![]() |
Hocam çok naziksiniz cevabınız için teşekkürler. Umut dünyası bende yeşerir umuduyla bekleyeceğim. Ortancanız da sizin kadar nazik ve güzel. Çiçeklerle beraber kalın sevgili hocam....
|
gloriosa
1 Eklenti(ler)
10 senedir bende olan bu bitkinin bu yaz en güzel halini gördüm Her sene bahçeye alıyordum bu sezon serada bıraktım çiçeklenmeden evvel bol gübreledim
Serada geçe nemi yüksek .gündüz dışarıya göre 5 ila 10 derece daha sıçak Sevdiği ortamı bulduk ama seneler geçti |
kaktüs
1 Eklenti(ler)
Bir tek saksı kaktüsüm var bakımı kolay bütün bitkiler böyle olsa
|
iyi akşamlar. sy ahmeter hocam ellerinize sağlık bahçeniz muteşem olmuş darısı bizlere. gloriosa. çiçeğiniz dikkatimi çekti çok yıllıkmı yoksa tohumdanmı sürdürüyorsunuz.
|
iyi günler
2 Eklenti(ler)
Sayın Efe
Gloriosa müsait şartlarda tohum verdiği biliniyor fakat ben henüz tohum alamadım Yumrular uzun seneler yaşıyor ve yenı yumrular oluşuyor İstanbul ortamında serayı sevdiğini söyliyebilirim |
teşekkürler hocam bilgileriniz için .o zaman ege sahil kesiminde bahçede rahat yetişir herhalde.
|
2 Eklenti(ler)
Ahmeter bahçe
|
Fırça çalısı
1 Eklenti(ler)
Ahmeter
|
Günaydın Ahmet Hocam,
Bahçenizdeki ince ayrıntılar bize ışık oluyor. Sanırım havuz kenarıydı biraz evvelki resim. Biraz daha ayrıntılı resim alsak. Ayrıca aksesuarlarda müthiş. Tebrik ediyorum. |
Manolya
4 Eklenti(ler)
Manolya
|
Manolya
Kendine has kokusu.duru beyazlığı .asil duruşu.ve gösterişli bir ağaçın çiçeği Tohumla veya çelikle çoğaltılıyor tamamen usta işi Fidan alırken üzerinde çiçeği olanlar en aşağı 10 senelik oluyor ekserisi ithal Her manolya çiçek vermiyor Çiçeği olmıyan manolya alırken dikkat yapraklarının tersi kahverengi olacak iyi akşamlar |
Pilea
1 Eklenti(ler)
Nem seven dekoratif bilhassa kavanoz bahçeler için ideal çelikten gayet kolay çoğaltılabilen beyaz çiçek açan .kışın sıçak yer seven bir bitki
|
Günaydın;
Sayın Hocam; Gloriosa çok zarif bir çiçekmiş. Sizin elinizden daha da güzel olmuş. Sanki Kraliçe edsında çiçekleri var. Bu çiçeği çok beğendim. Eğer mümkün olursa bu çiçeğe sahip olmamda yardımcı olabilirmisiniz. Havuzun görünüşü tek kelimeyle harika. Çiçekler, taşlar, objeler hepsi birbirinin tamamlayıcısı. Havuzun kenarlarında kullandığınız taşlar kayrak taşı mı? Kuşlar için yaptığınız yemlikler amacına ulaşmış. Bence İstanbuldaki bütün kuşlar bu bahçeyi öğrenmişlerdir. Şu kavanoz bahçelerinizde bir başka güzel ellerinize ve emeğinize sağlık. Sağlığınız ve sanatçı ruhunuz daim olsun. Güzel günler dileğiyle...:) |
İlk işim bahçeye gidince manolyanın yaprağını kontrol edeceğim. Kahverengi var mı yok mu?
