agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 01-07-2011 13:29

5 Eklenti(ler)
Sevgili sarıgöz'ün gönderdiği lupin tohumlarından sadece bir tanesi çimlendi. Yüksük otu çiçeğinde çimlenme olmadı henüz.

Eklenti 230174

Biraz büyüdü.

Eklenti 230175

Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim şebboylar, açtı geçti ve tohum yapıyorlar. Pazardan aldıklarım açmaya devam ediyor. Alınanlar, kendi şebboylarım gibi boylu değil, cinsi ile alakalı sanırım.

Eklenti 230176

Eklenti 230177

Red robinler çiçeklendi.

Eklenti 230178

Sevgi Durul 01-07-2011 14:04

4 Eklenti(ler)
Gazanyalar,

Eklenti 230192

Eklenti 230193

Pazardan aldığım dahlialar, istediğim gibi açmadı. Tohumdan yetişenler nasıl açacaklar bakalım?

Eklenti 230194

Eklenti 230195

Sevgi Durul 01-07-2011 14:10

2 Eklenti(ler)
Bu hafta son görüntümüz, papatya ve kelebek.

Eklenti 230201

Eklenti 230202

karalale 01-07-2011 15:58

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karalale (Mesaj 807191)
Sevgili SDurul, güzel bahçenizi uzaktan da olsa sık, sık gezenlerdenim. 1367.mesajınız da saksıda çıktı bahçeye ektim dediğiniz bitki acaba Physalis alkekengi olabilirmi? Görüntüsünü benim bahçemde çıkanlara çok benzettim. Altın çilekten daha kısa boy yapıyor, aynı meyve oluşuyor ancak rengi koyu kavuniçi. Kurutulup süs amaçlı kullanılıyor, yenmiyor. Bahçenizdekolaylıklar diliyorum, bol çiçekli ve meyveli günler, selamlar....

Ben demiştim diycem, dedim gitti.:D Çok dekoratif bir bitki ama felaket yayılıyor. Bir karış arayla yeni sürgün veriyor. Bu sene düzenleme yaparken bayasını sökmüştüm. Şu an 2 metre ilerden çıkanlar var ve hala uzuyor. :( Bahçenizde buna göre yer ayarlayın. Benimkiler de şu an meyve oluştu, reklenmesine sıra geldi. Hala çiçek de veriyor. Cennet bahçeniz de sağlıklı bol çiçekli günler diliyorum, selamlar...

Bahar 01-07-2011 21:11

Sevgili SDurul.
Bahçen muhdeşem gez gez bitiremedim hepsi birbirinden güzel çiçekler güller.
İçlerinde dikkatimi en çok çeken yaprakların ortasında kırmızı çiçeği olan birde
vapur dumanı dediğiniz çiçek çok enteresan hiç daha önce görmemiştim.
Rüya gibi bahçenizde mutlu huzulu günler dilerim.
sevgiler.

Sevgi Durul 02-07-2011 13:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karalale (Mesaj 830316)
Ben demiştim diycem, dedim gitti.:D Çok dekoratif bir bitki ama felaket yayılıyor. Bir karış arayla yeni sürgün veriyor. Bu sene düzenleme yaparken bayasını sökmüştüm. Şu an 2 metre ilerden çıkanlar var ve hala uzuyor. :( Bahçenizde buna göre yer ayarlayın. Benimkiler de şu an meyve oluştu, reklenmesine sıra geldi. Hala çiçek de veriyor. Cennet bahçeniz de sağlıklı bol çiçekli günler diliyorum, selamlar...

Ah sevgili karalale, siz söylemişsiniz ve ben anlamamış mıyım ya da anlamak mı istememişim. Ne söyleseniz haklısınız. Ama şöyle bir şey de var. Ben bu bitkiyi, geçtiğimiz yıl da, sormuştum. Cevap veren çıkmadı. Çiçek açmış, sizdekiler gibi meyve oluşturmamıştı. Ve en pysalis olabileceğini düşünmemiştim açıkçası. Ama eklediğiniz fotoğrafları görünce iyice emin oldum.

