![]() |
5 Eklenti(ler)
Yağmur sonrası.
Eklenti 417312 Eklenti 417313 Beyaz çiçekli kabak çiçeğini ilk kez görüyorum. Sanırım Orhan Özbilgiç öğretmenimizin paylaşımlarından uzun kabak. Eklenti 417314 Güneş kaybolunca gazanyalar kapanmaya başladı. Eklenti 417310 Eklenti 417311 |
Su kabaklarının çiçekleri beyaz oluyor diğer kabaklardan farklı olarak.
|
5 Eklenti(ler)
Çiçek adamın bugünü.
Eklenti 417324 Papatyalar açmaya başlamış.:) Eklenti 417325 Bakla zınnı papatyalara yerleşmiş ve zarar veriyorlar, temizledim. Eklenti 417328 Papatya ve kelebek. Eklenti 417326 Açmaya hazır.:rolleyes: Eklenti 417327 |
5 Eklenti(ler)
Gökgürültüsü ve yağmur yerini Güneş'e bıraktı. Kara gün, kararıp kalmadı.:)
Eklenti 417360 En güzeli beyaz alisyum. Eklenti 417361 Eklenti 417362 Vapur dumanı. Eklenti 417363 Eklenti 417364 |
5 Eklenti(ler)
Çiçek diye büyüttüğüm bitki böyle açtı.:rolleyes:
Adını öğrendim, Conyza Canadensis-Şifa otu. Teşekkürler, sayın h dogan. Eklenti 417365 Karalahana fidelerim tutmuş. Eklenti 417366 Açmayan atlasın çeliği bahçede, tutmuş galiba. Eklenti 417367 Sedum rubrotinctum. Eklenti 417368 Sempervivumlar.:) Eklenti 417369 |
4 Eklenti(ler)
Sabah sefası ne kadar dayanıksız. Akşam üzeri bu haldeydi.
Eklenti 417370 Yer açelyası. Eklenti 417371 Kocayemişin meyveleri gittikçe güzelleşiyor. Ne zaman olgunlaşacağı hakkında hiç bir fikrim yok. Eklenti 417372 Güneş, yağmur, Güneş. Sonrasında hava yine karardı, karardı. Eklenti 417373 |
3 Eklenti(ler)
Yine yağmur başladı.
Eklenti 417374 Yağmurda uğur böceği. Eklenti 417375 Bugünün fotoğraflı özeti böyle. Bütün gün fotoğraf çekmekle geçmedi tabii ki. Yaprak konservesi yapıldı, sarmalık yapraklarımız hazır.:rolleyes: Ayrıca yine mısır, maydanoz tohumları ekildi. Çiçek marullar şaşırtıldı. Nane biçilip ayıklanıp yıkandı, kurutmaya hazır hale getiirildi. Yağmur hızını arttırınca toparlanıp eve dönüldü.:) Eklenti 417376 |
Sn. SDurul çiçek diye büyüttüğünüz bitki şifa otunun tohum oluşturmuş haline benziyor. Bitkiyi tam fotoğraflayın, sonuçta topluçiçekgillerden bir bitki ve ailesi geniş. ;)
Kaktüs ve sukkulentlere o kadar özeniyoruz çiçek açmaları için açmıyorlar. Bazen yoldan geçerken evlerin balkonlarında görüyorum çürümüş tenekelerin içinde kocaman olmuş sukkulentler nasıl da çok açıyorlar. Demek ki fazla ilgi bunları şımartıyor. :D |
Sayın, SDurul yetiştirdiğiniz yabani çiçek, hindiba dediğimiz otun tohum kesesidir. :)
bir müddet sonra uçar ve tohumlarını etrafa saçar. Yemeği çok güzel olur. |
1 Eklenti(ler)
Sayıjn h dogan, dün o bitkinin çiçek olmadığını anlayınca söktüm. Tomurcuklu iken çekmiştim, bahsettiğiniz şifa bitkisine benziyor mu? Yapraklarını çekmemişim, yeşili farklı bir yeşildi. Üzerinde çok miktarda tomurcuk vardı.:)
Böyle çoğu bitkinin adını, Bu Bitkinin Adı Nedir? bölümünde sorup öğrendim. Bazıları aklımda kalsa da çoğunu unuttuğum için artık orada sormuyorum.:rolleyes: Eklenti 417469 Sukulentlerle ilgili tespitiniz çok doğru. Üzerlerine çok düşüp şımartıyoruz. Açacakları varsa bile açmıyorlar böylece.:rolleyes: |
http://www.agaclar.net/forum/1159568-post983.htm Buradakiyle aynı mıydı yapraklar ve tohum hali?
