agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Yılmaz Yalçın / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17891.htm)

Dudi 12-06-2011 21:56

Teşekkür ederim sevgili Yılmaz :)

berrinb 13-06-2011 01:17

Sayın Yılmaz Yalçın, bir sarmaşık hastası olarak;bahçenizin sarmaşıklarına bayıldım.Bilhassa Clematisleriniz ve pervane yasemin çok sıhhatliler,harika görünüyorlar,Fulleri kışın içeri alırsanız, veya kalın naylonla kapatırsanız hiç bir şey olmaz,budamayı da ilkbaharda yapmanızı öneririm,nacizane... 25 senelik sarmaşık deneyimime dayanarak, bir önerim daha var. Acem borusunu tek başına geniş bir sahaya dikmekte yarar var,çünkü yakın zamanda her tarafa kök salıp öbür bütün bitkilere zarar veriyor.Önünü almak imkansızlaşıyor.İki bahçemde de acem borularından bıkmış durumdayım.Her yerden bitiyorlar.Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzeller,ellerinize ve emeğinize sağlık.Selamlar efendim.

berrinb 13-06-2011 01:22

Ayrıca,memleketinizden çektiğiniz fotoğraflardaki evlere ve harabelerdeki aslanağızlarına bayıldım,harika fotoğraflar eklemişsiniz.Aslanağızları duvar diplerini ve yıkıntıları çok severler ne hikmetse, bahçemize binbir itimamla diktiklerimiz bile bu kadar güzel gelişmez. Fotoğraflarınızın devamını beklerim.Renkli mevsimler dilerim.Selamlar.

acemifüsun 13-06-2011 17:26

Sevgili Yılmaz clematislerin çok güzel açmış, sardunyalar da öyle:) Ellerine sağlık, bol bol keyfini yaşayın:)

Dansel 13-06-2011 19:00

Sevgili Yılmaz,küçük bahçende gezindim.Çok güzeldi.Clematislere bayıldım.En çok marak ettiğim sellukalar ne durumda,komşuya kadar uzanmıştı.Ben de tohumdan 2 tane yetiştirdim.Yavaş yavaş uzuyorlar.Çubuktan başka ,sabit bir yere sardıramıyorum.Kışı İstanbulda geçiemez dedikleri için.En azından kışın kapalı bir yere alabileyim diye.Siz ne yaptınız?

Yılmaz Yalçın 13-06-2011 20:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dansel (Mesaj 821973)
Sevgili Yılmaz,küçük bahçende gezindim.Çok güzeldi.Clematislere bayıldım.En çok marak ettiğim sellukalar ne durumda,komşuya kadar uzanmıştı.Ben de tohumdan 2 tane yetiştirdim.Yavaş yavaş uzuyorlar.Çubuktan başka ,sabit bir yere sardıramıyorum.Kışı İstanbulda geçiemez dedikleri için.En azından kışın kapalı bir yere alabileyim diye.Siz ne yaptınız?

Teşekkür ederim. Selluka sizlere ömür gitti:(Kışı atlatamadı.Yeni fideler diktim.

Yılmaz Yalçın 13-06-2011 20:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 821937)
Sevgili Yılmaz clematislerin çok güzel açmış, sardunyalar da öyle:) Ellerine sağlık, bol bol keyfini yaşayın:)

Sagol ablacıgım:)Senin tavsiyelerinle bu haldeler sagolasın:)

Yılmaz Yalçın 13-06-2011 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 821579)
Ayrıca,memleketinizden çektiğiniz fotoğraflardaki evlere ve harabelerdeki aslanağızlarına bayıldım,harika fotoğraflar eklemişsiniz.Aslanağızları duvar diplerini ve yıkıntıları çok severler ne hikmetse, bahçemize binbir itimamla diktiklerimiz bile bu kadar güzel gelişmez. Fotoğraflarınızın devamını beklerim.Renkli mevsimler dilerim.Selamlar.

Teşekkür ederim.En kısa zamanda yeni fotolar ekleyeceğim.

Yılmaz Yalçın 13-06-2011 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 821504)
Sevgili Yılmaz, Clematislerin harika eline sağlık. Beyaz Arslanağzını tohumlarını topla da yetiştirelim boşa gitmesin.
Sevgiler...

İnşallah tohum alırım çünkü bir türlü çiçeklenmesi bitmiyor 1,5 aydır çiçekleri solmadı aslanağızlarının

Yılmaz Yalçın 18-06-2011 22:02

2 Eklenti(ler)
Sevgili Zafer Abi'nin hediyesi kaktüs çiçeklerini açtı:)

Yılmaz Yalçın 18-06-2011 22:05

5 Eklenti(ler)
Bahçeden kesitler;gazanialar,akşam sefası,yaseminler,dahliya ve clematisler:)

Yılmaz Yalçın 18-06-2011 22:09

5 Eklenti(ler)
2 yıl önce ilk diktiğimde epey gelişmiş ve bol çiçekli Arap yasemini 2010 kışında donmuştu.Ancak sonrasında dibinden sürgün verdi ve şimdi gelişmeye devam ediyor.Sardunyalar açmaya devam ediyor.

Yılmaz Yalçın 18-06-2011 22:10

1 Eklenti(ler)
Arap yasemini.

Yılmaz Yalçın 18-06-2011 22:45

1 Eklenti(ler)
Beyaz ipekleri çok sevdim.

Bahar 19-06-2011 11:14

Yılmaz bey, çiçekleriniz çok güzeller ellerinize emeklerinize sağlık
Arap yasemini bende istedim kış soğuklarına dayanıksız olduğunu söylediler.
İstanbulda donma tehlikesi geçirdiyse konya iklimine hiç dayanamaz.
Saygılar.