Yayılıcı olmasına sevindim. Şimdilik evimin bahçesi çok boş ve yavan, yeşillik olur hiç olmazsa. Çok çok fazlalaşınca isteyenlere veririm, hem. Benimkiler meyve verdiğinde paylaşırım.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Sevgiler...

Sevgi Durul 02-07-2011 13:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahar (Mesaj 830427)
Sevgili SDurul.
Bahçen muhdeşem gez gez bitiremedim hepsi birbirinden güzel çiçekler güller.
İçlerinde dikkatimi en çok çeken yaprakların ortasında kırmızı çiçeği olan birde
vapur dumanı dediğiniz çiçek çok enteresan hiç daha önce görmemiştim.
Rüya gibi bahçenizde mutlu huzulu günler dilerim.
sevgiler.

Sevgili Bahar, çok teşekkür ediyorum. Sizin gülleriniz de çok güzeller.

Vapurdumanını ben de sevgili Kiraz'ın bahçesinde görmüş ve çok beğenmiştim. Şimdi hem pazardan aldıklarım, hem sevgili Kiraz'ın gönderdiği tohumlardan açanlar bahçeyi süsleyecekler. Yaprakların ortasındaki kırmızı çiçeği olan da buz çiçeği.
Tohum alabilirsem, her ikisinden de gönderebilirim, hatırlattığınız takdirde.

Sevgiler...

berrinb 02-07-2011 13:36

Sevgili S.durul çiçekleriniz ve meyva ağaçlarınız emeklerinizin karşılığını vermeye başlamışlar.Ne mutlu size ,keyfini çıkarınız.. Bu arada son resimdeki Hünnap ın üzerindekiler meyva mı çiçekmi, diye sormak istiyorum.Çünkü benim bacaksız hünnap da aynı şekilde üzerinde tomurcuklar var. Hatırladığım kadarı ile 5 sene filan olmuştu,çekirdekten saksıda yetiştirmiştim, iki senedir de yazlıkta toprakta ,boyu 35 cm kadar,gelişmedi bir türlü....Sizinkinin halini görünce heyecanlandım.Acaba benimki de meyva mı verecek.Meyvayı taşıyacak kadar dalı da gelişkin değil.....Göreceğiz...Selamlar sevgiler...kolay gelsin....bbb....

Sevgi Durul 02-07-2011 23:56

Sevgili berrinb, meyveler tamam da çiçekler, eh işte. Sizlerin bahçelerindeki çiçeklerin yanında biraz sönük kalıyor ama, geçen seneye göre biraz gelişme var sayılır. Hünnabın son fotoğrafında görülenler tomurcuk daha. Çiçek açtığında başka bir güzel ve kokulu oluyor.

Sizin hünnaba biraz koyun veya tavuk gübresi verirseniz gelişimi hızlanacaktır. Biz tohumdan yetiştirmedik, fidan olarak diktik. Allah meyvelerini de yemek nasip etsin dileklerimle...Sevgiler...

Bakmak isterseniz burada ve burada hünnap fotoğrafları var.

Uzaylı 03-07-2011 00:10

Sayın SDurul; 1536 nolu mesajdaki enişte beyin fotoğrafı müthiş. Ne kadar güzel çekmişsiniz. Tam çerçevelik. Western filmlerin afişlerini hatırlattı bana. Ben olsam bu fotoğrafı bir afiş olarak çıkarttırıp eve asardım. Çok orjinal olurdu. Çok beğendim gerçekten. Bu arada enişte bey de güzel poz vermiş. Jeepe söyleyecek bir lafım yok. Süper ötesi...

Allah ağız tadınızı hiç bozmasın. Sağlıcakla kalın...

Uzaylı 03-07-2011 00:13

Amaryllislere bayılıyorum. beni hep çocukluğumdaki bahçelere götürüyor. Ah şu işler bir rayına otursa da onlardan bahçeye doldursam doldursam. Zor işmiş sabretmek. Sizleri izledikçe sabırsızlanıyorum... Sevgiler...

Sevgi Durul 04-07-2011 09:04

Sevgili Uzaylı, herhalde şapka western filmlerinin afişlerini hatırlattı. Kenya'dan hediye,
bir de yeni olunca onu takmıştı. Jeep çok eski, ama çok işimize yarıyor. Araçlarımızı da bahçeye göre kullanıyoruz. Çünkü burası hem engebeli hem de yağışlı havalarda yolun bir kısmı çamurlu. Bahçe yaşam biçimimiz oldu.