|
5 Eklenti(ler)
Aynı sayın h doğan. Teşekkür ederim, sayenizde öğrenmiş oldum.
Yukardaki o bitki ile ilgili mesajlarımda düzeltme yaparak adı belirttim. Conyza Canadensis-Şifa otu Mesaj yazmışken bende ilk açacak olan birkaç bitkiden haberler. Arap fulü. Eklenti 417774 Güngüzelinin rengi belli oldu. Eklenti 417775 Yapraktan yetiştirdiğim menekşe açmaya başladı. Eklenti 417776 Tohumdan yetiştirdiklerim henüz bir karış. Yumrudan olanlar epey büyüdü ama tomurcuk yok. Ben de bugün çiçekçide açmış olanını görünce hemen aldım. Dahlia. Eklenti 417778 Eklenti 417779 |
5 Eklenti(ler)
Özbilgiç öğretmenimizin hediyesi bitkim güzel gelişiyor.
Eklenti 417786 Eski kolyozlarımı hep kaybetmiştim. Çiçekçide görünce bu kolyoz da ailemize katıldı. Eklenti 417787 Alıntı:
Alıntı:
Eklenti 417788 Eklenti 417789 Eklenti 417790 |
Sevgili sDurul,
Zaman zaman bahçenize dalıyorum ve güzel çiçeklerinizi seyrediyorum. Fotoğrafların içinden doğaya olan sevginizi görebiliyorum. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Kohlerialar harika:-))) |
5 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim, sevgili edelvays58. Beğenmenize sevindim.:)
Bu bahçede biraz çiçekle çokça sebze meyve var. Bugünkü aklım olsaydı bu sayfayı açarmıydım, bilemiyorum. Çok çok güzel bahçe ve bitkileri gördükçe bazen bu paylaşımlarımı sonlandırsam mı diye düşünüyorum. Sonra yine fotoğraf yüklerken buluyorum kendimi.:rolleyes: Pek tadımızın olmadığı ancak kardeşlik türkülerinin söylendiği şu günlerde paylaşımlarımıza devam edelim.:) Çiçeğini biberi ile aynı gün gördüm. Önceden fark etmemiştim. Eklenti 418564 Domatesleri geçti, biberi daha önce tadacağız. Eklenti 418565 Delfinyumlar fotoğrafa tam rengini yansıtmamış, aslında çok güzeller. Eklenti 418566 Hatmiler açmaya başlamış. Katmerli gülhatmi tomurcukta. Eklenti 418568 Papatyalar bu haftanın assolistiydi. Keçi gübresi, humik asit, enzim, hangisinin marifeti bilmiyorum, boyumu geçmişler. Eklenti 418567 |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 418571
Eklenti 418572 Delosperma cooperi durmaksızın açıyor. İlk iki fotoğraftakiler cooperiden biraz daha küçük çiçekli, sanırım farklı bitkiler. Eklenti 418573 Eklenti 418574 |
3 Eklenti(ler)
Piilu son çiçeklerini açıyor. Çiçek boyutları ufaldı.
Eklenti 418577 Güngüzelim. Başka renklerini de edinmeliyim.:rolleyes: Eklenti 418578 Eklenti 418579 |
4 Eklenti(ler)
Dut ve ahududu, buyurmaz mısınız?
