![]() |
Sevgili Zafer İnandıklı, bahçenize bakmaya doyamadım, maşallah bu sene daha bir neşeliler.
Seramik saksılara çiçekler nasıl da güzel yakışmış. Pasiflora molissimalar ne güzel çimlenmişler. Bendeki tohumların tarifiniz üzere çimlendirmeye almıştım, biraz güneş alsın diye dışarıya koydum. Sanırım araba veya motosiklet' in çarpmış olduğu yavru köpek sürünerek bizim bahçeye sığınmıştı. Çaresiz, yürüyemeyen bu yavruyu, barınak kabul etmedi, sahiplenen olmayınca da bizde bakımını üstlendik. İyileşmeye başlayıp, azıcık ayaklanınca ilk işi çimlendirme petlerini oyun diye parçalamış, hepsi dağılmıştı, manzara karşısında beynimden vurulmuşa döndüm. Kendi köpeğimiz de böyle şeyler görmeyince, bu yavrunun da oyun diye yaklaşacağını tahmin bile etmedim. Eşime: bahçede yabancı bir bitki çıktığını görürsen sakın çekme, dedim, benim ki boş bir beklenti belki ama umut dünyası... Kalan ikişer tohumları çimlenmeye aldım, bugün P. molisima' nın bir tanesi ucunu gösterdi , P.moliformis' te daha kıpıdanma yok. Sizin karınca misali çalışkanlığınıza hayranım, ellerinize sağlık. |
Bahçeniz çok güzel görünüyor Zafer bey küçücük bahçeyi cennete çevirmek için istemek yeterliymiş demek ki:)
|
Sayın zaferinandıklı, çiçekleriniz, bahçeniz, kendi yaptığınız saksılarınız hepsi çok güzeller. Bahçenin beyaza boyanması; hem temiz, aydınlık bir görüntü, hem de çiçeklerle uyum sağlamış. Emeklerinize sağlık.
|
Zafer bey bahçeniz çok güzel :) pasifloranız muhteşem :) nazar değmesin.
|
Azminize hayran kaldım :)
O saksıları yapmak bile günler alır ,onca saksıyı sulamak ( ben 5-10 saksıyı hangi gün sulamıştım diye düşünüyorum ,geçen yıl not alıyordum ) ayrı bir emek...tebrik ediyorum. Çarkıfelek tüm tomurcuklarını açtığın da ,tekrar fotoğrafını çekin lütfen.. Bu yıl ben de bir tane çimlendirmeyi başardım ya hakkın da her şeyi öğrenmek istiyorum :) Çiçekler yaz boyu açıyor mu ,bir çiçeğin ömrü ne kadar öğrenebilirmiyim ? Meyvelerini tatlıların üzerin de kullandıklarını görmüştüm . |
Sevgili arkadaşlar, övgüleriniz için çok teşekkür ederim. Alet işler, el övünür demişler. 152 nolu mesajda görünen kulübe benim atölyem, içinde her türlü ekipman mevcut. Bir emekli de, boş zaman dan bol ne olabilir?
Bu imkanlara sahip olan herkez bunları yapabilir. Sayın ozbey, sağlık olsun üzülmeyin. Ben de ikisini birden ekmiştim maliformisler de halâ kıpırtı yok. Sayın nurcanaybay, çarkıfelek bütün tomurcukları bir anda açmıyor. Çiçekler, iki gün açık kalıp daha sonra meyvaya dönüşüyor. Tek ve devamlı ziyaretçileri bal arıları, ekim ayı sonuna kadar, çiçek ve meyva oluşumu devam ediyor. Hepiniz sevgi ve sağlıkla kalın. |
Sayın Zafer İnandıklı,
Çok yüz vermişsiniz. Çok şımarmışlar çok.:D Görüntülere bayıldım. Ellerinize sağlık. |
Sevgili Zafer Bey,
Bahçeniz şaheser..Sıradışı ve çok az insanda olan tropik bitkilerle donatmışsınız:)Passifloraya maşallah diyelim öncelikle..Çiçekleri kokuyor mu?Meyveleri yemeye kuşlar geliyor mu ve hangi kuşları çekiyor? |
Sn. Zafer İnandıklı elleriniz dert görmesin, bahçeniz, saksılarınız, duvarınız ve tabiiki çiçekleriniz harika:) Tekrar ellerinize sağlık, eşinizle birlikte sağlıkla hepsinin keyfini yaşayın:)
|
Zafer Bey bahçenize bakınca önce emeğinizi görüyorum, ellerinize sağlık. Bitkileriniz emin ellerde çok keyifliler. Pasifloranız çok güzel olacak, açınca fotoğrafını bekleriz. Schizathus çiçeğini daha önce bilmiyordum, çok güzelmiş.
|
Zafer Bey Kardeşim!
