![]() |
Sn Orhan abi bahçeniz çok güzel bakımlı ve düzenli. güle güle oturun. Kelebek çalısı da çok güzel açmışlar hemde sağlıklı görünüyor. Bir komşumda bu çiçeğin çok koyu mor açanını gördüm çok beğenmiştim o zaman adını bilmiyordum oda kelebek çalısıymış. Komşum bana söz verdi güzün çelikten yetiştirmeye çalışacağım.saygılar sunuyorum.
|
Sevgili orhan abi,hepiside sağlıklı kelebek çalısı ne kadar güzel uzamış.
|
Öğretmenim pembe brugmansiyanız varmıydı. Çok hoş bir üçleme olur. Güle güle büyütün hepsini, sevgiyle:)
|
Sevgili gülsu;
Teşekkür ederim. Kelebek çalısı bende iki renk. Pembe ve eflatun. Mor renklisini bende gördüm ve çok beğendim. Ekim ayında çeliklerseniz kesinlikle tutar. Selam ve sevgilerimle. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizde tatile girdiniz artık. Yolunuz düşerse konuğum olmanızdan büyük keyif alacacağımızı belitrmeden geçmiyeyim. Güzel bir yaz diliyorum. |
5 Eklenti(ler)
Bu bitki, bu yıl bana Zeki Yağlı' nın verdiği tohumlardan, beni en çok mutlu edeni.
Ben enteresan bitkileri çok seviyorum. Bu da öyle. Çiçeklerine elinizle dokununca, sanki saman veya kuru kağıta dokunmuşçasına bir his ve de en önemlisi ses vermesi.;) Sağolasın Zeki Bey. Helichrysum bracteatum (Saman-Kağıt çiçeği) Eklenti 232241 Eklenti 232242 Eklenti 232243 Eklenti 232244 Eklenti 232245 |
5 Eklenti(ler)
Lantanalar buralarda ancak açıyor!
Eklenti 232246 Eklenti 232247 Kırmızı çiçekli Bodur zakkum ve pembe çiçekli alacalı yapraklı zakkum da açmaya başlayanlardan.. Eklenti 232249 Eklenti 232250 |
Alıntı:
Geçen yıl niyetlenmiştik gitmek için. O yoğun nemli boğucu havayı kaldıramazsın dediler cesaret edemedim. İnşallah mola vere vere bir karadeniz yolculuğu yaparız. Sizin köyde olduğunuz zamana denk gelir ziyaret ederiz tabi çok mutlu oluruz. Kısmet tabi:) Eşinize sevgilerimi iletin lütfen, selamlarımı. |
5 Eklenti(ler)
Balkon duvarım bu yıl daha canlı.
Eklenti 232251 Yalınkat çiçekli Jasminum Sambac (Ful, Arap yasemini) güzel kokulu çiçeklerini açıyor.;) Eklenti 232252 Eklenti 232253 İspanyol fasulyesi, bu duvarı kapatsın diye diktiklerimden. Bayrak kırmzısı renkli çiçekler açmaya başladı. Eklenti 232254 Eklenti 232255 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bu yıl Zinnia'larla farklı bir yerde bir tarh oluşturdum. Artık açmaya başladılar. Oldukça farklı renk ve tonlardan oluşuyorlar. Bu yıl içlerinde beyaz renkli olanıda var!
Eklenti 232256 Eklenti 232257 Eklenti 232258 Eklenti 232259 Eklenti 232260 |
Çok hoş çiçeyi ispanyol fesulyenin.
|
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
İspanyol fasulyesi ve kağıt çiçeklerine bayıldım harika görünüyorlar.Diğerleri de ayrı bir güzel abiciğim doya doya seyredin:)
|
5 Eklenti(ler)
Tohumunu sevgili alıcan' nın gönderdiği, Sarı papatya hala bahçemi süslemeye devam ediyor.
Eklenti 232286 Baharda bir paket tohumunu ektiğim Alev Çiçeği'nden sadece bir kök çıktı ve açtı.:) Eklenti 232287 Eklenti 232288 Hazeranlarda hala açıyor. Çok tatlı renkleri var. Çiçeklerinin katmerli oluşu bir başka güzel. Eklenti 232289 Eklenti 232290 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Geçen yıl ana sellukamı, kışın fazla sulama yüzünden köklri çürüyünce kaybettim. Bunlar tohumdan yetişiyor. Sanırım geçen yılki kadar yoğun olmasada, onlarda çiçeklenecekler.
