![]() |
Sevgili İmgelem, evinize de, bahçenize de hayran kaldım.
Güzel günlerde, keyifle oturun. Balkonlarınız için planınız var mı? gözümün önüne, çeşitli aksesuar ve çiçeklerle hareketlendirildiğini getiriyorum, çok hoş olacaklardır. Mozaik için farklı çözümler olabilir, bana göre kendine özgü dizaynınız daha güzel olmuş. Zevkinizi her köşeye yansıtmışsınız. İnşallah yaz bitmeden sedirinizin tadını çıkarmak kısmet olur. |
Sn.imgelem;
Eviniz çok güzel olmuş . Huzur dolu günler geçirmeniz dileklerimle.Sevgiler |
Tebrikler imgelem. Emek verdiğiniz herşeye hayran kaldım. Güle güle sağlıkla oturun evinizde bahçenizde... sevgiler
|
Olaganüstü bir taş uygulaması olmuş,kusursuz.Ellerinize sağlık. Kutlarım...
|
2 Eklenti(ler)
Ben sedirinizin minderlerini diktim ;)
Bu renk evinizle bir bütün olur diye düşündüm. Karamel tonları yastıklar... Eklenti 97944 Bu rengi de çok beğendim, toprak ve çimen tonları... Eklenti 97945 Çakıldan balıkları duvara da yerleştirdim. Biri siz biri eşiniz :) Annemlerin balık nazar boncukları vardı. Babamla bozuştuklarında balıklar kuyruk kuyruğa, barıştıklarında baş başa gelirdi. Çok hoşumuza giderdi, baş espri konumuzdu, eve gelen herkes önce balıklara bakardı. :) Sağa ve sola antik görünümlü küpler yerleştirdim. Küplerden birisine Nilüfer diktim. Diğerine rengarenk mevsimlikler diktim. |
Sevgili İmgelem bahçeniz çok güzel görünüyor hele'de duvardaki, saksılarla kapının önündeki çiçekler muhteşem. Ellerinize sağlık:)
|
Alıntı:
Önce alta sağlam olması için kabaca bir beton döktüm.Sonra bölümlere ayırıp (her desen ayrı bir bölüm.)hazırladığım ince kum ve çimentodan oluşan harcı döküp ,düzeltip ,deseni sivri uçlu bir şişle çizip(bu nedenle deniz atı ördek kafalı oldu:)),taşları gömmeye başlıyorsun harcın içine.Bütün bu işlemleri çok hızlı yapman gerek, çünkü hava çok sıcak ,harç hızla kurumaya başlıyor. Herhangi bir derz malzemesi kullanmadım.Bölüm bölüm birkaç gün içinde yaptım. Beni o kadar yordu ki duvara yaptığınız balıkları yapmaya cesaret edebilir miyim bilmiyorum:)Ama çok güzel olmuşlar... Bu linkteki video benim yaptığım tekniği gösteriyor. http://www.finegardening.com/design/...le-mosaic.aspx |
Sevgili Günebakan,Jineop,m.a,Oğuz Alper,Ülker çok teşekkür ederim ziyaretiniz için...Beğenileriniz beni ne kadar mutlu etti anlatamam...Bütün sıkıntı ve yorgunluğum uçup gitti.İyi ki varsınız....
|
Mozaikli alana hayran olmamak mümkün değil, elleriniz dert görmesin Sevgili İmgelem. Sabır ve özenle yoğrulmuş ,karşısında ne keyifle kahve içilir;)
Sefasını sürün diliyorum |
Sevgili Limon,
Harika bir tasarım olmuş. Sedirin betonu sırıtıyor ama oraya da tik ya da doğal tahta ile giydirme yapsak? |
Alıntı:
Biraz dinlenince Limon'un tavsiyesine uy, duvara da bir şeyler yap. (...derim ama kendim tembellik edip bir türlü başlayamam:)) |
Sabrınıza hayran kaldım vallahi tebrik ederim :):)
Çok güzel olmuş .Sediri taşla kaplamanız uygun olmayabilir ,mozaik alanla birlikte taş yoğunluğu artar diye düşünüyorum.Serpme sıva kullanır ,çok açık ton da boyarsanız daha doğal olur.Fikrimi yazmadan edemedim , ellerinize sağlık. |
Sevgili kiraz , ide , nurcanaybay çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için...
Sedirin dışı için henüz kararsızım.Taş kaplamanın taş yoğunluğunu artıracağını ve gözü yoracağı konusunda sizinle aynı fikirdeyim sevgili nurcanaybay. Jineop'un önerisi tahta kaplama çok güzel olur , ama maliyet fazla olur diye düşünüyorum.Sıvayıp , açık renge boyama işini ben yapabilirim ve ucuza mal ederim.En makulu bu gibi görünüyor. |
Bahçenize daha önce bakmış ama fırsat bulup yazamamıştım.
