agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 18-07-2013 15:15

5 Eklenti(ler)
Vefakâr arkadaşım, güzel yorumlarını özlemiştim, seni burada gördüğüme sevindim.

Suyun açık kalmasından dolayı olan evciği sel alması çok kötü oldu. Hâlâ gittikçe havalandırmak gerekiyor.

Yumuk prensesin bir de konuşmalarını duysan daha çok seversin. Çay keyfi, biberondan bardağa terfi etti. Ama tabaksız olmaz. Bir yudumlayacak, bir tabağa koyacak. Kaşık dışarda, babaanne kaşığını çıkar diye hatırlatma da yapıyor. Anlayacağın hepimizi yönetmeye başladı.:)

Sebze ve meyveler şimdilik iyi, çiçekler de eh işte.:rolleyes:

Kelebekler hiç eksik olmuyor, Ağustos böceklerinin konserleri bıktırıcı olmaya başladı. Yavaş yavaş azalır artık.

Unutma beni zaten yabanisiydi sanırım, kır çiçeği. Tohum döküldüyse baharda çıkar belki. Beyaz maviş ben de açtı, seninki açtığında güzel bir fotoğrafını beklerim.

Crossandra tomurcuklandı demiştim. Geçenlerde çabucak açsın diye balkona aldım. Yapraklarını güneş biraz kavurdu, hemen içeri çektim, şimdi toparlanııyor.

Canım arkadaşım, teşekkür ediyorum, seni daha sık forumda görmek, burada ve diğer başlıklarda mesajlarını okumak istiyorum. Çok şey mi istedim, ne?:o

Sevgiyle...

İlk domates hasadı dört taneydi. Artık arkası kesilmez.

Eklenti 427379

Güllere bu sene gereken bakımı yapamadım, dolayısıyla çiçek az. Tek açmış, olsun bu da yeter.

Eklenti 427381

Süs ayçiçeğinin bu çiçek içinde çiçek halleri çok hoş.

Eklenti 427383

Bakla zınnı papatyalardan sonra zinnialara dadandı.

Eklenti 427382

Bu kelebeğin kanat üzeri çok güzeldi, maalesef çekemedim.

Eklenti 427380

Sevgi Durul 18-07-2013 15:31

4 Eklenti(ler)
Bu da bahçede ilk kez gördüğüm bir kelebek. Kanat üzeri kırmızıydı, takip edip çekemedim. Ağaca asılı hortumun üzerine konduğunda bu görüntüsü çekilebildi.

Eklenti 427389

Tohumdan yetişen horozibikleri açmaya başladı.

Eklenti 427388

Delosparma cooperi, tarafımdan daha önce eklenmişti. Ama çiçekten iyice delirdi, tekrar fotoğraflanmayı hak etti.:rolleyes:

Eklenti 427386

Eklenti 427387

dağçiçeği 18-07-2013 16:10

Sayın SDurul , herşey o kadar güzel ki. Hangisini yazsam bilemedim. Bahçenin gülü minik torununuzu benim içinde öpün. Allah hayırlı bir ömür nasip etsin tüm çocuklara.
Kelebek resimleri apayrı bir güzellik. Bol hasatlar diliyorum.
Saygılar.

adneser 18-07-2013 16:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1181311)
Bu da bahçede ilk kez gördüğüm bir kelebek. Kanat üzeri kırmızıydı, takip edip çekemedim. Ağaca asılı hortumun üzerine konduğunda bu görüntüsü çekilebildi.

Eklenti 427389

Tohumdan yetişen horozibikleri açmaya başladı.

Delosparma cooperi, tarafımdan daha önce eklenmişti. Ama çiçekten iyice delirdi, tekrar fotoğraflanmayı hak etti.:rolleyes:
Eklenti 427387

Sayın SDurul

Bizim Delosparmaların son çiçekleride soldu sizinkiler yeni açıyor maşallah, kelebekler deseniz onlarda başka bir güzeller.

Sağlıcakla kalın

YeniGine 19-07-2013 00:24

Sevgili SDurul öncelikle arı sokmasından sonra nasıl oldunuz, merak ediyorum. Nasılsınız?
Bu Delosperma buzçiçeği, acem halısı gillerden mi oluyor? Çiçekleri geçtikten sonra kopartmak mı gerekiyor yoksa tohuma bırakılabiliyor mu? Ve gerçekten de fotoğraflanmayı haketmiş, çok güzel olmuşlar...
Şimdi bu güzelliği görünce komşumda bir iki dal gördüm idi sanki tohuma bırakıyorlar gibi; onun için sordum.