Amaryllisleri ben de çok seviyorum. Bana rahmetli anneannemin bahçesini hatırlatıyor, ve tabii çocukluğumu. Bir de ortancalar çok vardı onun bahçesinde. Hey gidi günler...Açan amaryllisim maalesef tırtıl saldırısına uğradı, balkondaki diğer bazıları da. Geceleri tırtıl avına çıkıyorum, şu ana kadar yakalayamadım.

Ayrıca iyi dileğiniz için teşekkür ediyorum. Hiç birimizin ağız tadı bozulmasın. Sevgiler...

hanndan 04-07-2011 20:58

Sevgili SDurul, çiçekleriniz ağaçlarınız nasılda bakımlılar nasılda güzeller.
Amaryallis ilk kez yetiştirdiğim bi çiçekti beyazı güzeldi ama kırmızısı daha güzelmiş.ilk işim kırmızı amaryallis almak olacak.
sevgiler.....

Sevgi Durul 05-07-2011 11:54

Sevgili hanndan, teşekkür ederim. Amaryllis güzel açmıştı, ama tırtıl çiçeğini yedi bitirdi. Sakınan göze çöp batarmış ya. Çiçek bittikten sonra yapraklarını yemeye başlamıştı ki, bu sabah buldum onu. Yavruladığında istersen sana da gönderirim. Senin beyazın da çook güzel. Sevgiler...

Fatoş 05-07-2011 13:52

Sevgi'ciğim bahçen de bizde geçen çiçeklerin bir kısmı yeni yeni açıyor hele ponpon gül onu çok seviyorum, eskiden balkonda benimde saksıda vardı ve bütün yaz çiçekliydi ama bahçedeki baharda açıp bitti, acaba cinsinden mi, yoksa aldığı güneş ışığı miktarından mı bilemedim.

ayazkentli 05-07-2011 14:31

Durul hocam,

hanndan hanıma tırtılın yavrusunu'mu göndereceksiniz yoksa:confused:::

(Yazıyı ilk okuduğumda, dalgınlık ile öyle algılamışım).

Galiba, Amaryllis yavrusundan bahsediyorsunuz. Jeton sonradan düştü.:p

Sevgi Durul 06-07-2011 21:22

Fatoş'cuğum, çiçekçiden aldığım pon pon güller çabuk açıp geçtiler. O sonradan açanı eltim vermişti. Yapraksız kuru bir ağaçcıktı. Epey zaman sürgün vermedi ve ben onu iyice budadım. Neredeyse söküp atacaktım. Sürgünle birlikte tomurcuk verdi, atılmaktan kurtuldu. Sürekli açanlar cinsiyle ilgilidir sanırım.

Sayın ayazkentli, anlatım hatalı olunca, yanlış anlaşılmış. Tekrar okuduğumda farkettim. Tabii ki amaryllisten bahsediyordum.:o

katmer 06-07-2011 21:40

Sevgili SDurul, bahçeniz harika görünüyor. Ponpon güllerden burada da var ve çok güzel kokuyorlar. Kasım ayını sabırsızlıkla bekliyorum çelik almak için:)

hanndan 06-07-2011 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 831791)
Yavruladığında istersen sana da gönderirim. Senin beyazın da çook güzel. Sevgiler...

Sevgili SDurul çok sevinirim takas yapalım kırmızı ve beyazı,siz tarif ederseniz nasıl yavru alacağımı bende hemen gönderirim size.
Sevgiler,hoşcakalın

Sevgi Durul 06-07-2011 22:10

Sevgili katmer, teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Pon pon güllerin kokusuna dikkat etmemişim, bir daha ki bahara...:) Çelik isterseniz sarının yanısıra beyazı da var.

Sevgili hanndan, çok sevinirim. Amaryllis soğanının yanından küçük yavru soğan çıkıyor. O çıkan yavru, ayrılarak başka yere dikiliyor. Yavrular doğduğunda haberleşiriz. Sevgiler...

