![]() |
5 Eklenti(ler)
Hazeranların renkleri çok güzel..
Eklenti 232487 Gauralar artık formunu buldu. Eklenti 232488 Eklenti 232490 Alıcan' ın gönderdiği tohumlardan biride bu. Henüz çiçeklenmedi. Ne olduğunu bilmiyorum. Çiçeklenmediği için soramıyorum. Eklenti 232490 Sellukalar sarılıyor.. Eklenti 232491 |
Alıntı:
Leylandi doğru bir tercih. Ama yeşil leylandi olursa daha gür dallanması açısından artınız olur. Fındık tabii ki olur. Sadece bol bol sulamanız gerekir. Buldan' daki evimizin bahçesine dikmiştim. Yalnız verimi az oluyor, o kadar. Burada muz yetişiyor. Meyvede tutuyor. Ama büyütemeden don vuruyor. İzmirde niçin denenmesin ki? Denemeye değer! |
Orhan Bey, her şey çok güzel. Ben de bir gaura aldım, umarım toparlanır, sizinki kadar güzel olur. Hazeranları hasretle bekliyorum ama henüz göremedim, bir bir çörekotu çıkıyorlar. Çörekotlarını salyangozlar kesinlikle yemiyor, acaba hazeranları yediler mi? (Yazarken şimdi aklıma geldi, çörekotu yapraklarından salyangoz ilacı mı yapsam???). Lupinler de çok isteyip yetiştiremediğim çiçeklerden, artık bahçenizden göreceğim.
Leylandi duvarınız gayet güzel gözüküyor, her şey için emeğinize sağlık. |
5 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki üç adet Alacalı Libocedrus' tan en iyi gelişeni..
Eklenti 232495 Bu sene ilk kez çiçeğini görecek olduğum, çelikten yetiştirdiğim sarı acum Borusu ağaca iyice sarıldı. Eklenti 232496 Eklenti 232497 Turuncu çiçeklisini köpeğimiz ''Şanslı'' kopardı. O artık bira gecikecek.;) Eklenti 232499 Sevgili Zafer İnandıklı' nın sürpriz armağanı Elvudi. Eklenti 232498 |
Sevgili Kiraz;
Beğeniniz benim için çok değerli. Sağolun. Gaura çok hızlı büyüyor. Ayrıca kırılan dalları, toprağa batırıp bol sularsanız bu mevsimde bile kökleniyor. Ben öyle yaptım. Şimdi üç gauram var. Hazeranları çıkmaması şaşırtıcı? Salyangozları hazeranlardada pek görmedim. Aslında bizde ciddiye alınacak kadar çok değiller. Çünküüü: Bizim Kirpilerimiz var!:D İlaç konusuna gelince; Ben sizi Endüstri Mühendisi biliyorum. Yoksa Kimya veya Farmakoloji de mi okudunuz?:) Leylandi duvarım, yaz sonunda daha güzel olacak sanıyorum. Sevgi ve selamlar, sevgili kardeşim. |
5 Eklenti(ler)
Gülibrişim' in bu yıl çiçeklenmesini bekliyorum.
Eklenti 232506 Çörekotları hep mavi ve beyaz. Pembe çiçeklisi çıkmadı. Eklenti 232507 Zafer Bey' den Sarı çiçekli Burgsmansia ve cliva. Yarı gölge ve rüazgardan korunaklıca. Eklenti 232508 Bahçemizin çayırı çok güzelleşti. Çim bir sahayı aratmıyor. Eklenti 232509 Eklenti 232510 |
Orhan öğretmenim çok teşekkür ederim. Eşim fındık konusuna da ayrıca sevinecek. Şu anda eski şirket arkadaşlarına bolca domates götürmenin gururunu yaşıyordur. 5 kasa domates topladık.