Sevgi Durul 21-07-2013 01:32

Sevgili dağçiçeği, bahçemize hoş gelmişsiniz. Teşekkür eder, her zaman beklerim.

Sevgili YeniGine, no problem.

Delosperma cooperi, buz çiçeği, acem halısı yer örtücülerden ve her biri ayrı özellikte.

Delospermanın çiçekleri geçtikten sonra tohum yapıp yapmadığına dikkat etmedim. Solan çiçekleri koparmadım da. O ve diğer bazı saksılarım şimdilik boş bir katın balkonunda durdukları için her an ilgilenemiyorum.

Kesinlikle hem çok güzel çiçekleri olan bir bitki, hem de mütevazi, hem de nazsız. Bana rağmen yaşamayı sürdürüyor.:)

Orhan Özbilgiç 21-07-2013 18:42

4 Eklenti(ler)
Sevgili Öğretmenim;
Sanırım nisan ayıydı. Sizden Maviş istemiştim. Siz, beraberinde çeşitli sukkulentler ve sardunya çelikleri göndermiştiniz. Sedum palmeri bahçede kaldığı için onu görüntüleyemedim. Maviş yaklaşık iki haftadır açıyor. Sardunyalardan biri açtı. diğerleri biraz tembelce çıktı.:p
Tekrar teşekkür ediyor, ben ve eşim, Durul Ailesi'ne selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. İyi ramazanlar.

Eklenti 428180

Eklenti 428187

Eklenti 428181

Eklenti 428182

Sevgi Durul 22-07-2013 22:20

Saygıdeğer Öğretmenim,

Canlardan haber aldığıma sevindim. Ehil ellerde oldukları çok belli. Pembe sardunya tutmuş, bir de açmış. İnanır mısınız bendeki henüz açmadı. Bu gidişle diğerleri de çok bekletmez açarlar.

Hepsini sağlıkla, huzurla büyütün.

Ben ve eşim, siz ve değerli eşinize saygılar, sevgiler, selâmlar gönderiyoruz.

Sevgi Durul 22-07-2013 23:04

4 Eklenti(ler)
Sevgili YeniGine, katmerli hatmilerden yeni haberler var.:rolleyes: Bir arkadaşımızın gönderdiği katlı hatmilerin çiçekleri açacağı için çok sevinçliydim ve dört gözle açmalarını bekliyordum. (İkinci yılları.)

Biliyorsun ilk iki çeşidi katsız açmıştı ve ben yaprak yapısı da değişik olan diğerini bekliyordum.

Dün gittiğimde rengini belli etmişti.

Eklenti 428613

Akşam üzeri açar gibi oldu.

Eklenti 428614

Bugün ise diğer hatmilerden farklı fakat katmersiz ve dilimli olduğunu gördüm.

Eklenti 428617

Oysa benim açık pembem de güzeldi. İki sene katlı hatmi yolu gözledim. Arkadaş katlı diye göndermişti, ya o tohumları karıştırdı, ya da bitki mutasyona uğradı.:rolleyes:

Eklenti 428616

Şİmdi de, tohum takastan gelen katlı hatmi ilk senesinde tomurcuklandı. O da katsız açarsa bir daha hatmi sözünü bile unutacağım.:)

Sevgi Durul 22-07-2013 23:15

5 Eklenti(ler)
Hatmideki hayâl kırıklığını zinnialar telafi ediyorlar.

Eklenti 428618

Eklenti 428619

Eklenti 428620

Eklenti 428621

Eklenti 428622

Sevgi Durul 22-07-2013 23:35

5 Eklenti(ler)
Üzümlerde alaca çıktı.:)

Eklenti 428630

Bazıları tümden kızarmış. Çekirdeksiz karalar.

