agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zeytinci / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15923.htm)

limon 11-06-2009 23:34

5 Eklenti(ler)
Gülleriniz çok çok güzel. Nane konusuna dikkat edilmesi yazısına katılıyorum. Baharat bahçenizde iki sene sonra tek baharat olarak yayılabilir :) Güler Hanım, baharat bahçesine bir örnek yüklemişti, yerini bulamadım ama internetten bir kaç örnek buldum. İşinize yarayabilir.
Eklenti 85899

Eklenti 85900

Eklenti 85901

Eklenti 85902

Eklenti 85903

limon 12-06-2009 00:18

5 Eklenti(ler)
Eklenti 85904

Eklenti 85905

Eklenti 85906

Eklenti 85907

Eklenti 85908

Zeytinci 15-06-2009 09:07

1 Eklenti(ler)
Sn. Limon,
Bunları düzenleyen sanatçı olmalı. Ne muhteşem şeyler onlar...

Bir kamyon gül (çardak gülü) çiçeklenme dönemi uzun sürmedi:( Şöleni 3 hafta sürdü.

Badana sebebiyle BB'ye dikim yapamadım. Nane gözüme dişlerini gösteren kurt gibi görünüyor. Saçakların yayılmasını engellemem gerekecek zira adaçayı, kekiğe zarar vermesin.

Cumartesi, pazar zakkum ve sarılıcı gül formundaydı...

Zeytinci 15-06-2009 13:02

1 Eklenti(ler)
Mercanköşk.

Zeytinci 15-06-2009 13:06

1 Eklenti(ler)
Dereotu.

Zeytinci 15-06-2009 13:08

1 Eklenti(ler)
Maydonoz.

MeyveliTepe 15-06-2009 13:17

Sn.Zeytinci, bahçeniz çok güzel oluyor. Size önerebileceğim ilave bir şey, "perpetual spinach" isimli bir ot. Bizim pazıya benziyor ama aynı değil. 1x1.5 mt bir yere ektiğinizde bir yılı aşkın evinizin (hatta komşularınızın) ihtiyacını karşılar. Hafif etli ve çok lezzetli yapraklarından her türlü yemeği yapabilirsiniz. Çok taze yaprakları çiğ de yenebilir. Yumurtalısı nefis oluyor.

Zeytinci 15-06-2009 13:47

Teşekkür ederim Meyvelitepe. Bahçe ile ilgili henüz işin başındayız.

Perpatual spinach; kalıcı ıspanak. Türkiyede bilinmeyen bir şey galiba. Bir araştırayım bakalım, belkide bildiğimiz bir sebzedir.

MeyveliTepe 15-06-2009 13:57

Türkiyede yok nedense. Bir iyi özelliği de ilk yıl kesinlikle tohuma kalkmaz. Kış dahil yaprak koparırsınız. Ertesi sene bu zamanlar tohuma kalkar. Bu tohumları toplayıp tekrar ekebilirsiniz. Bir yıl boyunca ıspanak kökü kadar tek bir kökten kilolarca yaprak toplarsınız. Çimlenme oranı çok yüksektir. Tohumu ektikten 20 gün sonra yemeğini yapmaya başlarsınız. Yaprakları topladıkça daha çok yaprak verir. Yer konusunda hassas değildir. Güneş, gölge farketmez.

Zeytinci 15-06-2009 14:09

Bildiğimiz kuzu ıspanak değilde etli yapraklı olanına benziyor. Ya da dediğiniz gibi Pazıya.
Tohumunu arayacağım. Belki Praktiker veya Koctaş 'da bulabilirim:)

MeyveliTepe 15-06-2009 14:15

Oralarda bulabileceğinizi sanmam. Yurt dışından, özellikle İngiltere'de bulunan tohum firmalarından temin edebilirsiniz. Bende geçen yıl ektiklerimden tohuma kalkanlar vardı ama elimdeki tohumlar bu yıla yeter diye tohum almadan söktüm. Yine de bakayım kıyıda köşede kalan var mı diye.

Zeytinci 15-06-2009 17:26

Gönderirseniz sevinirim. Bulamazsanız İngiltere'den getirtiriz.