Eklenti 418581 Beyaz kabak çiçeğinin tam açmış halini yakaladım.:rolleyes: Eklenti 418582 Zinnia farklı bir renkte açmış. Eklenti 418583 Yosunlanmış havuzda yansıma.:) Eklenti 418584 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın SDurul
Biz teraslarda, balkonlarda bir şeyler yetiştirirken, siz bahçesi olanlara gıpta ile bakıyoruz, olsunda bir karış toprağımız olsun diye, sizde başka bahçelere bakıyorsunuz ;)artık adını siz koyun ama yınede bizim diyoruz,bahcemizde terasımızda. Saygı ve selamlar |
Sevgili SDurul demişsin ki 'Hatmiler açmaya başlamış. Katmerli gülhatmi tomurcukta.' Ne kadar güzel. Fakat katmerli gül hatmiler geçen seneden de bana inşallah!..
|
Böğürtlen ve ahududular için kızımı göndereyim en çok o seviyor. :D
|
Sevgili sDurul,
evet ülkemizde bir karamsarlık var ama inanın yetiştirdiğimiz çiçeklerin ve bitkilerin büyüdüklerini, çiçek açtıklarını , meyve verdiklerini görmek kadar beni, eminim sizi de, mutlu eden bir şey yok. Ne olur siz de paylaşımlarınızı bizden esirgemeyin. Eminim ki, bugün değilse yarın, bir çok insana ilham kaynağı olacaktır. Sizi seviyorum. |
Bu arada, kohleria çiçeğindeki farklı renkler ışık oyunu mu yoksa gerçekten çiçekler farklı renk mi? Kahverengi benekler çok güzel.
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili edelvays58, teşekkürler... teşekkürler...
Kohleriada hiç bir oynama, ne diyorlar ona photoshop, hiç bir şey yok. Anlamam zaten. O kahverengi görünen benekler aslında kırmızı, ortalarında minik kahverengi noktalar var. Sizin için biraz daha yakın çekmeye çalıştım. Eklenti 418883 Beneklinin yaprakları. Geniş ve daha iri. Eklenti 418884 Kırmızı çiçeklinin yaprakları. Dar ve uzun. Eklenti 418885 Şimdilik suda köklenmeyi bekliyorlar. Eğer tutturup büyütebilirsem ilk çelik size gidecek. Sevgiler... |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Madem konserveleri siz de uyguluyorsunuz, bunu paylaşmayı düşünmüyordum, paylaşayım. Sadece arpa, buğday, burçak, saman, çitlembikle tamamen doğal beslenen dana etiyle eski usûl kavurma yaptık. Kavurma işlemi bittikten sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurulup, bastırılacak. Aynen konserve gibi kapağın tutması sağlanacak. Uzun süre dayanıyor. Belki denersiniz. Eklenti 418886 Eklenti 418887 Eklenti 418888 Katmerli hatmigül, sevim4 arkadaşımızın paylaşımlarından yaşayan tek çeşidim. Bir kaç renginin olduğunu tahmin ediyorum. Geçen sene ekmiştim, bu sene çiçeklenecek. Rengi hakkında hiç bir fikrim yok. Açtığında paylaşırım. Şimdilik tomurcuğu. Eklenti 418889 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Buna da şükür, uğraşıp duruyoruz. Size ve isteyen herkese istediği kadar toprak nasip olur dilerim. İşte bakın çiçeklerimin hepsi, güller dahil kaolin içinde kalmış. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. İyi tarafından düşünüp yararlı olmasını diliyorum. Eklenti 418891 Eklenti 418892 Eklenti 418893 Eklenti 418894 Eklenti 418895 İyi ki zinniaların hepsi açmamıştı. Saygılar... |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Hint yağı bitkilerim iki çeşit galiba, birinin yaprağı kızıl. Eklenti 418902 Eklenti 418903 Vişneler olmuş, yarın toplanacak. Eklenti 418905 Şeftaliler de olgunlaşma yolunda. Eklenti 418904 Bir kurbağamız eksikti. O da gelmiş, akşama kadar vırak vırak öttü durdu. Ağustos böcekleri de konserlerini vermeye başladılar. Eklenti 418906 |
5 Eklenti(ler)
Bugün bahçede çok ilginç bir örümcek gördüm.