Eklenti 428631

Eklenti 428632

Biz daha görmeden arı yemiş.:rolleyes:

Eklenti 428633

Yakalandılar.:rolleyes:

Eklenti 428634

Sevgi Durul 22-07-2013 23:53

5 Eklenti(ler)
Bu açık sarıyı unutmuşum.:)

Eklenti 428647

Hint yağı bitkimin iki çeşit olduğunu önceden de yazmıştım. Yeşil yapraklıdaki yuvarlak oluşumlar tohum bile oluşturmuşlar. Sanırım bunlar kızarmayacak, yaprakları gibi yeşil kalacaklar.

Eklenti 428648

Yuvarlağın birini kopardım, içinden üç tohum çıktı.

Eklenti 428650

Kırmızı yapraklıda henüz çiçek oluşmadı.

Eklenti 428649

Beyaz mavişim de ilk çiçeğini açtı. Yine acele ederek hemen çektim.:)

Eklenti 428651

YeniGine 23-07-2013 00:03

Sevgili SDurul ne yapalım senin canın sağolsun. İnşallah katlı gül hatmi nasip olur bir gün. Ama gül hatmiler gerçekten katlı, katsız bence çok güzeller, çok beğendim ben çiçek yapılarını. Ben de biliyorsun üç kök hatmi var ve inan ol çocuklar bile soruyorlar Sema Teyze bu çiçeği de sen mi ektin, ne kadar güzelmiş diye. :D Hele komşularımdan birinin eşi bayılırmış hatmi çiçeğine benim adıma teşekkür et demiş. Onun için hatmilere devam inşallah. Sen de vazgeçme!.. Bak onların yerine ne kadar güzel kat kat zinniaların olmuş. Ellerine sağlık.
Ben bir sene hint baklası diye biliyorum tohumunu ektim fakat bizim burada olmadı dondu gitti ki kaç yere ekmiş idim. Olmadı maalesef.
Beyaz mavişin de çok güzel açmış... Mavişlerin çiçeklerinin ömrü ne kadar bitki hakkında hiçbir fikrim yok desem yalan olmaz. Benim 3 tane minicik maviş fidelerim var görmüşsündür sen de, bir tanesi çiçek açtı fakat bugün 4. gün solmuş çiçeği. :(

hozat 23-07-2013 00:11

Sevgili SDurul,

Bahçenizdeki her oluşumu ilgiyle izliyorum.Güzel çekimlerinizle onları yakından tanımak fırsatı yakalıyorum.

Ayrıca bazı bitkilerle ilgili yaptığınız bilgilendirme de çok işime yarıyor.
Zaten size soracağım çok şey var. ŞİMDİLİK HOŞÇA KALIN SEVGİLERİMLE..

Sevgi Durul 25-07-2013 00:04

5 Eklenti(ler)
Geçen Kasım ayında gördüğüm çizgili pijamalı böceğin bu sefer değişik giysililerini gördüm. Pis kokulu böcek oldukları düşünülürse harika renk ve desenleri var.

Eklenti 429329

Eklenti 429330

Bu da uçan bir böcek. Rengi çok hoştu.

Eklenti 429331

Hatmideki arıya benzeyen, siyah, dev uçan böcek. Her yeri polen bulaşığıydı.

Eklenti 429332

Son kelebeğimiz.:)
Eklenti 429333

Sevgi Durul 25-07-2013 00:18

4 Eklenti(ler)
Tohum Takas Etkinliğinden gelen yaşayan tek lupinim ilk çimlenendi. Onu tabletiyle birlikte saksıya dikmiştim. Bitki büyüdükçe saksı dar geldi ve yaprak kaybetmeye başladı. Yer değişiminden hoşlanmadığını öğrendiğim için saksının tabanını keserek saksısıyla bahçeye diktim.

Yaşarsa seneye açacak.

Kökler saksı dışına çıkmıştı.
Eklenti 429337

Eklenti 429336

Köklere zarar vermeden saksı tabanı kesildi.

Eklenti 429338

Yeni yerinde.

Eklenti 429339

Sevgi Durul 25-07-2013 00:40

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1182869)
Sevgili SDurul,

Bahçenizdeki her oluşumu ilgiyle izliyorum.Güzel çekimlerinizle onları yakından tanımak fırsatı yakalıyorum.

Ayrıca bazı bitkilerle ilgili yaptığınız bilgilendirme de çok işime yarıyor.
Zaten size soracağım çok şey var. ŞİMDİLİK HOŞÇA KALIN SEVGİLERİMLE..