Sevgi Durul 06-07-2011 22:19

5 Eklenti(ler)
Hafta sonu çektiğim görüntüler.

Eklenti 231657

Eklenti 231658

Eklenti 231659

Eklenti 231660

Eklenti 231661

Sevgi Durul 06-07-2011 22:25

5 Eklenti(ler)
Gelişmeler...

Eklenti 231663

Eklenti 231664

Eklenti 231665

Eklenti 231666

Eklenti 231667

Sevgi Durul 06-07-2011 22:38

5 Eklenti(ler)
Limon mu mandalin mi, bilemediğimiz meyve büyüyor.

Eklenti 231675

Trabzon hurması da büyümekte.

Eklenti 231676

Kıyamaya kıyamaya söktüğüm aynısafalar. Yerine başka çiçek dikilecek.

Eklenti 231677

Güller kaolinden nasibini almış, sarı gül açmaya devam ediyor.

Eklenti 231678

Eklenti 231679

Sevgi Durul 06-07-2011 22:44

5 Eklenti(ler)
Havalar geç ısındığı için, geç dikilen biber ve domatesler çiçekte.

Eklenti 231681

Eklenti 231682

Eklenti 231683

Eklenti 231684

Bir otun dalında sanki kurumuş gibi görünen bu canlının ne olduğunu bilemedim.

Eklenti 231685

Emre İlhan 06-07-2011 23:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 832592)
Bir otun dalında sanki kurumuş gibi görünen bu canlının ne olduğunu bilemedim.

Eklenti 231685

Bu böcek danaburnunu çok andırıyor. Çok dikkâtli olmalısınız SDurul öğretmenim. Şu sırlarda hiç anlamsızca kuruyan sebze fideniz oldu mu? :(

Emre İlhan 09-07-2011 00:31

Alıntı:

Sevgili Emre, dikatti bakınca ben de benzettim. Anlamsızca kuruyan sebze olmadı ama, sebze karıklarının başlarına diktiğim kadife çiçeği buruşmuştu. Ne olmuş, susuz mu kalmış diye baktığımda, sanki makasla kesilmiş gibi dümdüz kesik olarak gördüm. Danaburnu mu yapmış olabilir?
SDurul öğretmenim; bahsettiğiniz zararlı danaburnu. Bitkiyi kökten kesip kurumasına sebep oluyor. Eşinize hemen durumu bildirin. Zehirli kepekler var danaburnu için, hemen bahçeye alıp koyun. Danaburnunu hemen öldürmek gerekli. Yoksa bahçede yerde birşey bırakmıyor. Sebze fideleri çiçekler vs... hep kökten kesip kurutuyor. Çok acil, çok hızlı davranmanız lâzım. :(

Sevgi Durul 09-07-2011 08:49

Teşekkür ederim, sevgili Emre. Eşime hemen ilettim. Zehirli kepek aramaktansa, kepeğe zehir karıştırıp koyarız, dedi. Bu sene orobanşların, verem otlarının bolluğundan sonra, bir de danaburnu çıktı. Neyse sağlık olsun. Mücadeleye devam. :)

Uzaylı 09-07-2011 10:19

Sayın SDuru;l Faydası dokunur mu bilmiyorum. Ama bakın ne buldum. Bizim bahçede de bir böceği danaburnuna benzettim.

Fide, çim ve diğer bitkilerin köklerine çok zararlı olan danaburnu böceğinden doğal yoldan kurtulmak mümkün. İlaç kullanmadan bu davetsiz misafirleri toprak dibinden dışarı çıkartıp artık bahçenize rahat bir nefes aldırabilirsiniz.
Danaburnu için en etkili ve doğal mücadele yöntemlerinden biri bulaşık deterjanıdır. Çevreye zarar vermeyen kaliteli bir bulaşık deterjanı kullanın. 10 litre suya, yarım çay bardağı bulaşık deterjanı karıştırın. Süzgeçli sulukla çim veya diğer bitkilerinizi sulayın. Birkaç dakika bekleyin. Danaburnu böceklerinin dışarı çıktıklarını göreceksiniz. Çıkanları toplayıp bahçeden uzaklaştırın. Ayrıca diğer zararlı böcek türleri için de faydası olacaktır.
http://www.techrehber.com