Ne kadar becerikli ve yeteneklisiniz! Bahçenizde çok güzel şeyler yapmışsınız. Mozaik harika olmuş. Amatörüm diyenlerden korkulur. Sediri tahta ile kaplamak bana da cazip geldi. Belki ucuza kalas bulup boyarsınız, ille tik ağacı olacak değil ya - bu işlerden anlamayan biri olarak ahkam kestim :rolleyes:-. Dediğiniz gibi sıva yapmak da bir çözüm, eminim onu da gayet güzel yaparsınız. En önemlisi camla kapalı balkonun olduğu bölgeye büyüyünce gölge yapacak ağaç dikmek gerekmez mi? Ayvalık tarafında fıstık çamı yaygın, değil mi? Belki o olabilir. Bir de çok sevdiğim manolyayı, ıhlamuru da o taraflarda bahçelerde görmüştüm. Yalnız yerörtücülerle bu ağaçlar nasıl olur incelemek gerek. :rolleyes: Bu arada bir arkadaş cam kapatma balkonunu ucuz bambu storlarla çok ekonomik biçimde gölgelemişti, bu çözüme de bakabilirsiniz. |
İmgelem evinize ve bahçenizde çok güzel.Bitmemişte olsa o sedirin üstüne oturup kahve içtiğimi hayal ettim.Resimler sayesinde zaten siz bizleri bahçenize konuk ettiniz.Limon arkadaşımızın dediği gibi sedirin üstüne balık yapabilirsiniz yapamazsanızda büyük balık biblolardan alıp koyabilirsiniz.Birde siz o bahçeye bir havuz yapın bence.Bu konuda zorlanmazsınız çok becerikli ve sasabırlısınız.hatta o havuzun kenarına da mozaikden çiçek desenleri yapıp havuza da suda yaşayan bitkilerden dikersiniz.Ben bu konuda size arkadaşların yardımcı olacağını düşünüyorum.Bitki konusunda acemiyim.Bu bahçede güzel,sağlıklı ve huzurlu günler yaşayın.
|
Sevgili Sabah çok teşekkürler ziyaretiniz için.Sediri sıva yapıp boyadım.Güzel oldu.Şimdi üzerinin tahta oturma yerini yaptırmam gerekiyor.
Cam balkonda storlarım var ama yine de sıcak çok engellenemiyor. Mehtap051 bundan sonraki projem süs havuzu .Araştırmaya başladım bile:)Güzel sözleriniz için çok teşekkürler.. |
Sn imgelem dolaşa dolaşa nihayet sizin de bahçenize geldim ama; çıkmak bilmiyorum bahçenizden tekrar tekrar baktım evinizin giriş kısmına ve mozaik çalışmanıza hepsi çok güzel
evinizde güle güle oturun inşaallah ,evin girişin ekoyduğunuz çiçekliklere ve çiçeklere bayıldım mozaik çalışmanız için de kutluyorum sizi çok sabırlısınzı çok! ellerinize emeklerinize sağlık devamını bekliyoruz . |
Cesaretinize değmiş.herşey çok güzel .mozaik harika ellerinize sağilık.güle güle sefasını sürün .
|
Sevgili Hüzün ,çok teşekkürler güzel sözleriniz için.Sayın Fikreteren, sizin bahçenizden sonra benimkinin lafı mı olur?Ustalara yetişmeye çalışıyoruz işte:))Ziyaretiniz için teşekkürler...
|
Vakit buldukça bahçeleri geziyorum. Görüyorum ki, benim henüz farkında olmadığım bir sürü güzellikler var.
Sayın İmgelem; Sizin bahçeniz mozaik zemin ile birlikte, daha görsel bir sanatsal sergi hüviyetine bürünmüş. Ellerinize sağlık. En kısa ifade ile, ''Çok hoş bir bahçe!'' |
fazla söze gerek yok mükemmel olmuş
|
ileride böyle evim ve bahçem olur inşallah
|
5 Eklenti(ler)
Ben bahçemi epeydir ihmal etmişim diğer bahçeleri dolaşmaktan.Kusura bakmayın biraz geç oldu ama Sn.orijin çok teşekkür ederim güzel sözlerinize.Daha güzeli sizin olur inşallah Sn. Citrus.
Gelmişken bari bahçemin sonbahar güzelliklerini göstereyim. Sardunyalar yazın bu kadar çok açmamışlardı.Şu kanıya vardım ki güneşi seven çiçekler bile yakıcı sıcaktan rahatsız oluyorlar. |
2 Eklenti(ler)
Sardunyaların devamı...
|
3 Eklenti(ler)
Kasımpatıların çiçekleri yavaş yavaş geçmeye başlasa da sonbaharın en güzel renklerinden biri.Bu sene bol bol çelik alarak çoğaltmayı düşünüyorum.Çok kolay kökleniyorlar.Bunlar geçmeden yakalayabildiklerim.
|
2 Eklenti(ler)
Kadifeler çok sorunsuz çiçekler.Bütün yaz açtılar ve hala açmaya devam ediyorlar.Seneye de bolca ekmeyi düşünüyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Bodur gül,üzeri hala tomurcuklu yasemin ve bodur papatya.Bodur papatyayı çok sevdim.Çiçekleri açtıktan sonra neredeyse bir ay üzerinde bozulmadan kaldı.
|
3 Eklenti(ler)
Burasını kaya bahçesi olarak düzenlemiştim.Yeni aldığım ericayı diktim.Daha önce biraz sedum,bodur katır tırnağı ve doğadan çıkarttığım allium ursinum olduğunu düşündüğüm buralarda çoban sarmısağı denen soğanı dikmiştim.Çıkmaya başlayan yeşil yapraklar o soğana ait.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da yeni aldığım ve henüz saksılarını değiştiremediğim kamelyalar.Biri beyaz,diğeri sürpriz bir renk.Satıcı da bilmiyordu rengini.
|
Bahçenizi daha önce de gezmiş fakat yazmamıştım, şimdi yeni fotoğraflarınızı görünce yazmadan duramadım. Sardunyalarınz,kadifeleriniz, kasımpatlarınız çok güzeller. Ellerinize sağlık.
Birde çakıl mozaik platformunuzu çok beğenmiştim. Sedirin son haliyle görüntüsünü de merak ediyorum doğrusu. Güle güle, sağlıkla oturun evinizde ve güzel bahçenizde. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025