|
Sayın Gülsü
2 Eklenti(ler)
Gloriosa
Tohum bağlamaya başlamış bu sene tohumları değerlendireceğiz bu hususta hiçbir çalışmamız yok tohumdan yumru ne kadar zamanda oluşur Yumru ne zaman çiçek verir hep beraber izleyeceğiz Ben Hollandada bir serayı gezerken gördüm aldım ilk resim çiçek açmazdan evvelki hali Tohum gelişiyor Selamlar |
Maranta
1 Eklenti(ler)
MARANTA
Yaprağının güzelliği ön planda .yüksek nem seviyor kışın 20 derece bir sıcaklık istiyor |
1 Eklenti(ler)
Bu hafta misafirimsiniz
|
Hoş geldiniz
1 Eklenti(ler)
Ara ara yağmur yağmaya devam ediyor şu an güneş çıkmak üzere bende karşınızdayım Yağmur suyu topluyormusunuz bitkilere bilhassa saksı bitkilerine faydası tartışılmaz
Bu son yağmurlar önümüzde sıçak aylar var fazla yağmur suyu toplamaya özen gösterin Bir resim koymadan gitmiyorum resimdeki çiçeği tanıdınız mı ? orta yerde ufak olan neyin çiçeği |
Alıntı:
Ben gavura ya benzettim Esen kalınız. |
Limon melissa
1 Eklenti(ler)
Yapraklarını çay gibi demleyip bir içermisiniz
|
Kanna
1 Eklenti(ler)
Çiçek açmaya hazırlanıyor yaprağının güzelliği çiçeği kadar güzel
|
Günaydın. ahmeter hocam. çerçevedeki çiçeğin yaprağını hosta türüne benzettim.
|
Doğrular yanlışlar
1 Eklenti(ler)
Bitkinin doğru adı guara çalısı
Mesajın başlığında bitkinin adı yazıyor Kanna İstanbul şartlarında bazı bitkilerin kışı ısıtılan serada geçirme meçburiyeri var Bundan dolayı bu bitkilerin tohum ve fidelerinin paylaşımında özel itina gösteriyoruz iyi günler Resim havuzdan bir bölüm |
Frezya
1 Eklenti(ler)
Bu güzel kokulu soğan bitkiyi saksıdada yetiştirebilirsiniz
|
Bu bahçede kendimi cennetten bir köşeyi geziyormuşum gibi hissettim. Birdaha geziyorum, bakıyorum , görüyorum doyamıyorum tekrar bakıyorum. Maaşallah. Fevkalade.. Emeğinize yüreğinize sağlık.
|
Ahmeter
2 Eklenti(ler)
Bahçemi bu gün gezenlere 2 çiçek resmi ile selam ve sevgiler
|
Petunia
1 Eklenti(ler)
PETUNİA
Yapraklarını ve çiçeklerini ıslatmamaya özen gösteriniz |
Gloirosa superba
2 Eklenti(ler)
Hava sıçak 11 den sonra bahçe yasak malüm tansiyon
Gloriosa bende gördüğüm vakit bu çiçeğe vurulmuştum o seneler kendimizi sellukaya kaptırdık bu güzelim bitkiyi ihmal ettik Tohum almak için özen gösteriyoruz sıçak iklim bitkisi fakat selluka gibi kolay hastalık kapma riski yok Seradan tekrar bir resim koydum tohumlar benim değil alıntı |
Vapur dumanı
1 Eklenti(ler)
Unutuluyormu ? ne tohumunu ne fidesini bulabildim iyi günler
|
Hocam günaydın,
Bu sıcaklarda kendinize iyi bakınız. Akçay'da dün 37,5 dereceydi sıcaklık. Bol çiçekli günler... |
Orman altı toprağı
1 Eklenti(ler)
Özellikle meşe ormanı tercih ediliyor Anadolunun çeşitli yerlerinde ormanlardan toplatıyoruz
İstanbulda orman mı var kendimiz toplıyalım biraz değil bayağı pahalıya maloluyor Çam ormanı olmaz, bu meşe toprağını kullanırken elemek icap etmez odunsu parçaları elinizle toplamanız yeterli Kullanırken bitkiye göre içine yanmış koyun gübresi veya inçe dere kumu karıştırabilirsiniz |
Framboise ahududu
2 Eklenti(ler)
AHMETER BAHÇE
İnternette inçelersenız ne kadar yararlı bir bitki olduğunu okuyup şaşacaksınız Tam çelık yapma zamanı perlite yapacaksınız |
Sayın Ahmeter bu yıl frezya yumrusu satın aldım . Ekim zamanını sonbahar olarak biliyorum doğrumudur? Şu an soğanlar beklemede. Sizce ne zaman ekmeliyim ?
