![]() |
5 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz Pazar gününden görüntüler.
Mısırlar, Eklenti 697061 İlk patlıcan, Eklenti 697062 Kendiliğinden çimlenen sabah sefaları her yerde. Eklenti 697063 Eklenti 697064 Cezayir menekşeleri tüm bitkileri istila etti. Epey temizledim, phloxlar az miktarda açtı. Biraz daha temizlik gerekiyor, bitkiler nefes alsın. Eklenti 697065 |
5 Eklenti(ler)
Sedumlar lastikleri kapattı. Ceviz ağacının altında sedum reflexum.
Eklenti 697070 Hint yağı bitkisi. Eklenti 697069 Erikleri topladık. Çoğu biz toplayana kadar yerlere dökülmüş. Eklenti 697068 Dikensiz böğürtleni evciğin sağ tarafına sardırdık, epey çoğaldı. Eklenti 697067 Bir tanesinin meyveleri sedum saksısına yerleşmiş. Eklenti 697066 Hep tekrara kaçtığı için her şeyi görüntülemiyorum artık.:rolleyes: Bu haftalık bu kadar. :) Bir kaç hafta ara verebilirim. :p Bahçemizi takip edenler diğer bitkilerimi bu ve buradan takip edebilirler. :) |
Tekrar olup olmamasının bence bir sakıncası yok :) Bahçenizi ve çalışmalarınızı takip etmekten keyif alıyorum, ara vermeniz bizi üzebilir :) Selamlar.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çok teşekkür ederim, Sayın Melisa16. Saygılar... O zaman bahçenin ilk domates ve patlıcanlarını ekleyelim. Biberleri epeydendir topluyoruz. Tabaktaki ürünler akşam üzeri geldi. :) Taze taze. Eklenti 697123 |
1 Eklenti(ler)
Konserve seremonisi şeftali ile başladı.Daha doğrusu diğer meyvelerden yapmadık bu sene. Evimizde en sevileni şeftali ile yapılanı. Çok sayıda fotoğraf birikti fakat bu kez tek fotoğrafla merhaba demek istedim.
Eklenti 697619 Bu arada, sellukam açacakmış. Buraya ekledim. :) |
Her zaman olduğu her şey çok güzel ve özenli,
selam ve sevgiler |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Epey uzun zamandır sayfamı güncellememişim. Tarih sırasına göre eklemeye çalışayım. :)
Her yeri verem otları sarmıştı.:mad: Temizledim. Eklenti 698920 Verem otunun çiçeği. Eklenti 698921 Biberleri topladıkça kurutmak için ipe dizip astık. Eklenti 698922 Şimdilerde unlu bit gelmiş olsa da bahçedeki sempervium tectorum da açmıştı. Eklenti 698918 Eklenti 698919 |
5 Eklenti(ler)
Bu mesajı da domates ve patlıcanlara ayıralım.:rolleyes:
Domateslerde verim iyiydi. Kendi salçamız çıktı. Tabii elimde sorun olduğu için salça işi beyefendiye kaldı.:rolleyes: İçten içe sevinmedim değil. :p Eklenti 698923 Bazıları böyle yanık gibiydi. Eklenti 698924 En büyük domatesimiz, bir kiloya yakındı. Yanındaki orta boy domates, tabak servis tabağı.:) Eklenti 698925 Patlıcanlar da iki aile kendimize yetecek kadar ürün verdi. Bahçede bu seneki pratik yemeğimiz, patlıcan közleyip, bol zeytinyağı, sarımsak, sirke eşliğinde. Yemeye doyum olmuyor. Hem sağlıklı. Eklenti 698926 Eklenti 698927 |
5 Eklenti(ler)
Dikensiz böğürtlen, evciğin sol tarafını kapladı.
Eklenti 698928 Geçen hafta Antep fıstıkları hasat edildi. Eklenti 698929 Eklenti 698930 Geçen haftadan hünnaplar. Eklenti 698931 Üzüm incir ikilisi. Eklenti 698932 |
5 Eklenti(ler)
Dizdiğimiz biberler kurudu.
Eklenti 698936 Acı biberler. Eklenti 698933 Eklenti 698934 Cevizlerin hasadı yaklaştı. Eklenti 698935 Nar ağacı epey büyüdü. Meyvelerini büyütüyor. Eklenti 698937 Bu kadar. :) |
Bahçeyi sulamak için yeterli suyunuz var mı abla?