Sevgili hozat, beğenileriniz benim için çok değerli. Yakın çekimlerde gözle göremediğimiz öyle güzel ayrıntılar var ki. Teşekkür ederim.:)

Elimden geldiğince paylaşımlarımı sürdürüyorum, bir işe yarıyorsa ne mutlu bana.

Öğretmenim sorularınız zor olmasın, mümkünse çalıştığım yerlerden olması tercihimdir. Şaka tabii ki. Sayfamda sizi görmekten onur duyarım, her zaman beklerim. Sevgiyle...

Yaşlı cevizin kalem aşısı tutmayınca geçtiğimiz hafta göz aşısı yapıldı.

Eklenti 429341

Bunlar da geçen senenin kalem aşıları. Gelişimleri güzel. Ağacın kabuğunu nasıl da yarmışlar. İlki fernor, diğeri chandler.

Eklenti 429342

Eklenti 429343

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1182866)
Beyaz mavişin de çok güzel açmış... Mavişlerin çiçeklerinin ömrü ne kadar bitki hakkında hiçbir fikrim yok desem yalan olmaz. Benim 3 tane minicik maviş fidelerim var görmüşsündür sen de, bir tanesi çiçek açtı fakat bugün 4. gün solmuş çiçeği. :(

Sevgili YeniGine, çok teşekkür ederim. Beğendiğine sevindim. Şu anda tüm tomurcuklarını açtı, daha güzel oldu.:)

Mavişlerin çiçek ömrü hakkında bilgim yok. Ancak çiçeğin biri solarken diğeri açtığı için uzun süre çiçekli kalıyorlar.

Sizin mesajınızdan sonra solmuş çiçekleri temizledim, belki aynı yerlerden yine açar diye.:) Sevgiyle...

Sevgi Durul 25-07-2013 00:53

3 Eklenti(ler)
Bahçedeki en vefalılardan aynı safa, etkinliğe hazırlanıyor.

Eklenti 429347

Bu da şekil değiştirmiş aynı safa.

Eklenti 429348

Sarılardan gitmişken en sonda da köy mısırımızı ekleyelim. Teşekkürler jeozuu.

Eklenti 429349

h_dogan 25-07-2013 07:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1182845)
Üzümlerde alaca çıktı.:)

Eklenti 428630

Bazıları tümden kızarmış. Çekirdeksiz karalar.

Eklenti 428631

Eklenti 428632

Biz daha görmeden arı yemiş.:rolleyes:

Eklenti 428633

Yakalandılar.:rolleyes:

Eklenti 428634

Ablacığım onları arılar ancak delerler, kuşların işidir o baksanıza salkımda tane bırakmamışlar. ;)

Hatmideki polenle bulaşık olan da büyük ihtimalle yabani bir bombus arısıdır. Kendileri iyi bir tozlayıcıdır. :)

Sevgi Durul 25-07-2013 20:27

1 Eklenti(ler)
Kesinlikle haklısınız kardeşim. Biliyordum aslında. Salkımın üzerinde birkaç arıyı bir arada görünce bütün suçu arılara yüklemiştim. Arılar üzümün içini tamamen boşaltıyorlar, sadece kabuğu kalıyor.

Eklenti 429470

jineop 25-07-2013 20:37

Sevgili arkadaşım, bozulmayan çizgin , azalmayan şevkin ve sürekli güzelleşen görüntülerinle mutluluk saçıyorsun...
Lupinler 2-3 yapraklı iken şaşırtmayı sevmiyorlar . Yetişkin bitkide sorun yaşamadım. Kara kızımı ve seni çok öpüyorum

jineop 25-07-2013 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1175583)
Teşekkür ederim, sayın Selahattin67.

Şeftaliler dün, şeftali toplama ve yemeden sorumlu bahçe bakanı tarafından toplanıp, lezzet testi yapıldı. Sonuç olumlu.:) Çok tatlıymış.

Eklenti 422361

Eklenti 422362

Daha sonra biraz toprakla oynadık.:)

Eklenti 422363

Biberonla sarı çay keyfi yaptık.:)

Eklenti 422364

Sonrasında, çiçekleri teftiş ettik.

Eklenti 422365

Hayal etmiştim. Çok şükür gerçeğinide gördüm...

