agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ahmeter / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/16531.htm)

birtanecik 10-06-2013 20:40

Hocam çok naziksiniz cevabınız için teşekkürler. Umut dünyası bende yeşerir umuduyla bekleyeceğim. Ortancanız da sizin kadar nazik ve güzel. Çiçeklerle beraber kalın sevgili hocam....

ahmeter 11-06-2013 11:31

gloriosa

1 Eklenti(ler)
10 senedir bende olan bu bitkinin bu yaz en güzel halini gördüm Her sene bahçeye alıyordum bu sezon serada bıraktım çiçeklenmeden evvel bol gübreledim
Serada geçe nemi yüksek .gündüz dışarıya göre 5 ila 10 derece daha sıçak
Sevdiği ortamı bulduk ama seneler geçti

ahmeter 11-06-2013 11:38

kaktüs

1 Eklenti(ler)
Bir tek saksı kaktüsüm var bakımı kolay bütün bitkiler böyle olsa

efeege 11-06-2013 21:33

iyi akşamlar. sy ahmeter hocam ellerinize sağlık bahçeniz muteşem olmuş darısı bizlere. gloriosa. çiçeğiniz dikkatimi çekti çok yıllıkmı yoksa tohumdanmı sürdürüyorsunuz.

ahmeter 12-06-2013 08:30

iyi günler

2 Eklenti(ler)
Sayın Efe
Gloriosa müsait şartlarda tohum verdiği biliniyor fakat ben henüz tohum alamadım
Yumrular uzun seneler yaşıyor ve yenı yumrular oluşuyor
İstanbul ortamında serayı sevdiğini söyliyebilirim

efeege 12-06-2013 10:27

teşekkürler hocam bilgileriniz için .o zaman ege sahil kesiminde bahçede rahat yetişir herhalde.

ahmeter 12-06-2013 20:49

2 Eklenti(ler)
Ahmeter bahçe

ahmeter 13-06-2013 06:11

Fırça çalısı

1 Eklenti(ler)
Ahmeter

birtanecik 13-06-2013 07:23

Günaydın Ahmet Hocam,
Bahçenizdeki ince ayrıntılar bize ışık oluyor. Sanırım havuz kenarıydı biraz evvelki resim. Biraz daha ayrıntılı resim alsak. Ayrıca aksesuarlarda müthiş. Tebrik ediyorum.

ahmeter 13-06-2013 19:22

Manolya

4 Eklenti(ler)
Manolya

ahmeter 13-06-2013 19:34

Manolya
Kendine has kokusu.duru beyazlığı .asil duruşu.ve gösterişli bir ağaçın çiçeği
Tohumla veya çelikle çoğaltılıyor tamamen usta işi
Fidan alırken üzerinde çiçeği olanlar en aşağı 10 senelik oluyor ekserisi ithal
Her manolya çiçek vermiyor
Çiçeği olmıyan manolya alırken dikkat yapraklarının tersi kahverengi olacak
iyi akşamlar

ahmeter 14-06-2013 06:05

Pilea

1 Eklenti(ler)
Nem seven dekoratif bilhassa kavanoz bahçeler için ideal çelikten gayet kolay çoğaltılabilen beyaz çiçek açan .kışın sıçak yer seven bir bitki

gülsu 14-06-2013 08:29

Günaydın;
Sayın Hocam;
Gloriosa çok zarif bir çiçekmiş. Sizin elinizden daha da güzel olmuş. Sanki Kraliçe edsında çiçekleri var. Bu çiçeği çok beğendim. Eğer mümkün olursa bu çiçeğe sahip olmamda yardımcı olabilirmisiniz.
Havuzun görünüşü tek kelimeyle harika. Çiçekler, taşlar, objeler hepsi birbirinin tamamlayıcısı. Havuzun kenarlarında kullandığınız taşlar kayrak taşı mı?
Kuşlar için yaptığınız yemlikler amacına ulaşmış. Bence İstanbuldaki bütün kuşlar bu bahçeyi öğrenmişlerdir.
Şu kavanoz bahçelerinizde bir başka güzel ellerinize ve emeğinize sağlık. Sağlığınız ve sanatçı ruhunuz daim olsun. Güzel günler dileğiyle...:)

gülsu 14-06-2013 09:03

İlk işim bahçeye gidince manolyanın yaprağını kontrol edeceğim. Kahverengi var mı yok mu?