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Tabii ki var, su bol diyecekken eşime sordum. Saniyede 1.7 litre veren sondaj kuyusu var fakat ağaç sayısı, gelişmişlikleri, sebze bahçesi derken, münavebeli sulamayla ancak yetiyormuş. Epey zamandır güncellenmeyen sayfamızı güncelleyelim bakalım. :) Ceviz hasadımız bitti cevizler kurutuldu ve yerlerine yerleşti. Hasat görüntülerini her yıl eklediğim için bu yıl çekmedim. Kendim bulunamadım da zaten. Bu sayfada görüntüler mevcut. Bu yıl bizim için kurutma problem oldu. Ceviz çoktu çünkü. Yine aynı yöntemle kurutuldular fakat önümüzdeki yıl için kurutma makinası şart oldu. Eklenti 700073 Eklenti 700074 Eklenti 700075 Eklenti 700076 Eklenti 700077 |
5 Eklenti(ler)
Kurutulmadan önce yani tazeyken iç durumları. Kurutulduğunda rengi bir iki ton koyulaşıyor.
Eklenti 700078 Eklenti 700079 Güz çiğdemleri açmıştı. Eklenti 700080 Sedum autumn joy. Eklenti 700081 Eklenti 700082 |
Saatte 6 ton su süper bir şey abla. Cevizlerin ve diğer meyvelerin en önemli isteği su. Hastalıklar gübreleme çapalama ondan sonra geliyor. Su ve güneş varsa hayat var...
|
Cevizleri silkeleme yaparken dikkatimi bir nokta çekti. Saygıdeğer Abim(Eşiniz) sanki emekli olunca daha çok çalıyor gibime geldi...
|
Bahçe resimleriniz çok güzel ;)
|
5 Eklenti(ler)
Kaktüsbahçesi, beğendiğinize sevindim. Çok teşekkür ederim.
Yaklaşık iki aydır sayfalarımı ihmal etmişim. Bugün paylaşayım yarın paylaşayım derken şu zamanı buldu. :( Fotoğraflarımı hazırlayalı epey oldu. Makinada da var fakat onları bekletirsem korkarım bir iki ay daha geçecek. :) En son ceviz hasatını paylaşmışım. Sonrasında zeytin hasatımızda gerçekleşti. Kışlık zeytinlerimizi bastırdık. Kalanı yine yağ oldu. Ben bulunamadığım için fotoğraf da yok haliyle. O arada gittikçe çektiğim fotoğraflardan. (11 Kasım 2019) Burada bu kış en düşük eksi ikiyi gördük henüz. Haliyle bahçeler de geç bozuldu. Halen bahçenin mahsüllerini tüketiyoruz. Eklenti 701705 Sıcaklık düşünce, biberleri üzerinin çiçekleriyle sökmek zorunda kaldık. Eklenti 701703 Domatesler gök olarak toplandı, kızardıkça kullanıma hazır oluyor. Eklenti 701702 Düşen tohumlar bahar sanmış olacaklar ki, bolca çimlenmişler. Sabah sefaları. Eklenti 701704 Sedumlar olmazsa olmazımız. Eklenti 701706 |
5 Eklenti(ler)
Sıraları geldiğinde kasımpatılar açmıştı. :)
Eklenti 701707 Eklenti 701708 Eklenti 701709 Eklenti 701710 Eklenti 701711 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bir kaç görsel daha ekleyerek bu gecelik veda ediyorum. Bahçede iş bitmez. Hünnap hasat edileli çok olmuştu. Yapraklar dökülünce üzerinde epey meyve gören eşim durur mu? On beş kg. kadar daha çıktı. Eklenti 701713 Eklenti 701714 Sempervivumları unlu bitten arındıramadım bu sene. Yine de güzeller. Eklenti 701715 Eklenti 701716 Son kasımpatı. Eklenti 701712 |
Abla, cevizlere kışın bordo bulamacından başka yazın da bakırlı ilaç uygulaması ve Ağaçların gövdelerini kireçle badana yapıyormusunuz? Yoksa sürme,gübreleme ve sulama mı yapıyorsunuz sadece. Teşekkürler...