Sayın Kirazın bahsettiği çörek otu konusuna bir şey ben de eklemek istiyorum. Tadsız bir konu ama önemli bir ipucu da içerdiğini düşünüyorum. Görümcem vefat ettiğinde, kızının yanında teselli edebilmek için yenge olarak yanında olmak zorundaydım. Hayatımda ilk kez cenaze yıkamasında bulunmak zorunda kaldım. Sadece yeğenimizin yanında yeğenimiz kolumda öylece durdum. Hoca hanım naaşı sararken bol miktarda çörekotu serpti. Bu ne için dediğimizde böcekler çörekotuna gelmez. Naaştan uzak dursunlar diye serpilir demişti. Hayat bazen acı ama, bir çok ipucu da veriyor. Hiç düşünmemiştim, aklıma şimdi geldi. Her şey hayatın bir parçası olduğuna göre bahsetmeden geçemedim. Diyorum ki acaba çörekotundan organik bir böceksavar mı geliştirsek. Acaba çörekotunu havanda dövüp te toprağa mı serpsek... Ortaya atılan bir fikir... Ben deneyeceğim... |
5 Eklenti(ler)
Kalancho' lar bu mevsimde daha güzel çiçekliler. Hele kırmızı çiçeklisi.
Eklenti 232523 Eklenti 232524 Eklenti 232526 Eklenti 232526 Hint yağı bitkisini bu sene birkaç yere diktim. Zira görsel olarak ilgi çekici bir bitki! Eklenti 232527 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Fasulyeler ve sakız kabakları dışında yaz sebzeleri henüz çıkmadı. Malum kış biraz uzun sürdü. Ama bir çıkarsa, mahaleyi doyuracak..:D
Eklenti 232543 Eklenti 232544 Eklenti 232545 Eklenti 232546 Eklenti 232547 |
5 Eklenti(ler)
Dikensiz böğürtlene doyacağız!
Eklenti 232548 Eklenti 232549 Eklenti 232550 Eklenti 232551 Eklenti 232552 |
5 Eklenti(ler)
Eflatun çiçekli Clematis, mor çiçekliye yetişti.
Eklenti 232553 Eklenti 232554 Zeki Yağlı' nın dağıttığı fideler çiçekleniyor. Eklenti 232555 Eklenti 232556 Eklenti 232557 |
5 Eklenti(ler)
Farklı noktalardan görüntüler...
Eklenti 232558 Eklenti 232559 Eklenti 232560 Eklenti 232561 Eklenti 232562 |
5 Eklenti(ler)
|
Orhan öğretmenim; Sizin bahçede kaybettim kendimi. Eşim öğlen evden çıkmıştı. Şimdi geldi ben daha sizin bahçeden çıkamadım. Fotoğraflara söylenecek o kadar çok şey var ki...
Neyse ben mutfağa gitmezsem evdekiler aç kalacak... Sağlıcakla Kalın... |
Sayın Orhan Özbilgiç,evinizin ve bahçenizin genel görüntüsünü çok beğendim. O kadar büyük sahadaki çimi yeşil tutmak başlı başına çok zor bir iş...Çiçekleriniz de harika yetişmişlir.Clematisler kaç senelik çok dolgun ve sııhhatli maşaallah.. Lupinler, hazeranlar ,cinyalar gülleriniz ,birde o torba çiçeği hepsi mükemmeller.Sellukaları ağacın dibinde dikili görünce şaşırdım.Kışın bırakacakmısınız.merak ettim ...Sebze bahçeniz ve böğürtlenlerin görüntülerine bayıldım.Bu kadar büyük ve çeşitli bir bahçe ile uğraşmak için Tanrı kuvvet versin , Güzel bir gezi yaptım .Ellerinize sağlık.Bendeki emanetinizi İstanbulda inşaallah beni ziyarete geldiğinizde size teslim edeceğim.Saygılar,sevgiler....
|
Yani, Sevgili Uzaylı, bugün beni kelebek yapıp mutluluktan uçurdunuz valla.:) Sağolun, varolun.
