![]() |
2 Eklenti(ler)
Bahçedeki ağaçlardan kara yemiş. Bir adını da trabzon yemişi diye biliyorduk. Forumlarda arama yapınca taflan olduğunu öğrendim. 7-8 yıllık var. Büyümesi yavaş, meyvesini de hiç görmedik.
Eklenti 136122 Eklenti 136123 |
4 Eklenti(ler)
Kirazlar açmaya başlamış. Eşim dün bazı görüntüler çekmiş. Esas görüntüler yarın.
Ayvalar da açmaya başlamış. Ceviz yaprakları büyümekte. Eklenti 136628 Eklenti 136627 Kiraz çiçekleri. Eklenti 136629 Eklenti 136630 |
SDurul'cuğum, kiraz ağaçlarının çiçekleri çok güzel, allah nazardan saklasın, papatyalar tuttu mu bir sorun olursa saksılısını da gönderebilirim,artık öğrendim
|
Teşekkür ederim, sevgili Fatoş. Papatyalar tutmuş gibi görünüyor. Durmadan yeni çiçekler açıyor. Şimdi korkum kışın soğuktan etkilenir mi? Çünkü burada -12 leri görüyoruz. Eğer soğuktan etkilenir derseniz saksıya yedekleyeyim.
|
Verilen emekler, dökülen terler karşılığında ne güzellikler ortaya cıkıyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Kolaylıklar diliyorum. |
3 Eklenti(ler)
Bugün yine pazardan çiçekler aldım. Alev çiçeğinin çeşitlerinden, çok hoş zarif bir çiçeği var.
Eklenti 136739 Diğerlerini geçen hafta almıştım, üzerleri çiçek doldu. Eklenti 136740 Eklenti 136741 |
Sayın SDURUL,
Yasemininiz uyandı mı?Fotosunu ekleyebilir misiniz? |
Yarın bahçeye gideceğiz. Yaseminin akibeti o zaman belli olacak. Sürgün vermişse muhakkak fotoğraflarım.
|
Sürgünsüz,uyanmamış halini de çekerseniz bitkinin yeşerme ihtimalini konusuruz burdan.Umarım yeşerir
|
1 Eklenti(ler)
Bir haftada çiçekleri artarak devam eden sindrella çiçeğim.
Eklenti 136743 |
5 Eklenti(ler)
Kartopum açtı.
Eklenti 136754 Eklenti 136755 Onca tohumdan yaşatabildiğim sedef fidesi. Eklenti 136756 Balkondaki çiçeklerimden bir grup. Eklenti 136757 Aloe veramın yanına yeni bir sukulent yerleşti. Eklenti 136758 |
Alev çiçeği ,özellikle beyaz olanı çok beğendim.Örümcek zambağının çiçeğine benziyor.
Çiçekleri fotoğrafta göründüğü gibi büyük mü ? |
Sevgili nurcanaybay, alev çiçeğinin bu rengini ben de çok sevdim. Çiçekleri normal büyüklükte.
Sevgili Güler hanım bugün bahçedeydik, çok yorulduk. Aklıma siz geldiniz. Kendimizce bir şeyler yaptık. Fotoğraflar çektik, bakalım beğenecek misiniz? Bugün ölüm haberi ile uyandığımız için üzgündük. Sitemiz üyesi çelebi67, geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etmiş. Ağabeyi eşimin arkadaşı, öğle namazını müteakip defnedildi. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabır versin. |
5 Eklenti(ler)
Bugün bahçeye gittiğimizde bizi karşılayan biri vardı. Yeşil bir kertenkele.Çocuklar yakın çekmeye çalıştı, fakat o korkup kaçtı.
Eklenti 136895 Eklenti 136896 Ayva ağacının çiçeklerinin tüm güzelliği üzerinde idi. Eklenti 136897 Eklenti 136898 Eklenti 136899 |
5 Eklenti(ler)
Bahçede ilkbahar manzarası eşliğinde kiraz çiçekleri.