Periş 19-06-2011 11:22

Sevgili Yılmaz kaktüsün çiçekleri muhteşem clematis yasemin bir harika ipek çiçekleri çok güzeller ellerinize emeklerinize saglık...

acemifüsun 19-06-2011 12:02

Ablacığım bahçen rengarenk, çok güzel olmuş:)Clematisler, gazanyalar, yasemin, ipek çiçekleri hepsi ayrı güzel:) Ellerine sağlık. Selluka nasıl, gelişiyor mu?

Yılmaz Yalçın 19-06-2011 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahar (Mesaj 824760)
Yılmaz bey, çiçekleriniz çok güzeller ellerinize emeklerinize sağlık
Arap yasemini bende istedim kış soğuklarına dayanıksız olduğunu söylediler.
İstanbulda donma tehlikesi geçirdiyse konya iklimine hiç dayanamaz.
Saygılar.

Sevgli Bahar,
Teşekkür ederim:)Konya soğuklarına pervane çiçekli yasemin dayanır..Üstelik yukarıda fotograflarını ekledim çok da güzel koku yayıyorlar.

Yılmaz Yalçın 19-06-2011 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 824763)
Sevgili Yılmaz kaktüsün çiçekleri muhteşem clematis yasemin bir harika ipek çiçekleri çok güzeller ellerinize emeklerinize saglık...

Teşekkür ederim:)

Yılmaz Yalçın 19-06-2011 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 824772)
Ablacığım bahçen rengarenk, çok güzel olmuş:)Clematisler, gazanyalar, yasemin, ipek çiçekleri hepsi ayrı güzel:) Ellerine sağlık. Selluka nasıl, gelişiyor mu?

Sagol ablacıgım,
Sellukayı bahçeye dikmiştim bir süre hiç gelişmedi ama şimdi uzamaya başladı.Biraz daha bekleyip yerini sevip sevmediğini anlamaya çalışacagım.Çünkü geçen yıl verdiğin selluka bu ayda epey gelişmişti.

Satı Uğurtan 19-06-2011 18:07

Sevgili Yılmaz, clematisler, gazanyalar harika, gönlümün sultanı yasemin muhteşem.

limon 19-06-2011 19:54

Yılmaz Bey, bahçeniz her yıl daha bir güzelleşiyor. Ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez 19-06-2011 21:45

Gözüm önce sarılıcılara takılıyor her bahçede.
Yılmaz Bey clematis köşeniz ve yaseminleriniz çok güzel.

Yılmaz Yalçın 30-06-2011 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 824895)
Sevgili Yılmaz, clematisler, gazanyalar harika, gönlümün sultanı yasemin muhteşem.

Teşekkür ederim:)Sizin bahçeniz de çok güzel ve düzenli:)Umarım o düzeni ben de bahçeme uygularım:)

Yılmaz Yalçın 30-06-2011 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 824932)
Yılmaz Bey, bahçeniz her yıl daha bir güzelleşiyor. Ellerinize sağlık.

Sağolun Sevgili Limon,
Pervane yasemini ilk sizde görüp o hevesle alıp dikmiştim.Söylediğiniz gibi ilk bir iki yıl pek gelişmiyor.Ama ondan sonra inanılmaz gelişip bol çiçekleniyor:)Hala bahçede inanılmaz yoğun bir koku var.Üstelik evin içine kadar koku giriyor.Keşke daha fazla süre çiçekli kalsaydı:)

Yılmaz Yalçın 30-06-2011 13:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 824989)
Gözüm önce sarılıcılara takılıyor her bahçede.
Yılmaz Bey clematis köşeniz ve yaseminleriniz çok güzel.

Teşekkür ediyorum:)Clematislerim ilk 2 yıl pek açmadılar.İlk defa bu yıl bolca çiçeklendiler.Umarım bundan sonra da böyle olur:)Selluka diktiniz mi yeniden bahçenize?

Güler 30-06-2011 20:57

Ne kadar güzel olmuş bu bahçe. Tırmanıcılar hızla sarmış her yanı, ellerinize sağlık.
Mis kokular içinde güzel balkonunuzda çayınızı yudumluyor musunuz?

Kolay gelsin.

Yılmaz Yalçın 30-06-2011 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 829991)
Ne kadar güzel olmuş bu bahçe. Tırmanıcılar hızla sarmış her yanı, ellerinize sağlık.
Mis kokular içinde güzel balkonunuzda çayınızı yudumluyor musunuz?

Kolay gelsin.

Evet Güler Abla,tavsiyelerin sayesinde bu hale geldi bahçemiz.Mis gibi kokular içinde çay içmeye en kısa zamanda davetlisin:)

Yılmaz Yalçın 03-09-2011 20:30

3 Eklenti(ler)
Hepinizib bayramını kutlar,nice sağlıklı,huzurlu ve bol çiçekli bayramlar geçirmenizi temenni ederim:)Bayram tatilinde 1980 rakımlı yaylada bol bol fotoğraflar çektim.Önce babamın bahçesinden başlayalım:)İşte o kareler;

Yılmaz Yalçın 03-09-2011 20:34

5 Eklenti(ler)
Devamı...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025