Sevgi Durul 26-07-2013 13:29

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 1183852)
Hayal etmiştim. Çok şükür gerçeğinide gördüm...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 837897)
Seneye bu bahçede dolaşacak iki ayaklı afetin bu şeftaliyi sularını akıtarak yemesi anlık gözümün önüne geldi. Çok sagol.

Alıntıladığım mesaj 50. sayfada. Bunu öngörmüştün zaten jineop'um. Bu yüzden özelden link vermiştim. Biliyorum artık çok takip edemiyorsun, sevdiğin için görmeni istedim.;)

Bizim de hayâlimizdi. Hayâller gerçek oldu, şükürler olsun.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 1183833)
Sevgili arkadaşım, bozulmayan çizgin , azalmayan şevkin ve sürekli güzelleşen görüntülerinle mutluluk saçıyorsun...
Lupinler 2-3 yapraklı iken şaşırtmayı sevmiyorlar . Yetişkin bitkide sorun yaşamadım. Kara kızımı ve seni çok öpüyorum

Canım, hakkımdaki güzel görüşlerin için çok teşekkür ediyorum. Fotoğraf eklerken çok daha seçici olmaya dikkat ediyorum, beğendiğine sevindim.

Lupin artık yetişkin sayılır, beş aylık oldu. Sanırım tutacak, ortadaki küçük yaprak büyümüş, yine minik bir yaprak daha çıkarmış. Yaşamasını çok istiyorum.:p

Eklenti 429681

Senin için, dün çektiğim ve beğendiğim bir görüntü ekliyorum.:) Sevgiyle...

Bol suyla yıkanan üzüm. Su olmasaydı ne yapardık, düşünemiyoruz bile.

Eklenti 429688

Sevgi Durul 26-07-2013 22:47

3 Eklenti(ler)
Bir şeyi kırk kez söyleyince olurmuş. Katmerli hatmi diye diye, bu sefer sanırım gerçek.:)

Tohum takasa sayın heyyamola'nın gönderdiği tohumlardan. Bu bahar ekildi. İlk yılında açıyor.:) Bu vesileyle, sayın heyyamola'ya teşekkür edelim.

Dün farkettim, aslında iyice açmadan paylaşmayacaktım.:)

Eklenti 429784

Bu gün tomurcuk biraz büyümüş. Boyu ancak bir karış. Yapraklarındaki beyazlıklar, kaolin kili. Ağaçlara atarken çiçeklere de gelmiş.:mad:

Eklenti 429785

Katmerleri belli oluyor, ne kadar da güzel.:) Sonunda katmerli hatmim açacağı için çok sevindim.

Eklenti 429786

Sevgi Durul 26-07-2013 22:59

5 Eklenti(ler)
Bahçedeki diğer erik çeşitleri bu yıl olmamıştı. Bu adını unuttuğum eriğin ise meyve ağırlığından dalı kırılmış.:(

Eklenti 429789

Eklenti 429787

Eklenti 429788

Dahliam rengini belli etti.:)

Eklenti 429791

Gerçek, kokulu karanfil. Teşekkürler, sakdag.

Eklenti 429790

Sevgi Durul 26-07-2013 23:09

5 Eklenti(ler)
Geçen seneden beri bu kelebeğin peşindeydim. Bir türlü net çekememiştim. Dün ve bugün istediğim görüntüleri yakalayabildim.

Eklenti 429792

Eklenti 429793

Eklenti 429795

Zinniadan bir ilginçlik.

Eklenti 429794

Bahçeye ektiğim ipek çiçeklerinden ilk açan.

Eklenti 429796

YeniGine 26-07-2013 23:51

Sevgili SDurul süpeeer; maşallah maşallah!.. Yaşasın katmerli gülhatmimiz açıyoor... Evet Sayın heyyamola'nın hatmileri katmerli ve renkleri de çok güzeller. Benim katmerli dediklerim minicikler henüz bu bahar tohumlarını ekmiş idim. Seninki maşallah büyümüş de çiçeğini bile açıyor... Sevgili SDurul tohumlarından bana da nasip olur inşallah...
Ve kelebeğin de gerçekten çok güzelmiş, peşinde olmayı hak ediyormuş...
Ellerine sağlık...

sakdag 27-07-2013 10:33

Zinniaların harika Sdurul Abla.Bu yıl zinnia bende ektim , balkondalar ama olsun. Benimkiler sarıdan turuncuya geçiş tonlarında çıktı. Sayfanızda zinniaları izlerken aslında bu çiçeğe önem vermediğimiz için ona haksızlık ettiğimizi düşündüm toplum olarak. Ne kadar sorunsuz, güzel açan, renk varyetelerine sahip ve çiçekleri dayanıklı aslında değil mi? Harika işler çıkarılabilir zinnialarla ve görselliği uzun süren.

