![]() |
5 Eklenti(ler)
Bahçenin su deposundan görünüşü. Geçen hafta çiçek çiçek olan bahçe bu hafta yaprak yapraktı.
Eklenti 139261 Bahçeye cumartesi günü eşim tarafından dikilen çilekler. Eklenti 139264 Eklenti 139263 Taş duvarın önüne yeni dikilen çiçekler. Eklenti 139262 Naneler canlanmış. Eklenti 139265 |
Sevgili SDurul, alev çiçekleriniz çok güzeller, bu cinsi daha önce hiç görmedim.
Bir de 185. mesajınızdaki son fotoğraflada görünen sarı gülünüzün rengine hayran oldum. Yaz yaklaştıkça her şey güzelleşiyor, ellerinize sağlık, bir ay sonra bahçelerimiz çok daha güzel olacak. |
4 Eklenti(ler)
Ben ne kadar korksam da yanımda cesur biri olunca fotoğraf çekiliverdi. Geçen hafta ektiğimiz kabakların çimlenip çimlenmediğini kontrol ediyorduk, çimlenmiş kabak yoktu, ama olmayan kabakların bir misafiri vardı. İşte ben eskiden bu canlılar yüzünden bahçeyi hiç sevmezdim.
Eklenti 139280 Maydanoz, marul, roka, ıspanaklarımızı ekeceğimiz yer bir gün öncesinde çapa makinası ile birkez daha çapalandı. Eklenti 139281 Yerleri hazırlanarak, taşları temizlendi. Tohumlar ekilip, sulandı. Sonucu bekliyeceğiz. Eklenti 139282 Eklenti 139283 |
3 Eklenti(ler)
Kiraz ağaçları yapraklandı ve minik meyveleri oluşmaya başladı.
Eklenti 139284 Eklenti 139285 Eklenti 139286 |
Hepsi çok güzeller, ellerinize yüreğinize sağlık...
|
Sevgili SDurul bahçeniz çok güzel tohumlarınız çimlenince resimlerini görmek isteriz konyada havalar soğuk gittiği için ben tohumları henüz ekmemiştim ama bu gün ekmeyi çok istiyorum,sizde güle güle büyütün,çiçeklerinide görün.
|
3 Eklenti(ler)
Bahçemizin üst kısmında, işlenmemiş kıyılarda beyaz çiçekli bir bitki çiçek açmış. Ne olduğunu bilemedim. Sanki sn Limonun bahçesindeki kaya teresine benziyor, ama emin değilim..
Eklenti 139392 Eklenti 139393 Eklenti 139401 |
4 Eklenti(ler)
Ceviz ağaçlarında cevizler oluşuyor.
Eklenti 139425 Cevizin yakından görünüşü. Eklenti 139426 Yavru cevizler bebek gibi, körpe ve sevimli. Eklenti 139427 Eklenti 139428 |
4 Eklenti(ler)
Sarı çiçekli bir çalı, üst bahçenin işlenmemiş kısmında kendine yer bulmuş.
Eklenti 139521 Eklenti 139522 Eklenti 139520 Değişik bir çalı çiçeği daha. Eklenti 139519 |
SDurul'cum bahçeniz size güzel çalıları ile süpriz yapmışlar, çiçekleri çok hoş görünüyor . Kokuları var mı, merak ettim,
|
1 Eklenti(ler)
Ya sormayın Fatoş hanımcığım, yetiştireyim desem olmazlardı. Belki isimleri de vardır, ama bilemiyorum. Kokabilecekleri hiç aklıma gelmedi, bahçeye gittiğimde solmamışlarsa bakarım.
Bizim bahçe çiçeksiz, arkadaşlara sıkıcı gelebilir ama bazen ilginç görüntüler çıkabiliyor. Kuruduğu için kesilen erik ağacının toprakta kalan kısmını kurt yemiş, bakalım neye benzeteceksiniz? Eklenti 139527 |
Gülen bir surat var orada, hemde yandan yandan :)
|
1 Eklenti(ler)
Vay canına, ne enteresanmış.
