agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 11-08-2011 23:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 846144)
Sevgi'ciğim, bebeğinizi güle güle sağlık ve güzellikler içinde ailecek hep birlikte büyütün, torun sahibi olmak çok güzel bir duygu olmalı. Seneye bu zamanlarda bahçede kahkahalarıyla etrafa neşe salacak bir prenses olacak,şansı bol olsun, Allah uzun ve sağlıklı ömür versin.

İyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim, güzel arkadaşım. Evet çok güzel, anlatılmaz yaşanır bir duygu, Allah sana da göstersin. Ah o prensesi bir görsen, bahçedeki halini düşünemiyorum. :cool:

Ben de hepimizin evlatlarına, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Sevgiler...

smnunal 15-08-2011 14:49

Sayın SDurul bahçenizi zevkle gezdim.Çok yorucu ve devamlı takip isteyen bir uğraş sevdiklerinizle beraber sefasını sürünüz.
Kayısı konservesinin ve vişne konservesinin tarifini yazabilirmisiniz,şimdiden teşekkürler.

Sevgi Durul 15-08-2011 22:42

Sayın smnunal, bahçemize hoş gelmişsiniz. Beğeniniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.

Meyveler yıkanıp ayıklandıktan sonra kavanozlara doldurulup, iki çorba kaşığı şeker ilave edilecek. Şeker isteğe göre daha az veya çok koyulabilir. Suyunu doldurup, kapakları sıkıca kapatılıp, kazan ya da tencerede kaynamaya başladıktan sonra 15 dk. daha kaynatılacak.

Diğer bir konserve yöntemi burada.

jineop 18-08-2011 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 846334)
Sevgili lir, teşekkür ederim. Bu bilgiler aklımın bir köşesinde bulunacak. :)
Eşim de ikna olursa önümüzdeki bahar, kazana bir iyilik düşünürüm.;)

Demek senin kazandaki sedum sieboldii. Aslında bende olan bir bitki. Rengi kızarık olunca bilemedim. Hem senin bahçendeki bitkiler, her zaman göze çok hoş ve daha değişik görünüyor.

Ben de öpüyorum, arkadaşım. Bu arada iyi tatiller. Kazdağlarından çok güzel fotoğraflarla döneceğini biliyorum. Sevgiler...

Sevgili SDurul,
İnsan nasıl görmek isterse göz öyle görür, beyin öyle kabul edermiş. Kaçarın yok seneye senin bahçe için rezervasyon yapıyorum:p

ayazkentli 20-08-2011 16:19

Durul hocam,

sizin üzümler bu yıl güzel ürün vermiş. Ne benim evimde'ki asmada ne'de tanıdığım çok kişinin asmalarında bu yıl üzüm yok. Benim'ki 1 salkım oldu ancak. Geçen yıl ve önce'ki yıllar salkımlardan yerlere değecek gibiydi. Bu yıl ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz.

Sadece Bergama'nın bu bölgesinde değil, Kozak yaylasında'da nerede ise hiç üzüm yok'ki, orası bu bölgenin üzüm merkezidir. Oralarda'ki üzümlerde hem az, hem'de daha şimdiden yani, olgunlaşmadan kurumaya başlamışlar.

Sevgi Durul 21-08-2011 21:24

4 Eklenti(ler)
Sayın ayazkentli, bu yıl ara ara külleme görülse de üzümler genelde güzel. Sizin üzümler neden öyle oldu bilemiyorum. Bizim kirazlarda kuruyanlar var. Cevizde de problemli ağaçlar mevcut.

Bir kaç üzüm fotoğrafı ekleyelim.

Eklenti 241994

Eklenti 241995

Eklenti 241997

Eklenti 241996

Sevgi Durul 21-08-2011 21:49

5 Eklenti(ler)
Beyaz maviş çok nazlı. Topu topu üç tomurcuğu vardı, ilki açtı.

Eklenti 242000

Epeyden beri açmayı bekleyen tek tomurcuk açtı. Clematis jackmani.
Sevgili lir'e teşekkürlerimle...

Eklenti 242001

Tek çiçeklilerden sonra, bol çiçekli kırmızı ipek.

Eklenti 242002

Eklenti 242003

Eklenti 242004

Sevgi Durul 21-08-2011 22:25

5 Eklenti(ler)
Kuşlarla başımız dertte. Hep diyoruz, eşle dostla, kurtla kuşla yemek nasip olsun. Ama kuşlar biraz fazla olmaya başladılar. Cevizleri deliyorlar, üzümleri talan ediyorlar.