Karanfili unutmuştum bile, çiçek açmasına sevindim. Bizimki de çok açtı bu yıl. Çok yaşlandı, kökü ağacımsı oldu. Sanırım yeniden çeliklemem gerecek.

Kelebek,böcek çekimlerinizde harika. Arkadaşlarla tarihi bir yere gitmiştik 4-5 yıl önce. Tarihi eserleri de çok severim ama orada harika bir kelebek görmüştüm, onun fotoğrafını çekmek için yarım saat peşinden koşup, uğraşmıştım. O anımı hatırlattınız bana. ;)

Sevgi Durul 29-07-2013 22:13

5 Eklenti(ler)
Sevgili YeniGine, sonunda açtı. Hatmileri çok sevdiğin için tohumları senindir.:)

Eklenti 430520

Dahlialar, bu kadar geç mi açıyor? Açmıştır diye hemen yanına koşuyorum ama dün böyleydi.:rolleyes:

Eklenti 430521

Sevgili sakdag, kesinlikle zinnialar önem verilmesi gereken çiçeklerimizden. Bahçedekiler, giderek güzelleşiyorlar.

Eklenti 430522

Eklenti 430523

Eklenti 430524

Çok yıllar önce, kayınvalidem evimizin bahçesine dikerdi. Onları öyle rengârenk görünce, bir bitkinin her dalı ayrı renkte açıyor sanırdım.:rolleyes:

Sevgiyle...

aheste 29-07-2013 23:11

Katlı hatmi çok güzelmiş ama sevgili SDurul, beklediğinize değmiş, hepsi çok güzel, ellerinize sağlık. Zinnialar renk değiştiriyomuş meğer hiç bilmezdim, geçen sene annemlerin bahçede bir kök vardı komşusu vermiş, bu sene dökülen tohumlardan rengarenk çıktılar. Sizinkilerin renkleride çok değişik çıkmışlar, çok güzeller...
Sevgiler...

YeniGine 29-07-2013 23:50

[QUOTE=SDurul;1185185]Sevgili YeniGine, sonunda açtı. Hatmileri çok sevdiğin için tohumları senindir.:)

Eklenti 430520

Sevgili SDurul; maşallah ve çok teşekkürler... Ve gerçekten çok da güzel açmış harika... Sence de haklı değil miyim? Evet evet çok güzel açmış, çok sevindim. Sağolasın, :D tohumcuklarıma iyi bak lütfen.

efeege 30-07-2013 13:36

sevgili durul hatmilerden bizede düşermi acaba. bizlerdende istediğiniz çiçek olursa takas ederiz..

cemo 30-07-2013 14:22

Seni ve meyvelerini ve de kelebeklerini özledim kardeşim.
Bahcene her baktığımda iç çekiyorum meyvelerine. Ama yakındır gelip dalından yiyeceğim haberin olsun.:))) Herşey gönlünce olsun, sevgiler

Sevgi Durul 31-07-2013 11:41

3 Eklenti(ler)
Sevgili cemo, teşekkür ederim. Bizler de seni, yorumlarını, güzel bahçeni özledik. Forumda eksikliğin hissediliyor. Tamam Ece var ama bizleri de unutma, arada böyle bir ce deyiver.:)

Bekliyorum, üzümlere ve incirlere yetiş.:) Sevgiyle...

Sevgili aheste, YeniGine, efeege, yorumlarınıza teşekkür ederim. Bakalım hatminin diğer renkleri de bu yaz sevindirecek m?