Uzaylı 09-07-2011 10:39

Sayın SDurul; Mine Pakkaner; Ağaçlar.net dana burnu başlığında bu mesajı yazmış. Sanırım bu daha cazip. Onca alana biz bulaşık deterjanı ile yetişemeyiz. Gübre tuzakları bana daha mantıklı geldi. At gübresi bulmakta şanslıyım. Çünkü bahçeye giderken atların Ateş Harası var. Baharda at gübrelerini çuvallara doldurup kapı dışına bırakmışlardı. Sanırım insanlar oradan sürekli temin ediyor. At gübresini sıcak yastık hazırlamada kullandıklarını okumuştum. Ben henüz bir tane gördüm. Çok ergin değildi. Mücadele için bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Bizim kompost çukuru da dana burnunu kendine çektiği için fideleri korumuş oluyormuşuz ama çoğaldıklarını düşünmek bile istemiyorum. Bir araştıracağım. Size de kolay gelsin...

Danaburnu mücadelesi

--------------------------------------------------------------------------------

Hümeyra'cığım ilaç kullanmak istemiyorsan çözüm kolay değil.

Sonbaharda bahçende 30-40 cm derinliğine bir çukur aç. İçine 2-3 kürek taze at gübresi, bulamazsan inek gübresi koy ve üzerini toprakla ört. Sonra yerini unutmamak için işaret kazığı çak.

Bu bir tuzak.Bu tuzaktan bahçede birkaç yere hazırla. Gübre sıcak olduğu için danaburnu erginlerive yavruları buralarda toplanarak kışı geçirmeye çalışırlar.

Kışın sonunda yani şubat ayında bu çukurları açarsın ve çukuru boşaltıp zaralıları imha edersin.

Ya da muhtelif yerlere talaşla pekmezi veya şeker şerbetini karıştırarak yem hazırla koy. Gece 2- 3 kişi fenerlerle gidin, yeme gelmiş olanları toplayın. Işığı tutunca kaçamaz.

Son olarak, bakımını ve danışmanlığını üstlendiğim bir otel bahçesinde her tarafta çocuklar oynadığından korkudan zehirli yem hazırlayamadık, çözüm bahçıvanımızın tavukları oldu. Mevsimlik çiçeklerin hırpalanmasını göze aldım ve tavukları bahçeye bıraktık. 25 dönüm bahçede 10-12 tavuk 15 -20 günde ne danaburnu ne akrep bıraktılar. Müşterilere de animasyon oldu

Sevgi Durul 09-07-2011 11:35

Sevgili Uzaylı, eklentideki canlının danaburnu olup olmadığını kesinleştirelim önce. Sevgili Emre ve ben öyle düşündük, ama bir yandan da bir arkadaş çıkıp, bu danaburnu değil dese istiyorum. Çok can sıkıcı bir durum.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum, yararlanacağız. Sevgiler....

Uzaylı 09-07-2011 11:52

Aslında size başından beri bu danaburnu değil demek istedim. Ama yanıltma olmasın diye de çekindim açıkçası. Hiç böcek inceleyemezdim. İçim almıyor. Ama emin olmak için inceledim netteki fotoğraflarla. Bence ne gözleri nede başı üzerindeki adını aldığı kalkan gibi yapı kesinlikle benzemiyor. Arkasındaki uzuvları da göremedim. Böyle bir şey gördüğümüz zaman farklı açılardan fotoğraf çekmek daha kesinlik kazandırır. Aklımın bir köşesine yazdım bunu.

Bana kalırsa bu danaburnu filan değil. Bir arı türü gibi. Ben bahçede danaburnunun henüz ergin olmayanını gördüm ve fotoğraflardan tanıdım. Tanımadığım böceklerden daha çok korkuttuğumdan, bir ön inceleme yapmıştım korkumu yenmek için. Yine de gübre tuzağı yapmak düşünceleri dağıtır bizi biraz rahatlatır diyorum. Sizde küçük çocuk yok. Güler hanımın uyguladığı ilacı uygulayabilirsiniz. Kolay gelsin...

ayazkentli 09-07-2011 12:56

Sdurul hocam,

bu böceğin canlı'mı ya'da kurumuş'mu olduğunu farkedebildiniz'mi?