|
Merhabalar,isterseniz vapur dumanı yollayabilirim size
|
sayın ahmeter, yaklaşık bir aydır bu forumdayım fırsat buldukça inceliyor üyelerin bahçelerine bakıyorum. sizin bahçeyi görünce başka bir yere bakma isteyim kalmadı. emin olunki birgün yüce rabbim bana da böyle büyük bir bahçe nasip ederse yardım için ilk sizi rahatsız edeceğim. tam hayalimdeki bahçe emeyinize ellerinize sağlık. bir mesajınızda ''canım sıkılıyor güzel birşeyler duymak istiyorum'' diye yazmışsınız güzel sözler duymaya ne hacet bahçenizde bir tur atın o size en güzel sözleri fısıldayacaktır. bol çiçekli ve güzel günler dilerim...
|
iyi günler
Sayın Dağçiçeği
Soğanları hemen ekebilirsiniz Sayın Sarıkaya Teşekkürler özelden yazdım |
Yeni üyeler
1 Eklenti(ler)
Foruma girdiniz lütfen mesaj yazarken veya özelden istekte bulunurken forum kurallarını bir okuyunuz
Girdiğiniz gün istekte bulunmayınız Mesajlarınızda üslubunuza özen gösteriniz Yazdığınız kelimelerde hata olup olmadığını kontrol ediniz İyi günler |
Alıntı:
Sayın ahmeter merhaba efendim, bahçenizin son sayfalarınızda dolaşırken bu bitki dikkatimi çekti. Bu bitkiden bende de var yaprakları limon gibi kokuyor, ben onu alırken melisa bitkisi diye aldım, satan kişi çayı yapıldığını söylemişti, ben fazla emin olamadığım için sadece bir defa kaynar suda 5-10 dakika bekleterek tadını merak ettiğim için denedim, çayın kokusunda da limon kokusu vardı, dediğim gibi emin olamadığımdan dolayı içemedim. Sizin sayfanızda görünce, cesaretim yeniden geldi, yalnız çay gibi demleyip demişsiniz, yapraklarını kurutup öyle mi demlenecek? yoksa taze de olabilir mi? ve bildiğimiz çay gibi mi demlenecek. Merakımı bağışlayın lütfen, beni biraz da olsa bilgilendirseniz sevinirim, teşekkürler, Saygılar efendi. |
Sayın Akçabardak
1 Eklenti(ler)
İyi günler
Lemon melissa officinalis Yapraklarını taze koparıp çay gibi demliyebilir ayrıça nane gibi kurutup kışın da demliyebilirsiniz Bütün sene çay içtiğimizden ben sırasıyla şu bitkileri zaman geldiğinde sabahları çay yerine içiyorum Mayıs papatyası ,ıhlamur.nane,melissa, bütün bu bitkileri taze olarak ,aynı zamanda kurutuyorum ve unutdum adaçayı da var Bütün bu bitkilerin ayrı ayrı faydaları var bu hususda bir kitap yazılablir Kolay gelsin resim melissa |
Merhaba iyi günler
1 Eklenti(ler)
Güzelliğini unutamıyorum
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025