Eklenti 232301 Alıcan' nın Batman' dan gönderdiği tohumlardan çıkan balon çiçeklerini toplu olarak dikmiştim. Eklenti 232302 Eklenti 232303 Mısır (Peygamber) çiçeği iki renk. Birisi mavi, çoğunluk bordo. Eklenti 232304 Eklenti 232305 |
5 Eklenti(ler)
Tohumlarını sevgili ciceksever70' in gönderdiği ve mart sonunda ektiğim, Acı Baklalar(Lupin) gelecek baharı beklemeden açarak şaşırtmayı sürdürüyor.:p
Eklenti 232306 Eklenti 232307 Eklenti 232308 Solanum Dulcamara Eklenti 232309 Bu yıl ilk kez yetiştirdiğim ortancalardan biri çok güzel çiçeklendi. Eklenti 232310 |
Sn hocam bütün sevdiğim çiçekler sizin bahçenizde mevcut. zinnianın bende olanı boyu 1m.buluyor. bu kadar rengi yok. kağıt çiçeği, peygamber çiçeği, hazeran, acı bakla hepsi çok güzeller. Hocam tohum dağıtırsanız hepsine talibim. Bu arada duvarınız gittikçe kapanıyor. Bence zamanla muhteşem olacak. Güzel resimleri bekliyoruz. Harika bir bahçe ellerinize sağlık. güle güle oturun
|
5 Eklenti(ler)
Alıcan' nın gönderdiği Acem Lalesi (Kaliforniya Gelinciği)nin çiçekleri giderek çoğalıyor.
Eklenti 232311 Eklenti 232312 Eklenti 232313 Eklenti 232314 Bu yıl ekmediğim Karagözlü Suzan (Thunbergia alata) nın dökülen tohumları, her yerde bir suzan ortaya çıkarıyor.:p Eklenti 232315 |
Alıntı:
Sevgili gülsu; Kış aylarında alabildiğim tüm tohumlardan dağıtırım. Bu arada sizede tabii. Selam ve sevgiler. |
Sevgili Orhan Hocam bahçeniz rengarenk cıvıl cıvıl maşallah kağıt çiçeklerinize bayıldım balkon duvarının görünüşü harika bir bahçe anca bu kadar düzenli ve güzel olur balkondaki askılı saksılardaki çiçekler sardunyamı uzaktan çok enfes görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
|
Alıntı:
Saksılarda çeşitli renklerde sakız sardunya, buz çiçeği, Kurdela çiçeği, Sarıkız çiçeği var. |
5 Eklenti(ler)
Ekşi Karadutun ilk meyveleri buruşarak dökülmüştü. Şu anda verdiği meyveler sağlıklı.
Eklenti 232331 Eklenti 232332 Yine alıcan' nın gönderdiği tohumlardan çıkan bu sarmaşık bir çiçek açtı. Bu kırmızı çiçekli sarmaşığın adını bilmiyorum.:confused: Eklenti 232333 Eklenti 232334 Eklenti 232335 |
5 Eklenti(ler)
Sophora Japonica Pendula giderek şekilleniyor.
Eklenti 232341 Eklenti 232342 Sinameki bu yıl galiba biraz erken çiçekleniyor.:confused: Eklenti 232343 Eklenti 232344 Solanum Rantonetti' yi tijli gibi yetiştiriyorum.;) Eklenti 232345 |
Bahceniz artik tamamen canlanmis Orhan bey. Cicekler bahcenizi gecen yilkinden daha neseli göstermis. Lupinler actikca inanin bendekiler acmis gibi seviniyorum. Kalici olmalari da ayri bir özellik katiyor. Sevgiler.
|
Orhan öğretmenim; Selamlar. 1987 nolu mesajda adını bilmediğiniz çiçek, Gündüz sefasına ait ( Cardinal Climber ). Bendekiler artık tohum yapmaya başladı.
Yaşasın artık ben de birşeyler biliyorum.:D Bahçenizden yaşam fışkırıyor. Her yer capcanlı. Fotoğraflar pek serin geldi. Zira burası oldukça sıcak.;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Doğru söylüyorsun. Zira aynı tohumlarla birlikte gündüz sefasıda çıktı. Çiçek rengi klasik mor idi. Birde bunları boğarcasına azmanlaşmaya başlayınca sökmüştüm. Eee..Senin kadar zeki ve azimli bir arkadaşımız bilmeyecekte kim bilecek?;) Sevgi ve selamlarımla. |
5 Eklenti(ler)
Polygala yeniden çiçekleniyor.
