![]() |
Sayın Canannuman,
Bizim elimizde ki ahududuların sarı renk grubunda, ottowa kırmızı renk grubunda bir de sanırım daha erkenci bir tür. Bunların dışında bir de siyah renk grubunda olan ahududular var. |
Sayın Ayhat,
Sabah sefalarını Mayıs başında ekmeyi planlıyorum. |
Çok heveslendim bahar gelmiş bir bahçe görünce,
Bbir hafta sonra ne güzellikler olacak acaba habçenizde merakla bekleyeceğim.. |
5 Eklenti(ler)
Bitki delilerinin delilik öyküsü başlığına aşağıdaki mesajı göndermiştim. O sayfayı takip edemeyenler için bu sene bahçemizde ki yeniliklerden haberdar etmek için buraya da ekliyorum.
Her sezon sonunda önümüzdeki sezon için yeni bir bitki almayacağım yeni bir tohum almayacağım diyorum, sonra ne oluyor içimdeki kurt Kasım ayında önce tohum almaya başlıyor, Şubat ayı geldiğinde fideler, çelikler ve gelişmiş bitkiler ile soğanlar devreye giriyor. Bu seneki delilik öyküm ise kısaca şöyle elimde çok çeşitli 100'ün üzerinde (200 de olabilir) tohum bunları ne zaman çimlendireceğim, ne zaman fideleyeceğim her şey yolunda gitti nereye dikeceğim küçücük bahçede yer kalmadı. Tohumları edinirken bunlar hiç aklıma gelmiyor. Bir de bu tohumları ve oluşacak fideleri tek tek yazıp etiketlemekte işin başka bir tarafı. Sadece tohumlarla kalsam iyi birde hibiscus sevdamdan elimde köklendirmeye çalıştığım Tahitiden gelen rosa sinensis çelikleri ile benim aldığım çelikler. Ayrıca cimlendirmeye çalıştığım hibiscus tohumları. Daha bitmedi bunlara ilave olarak Zengarden ve Bauhaus'dan aldığım fide, gelişmiş bitki ve soğanlar. Bu sene aldığım soğan, fide ve gelişmiş bitkilerin listesi aşağıda. Şuna emin olun Bauhaus'dan bu sezon alacağım başka bitkilerde olacaktır. Nerdeyse unutuyordum Sayın Kgursan'a verdiğim soğan ve fide siparişleri de var. Sizce ben iflah olurmuyum? Mümkün değil ben iflah olmam. Bu sene edindiğim, soğan, fide ve gelişmiş bitkilerin listesi (tohumları ekleyemiyorum) - Alaca yapraklı tropik stuttgard varyetesi arjantin canna tespih çiçeği soğanı - MOR/BEYAZ - DEEP PURPLE küpe çiçeği - PEMBE / BEYAZ- PINK MARSHMALLOW küpe çiçeği - KOYU PEMBE - BELLA ROSELLA küpe çiçeği - Delta's Sarah mavi beyaz küpeli çiçeği (fuchsia büyük katmerli çiçeklenen küpe çiçeği) - Kokulu pembe şakayık paeonia kök yumru - Kokulu kırmızı şakayık soğanı paeonia kök yumru - Dev çiçekli turuncu beyaz holland festival dahlia yumru soğan - Dev çiçekli dahlia yumru soğan - Anemon de caen soğanı (çayır rüzgar çiçeği) - Siyah beyaz ödüllü zambak soğanı - netty's pride (lilium asiatica) - Grevilla fidesi kırmızı çiçekli biberiye yapraklı çok yıllık (grevillea rosmarinifolia) - Argyranthemum fidesi (beyaz, kırmızı, pembe renkler) çeşme papatyası - Clematis Multi Blue - Clematis The President - Clematis Miss Bateman - Clematis Montana 'Rubens' - Rubus Idaeus 'Ottowa' - Yoğun Kokulu Double Delight Gül - Tree Peony - Pivoine Arborescente (Dağ Şakayığı) Beyaz Yalınkat - Tree Peony - Pivoine Arborescente (Dağ Şakayığı) Kırmızı Katmerli - Phlos Soğanları (Pembe ve Kırmızı) - Ixia Soğanı Karışık Renklerde - Gladiolus Soğanı - Oriantel lilium (Sayın Kgursan) - Lisianthus Fideleri (Sayın Kgursan) Bunların dışında clematis çelikleri var inşallah bu sefer köklendiririm. Son değil almayı düşündüğüm dikensiz böğürtlen, gala soğanları ile tamamı donduğu için yenileyeceğim sakız sardunyalar var. Bunların yanına mutlaka bir kaç bitki daha gelir. Bazılarının fotoğraflarını ekliyorum. Eklenti 278168 Eklenti 278169 Eklenti 278170 Eklenti 278171 Eklenti 278172 |
5 Eklenti(ler)
Ben Tahiti'den Brezilya'dan, Amerika'dan hibiscus rosa sinensis tohumları getiriyorum. Fransız Polenezyası'ndan çelikler getirtiyorum. Niye o güzel çiçekleri bahçemizde de görebilelim diye. Sonra hibiscus grubundan gelen maillerde ki fotoğrafları görünce ne zaman bu güzellikleri sahip olabileceğiz diye düşünüyorum.