|
Berrin Hanım;
Bahçemi beğenmenize sevindim. Sağolun. Evet, alan olarak geniş ama yer örtüsü genel olarak ayrık çayırı olduğu için, hele hele Karadeniz ikliminde pekte sulama gerektirmiyor. Zira buralarda, güneş batar batmaz çayır ıslanır. Yani çiy düşer. Bu bile onlar yeter. Clematisler 2010 mayıs ayında dikildi. Toprağın verimliliği ve öğleden sonraki yakıcı güneşi almıyor olması hızlı ve sağlıklı büyümenin nedeni olabilir. Zira duvar doğuya bakıyor. Bahçe, gerçekten çok zamanımı alıyor ve yoruyor. Şimdilik keyifle yoruluyorum.:p Ama yaşım biraz daha ilerleyince, galiba önce mevsimliklerle ilişkimi giderek azaltıırım. Sonra ise eleman çalıştırırım. Diye düşünüyorum. Armağanınız konusundaki duyarlılığınıza teşekkür ediyorum. İstanbul' a gelince karşıya geçmek şart oldu. Zira Üsküdar' da Zafer İnandıklı' ya da uğramam gerekiyor. Onada söz vermiştim çünkü. Görüşmek üzere, sağlıcakla kalın. |
Sayın Orhan Öğretmenim, bahçeniz ve bitkileriniz için söyleyecek söz bulamıyorum. Geçen seneden beri gözle görülür gelişmeler hemen kendini belli ediyor. En çok clematislere takıldım kaldım. 2010 Mayıs ayında dikmişsiniz. Ben de, sevgili lir'in sayesinde 2010 Haziranda diktim. Bu demek oluyor ki, bir yıl sonra benzer görüntülere kavuşacağım. Tabii Allah sağlık verir de gösterirse.
Bütün bu güzellikler içerisinde sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum. Saygılar... |
Alıntı:
Tevazu göstermeyeceğim. Gerçekten son bir yılda bahçemi epeyce derleyip toparladım. Eski fotoğraflara bakınca değişimi bende farkediyorum. Eee, birde bahçe eskidikçe güzelleşiyor gerçekten. Aslında sevgili Zeki Yağlı epeyce sayıda Clematis tohumu vermişti. Ben onları viyollere ektim, evin güneye bakan cephesinde dışarıda bırakıp İstanbul' a döndüm. Tabiiki çimlenmediler. Eğer uygun koşulları sağlayabilseydim, duvarım çok daha renkli olacaktı. Gelecek yıl sizinkilerde kesin böyle olacaklardır. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.. |
O cansız ördeklerin yerine, canlıları olsa nasıl olur acaba? Merhaba Orhan Bey.
olay gelsin. Bu sene bir hayli çalıştığınız belli. Balkonda güzel bir çay hak ettiniz. |
Sayın Orhan Bey,ben sellukaları bahçeye ağacın dibine diktiğinizi gördüm .kışın orada bırakacakmısınız diye sordum ama herhalde cevaplamayı unuttunuz. Bende birkaç sellukayı bahçeye dikmek istiyorum, fakat sayın Ahmeter bana saksıyla gömün kışın içeriye alın demişti.Ne yapacağımı bilmiyorum.beni bilgilendirirseniz bu konuda memnun olacağım.Zahmet olacak .... İstanbul a dönüşünüzde zafer inandıklı beyle beraber bekliyorum sizi,zaten kendisi de bana bir ziyaret borçlu....selamlar sevgiler ...