Eklenti 136906 Vişne çiçeği Eklenti 136907 Kiraz çiçekleri Eklenti 136908 Eklenti 136909 Eklenti 136910 |
Sevgili Sdurul,
Özellikle ayva ağacı çocukluk yıllarımdan gelen favori ağacımdır:)Yasemininiz sürgün vermiş mi bakabilme imkanınız oldu mu? |
Alev çiçeği ne kadar güzel, Sn. SDrurul. Değişik çiçeklisini ilk kez görüyorum. Güle güle büyütün.
|
Sayın Durul sizi kutluyor başarılar diliyorum.Emeğinize sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın kubat izmirli, yaseminde hiç bir gelişme yok. Yine de bol bol suladım. Şimdi ki halini fotoğrafladım. Zaman içersinde belki canlanır.
Eklenti 137050 |
Sizdeki yaseminin yapraklı halinin fotosu var mı?(eskiden çekilmiş)
Bu haliyle türünü tespit edemedim:)Ona göre yorum yapmak istiyorum.Çünkü benim uyanmayan 3 yasemin türünden 1 tanesi sürgün veriyor uyandı.(Fulyasemin). Diğerleri Akdeniz ve Arap yasemini ise uyanmadı:( |
5 Eklenti(ler)
Dün bahçeye gittiğimizde, benim için büyük dert olan çiçeklerimi nereye, nasıl ekerim sorunu halloldu.Önceki halini fotoğrafladığım havuzun gölge kısmını, çocuklarla birlikte çapaladık. Çapalarken baktık ki asmaların kökleri açığa çıkıyor, oraya bahçeden toprak ve yanmış koyun gübresi taşıdık. Burası düz olmadığı için basamak basamak düzenledik. Eşim çiçek yeri yapacaktı, ama ne zaman?
Oğlum ve gelinimin yardımıyla orayı toparladım. Çocuklar kenarlarına toprak akmasın diye taşlar dizdiler. Direk toprağa ekilecek tohumları oraya ektik. Eşim orayı düzenlenmiş görünce ona da heves geldi. Buraya şöyle yapalım, böyle yapalım demeye başladı. Eklenti 137051 Eklenti 137052 Eklenti 137053 Eklenti 137054 Eklenti 137055 |
Sevgili SDurul, bahçenizin maşallahı var, ayrıca ne kadar şanslısınız ki, pazar yerinde harika çiçekler bulabiliyorsunuz, ben Mersin'de hiç bir pazarda çiçek görmedim :(
Çiçek cepleri çok hoş olmuş, her zaman duvar diplerini sevmişimdir. Ellerinize sağlık, bu yaz keyifli geçecek inşallah. |
|
Sevgili Sdurul ne güzel çiçekler almışınız güle güle büyütün.Bahçenizde meyve ağaçlarınızda çok keyifli gözüküyor sağlıklı günlerde meyvalarınızı yersiniz inşallah.
|
3 Eklenti(ler)
Bahçedeki ağaçlardan erik ağacı ve büyümeye başlayan erikleri.(İtalyan eriği)
Eklenti 137175 Eklenti 137176 Eklenti 137177 |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden bahar görüntüleri.
Eklenti 137178 Eklenti 137179 Eklenti 137180 Eklenti 137181 Eklenti 137182 |
5 Eklenti(ler)
Gazanya çeşitlerim çoğaldı. Tohum alırsam, seneye bahçeye ekeceğim çiçeklerin başında gelecek..
Eklenti 137190 Eklenti 137191 Eklenti 137192 Eklenti 137193 Eklenti 137194 |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden kiraz çiçeği görüntüleri ve mavi leğene gelen kiraz zararlısı.
Eklenti 137436 Eklenti 137437 Eklenti 137438 Eklenti 137439 Eklenti 137440 |
Sevgili SDurul aldığınız bütün çiçekler çok güzeller, güle güle büyütün, bahçenizi şenlendirecekler, gazanyalar kendi aralarında tozlaşarak seneye değişik renkte gazanyalara sahip olacaksınız, benim gazanyalar da öyle oldu .Sevgiyle kalın.
|
4 Eklenti(ler)
Ağacın gövdesindeki kiraz çiçeği.
Eklenti 137449 Kiraz çiçeği. Eklenti 137450 Yukarı bahçenin su deposundan çekilmiş fotoğrafı. Eklenti 137452 Burası da yukarı bahçenin merdivenlerden çekilmiş görüntüsü.Eklenti 137451 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025