|
Alıntı:
|
Ablacım bana gönderdiğin kasımpatları muhteşem oldu. Baktıkça seni hatırlıyorum
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Teşekkürler, Sevgili SecretGarden. Muhteşem olan sizsiniz. Sayfanız takibimde, sonuçları merakla bekliyoruz. Geç cevap için özür. ;) Alıntı:
Bana da en son Sayın Muda'dan istediğim kırmızı yapraklı Euphorbia trigonanın yanı sıra pek çok bitki geldi. Bazılarını paylaşayım. :) Hepsi için teşekkürler, Sayın Muda. Sedum autumn joy. Bendekinden farklı açıyorlar. :) Eklenti 703137 Kimliğini bilemedim Sayın Muda? :) Eklenti 703138 Biraz daha yakın çekim. Eklenti 703139 Rengarenk kasımpatları. Eklenti 703140 En son hasat edilenlerden, nar. Eklenti 703141 |
Sn. Sevgi Durul;
"Kimliğini bilemedim Sayın Muda?" Kimliğini bilemediğiniz kekik bazı bitkilerle birlikte sn. http://www.agaclar.net/forum/members...oveforlife.htm tarafından özel olarak seralardan aranarak gönderilmişti. Daha sonra aynı kekiği ben burada da bir üreticiden buldum. Ben daha önce de yeşil yapraklısını almıştım. Damlama sulamanın geçtiği yerlere dikerek çoğalmalarını sağlayıp daha sonra onları ilkbaharda merdiven aralarındaki topraklara, kaya altına dikerek çoğalmalarını sağlamıştım. Hala da aynı şeyi yapacağım. Arada budadığınız ve suyunu verdiğiniz zaman yürüdüğünüz yerde çok hoş limon kokusu geliyor. Güzel bir yer örtücü de oluyorlar. Sedum autumn joy ise sizdekini tam olarak bilemediğim için üç veya dört çeşit olıarak gönderdim yanlış hatırlamıyorsam. Biraz aceleye geldi. Kısa zamanda aklıma gelenleri göndermeye çalıştım. Çiçek açtıkları zaman eksik olan olursa yeniden gönderirim. Beyaz kasımpatı aslında çiçeği ve kendisi çok büyüyor. Komşumdan gelen kasımpatı. Biraz büyüyünce kesip yeniden bir veya iki kere dikince hem fazla büyümüyor. Kasımpatılar kolay bir şekilde çoğalıyor. Tabi suyunu ihmal etmemek gerekiyor. Ufak boylarına rağmen çiçek bile açtılar. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Muda verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Sedum autumn joy, bendeki bu. Her yerde bulunandan. En az üç dört köktü, gönderdikleriniz. Size yeniden zahmet vermeyeyim. Açtıklarında paylaşırım. Çok teşekkür ederim yeniden.:) Eklenti 703418 |
5 Eklenti(ler)
Zor günlerden geçtiğimiz şu zaman diliminde bahçeye gidebildik bu Pazar. Olabildiğince açmaya hazırlanan bazı soğanlılar, canlanmaya başlayan doğa ve seneye acaba bu güzellikleri görebilecek miyim diyen ben.
Evdeyiz, çıkmıyoruz, hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Dilerim bu sıkıntılı günlerden en az hasarla çıkabiliriz. :( Bitkiler, ağaçlar oyalıyor bir bakıma ve her şeyi unutuyoruz bir anlığına. :) Bazı fotoğraflar çektim ama önce sonbaharda çekip eklemeye fırsat bulamadıklarımla başlayacağım. :) Eklenti 704512 Eklenti 704513 Eklenti 704514 Eklenti 704516 Eklenti 704515 |
5 Eklenti(ler)
Aralık ayından. Güz zeytini meyveleri ve çeliklerini arkadaşım göndermişti. Tutacak mı bakalım?
Eklenti 704521 Yendünya çiçeklenmişti. Eklenti 704520 Ayva toplanmayı bekliyordu. Eklenti 704517 Trabzon hurması en çok bu sene meyve vermişti. Eklenti 704518 Eklenti 704519 |
5 Eklenti(ler)
Ve güncel görseller.
Erik ağacı ve kayısı fidanı açmıştı. Eklenti 704522 Eklenti 704523 Sarı yıldızlar açmıştı. Eklenti 704524 Dökülen tohumlardan büyüyen şebboylar tomurcuklanmıştı. Eklenti 704525 Çuha çiçeği de açmıştı. Eklenti 704526 |
5 Eklenti(ler)
Sedum ve sempervivumlar.
Eklenti 704529 Eklenti 704530 Eklenti 704531 Nergislerin bazıları açmış, bazıları tomurcukta. Eklenti 704528 Eklenti 704527 Bir kaç fotoğraf daha var fakat neredeyse sabah olacak. Evde kalın. Sağlıkla kalın, değerli sayfa takipçilerim. Kara bulutlar dağılsın, Güneş açsın en yakın zamanda. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025