|
Cumhur' cuğum;
Canlı ördeklere de zaman ayırmam mümkün değil. Zaten olsalar, o güzelim çayırlar ne hale gelir, tahmin edebilirsin?:p Bazen balkonda, bazen bahçede çayı içmeye başladık. Selam ve sevgilerimle.:) |
Berrin Hanım;
Evet cevaplamayı unutmuşum. Özür dilerim. Geçen iki yıl, Sevgili Ahmeter' in önerdiği gibi, saksısıyla gömdüm. Kışın budayarak içeri aldım. Bu kış kendisinden 10-15 güne bir ''az su'' verivermesini istediğim bir dostum suyu fazla kaçırınca, kökler çürüdü.:( Bizim buraları, İzmir ile aynı zonda. ''İzmir' de toprakta kalabildiğine göre.'' Diye düşünerek, viyollerde yetiştirdiğim 6-7 fideyi, bu yıl birini yine saksıda ve gömülü, diğerlerini toprağa diktim. Bunlardan 4' ü, kuzey cephesi kapalı duvar dibinde. Diğer iki kökte, gömülü saksının hemen yanında. Saksıyı yine taşıyacağım. Diğerleri için, benimde burada ilk denemem olacak.:confused: Zafer Bey ile birlikte gelme fikri çok güzel. Neden olmasın? Saygılarımla... |
Alıntı:
Evet ben bilirim,ancak,ne kendi yorgunluğuma ne de zatıali'nizin yorgunluğuna zerre kadar üzülmüyorum geriye dönüp baktığımız da doğal yaşamı oluşturmanın ne kadar zorluklarla yapılabildiğini öğrenmek ve o na katkıda bulunmak adına bilekler kan dişler kenetli çalışmak keyiflerin en güzeli:) Sayın hocam sayfanız aracılığı ile,yukarıda yazdığım doğallığı yakalamak adına isteyince oluyorun ispatını bütün arkadaşlara gösteriyorsunuz. Şimdi de arkadaşlarıma sesleniyorum takdir etmeyen kafir dir:)(arkadaşlar espri anlamında algılansın lütfen) Geçen yıldan bu yana yaptığınız çalışmaların sonucu''renklerin dans'ı ve kocaman bir huzur veren Orhan hocam'ım elleriyle nakış nakış işlediği yemyeşil bir örtü,ellerinize,emeklerinize ve başaracağım diyen yüreğinize sağlık Sayın ORHAN hocam. Sayın hocam izninizle:) heeey cemo kardeş,pamuk prenses(kendileri fatma sunay),uzaylı kardeş ve bendeniz garip keloğlan birincilik flamasını artık rüyamız da görürüz:) Hocam elleriniz den saygıyla öpüyor selamlar yolluyorum hem de yürekten. |
Sevgili Orhan hocam herşey okadar güzelki kelimeler yetmiyor anlatmaya bögürtlenler clematis harika zeki yağlı beyden gelen güzellere bayıldım sizin ilginizle sevginizle çiçekler coşmuş maşallah ellerinize sağlık sevgiler...
|
Yücel' ciğim;
Sen insan ilişkilerinde bir numarasın. Gönül almayı çok ama çok iyi biliyorsun. Teşekkür ederim. Çabalarımızın sonuçlarını görmeye başlamak, mutlaka çok mutlu ediyor. Bu yüzdende, yorgunluk hissetsek bile, sevmediğimiz işlerdeki gibi bıkkınlık yaratmıyor. İşlerden kalan çok az vaktimde, azda olsa takibedebildiğim kadarıyla: Cemo; bence ''Yılın en yaratıcısı''. Bahçesindeki değişim hem çok hızlı, hemde çok belirgin oldu. Fatma sunay; ''Yılın en popüleri''. Bir çıktı, pir çıktı bahçe piyasasına. Uzaylı; ''Geleceğin yıldız adayı''. Bu azim ve heves ile banko. Satı Kardeşimiz; Her zaman gündemde kalmayı başarabilen bir bahçe yarattı. Sana gelince; Senin bahçe de ''Ehh işte!'' Ama zaten sende kabulleniyorsun ya. ''Sen bir garip keloğlansın.'' Tabii inanırlarsa.:p Tabii bunlar hep relax durumundaki hoş gevezelikler. Gerçekte şu veya bu şekilde bir yoğurt kabında bile olsa bitki yetiştirme gayreti içindeki tüm arkadaşlarımız, bizim gibi yorulmasalarda, aynı hazzı duyuyorlar, tüm bu yaşadıklarımızı yaşıyor ve hissediyorlardır. Selam ve sevgilerimle. Hamiş: Varolan onlarca bahçe içerinde, çoook güzellerinin olduğunu bilyoruz. Lütfen bizimkisini, birbirimize takılmak amaçlı yapılmış, bir hoşluk değerlendirmesi olarak kabul edin. :p |
Alıntı:
Sizde güzel sözlerinizle, beni motive eden, güç veren bir arkadaşımızsınız. Çok teşekkür eder, en kısa zamanda, gönlünüzdeki bahçeye kavuşmanızı dilerim. Sağlıcakla kalın. |
Orhan hocam bahçenizi gezerken bir yandan bayanlar dünya kupasını seyrediyordum birde ne göreyim bahçenin güzelliğinden maçı kaçırmışım çok güzel bir bahçe yapmışsınız
|
Sevgili Selehattin 67;
Beni onore etme tarzınız çok hoşuma gitti. :) teşekkür ederim. Herşey gönlünüzce olsun. |
sayın yücel canpolat'ın da dediği gibi "kuş olup gezmek var sizin bahçede" sayın orhan özbilgiç.