Sadece yeseler ona razıyız, yerler sergi gibi üzüm tanesi olunca, eşim çare düşünmeye başladı. Önce pet bardaklarla kuş kaçıran ilaç astı. 150- 200 kadar. Kara bakkal kuşlarına çare olmayınca, cd lere kuşların gelmediğini duymuş, evde ne kadar cd varsa ağaçlara ve asmalara astı. Onlarda 200 den fazla.

Şimdi bahçede devamlı bir ışık hareketi var. Kuşlar bana mısın demiyorlar, ama.

Eklenti 242010

Eklenti 242011

Eklenti 242012

Eklenti 242013

Kuşlardan kaçırmak için tam tatlanmadan topladığımız, çekirdeksiz kara üzümden bir görüntü.

Eklenti 242017

Sevgi Durul 21-08-2011 22:43

5 Eklenti(ler)
Bahçeden son görüntüler...

Eklenti 242018

Eklenti 242019

Eklenti 242020

Bu domatesin cinsini merak ediyorum. Çiçeği farklı geldi.

Eklenti 242021

Üçüzler bu sene cılız.

Eklenti 242022

Sevgi Durul 21-08-2011 22:49

3 Eklenti(ler)
Şimdilik son görüntüler. Bu gün çektiklerimi, bilgisayara aktaramadım henüz. Şimdiye kadar olanları hafta arası çekmiştim.

Eklenti 242023

Eklenti 242024

Eklenti 242025

jineop 22-08-2011 11:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 851130)
Sevgili lir, inan özen gösterseydim böyle açmazlardı. Yasemin saksısında kendi çimlendi ve yasemini bastırdı. Yasemin artık yok.:(

Küpelilerde böyle işte, saksıda ölüyorlar, direk toprakta çiçek döküyorlar keyifleri kaçıyor ama birşey olmuyor.

Sevgi Durul 22-08-2011 21:32

Sevgili lir, küpe demişken, bazılarının bazı yaprakları kavrulmuş gibi karardı ve döküldü. Bazıları biraz daha iyi durumda. Bu gün baktım, minicik sağlıklı yapraklar çıkmaya başlamış. Tabii bahçedeler, bu sefer. Kuru dallarını budamalı mıyım, yoksa öylece kalsınlar mı?

jineop 23-08-2011 09:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 851372)
Sevgili lir, küpe demişken, bazılarının bazı yaprakları kavrulmuş gibi karardı ve döküldü. Bazıları biraz daha iyi durumda. Bu gün baktım, minicik sağlıklı yapraklar çıkmaya başlamış. Tabii bahçedeler, bu sefer. Kuru dallarını budamalı mıyım, yoksa öylece kalsınlar mı?

Kuru dalları az uçtan kes, eğer ortalar yeşil değilse , yeşili görene kadar buda arkadaşım. Kurumuş ağaç kabuklarını ufalayıp, manolya, ormangülü, kamelya, açelya ve küpelilerin dibine seriyoum, bayılıyorlar. Bir de küpelilere mümkünse dibten su bırak. Üstten sulama olunca çiçekler ve yapraklar hemen benekleniyor. Hortumun ucunu çıkarıyorum, diblerine 3-4 dakika yavaş yavaş tutuyorum. Hemen keyifleniyorlar.

vehbi 23-08-2011 10:13

Her şey harika afiyetle tüketin,kuşlar hepimizin derdi yemeleri neyse aşırı pisletiyorlar, kargalarla işimiz var,hünnaplarınız hepsi harika maşallah,benimde yaklaşık iki metre boyunda bir hünnapım var gayet iyi gelişiyordu şimdi baktım uç dalları kurumaya başlamış aşırı sulamadan olabilirmi ,sağlıcakla kalın.

Sevgi Durul 23-08-2011 14:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülsu (Mesaj 851082)
Sn SDurul hocam bahçeniz muhteşem, konserveler güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. En harika olan bir şey varki aranıza katılan yeni dünyalı Allah analı babalı büyütsün. Gözünüz aydın. Hayatınıza yeni bir renk geldi sanırım. Artık bahçede küçüğe ait mekanlarda görürüz. Saygılar.

Sayın gülsu, beğeniniz için teşekkür ederim. Evet son yıllarda başımıza gelen en güzel şey küçücüğümüz. Onu o kadar çok seviyoruz ki, akşamdan sabaha özlüyoruz. Hayatımıza gelen yeni rengin, bizim için eşi benzeri yok. Hele dede, toruna aşık.:p

Şimdilik iyi gidiyor, biraz büyüsün bahçeye yardıma gelecek inşallah.;)

İyi dilekleriniz, hepimizin evlatları için olsun. Sevgiyle...

loveflower 23-08-2011 15:23

Sevgili SDurul, torununuzu sağlık ve mutlulukla büyütün, hayatına güzellikler dolsun minik kızınızın, anne ve babasını da tebrik ediyorum:)

Bahçe çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık, en sevdiğim meyveler var bahçenizde:)

Hele o turşular, bayılırım turşuya. Sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun:)Ben de bu sene ilk defa yaptım biber turşusu, Güler hanımın zeytinyağlı sirkeli turşu tarifinden.Bakalım başarabilecekmiyim.