Ne diyebilirim? Yaratıcılığınıza hayran olmamak elde değil.;) |
Bahçenin duvarı geçen yıldan çok daha güzel olmuş, fayans saksılar ayrı bir hava katmış, içindekiler de şımartıldıklarını biliyor olmalılar ki, coştukça coşmuşlar maşallah.
Gazanyalarınız da çok güzel, ben bir türlü pembesini bulamadım. Ellerinize sağlık sayın İnandıklı, güle güle oturun keyif köşenizde. |
Sayın k donmez; sayın Yılmaz Yalçın, sayın acemifüsun, sayın Kiraz, sayın Orhan Özbilgiç, sayın Adalet Yağcı, teşekkür ederim. Ben elimden geleni yapıyorum çiçeklerim de karşılık veriyorlar.
Kiraz hanım, schizanthus, çiçeklere yakından bakınca küçük birer orkideye benziyorlar. Maalesef tek yıllık. Yılmaz bey, Pasiflora, çiçekleri kokuyor. Acı bademi andıran hoş bir kokusu var. Kuşlar, yerlerse, kafayı bulacaklarını biliyorlar herhalde, meyvalara dokunmuyorlar. Tek ziyaretçiler arılar, özellikle bal arıları, onlar da tozlamayı yaparak meyva oluşumuna katkı sağlıyorlar. Adalet hanım, pembe gazanya, gördüğüm an sizin için alacağım. Rast gelmezsem çoğalan köklerden size ayırırım. Hepiniz sevgi ve sağlıkla kalın. |
3 Eklenti(ler)
Manolya, güzelliğini sergilemeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
İlk açan sarı lilium, diğerleri sırada.
|
1 Eklenti(ler)
Frezyalar, geç ekmiştim.
|
1 Eklenti(ler)
Hanımeli, ağacı sevdi.
|
1 Eklenti(ler)
Deniz lavantası, geçen yıl tohumdan yetiştrdim.
|
1 Eklenti(ler)
Yarısı galatasaraylı.
|
1 Eklenti(ler)
Bu kış beni korkuttu, toparlandı çok şükür.
|
1 Eklenti(ler)
Sanırım ötekiler daha sonra açacaklar.
|
2 Eklenti(ler)
Pasiflora, ilk meyveler.
|
Zafer bey bahçeniz harika görünüyor hepsinde birbirinden güzel:)
|
Sevgili Zafer Bey,
Maşallah diyelim elinize sağlık..Bahçenizde demli bir çay güzel gider:)Bizim yerimize de için lütfen.. |
Bu bahçe Üsküdar'ın neresinde acaba ;)
|
Alıntı:
Bravo Zafer bey hepsi çıkmış .Kutlarım sizi Büyüsünler kışın güzel çiçekleriyle sizi mutlu etsinler :) |
Alıntı:
|
Sayın Zafer İnandıklı bahçenizin doğallığına samimiyetine bayıldım doğrusu. Eşime sizin fayans saksılardan yapması için sipriş vermiştim yapmış sayenizde benimde bi eşi benzeri olmayan bi saksım oldu teşekkürler. Bu güzel resimleri paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Birşey sormak istiyorum tek saksılık seraları kışın sardunyaları dondan korumak için kullanabilirmiyiz. Burası -20leri görüyor buna göre değerlendirme yapabilirmisniz? Bahçeye dikmiş olduğum sardunyaları dondan korumak için bişey önerebilirmisiniz. Tekrar teşekküler tüm güzel resimleriniz için.. Ellerinize emeğinize sağlık.. |
Sevgili Zafer Bey, maşallah nazar değmesin, pasiflora, kaktüs meyveye durmuş bile.
Manolya'nın çiçeği de Gardenya kadar kokuyor mu? Benim pasiflora uzanabildiği yerlere kol attı, çok büyüdü, ama şimdiye kadar tek bir çiçek açtı. Bahçenizdeki bütün çiçekler, sizi mutlu etmek için yemin etmiş gibiler. Ellerinize sağlık. |
Sevgili Zafer Bey , yine bahar geldi gözümüze gönlümüze hayat veren güzellikleriniz ortaya çıkmış. Sizin bahçenizde emeği daha fazla hissediyorum. Pratik zeka ,emek ve sevgiyle siz dünyada ki cenneti kendiniz yaratıyorsunuz.Sevgiler sunuyorum .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025