Eklenti 418907 Saksımın birinde büyüyen bu bitki ot mudur, bilemedim. Farklı bir saksımda farklı bir bitki daha büyüyor. Ot değildirler umarım. Eklenti 418908 Bu da bu sene ektiklerimden, şebboy gözüyle bakıyordum fakat sanki yaprakları şebboy yaprağından çok daha geniş ve büyük. Ezan çiçeği olmasını umuyorum. Eklenti 418909 Melisam çok neşeli büüyüyor. Eklenti 418911 Sadece bir küpem tomurcuklanmış.:rolleyes: Eklenti 418910 |
:) Sevgili SDurul :)) canımsın yani tomurcukta olan katmerli gülhatmilerini geçen seneden mi yetiştirmiştin? diye sormak istemiştim.
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili YeniGine, sizin için alıntılıyorum.
Alıntı:
Son görüntüler. Tohumdan horozibikleri havaların ısınmasıyla hızlı büyüyorlar. Eklenti 418912 Fide olarak aldıklarımda epey büyüdüler. Eklenti 418913 Eklenti 418914 Eklenti 418915 |
Sevgili SDurul; teşekkür ediyorum... Horozibiklerin de maşallah mükemmel gelişiyorlar...
|
2827 nolu mesajdaki 2. fotoğraftaki bitkiyi yerelmasına benzettim. Amcamgilde yerelması var bitkiniz çok benziyor.
3. fotoğraftaki ise şebboy. Ben de takastan gelen tohumları büyütüyorum tıpkısının aynısı. :D |
Sevgili sdurul, benim için çektiğiniz fotoğraf çok güzel.Teşekkür ederim. Kohleria çok güzel bir çiçek. Bende de kırmızısı var. Evet yaprakları daha ince ve uzun.
Şebboy mu diye tereddüt ettiğiniz çiçek, h_doğan'ın dediği gibi, kesinlikle şebboy. Bende çok var ve sanki hepsinin yaprakları farklı:-) . Horoz ibikleri de çok güzel. Ben ilk defa görüyorum. Güzel görüntüler için teşekkürler |
Evet kohleria çok güzel bir çicek...Tohumdanmı yoksa çeliktenmi çoğalıyorlar...Ayrıca bahçenize özenerek bakıyorum..Bol çicek,bol meyveli günler...
|
Alıntı:
Kohleria da çok güzelmiş, güle güle büyütün. Sevgiler... |
Alıntı:
Ben de şebboya benzetmiştim fakat yapraklar çok büyük ve geniş. Bekleyip göreceğiz. Alıntı:
Şebboy diyen iki kişi oldunuz, ben de öyle düşünüyordum fakat ezan çiçeği olabilme ihtimali de var, sanırım. Biraz da ezan çiçeği olmasını istiyorum galiba.;) Alıntı:
Alıntı:
Devam ediyorum, sevgili aheste.:) Zaman zaman öyle düşünsem de paylaşmaktan geri durmuyorum. :rolleyes: Biraz sonra ekleyeceğim bir kaç fotoğrafım var yine.:) Sevgiler... |
4 Eklenti(ler)
Geçen sene çimlendirdiğim beş Japon gülünden ikisi yaşıyor. Bu yaz açarlar mı bilmiyorum ama katmerli Japon gülüm açmaya başladı.
Eklenti 419512 Uzun süredir tomurcuklu olan gardenyam. Kışı balkonda geçirdi. Eklenti 419509 Gardenya başlığında okuduğum tüm yapılacakları yaptığım halde yeni yaprakları bu halde. Eklenti 419510 Arap fulümün tomurcukları iyice belli oldu.:) Eklenti 419511 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025