düşüncelerinize ve emeğinize sağlık. saygılar |
Teşekkürler sayın mavikartal5.
|
Sevgili Orhan bey gerçekten sizin bahçe çalışmaları takdire şayan çalışmalar oldu. Çok emek vererek yaptınız. Sizde bende ve bizim gibi kısıtlı imkanlarla bahçelerine gönül veren arkadaşların hepsi ellerinden gelenin fazlasını yapıyor. Garip Kloğlanın flamayı bırakacağınıda inanma sakın. Son dakikada bahçesine bir timsah kor bizi geçmeye çalışır.
Birbirimize gücenmeyeceğimizi bildiğimizden bu espirileri yapıyoruz. Sağlıkla ve sevgiyle kalın..... |
Öyle değil mi ya, sevgili Fatma sunay?
Bayağı çalıştık be! Ama gerçektende olanaklarımız ölçüsünde güzel şeyler ortaya çıkardık. Yorulduğumuza değdi. Keloğlan (Hiç gür saçlı keloğlan görmemiştim.:D) hepimize çoktan tur bindirdi. Onu yakalamaya uğraşmıyorum zaten. Timsah bulamazsa, piranha bulur getirir valla.:p Herşey gönlünüzce olsun. |
bahçeniz güzel çok emek var selluka yokmu
|
Sevgili ağaç sevdalısı;
Bahçemi beğenmeniz beni mutlu etti. Selluka, elbette var. Geçtiğimiz kış aşırı sulama nedeniyle kök çürümesinden, asıl ana bitkiyi kaybettim. Bu yıl tohumdan yetiştirdiklerim henüz daha küçük. Fakat bu günlerden sonra hızla büyüyüp ağustosta çiçeklenmelerini bekliyorum. Selam ve sevgiler. |
Ay çok sevindim adım(keloğlan)geçmiş.Sayın Orhan hocam Güler abla'nın yarışmamızdaki yerini ve konumunu Sayın Cemo hanım'ın bahçesin de açıkladım 2695 nolu mesajıma bir göz atarsanız sevinirim:)(Hocam ne haddimize güler ablayla yarışmak:)
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili orhan abi,sana baharda çeliklediğim sihirbaz gülün ilk çeliği kurudu tekrar aldım ikinci çelik tuttu.
Şimdi bahçene geldik kabul edersen. Kandiliniz mübarek olsun sevgili eşinizede sevgiler hörmetler. Salıkla kalın. Eklenti 234270 Eklenti 234271 [ATTACH][ATTACH]234273[ Eklenti 234273:) |
Orhan abi Berat kandiliniz mübarek olsun.Bahçeniz çok düzenli intizamlı olmuş şiir gbi.İçimizi açtı.Gönlümüz çoştu.Seyrine doyulmaz bir haz verdi.Eline yüreğine sağlık.Eşinizin ve sizin ellerinizden öperim. Selamlar ve sevgiler.
|
Unutmadan böğürtlen çok güzel maaaşallahhhhh.Sevim hanım gül güzelmiş.Emeğinize sağlık...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025