ahmeter 14-06-2013 18:14

Sayın Gülsü

2 Eklenti(ler)
Gloriosa
Tohum bağlamaya başlamış bu sene tohumları değerlendireceğiz bu hususta hiçbir çalışmamız yok tohumdan yumru ne kadar zamanda oluşur
Yumru ne zaman çiçek verir hep beraber izleyeceğiz
Ben Hollandada bir serayı gezerken gördüm aldım
ilk resim çiçek açmazdan evvelki hali
Tohum gelişiyor
Selamlar

ahmeter 15-06-2013 05:30

Maranta

1 Eklenti(ler)
MARANTA
Yaprağının güzelliği ön planda .yüksek nem seviyor kışın 20 derece bir sıcaklık istiyor

ahmeter 15-06-2013 10:45

1 Eklenti(ler)
Bu hafta misafirimsiniz

ahmeter 15-06-2013 14:04

Hoş geldiniz

1 Eklenti(ler)
Ara ara yağmur yağmaya devam ediyor şu an güneş çıkmak üzere bende karşınızdayım Yağmur suyu topluyormusunuz bitkilere bilhassa saksı bitkilerine faydası tartışılmaz
Bu son yağmurlar önümüzde sıçak aylar var fazla yağmur suyu toplamaya özen gösterin
Bir resim koymadan gitmiyorum resimdeki çiçeği tanıdınız mı ? orta yerde ufak olan
neyin çiçeği

kadir_26 15-06-2013 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 1170085)
Ara ara yağmur yağmaya devam ediyor şu an güneş çıkmak üzere bende karşınızdayım Yağmur suyu topluyormusunuz bitkilere bilhassa saksı bitkilerine faydası tartışılmaz
Bu son yağmurlar önümüzde sıçak aylar var fazla yağmur suyu toplamaya özen gösterin
Bir resim koymadan gitmiyorum resimdeki çiçeği tanıdınız mı ? orta yerde ufak olan
neyin çiçeği

Sn.Ahmeter,
Ben gavura ya benzettim
Esen kalınız.

ahmeter 15-06-2013 16:16

Limon melissa

1 Eklenti(ler)
Yapraklarını çay gibi demleyip bir içermisiniz

ahmeter 16-06-2013 06:05

Kanna

1 Eklenti(ler)
Çiçek açmaya hazırlanıyor yaprağının güzelliği çiçeği kadar güzel

efeege 16-06-2013 09:07

Günaydın. ahmeter hocam. çerçevedeki çiçeğin yaprağını hosta türüne benzettim.

ahmeter 16-06-2013 11:17

Doğrular yanlışlar

1 Eklenti(ler)
Bitkinin doğru adı guara çalısı
Mesajın başlığında bitkinin adı yazıyor Kanna
İstanbul şartlarında bazı bitkilerin kışı ısıtılan serada geçirme meçburiyeri var
Bundan dolayı bu bitkilerin tohum ve fidelerinin paylaşımında özel itina gösteriyoruz iyi günler
Resim havuzdan bir bölüm

ahmeter 17-06-2013 06:46

Frezya

1 Eklenti(ler)
Bu güzel kokulu soğan bitkiyi saksıdada yetiştirebilirsiniz

Sevalem 17-06-2013 07:24

Bu bahçede kendimi cennetten bir köşeyi geziyormuşum gibi hissettim. Birdaha geziyorum, bakıyorum , görüyorum doyamıyorum tekrar bakıyorum. Maaşallah. Fevkalade.. Emeğinize yüreğinize sağlık.

ahmeter 17-06-2013 20:35

Ahmeter

2 Eklenti(ler)
Bahçemi bu gün gezenlere 2 çiçek resmi ile selam ve sevgiler

ahmeter 18-06-2013 07:41

Petunia

1 Eklenti(ler)
PETUNİA
Yapraklarını ve çiçeklerini ıslatmamaya özen gösteriniz

ahmeter 18-06-2013 10:23

Gloirosa superba

2 Eklenti(ler)
Hava sıçak 11 den sonra bahçe yasak malüm tansiyon
Gloriosa bende gördüğüm vakit bu çiçeğe vurulmuştum o seneler kendimizi sellukaya kaptırdık bu güzelim bitkiyi ihmal ettik
Tohum almak için özen gösteriyoruz sıçak iklim bitkisi fakat selluka gibi kolay hastalık kapma riski yok
Seradan tekrar bir resim koydum tohumlar benim değil alıntı

ahmeter 19-06-2013 07:11

Vapur dumanı

1 Eklenti(ler)
Unutuluyormu ? ne tohumunu ne fidesini bulabildim iyi günler

birtanecik 19-06-2013 10:23

Hocam günaydın,
Bu sıcaklarda kendinize iyi bakınız. Akçay'da dün 37,5 dereceydi sıcaklık.
Bol çiçekli günler...