Eklenti 232382 Eklenti 232383 Pembe çiçekli Kelebek çalısı Eklenti 232384 Büyütmeyi başarabilirsem, benimde bir Mercan Ağacı'm var!:) Eklenti 232385 Yaz başındaki yoğun çiçeklenmeden sonra, Abutilon artık dinlenmeye çekildi gibi. Eklenti 232386 |
5 Eklenti(ler)
Çirkinlikleri örtmesi için diktiğim, alacalı Hedere çok yavaş büyüyor!
Eklenti 232404 Sevgili Zeki Yağlı' nın armağanı olan Rudbekya' lar açmaya başladı. Tohumdan yetiştirdiklerim henüz tomurcuklanmadı ama onlarda yakın. Eklenti 232405 Eklenti 232406 Abelya (Güzellil Çalısı) da güzelliğini seğilemeye başladı. Eklenti 232407 Eklenti 232408 |
5 Eklenti(ler)
Yine tohumları, Sevgili Zeki Yağlı' dan..
Çin karanfilleri. Eklenti 232422 Eklenti 232423 Eklenti 232424 Eklenti 232425 Eklenti 232426 |
5 Eklenti(ler)
Sayın Mutlu Kutlu' dan, mayıs ortasında aldığım iki Sihirbaz Gül, hala sihirbazlıklarını sergileyemediler. :confused: Birkaç kez açtılar ama hep tek renk olarak!:(
Eklenti 232449 Eklenti 232450 İnci çalısını budayıp form vermiştim. Şimdi daha derli toplu oldu. Eklenti 232451 Amerikan Güzeli Hanımelisi tekrar tekrar açıyor. Eklenti 232453 Eklenti 232452 |
5 Eklenti(ler)
Güller sürekli açmaya devam ediyor..
Eklenti 232471 Leylandileri yüksek bir duvar olarak kullanacağım için, 3.00 metreden tepe budaması yaptım. Eklenti 232472 Eklenti 232473 Tıbbi Melisa (Oğul Otu) çöpleri yaktığım kulübe duvarını kapatıyor. Eklenti 232474 Bahar başından bu yana ikinci kez roka yetişiyor. Eklenti 232475 |
Alıntı:
Öğretmenlerimin en sevdiği ve en iyi anlaştığı öğrencilerdendim. Çok çabuk gaza geliyorum da...:D:cool: Allahım! Bugün bu bahçeden hiç çıkasım gelmiyor... Sayfayı yeniledikçe helâk oluyorum. İki gün bahçe işlerine ara verdik. Çok yorulduk sebzeleri kurtarmanın şerefine dinleniyorum. Evde yapılacak işler de var. Mola verip sizin bahçede çay keyfi yapıyorum. Şaka değil! monitörün yanında çaydanlık hem çay içiyorum. Hem de bu güzellikleri gördükçe hayal kuruyorum. İnşallah birgün bizim bahçeyi de böyle rengarenk görmek nasip olur. Nasıl olsa umut bedava...:p Gerçi benim nazarım değmez ama, Maaşallah, Maaşallah... Bizden de Selamlar, hürmetle... |
Sevgili Uzaylı;
Sizin için düşündüklerim, bugüne kadar okuduğum yazılarınızdan çıkardığım bir türlü ana fikir. Ve iddia ediyorum siz ve eşiniz, birçoğumuzun hayal bile edemeyeceği bir hızla, oluşturmak için büyük emek ve para harcadığınız hayal bahçenize kavuşacaksınız. Sizlerin bir artısı da gençliğiniz. Buna birde sağlık eklenince, sizi kimse tutamaz. Dilerim herşey gönlünüze göre gelişir. Ben ve eşim yürekten sevgilerimizi sunuyoruz. |
Orhan öğretmenim; Hazır fotoğrafını görmüşken sorayım dedim. Bizim bahçenin yarısı meyve bahçesi olacak ya! Rüzgar kesmek için çit kenarına leylandiden duvar düşünüyoruz. Sizin bu konuda bir öneriniz var mı? keşke yapsaydım ya da yapmasaydım dediğiniz...
Bir de eşim bahçenin bir kenarında illa ki fındık denemek istiyor. Bu çok istediği şeylerden biri. Sizce bu mümkün olabilir mi? Biz ailecek acayipiz herhalde. Ben de serada muz ağacı düşünüyorum ileride. Agora alışveriş merkezinde görünce umudum daha da arttı. Hem de açıktaydı ve üzerinde meyveleri vardı. Acayiplikte sınır tanımıyorum. Şu denediklerimi öğrendikçe aşama aşama sıradışı şeyler planlıyorum. Şimdi emekliyoruz. Sonra koşarız...:D Selamınızı aldık. Çok teşekkür ediyorum. Biz de bu sıcaklığı hissediyoruz ve sizi çok seviyoruz. Sağ olun var olun... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025