Bu arada adaşmışız:) Ne güzel:)

Sevgi Durul 23-08-2011 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 851497)
Kuru dalları az uçtan kes, eğer ortalar yeşil değilse , yeşili görene kadar buda arkadaşım. Kurumuş ağaç kabuklarını ufalayıp, manolya, ormangülü, kamelya, açelya ve küpelilerin dibine seriyoum, bayılıyorlar. Bir de küpelilere mümkünse dibten su bırak. Üstten sulama olunca çiçekler ve yapraklar hemen benekleniyor. Hortumun ucunu çıkarıyorum, diblerine 3-4 dakika yavaş yavaş tutuyorum. Hemen keyifleniyorlar.

Bugün iyice kuruyan dalları budadım, sevgili lir. Diğer önerilerini de dikkate alırım. Bir de kışın sağlam koruyabilirsem, önümüzdeki yaz değmeyin keyiflerine.

Sevgi Durul 23-08-2011 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehbi (Mesaj 851500)
Her şey harika afiyetle tüketin,kuşlar hepimizin derdi yemeleri neyse aşırı pisletiyorlar, kargalarla işimiz var,hünnaplarınız hepsi harika maşallah,benimde yaklaşık iki metre boyunda bir hünnapım var gayet iyi gelişiyordu şimdi baktım uç dalları kurumaya başlamış aşırı sulamadan olabilirmi ,sağlıcakla kalın.

Çok teşekkür ediyorum. Bu yıla kadar, kuşlardan bu kadar şikayet etmemiştik. Ağaçlar büyüdükçe ve sayıları arttıkça, doğru orantılı olarak kuş sayısı da artıyor sanırım.

Hünnap fazla sulamayı sevmiyor. Şu anda biz hiç sulamıyoruz.

Sevgi Durul 23-08-2011 22:11

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveflower (Mesaj 851626)
Sevgili SDurul, torununuzu sağlık ve mutlulukla büyütün, hayatına güzellikler dolsun minik kızınızın, anne ve babasını da tebrik ediyorum:)

Bahçe çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık, en sevdiğim meyveler var bahçenizde:)

Hele o turşular, bayılırım turşuya. Sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun:)Ben de bu sene ilk defa yaptım biber turşusu, Güler hanımın zeytinyağlı sirkeli turşu tarifinden.Bakalım başarabilecekmiyim.

Bu arada adaşmışız:) Ne güzel:)

Sevgili loveflower, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Kızımız kolumuz kanadımız olacak inşallah. Allah bizimkine de, cümlesine de sağlıklı ömürler versin.

Buyrun gelin, meyvelerden beraber yiyelim. Üzümler olgunlaşmak üzere.

O gördüğünüz turşular tuz, sirke ve suyla yapıldı. Olmuş gibi görünüyorlar, henüz açmadık.

Eklenti 242293

Bugünlerde, Güler Hanım'ın şekerli zeytinyağlı turşusu revaçta. Pazar günü ben de yaptım. Elinize sağlık, muhakkak güzel olmuştur.

Adaş olduğumuza sevindim. Paylaşımlarımızın devamı dileğiyle... Sevgiler...

Sevgi Durul 26-08-2011 09:41

5 Eklenti(ler)
İhtişamlı tomurcuğundan sonra, fidesini buralardan bulduğum beyaz datura böyle açtı.

Eklenti 242666

Eklenti 242667

Aldığım ruscuslar güneşten koruyamadığım için kurudular. Sadece bir tanesi meyve yapmış. Bakalım baharda yeniden yeşerecekler mi?

Eklenti 242668

Çiçeği geçmişti. Kopardıktan sonra tohum yaptığını fark ettim. Yine de olgunlaşmamış tohumlarını toprağa attım.

Eklenti 242669

Sevgili lirin bahçesinden geldikten sonra bahçede güzel gelişti. Sarı kızın birazını saksıya yedekledim.

Eklenti 242670

jineop 26-08-2011 11:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 852748)
Sevgili lirin bahçesinden geldikten sonra bahçede güzel gelişti. Sarı kızın birazını saksıya yedekledim.

Eklenti 242670

Maşallah hepsi sağlıklı, hiç fire yok. Ellerine sağlık.

Sevgi Durul 28-08-2011 00:07

1 Eklenti(ler)
Fire var, sevgili lir. John Paul2, beyaz solanum, birde adını bilmiyorum,gövdesi dikenli gibi bir bitki tutmadı. Ajuga Reptans ve Tradescantia X Andersoniana yeni sürgünler veriyor.