Sevgili SDurul, Kaya Teresi sarkan türde bir bitki, odunsu dalları yok. Senin fotoğrafındaki sanki meyve çiçeğine benziyor. Belki bir meyve çekirdeği çimlenmiştir. Sarı minik çiçekli bitkinin pembe çiçeklisi de burda var. Dün fotoğrafını çekmiştim. Eklenti 139542 |
Sayın SDurul,
Sağlık içinde bahçenizin keyfini sürmenizi temenni ederim. |
Hakikaten gülen surat, onu altından düzgünce kestirebilirseniz,üst yüzünü mat vernikle verniklerseniz, orjinal bir maska sahip olusunuz. Verandanızın duvarın da hoş durur. Bahçenizin size hediyesi bu.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 139593 Eklenti 139594 |
Sevgili Sdurul,
Bu ağaç oyuğu kardan adam yüzü gibi olmuş:)vernikle uzun süre koruyabilirsiniz:)Yasemine bakabildiniz mi sürgün vermiş mi? |
Çok güzel, kesik ağacı kurtlar sizin için işlemişler, tabiat sürprizlerle dolu değil mi, ya da kozmik şaka...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Gerçekten de çok hoş bir görüntü doğanın gülümsemesi bu olsa gerek :) Fatoş hanıma katılıyorum vernikletip mask olarak kullanabilirsiniz:)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hafta sonu çektiğimiz görüntülerin devamı. Antep fıstığı ağacını yapraksız iken görüntülemiştim. Şu anda yapraklanmış ve çiçek açmış. Yaklaşık on senedir bahçeye gelir gideriz, ilk kez gövdesinin ilginçliğine, yaprağına, çiçeğine dikkat ediyorum. Eklenti 139705 Eklenti 139706 Muşmula (döngel) ağacı. Eklenti 139707 Eklenti 139708 İncir fidanı. Eklenti 139709 |
5 Eklenti(ler)
Bahçedeki ağaçlardan genel görüntü.
Eklenti 139780 İtalyan eriğinin meyveleri büyümeye başlamış. Eklenti 139781 Kayısı çağlası. Eklenti 139782 İğde ağacı, açtığında çok güzel kokuyor. Eklenti 139783 Dut fidanı, daha çok küçük. Cinsini bilmiyorum. Üzerinde meyveleri var. Eklenti 139784 |
5 Eklenti(ler)
:Bugün yine çiçekçi günüydü. Mercan çalısı, fırça çalısı, gazanya, kağıt çiçeği, doğum günü hediyesi bir çiçek aldım. Ama aklım çiçekçideki diğer çiçeklerde kaldı. Tomurcuklu küpeler, yer mineleri, petunyalar, kadife çiçekleri, adını hatırlayamadığım rengarenk çiçekler...
Siparişini verdiğim clematisleri sormaya unuttum. Yarın yalnız giderim, eşim yanımda olunca acele ettiriyor, alacağım çiçekleri alamadan geliyorum.:mad: Önceki hafta aldığım petunya katmerli açtı, ama yapışkanlk başlamış, ilaçlamak mı gerekir? Eklenti 140124 Alev çiçekleri açmaya devam ediyorlar. Eklenti 140125 Eklenti 140126 Kartopunun rengi pembeye dönüyor. Eklenti 140127 Eklenti 140128 |
4 Eklenti(ler)
Bugün aldığım fırça çalısı, saksıda. Bahçeye dikmeyi düşünmüyorum. Kışın içeri alırım. Sanırım sayın Orhan Özbilgiç'in bahçesinde soğuktan etkilenmişti.
Eklenti 140474 Eklenti 140475 Tomurcukları. Eklenti 140476 Begonvilim ve fırça çalım. Eklenti 140477 |
Sevgili Sdurul,
Maşallah nazar değmesin diyelim bu güzellikler için teşekkürler:)Begonviliniz kışı da atlatırsa seneye eper sürgün vericek.Bu arada yasemininizi merak ediyorum gidebildiniz mi? |
Sağolun sayın Yılmaz Yalçın, begonvil kışı mutlaka atlatacak, çünki içeri alınacak.
Yasemini pazar günü göreceğiz. |
Maşallah SDurul meyveler de çiçeklerde çok güzel.Benim fırçalımda begonvilimde kışı zararsız atlattı.Begonvili iyice sarmıştım dibinede samanla karışık yaş gübre koymuştum şu anda sürgünde.fırça çalısını örtmedim kardan etkilenmedi çiçek vermeye hazırlanıyor.
|
Güzel haberler verdiniz dağçiği, teşekkür ederim. Ama bu kış sardunyalarımın çoğunu don etkiledi. Bulunduğumuz ilçede kışlar epey sert geçiyor. Bu güzel çiçeklerimin donmasına çok üzülürüm. Yalova biraz daha ılıman geçiyor sanırım.
|
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025