Tohumların çimlenmesinde sorun yok da hepsi yalancı yaprakları ile duruyor daha bir tanesi asıl yaprağını çıkarmadı, çelikler deseniz düzenli sulamaya rağmen bir kıpırtı yok. Her gün birbirimize öylece bakıp duruyoruz ne ilerleme var ne gerileme çok ilginç bir durum. İyi olan henüz boş çıkan tohumlar hariç kaybımın olmaması. Sabırla beklemeye devam. Ara ara da aşağıdaki fotoğraflara bakarak iç geçirmeye de devam. Eklenti 278219 Eklenti 278220 Eklenti 278221 Eklenti 278222 Eklenti 278223 |
5 Eklenti(ler)
Kesinlikle hiç birimiz iflah olmayız Sn. Tturt:) Yeni hibiscuslarınız sıcaklar başlayınca eminim hızla büyür şimdilik bunlarla yetinirmisiniz acaba sizin bebekler:)
Eklenti 278280 Eklenti 278281 Eklenti 278282 Eklenti 278283 Eklenti 278284 |
Yok aslında biribirimzden farkımız.Al al nereye kadar sayın tturt.
|
Alıntı:
Hava ısındıkça onlar gelişmeye başlayacaklardır, çimlenenler dış ortamda mı duruyor? Çelikler de tutacaktır, hemen ümidinizi kesmeyin. |
Adalet Hanım,
Çimlenenler işyerimde henüz havalar iyice ısınınca Sapancaya götüreceğim. Bir bebek misali bakıyorum. Çelikler şu an için tutmamış gözükmüyor tutmuşta gözükmüyor. Aslında kolay değil sen kalk Fransız Polenezyası gibi sıcak bir iklimden böyle bir iklime gel sonra iklime mi ayak uyduracaksın yoksa köklenmeye mi çalışacaksın sıkıntılı bir durum. İnşallah havalar ısınınca dış mekana çıkartınca işler yoluna girer. |
Sayın tturt bizi hayata bağlayan bu deliliklerimiz olmasa, bu yaşam koşturmacasının içinde kaybolup gideriz. Hem siz bu fotoğrafları paylaştıkça benimde deliresim geliyor.
Verdiğiniz emeklerinizin karşılığını fazlasıyla sevdiklerinizle beraber almanız dileğimle selamlar. |
Sayın Günebakan,
Bu hibiscuslar benden aldığınız çelikler mi öyleyse çok mutlu oldum. Ne güzel tomurcuk bile yapmış. Benim kendi hibiscuslarımdan aldığım çeliklerin büyük kısmı tuttu. Ama henüz tomurcuklanma yok. İyi günlerde büyütün güzel çiçeklerini görün. |
Evet Sn. Tturt bir, ikisi hariç gerisi tuttu ve tomurcuklular inşallah çiçeklerini de görecegiz. Sizin çelikler için de çok sevindim çok çok teşekkürler:)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Adaçayı kendini iyice toparlaşmış yayılıyor. Bu sene de bol bol yapraklarını toplayıp çayını içebileceğiz.