Eğer canlı idi ise, kesinlikle danaburnu değil.

Kurumuş durumdaydı ise, sanki danaburnu'nu andırıyor gibi ama büyük ihtimal ile, iri eşşek arılarından birinin kurumuş hali gibi duruyor. Belki, kadı lokması denen tür böcektir.

Sevgi Durul 09-07-2011 13:33

Bir deli bir kuyuya bir taş atmış, bin akıllı çıkaramamış. Biraz önce eşim, kaolinli ceviz ağaçlarının fotoğraflarına bakmak için sayfayı açtı. Ben de hemen dana burnuna benzettiğimiz canlının görüntüsünü sordum, fırsattan istifade. Direk bu danaburnu mu, diye sordum. Gülmeye başladı. Danaburnu dala çıkmaz, hem rengi koyudur. Bu ömrünü tamamlamış Ağustos böceği, dedi.

Haklısınız sayın ayazkentli, sevgili Uzaylı. Danaburnu değilmiş.
Önceden eşime sorma fırsatım olmamıştı. Bu vesileyle Ağustos böceğini de tanımış olduk.

berrinb 09-07-2011 13:43

Sevgili S.Durul , o zararlı böcek danaburnu galiba, bizde iki gece evvel kumda yakaladık.. Üç sene evvel güllerin bazıları dibinden kesilmiş gibi perişan oldu...

Sevgi Durul 09-07-2011 14:10

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 833748)
Böyle bir şey gördüğümüz zaman farklı açılardan fotoğraf çekmek daha kesinlik kazandırır.

Değişik bir açıdan fotoğrafı çekmişim.

Eklenti 232792

Eşim söyledikten sonra Ağustos böceği ile ilgili arama yaptığımda, görsellerde bizdekine benzeyen görüntülerin olduğunu gördüm. Ayrıca hepimizin bildiği karınca ile ilgili hikayesinin dışında, ilginç yaşam döngüleri var. Benim fotoğrafını çektiğim canlısı değil, ömrünü tamamlamış ve kurumuş.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 833850)
Sevgili S.Durul , o zararlı böcek danaburnu galiba, bizde iki gece evvel kumda yakaladık.. Üç sene evvel güllerin bazıları dibinden kesilmiş gibi perişan oldu...

Büyük ihtimalle, sizdekiler de Ağustos böceği olmalı, sevgili berrinb.

Emre İlhan 09-07-2011 22:13

:(Peki ya kesilen kadife. Ona ne olmuş olabilir? Bu arada içime bir su serpilmiş oldu.:)

Sevgi Durul 10-07-2011 09:01

Kadı lokması, kökünü kesmiş olabilir.:mad: Bahçede zararlı, aramadığın kadar çok.:(

Emre İlhan 10-07-2011 09:50

Ne diyeyim vallahi kolay gelsin SDurul öğretmenim. Toprak denince hep mücâdele geliyor aklıma.:)

Sevgi Durul 11-07-2011 09:51

1 Eklenti(ler)
Çok sağ ol Emre. Gerçekten mücadele çok zor ve yorucu. Orobanşları temizleye temizleye bitiremedim. Komşu ile sınır olan, bir metre enindeki duvarlardan ve başka yerlerden çıkmışlar. Ve ben o taş duvarlara yaklaşamıyorum, yılan çıkıverir diye, hem yoruldum artık. Eşim bunları umursamıyor. Dün dolaşırken, orobanş ve cır cır böceğinin kurusunu, bir arada gördüm. Ha bir de, cır cır böceği sesinden durulmuyordu dün.

Eklenti 233028

Sevgi Durul 11-07-2011 10:59

5 Eklenti(ler)
Aldığım pittosporum çeliği tutmadı. Ben de çiçekçide görünce hemen aldım. Bakalım yakında açar mı?

Eklenti 233062

Yeni alacalım.

Eklenti 233063

Eşimin yanlışlıkla üzerinden çapa motoru ile geçtiği gül için çok üzülmüştüm. Yeniden sürgün vererek çiçeğini açtı.

Eklenti 233064

Küpeler keyifli, açmaya başladılar.

Eklenti 233066

Bu karanfilin rengini çok sevdim.

Eklenti 233065

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025