan yeni konu aç yardımıyla konuyu açabilirsin sanırım.

Dünyalı 27-06-2012 23:14

Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Ellerinize sağlık...

Türkan 28-06-2012 11:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- (Mesaj 990844)
Üyelerin Bahçeleri - agaclar.net

Buradan yeni konu aç yardımıyla konuyu açabilirsin sanırım.

of yaaaa dun butun gun bununla ugrastim biliyormusun.cok tesekkur ederim canim,her zamanki gibi yine yardimima sen kostun cok sagol.bitirdiyimde senide beklerim :)

Türkan 28-06-2012 14:13

ozur dilerim guldeste kendi derdime dustum seni unuttum bahcen cok guzel derlitoplu eline emeyine saglik cok beyendim insallah o bahcede cok ozel ve guzel anlar yasarsin

güldeste- 16-07-2012 23:22

5 Eklenti(ler)
Uzun aradan sonra bugüne ait fotoğraflar :)

güldeste- 16-07-2012 23:54

4 Eklenti(ler)
Bugün özellikle domates,biber ve umudumu kesip yüzüne bile bakmadığım, bir haftadır sulamadığım ama yine de kocaman bir salatalık veren kurumaya yüz tutmuş bir tanecik saksı salatalığını fotoğrafla buraya taşıdım :o unutmayayım :)

güldeste- 17-07-2012 00:03

1 Eklenti(ler)
Kızarmış domatesler de zaman zaman biberlerle birlikte soframıza bile girdi :)daha fazla olabilir de olgunlaştıp kızardıkça dalında fazla kalamıyor.

güldeste- 17-07-2012 00:21

1 Eklenti(ler)
Bu arada bir önceki mesaja eklediğim bahçemizin güneş gören kuytu köşesinde arsızca yaz kış büyüyen şemsiye çiçeğinin de yavruları balkonda yerini aldı :) boy atıp duruyorlar.Yanındaki kaktüsler ise senelerdir bizle birlikteler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025