Katmerli hatmiyi ilk kez yetiştiriyorum, tohum durumunu bilmiyorum. Eğer bol tohum olursa, Tohum Takas Etkinliğinde paylaşıma açarım. Az olursa, siz isteyen birkaç arkadaşa ayırırım.:)

Mesaj yazmışken, bir aşı haberi. Ihlamur epey yaşına rağmen çiçek açmıyordu. Meğer aşı gerekliymiş. İlginç olan aşının bir günde patlamasıydı. Gözlerimize inanamadık. Pazartesi öğleden sonra aşı yapıldı. Salı akşam üzeri gözlerin canlandığını gördük.:)

Eklenti 430798

Eklenti 430799

Dahlia bu kadar açabilmiş,

Eklenti 430800

cemo 31-07-2013 13:48

İncirler oldu demek süper. Bahcede bir incirim vardı, ne yazık ki merdiven yapılırken kestiler.
Çelik almıştım saksıda büyüyor. Sonbaharda uygun bir yere dikeceğim. İncir verene kadar ölürmüyüm bilemem ama:))

Orhan hocam ile yazışmalarınız, paylaşımlarınız cok hoş. İşte bu sitedeki dostluklar duygu dolu satırlarla pekişiyor. Birbirimizin heyecanını bu satırlardan anlayabiliyor ve yaşıyoruz.

İyi ki varsınız.

Sevgi Durul 31-07-2013 21:50

Sevgili cemo, incirler henüz olmadı ama sen gelene kadar olur.:)

Diktiğin incir çabucak büyür ve meyve verir de sen görürsün inşallah, hiç merak etme.

Üyeliğim iki ayını doldurduğunda, nice güzel bahçeler arasında, hangi cesaretle bahçe sayfası açtığımı bilemiyorum.:o

İşte tam da o günlerde sevgili Güler hanım, Adalet hanım ve Özbilgiç öğretmenimiz mesajlarıyla cesaret vermişlerdi. Ve yine o günlerde, sen, mormenekşe, Jineop, Fatoş, Satı Uğurtan, Emre İlhan ve adı aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar hep desteklediniz. Ve paylaşımlarımız oldu doğal olarak.:) Sizler de iyi ki varsınız.

Bu vesileyle, bu kocaman ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyduğumu yazmadan geçemeyeceğim. Teşekkürler...

Sevgi Durul 01-08-2013 23:16

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1178006)
Salça işleri görüntülerini de çok seviyorum Sevgili SDurul. Haydi inşallah, rastgele...

Sizin sevdiğiniz, benim zorlandığım salça günleri geldi, sevgili YeniGine.

Domatesler kova kova olgunlaşıyor. Üç evin gereksinimini karşıladıktan sonra arta kalanları değerlendirmek gerekiyor. Dağıtmaya kalksan verecek yer yok. Hemen herkes ev bahçesinde bile bulduğu küçücük toprakta, sebze yetiştiriyor buralarda.

Eklenti 431305

Dün domates suyu konservesi,

Eklenti 431307

Eklenti 431306

Bugün salça geçirme, yarın yine devam, yapacak çok iş var.:rolleyes:

Eklenti 431308

Domates suyu konservesi detayları burada.

Sevgi Durul 01-08-2013 23:25

4 Eklenti(ler)
Patlıcanlar yetişti, bir kaç haftadır pazardan almıyoruz.

Eklenti 431317

Eklenti 431318

Acı biberlerimiz bu yıl farklı. Fidesini hazır aldık.

Eklenti 431315

Antep biberlerimiz tohumdan yetişti, ancak tomurcuklanıyor.:)

Eklenti 431316

Sevgi Durul 01-08-2013 23:29

3 Eklenti(ler)
Kabaklarımız, ilki beyaz çiçek açan.

Eklenti 431319

Cinsleri hakkında bilgi sahibi değilim.

Eklenti 431320

Eklenti 431321

YeniGine 01-08-2013 23:35

Sevgili SDurul maşallah maşallah; gerçekten (ne bileyim belki de bir özlem olduğu için ya da küçüklüğümde bütün komşular birleşip yaparlardı o günlerden kalma) çok seviyorum böyle hasatları, domateslerin kavanozlanması ya da senin gibi şişelenmesi, salça yapımı... Sana kolaylıklar diliyorum, rastgelsin inşallah...
Sen de pazardan al yap dersiniz belki; yok işte mahsül bahçeden olacak, bahçende yapacaksın. Çok güzel ve zevkli. Tabi ben yorgunluğunu bilmediğim için de hani davulun sesi misali.
Rastgelsin, Allah'ım ağız tadı ile güle güle yiyip bitirmeyi nasip etsin inşallah Sevgili SDurul.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025