Bir de açsalar, ama seneye yaz açarlar sanırım.

Her ikisini de çekmiştim. Andersoniana net olmamış, Ajuga Reptansı yüklüyorum. Sevgiler...

Eklenti 242902

Sevgi Durul 31-08-2011 08:57

5 Eklenti(ler)
Bahçedeki çalışmalar bayram falan dinlemiyor. Bayramdan önce bahçeden toplanan epey miktarda taş evciğin arkasına serilerek beton atıldı. Yeni alınan ceviz soyma makinası için yer hazırlandı. Fotoğraflarını daha sonra paylaşırım.

Bu sene cevizler, silkelenmeyip tek tek toplanacak. İşimiz zor, bakalım nasıl üstesinden geleceğiz?

Bayram hediyelerim. Bir tabak süs ayçiçeği. Yerlere yatmışlardı, söktüm. Çiçeklerini kesip kurutmaya aldım.
Eklenti 243354

Eklenti 243355

Ve bayramımızı kutlayan Afrika menekşem.

Eklenti 243356

Aynı saksıdaki iki çeşit telgrafım.

Eklenti 243357

Üçüzler, çiçekten tohuma dönmeye başlamış.

Eklenti 243358

fatma sunay 31-08-2011 20:50

Sayın Sdurul sizde bizim gibi hem kışlık iyecek hazırlığı hemde bahçe işiyle aynı anda uğraşıyorsunuz. Cevizleri tek tek toplayacağınızı yazmşsınız ağaçlarınız küçükmü bizim ağaçlar çok büyük uzun sırıklarla döküyoruz. Şimdi ceviz işi de başlayacak yeşilini ayıklamak çok kötü ellerimiz simsiyah oluyor. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.

Hayırlı bayramlar....

Periş 31-08-2011 21:03

Sevgili Sdurul ceviz toplamak bayağı yorucu Allah kolaylık versin menekşe telgraf üçüz çiçekleri çok güzel görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık .
Masal tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle sevgiler...

Sevgi Durul 01-09-2011 11:54

5 Eklenti(ler)
Sevgili fatma sunay, sevgili Periş, sizlerin de gönlünüzce bir bayram geçirdiğinizi umuyor ve temenni ediyorum. :)

Ceviz ağaçlarından büyük olanlar da var, küçükler de. Ucu çatallı bir sırıkla dallar eğdirilip toplanıyor. Böylelikle seneye oluşacak meyve gözlerine zarar gelmemiş oluyor.

Sevgili fatma sunay, sormayın ellerdeki ceviz boyası günlerce çıkmıyordu. Eldiven kullanmamıza rağmen, eldivenden bile geçiyordu. Şimdi buna çözüm, ceviz soyma makinası sayesinde bulundu. Hem cevizin yeşil kabuğunun çatlamasını beklettiğimizde ceviz içi kararıyordu. Şimdi kaman cevizlerinden toplamaya başladık. Ve makinayı denedik. Zahmetsizce yeşil kabuklar soyuldu. Bununla ilgili görüntüler.

Eklenti 243471

Eklenti 243470

Eklenti 243472

Eklenti 243473

Eklenti 243474

Sevgi Durul 01-09-2011 12:02

3 Eklenti(ler)
Makinanın içi,

Eklenti 243477

Kısa zamanda, zahmetsizce soyulan cevizler, önce çuvala dolduruldu.

Eklenti 243475

Sonra da kurumaları için serildi. :)

Eklenti 243476

Bugün yine, toplamaya devam edilecek. :)

feriha 01-09-2011 12:27

Sevgili SDurul kolay gelsin..;)

Bayram demeden bahçe işlerine dalmışsınız maşallah.. Kışlık hazırlıklarınızı, bahçe ürünlerini değerlendirme çabalarınızı imrenerek izliyorum. Sağlıkla yemek nasip olsun, ellerinize sağlık.
Ceviz soyma makinasından çıkan sudan yararlanıyor musunuz? (Yeşil kabugun suyunun saça iyi geldiğini okumuştum.)

Uzaylı 01-09-2011 13:02

Sayın SDurul; Cevizin yeşil kabuk soyma makinesi çok pratik bir şeymiş. Görüntüler çok güzel. Bir şey daha öğrenmiş oldum. Çiçekleriniz ayrı güzel. Paylaşım için teşekkürler...

berrinb 01-09-2011 17:19

Sevgili S.Durul bayramınızı candan kutlar hayırlı günler dilerim.. """Bahçeyi telaştan gezemedim...cevizleri görebildim ,ne güzel bir makina ilk defa görüyorum...Bereketli olsun ürününüz.. Sevgiler selamlar...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025