ahmeter 19-06-2013 10:27

Orman altı toprağı

1 Eklenti(ler)
Özellikle meşe ormanı tercih ediliyor Anadolunun çeşitli yerlerinde ormanlardan toplatıyoruz
İstanbulda orman mı var kendimiz toplıyalım biraz değil bayağı pahalıya maloluyor
Çam ormanı olmaz, bu meşe toprağını kullanırken elemek icap etmez odunsu parçaları elinizle toplamanız yeterli
Kullanırken bitkiye göre içine yanmış koyun gübresi veya inçe dere kumu karıştırabilirsiniz

ahmeter 19-06-2013 10:42

Framboise ahududu

2 Eklenti(ler)
AHMETER BAHÇE
İnternette inçelersenız ne kadar yararlı bir bitki olduğunu okuyup şaşacaksınız
Tam çelık yapma zamanı perlite yapacaksınız

dağçiçeği 19-06-2013 11:37

Sayın Ahmeter bu yıl frezya yumrusu satın aldım . Ekim zamanını sonbahar olarak biliyorum doğrumudur? Şu an soğanlar beklemede. Sizce ne zaman ekmeliyim ?

Dilek Sarıkaya 19-06-2013 11:38

Merhabalar,isterseniz vapur dumanı yollayabilirim size

eceyıldız 19-06-2013 11:41

sayın ahmeter, yaklaşık bir aydır bu forumdayım fırsat buldukça inceliyor üyelerin bahçelerine bakıyorum. sizin bahçeyi görünce başka bir yere bakma isteyim kalmadı. emin olunki birgün yüce rabbim bana da böyle büyük bir bahçe nasip ederse yardım için ilk sizi rahatsız edeceğim. tam hayalimdeki bahçe emeyinize ellerinize sağlık. bir mesajınızda ''canım sıkılıyor güzel birşeyler duymak istiyorum'' diye yazmışsınız güzel sözler duymaya ne hacet bahçenizde bir tur atın o size en güzel sözleri fısıldayacaktır. bol çiçekli ve güzel günler dilerim...

ahmeter 19-06-2013 11:54

iyi günler

Sayın Dağçiçeği
Soğanları hemen ekebilirsiniz
Sayın Sarıkaya
Teşekkürler özelden yazdım

ahmeter 20-06-2013 10:20

Yeni üyeler

1 Eklenti(ler)
Foruma girdiniz lütfen mesaj yazarken veya özelden istekte bulunurken forum kurallarını bir okuyunuz
Girdiğiniz gün istekte bulunmayınız
Mesajlarınızda üslubunuza özen gösteriniz
Yazdığınız kelimelerde hata olup olmadığını kontrol ediniz
İyi günler

akçabardak 20-06-2013 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 1170129)
Yapraklarını çay gibi demleyip bir içermisiniz

Sayın ahmeter merhaba efendim, bahçenizin son sayfalarınızda dolaşırken bu bitki dikkatimi çekti.
Bu bitkiden bende de var yaprakları limon gibi kokuyor, ben onu alırken melisa bitkisi diye aldım, satan kişi çayı yapıldığını söylemişti, ben fazla emin olamadığım için sadece bir defa kaynar suda 5-10 dakika bekleterek tadını merak ettiğim için denedim, çayın kokusunda da limon kokusu vardı, dediğim gibi emin olamadığımdan
dolayı içemedim.
Sizin sayfanızda görünce, cesaretim yeniden geldi, yalnız çay gibi demleyip demişsiniz, yapraklarını kurutup öyle mi demlenecek? yoksa taze de olabilir mi?
ve bildiğimiz çay gibi mi demlenecek.
Merakımı bağışlayın lütfen, beni biraz da olsa bilgilendirseniz sevinirim, teşekkürler, Saygılar efendi.

ahmeter 20-06-2013 12:30

Sayın Akçabardak

1 Eklenti(ler)
İyi günler
Lemon melissa officinalis
Yapraklarını taze koparıp çay gibi demliyebilir ayrıça nane gibi kurutup kışın da demliyebilirsiniz
Bütün sene çay içtiğimizden ben sırasıyla şu bitkileri zaman geldiğinde sabahları çay yerine içiyorum
Mayıs papatyası ,ıhlamur.nane,melissa, bütün bu bitkileri taze olarak ,aynı zamanda kurutuyorum ve unutdum adaçayı da var
Bütün bu bitkilerin ayrı ayrı faydaları var bu hususda bir kitap yazılablir
Kolay gelsin
resim melissa

ahmeter 21-06-2013 06:37

Merhaba iyi günler

1 Eklenti(ler)
Güzelliğini unutamıyorum

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025