Eklenti 278892 |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Geçen hafta bu hafta için havaların uygun gitmesi halinde bu hafta için kamelyayı daha çiçekli fotoğraflayabileceğimi söylemiştim. Fakat bu kadar çiçeğini görebileceğimizi bende tahmin etmemiştim. Biz de ilk defa kamelyayı bu kadar çok çiçekli gördük.
Eklenti 278896 Eklenti 278897 Eklenti 278898 Eklenti 278899 Eklenti 278900 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde bol miktarda ısırgan otu oluşmuştu. Eşim topladı bu hafta yemeğini yapar yeriz.
Eklenti 279028 |
2 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinin durumu çok kötü hava şartları musade etse hem drenajı yapacağız hem de hemde bahçenin bakımı yapıp sebze dikilmeye hazır hale getireceğiz.
Eklenti 279031 Eklenti 279032 |
5 Eklenti(ler)
Ailemize yeni katılan clematislerin gelişimi gayet güzel. Geçmiş senelerden elimizde bulunan clematislerden biri site görevlisinin dikkatsizliğine uğramıştı. Alttan kuvvetli sürgünler vermiş. Justa cinsi clematis ise gayet sağlıklı gözüküyordu.
Kendisi ile konuşmadığım için ismini yazmadığım değerli bir üyemiz bu sezon 2. kez bana clematis çelikleri gönderdi onların bir kısmını toprağa bir kısmını da saksılara çelikledim. Bu sezon değerli iki üyemizden clematis çelikleri almıştım kendi çeliklerimde dahil bir çok çelikten bir tanesini bile köklendirememiştim umarım bu sefer başarılı olurum. Eklenti 279035 Eklenti 279036 Eklenti 279037 Eklenti 279038 Eklenti 279039 |
1 Eklenti(ler)
Yukardaki ilk fotoğrafın sağ alt tarafında gözüken soğanlı bitki Adıyaman lale bu soğanları İstanbul fuarından almıştım. Sonra bir saksıya koyup işyerinin bahçesine koymuştum. Sapancaya gelmeye başlayınca da getirdim ve hiç ayırmadan öylece toprağa aldım. Umarım güzel çiçeklerini görebiliriz.
Eklenti 279043 |
2 Eklenti(ler)
Clematisleri korumak adına önlerine küçük çitlerden koydum.
Ortancalarda hızla yapraklanıyor. Eklenti 279045 Eklenti 279046 |
3 Eklenti(ler)
Gül bahçesinde ki güller iyice yapraklanmaya ve yeni sürgünler vermeye devam ediyorlardı. Saksıdaki iki gülün de gelişimleri gayet sağlıklı.
Eklenti 279053 Eklenti 279054 Eklenti 279055 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Her yer saksı doldu. Bu saksıların bir kısmında soğanlı bitkiler, bir kısmında sezonluk çiçek tohumları, bir kısmında baharat ve sebze tohumları var. Bunların yanında tepsilerde ve viyollerde sebze tohumları. İki hafta önce ektiğim çiçek tohumlarının bir kısmı ile baharat tohumlarının bir kısmı yeşermeye başlamış.
Geçen sene Sapanca toplantısında Güler Hanım evin arka tarafında bulunan taş duvarın üzerine saksıları koymak için profilden yerler yaptırmayı önermişti. Güler Hanım'ın bu önerisini dikkate alarak ilk etapta 4 saksılık sipariş verdim. Yerine takıldıktan sonra 4 adet daha sipariş vermeyi düşünüyoruz. Baharat saksıları ile bazı çiçek saksılarını bu yerlere koyacağız. Özellikle soğanlı bitkiler büyük çoğunluğu bu yıl saksılarda ve çok saksı oldu. Daha işyerinde bir çok saksı var bakalım bu saksıları nerelere koyarak sığdıracağız. Eklenti 279093 |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025