Turuncuhis'in dediği gibi biz egelileri çayıra salsan (pardon tarlaya) karnımızı doyururuz:D

Birol 17-06-2009 08:21

Sayın Zeytinci
Maydonozu ben çok zor yetiştiriyorum siz maşallah çok güzel yetiştirmişsiniz afiyet olsun.
Benim favorim Reyhan hem rengi ( yeşil göbeği bordo ) hem kokusu hem yemesi acısından.
Ben bahceye 8-10 kök kadar diktim çok güzel oldular, güneşi ve suyu cok seviyorlar, gölgede olanlar güneşte olanlardan daha celimsiz. mutlaka güneşe dikilmeli, ve bol sulanmalı, fazla çalılaştırmadan dalları budanıp yaprakları kurutulup kışın yenmeli.:) Bazı arkadaşlar fesleğenin diğer adının reyhan olduğunu yazmışlar ama öyle değil, feslegenle tek benzerliği kokusu, mesela fesleğen fazla güneşi sevmez, gölgede daha güzel olur ama reyhan tam tersi güneşe bayılır. Birde lavanta ya ne dersiniz ( karabaş otu ) gerci sizin o taraflarda yol kenarlarında bile her yerde var ama elinizin altındada bir kaç tane olsa fena olmaz diye düşünüyorum. Sağlıcaklakalın.

Zeytinci 18-06-2009 13:48

Birol bey,

Maydonoz için zorluk çekmedik. Tohum alıp toprağın üzerine serptik. Sonrada bir kaç cm. derinliğinde yüzeysel çapaladık. Sulayıp üzerini 1 hafta naylon ile örttük. Ertesi hafta çimlendi. geçen hafta ilk olarak biçildi.

Reyhan için arkadaşlar olumlu şeyler söylediler. Vazgeçilmezlerden biri olacak herhalde.

Lavantam var ama bahçenin başka bölgesinde. Seneye BB'ye taşıyacağım. Karabaş otu başka bir bitki değil mi? Bizim o taraflarda yok diye biliyorum. Akhisar ya da Kınık tarafları yapıyor diye biliyorum. Yanlış mı acaba?

Sağlıkcakla kalın...

Birol 18-06-2009 15:34

Bacanağımın Karaburun küçükbahce de yazlığı var oraya gidip gelirken yol üstlerinde o kadar çok varki karabaş otu, çok topladık gidip gelirken. Bende lavanta ile karabaş otunu ayrı biliyorum ama burda bazı arkadaşlar aynı olduğunu söylüyor.
İyi günler.

Zeytinci 25-06-2009 13:10

Kekik çeşidi 1

1 Eklenti(ler)
Adını bilen var mıdır?
En iyisi bu imiş.

Zeytinci 25-06-2009 13:14

Adaçayı

1 Eklenti(ler)
Adaçayı yerini sevdi ve keyifle gelişiyor.

Zeytinci 25-06-2009 13:20

Ful yasemini

1 Eklenti(ler)
Çiçeklenmeye başladı.

Zeytinci 25-06-2009 13:24

Gemlik zeytin aşısı

1 Eklenti(ler)
20 nisan tarihli aşının bu günkü hali. Yaprak bitleri ile savaşıyorum.

jineop 25-06-2009 14:06

5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Zerdeçal ,kırmızı biber,kimyon,anason zencefil ,defne,ekinezya,haşhaş,latin çiçeği,meyan kökü,mahlep,rezene tarçın,vanilya da olabilir. Özellikle zerdeçal ın bitkisi de güzelmiş. Elinize sağlık.

Lithi-um 25-06-2009 14:10

Sevgili limon, Eklediğiniz resimle bizi kıskandırmayamı çalışıyorsunuz. Ne kadar güzel ve düzenli bir bahçe.. Gerçekmi acaba :)

Zeytinci 25-06-2009 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 451970)
Merhaba,
Zerdeçal ,kırmızı biber,kimyon,anason zencefil ,defne,ekinezya,haşhaş,latin çiçeği,meyan kökü,mahlep,rezene tarçın,vanilya da olabilir. Özellikle zerdeçal ın bitkisi de güzelmiş. Elinize sağlık.

Şiir gibi olmuş. Resimler de öyle. Hepimizin ellerine sağlık. Bu gidişle BB bahçesi diğer taraflardan yer isteyecek:D

Kendimi bunların arasında yürürken düşünüyorum. Terzi usulü herşey taze:)

fikreteren 25-06-2009 21:01

Zerdeçal sanki bir çicek nefis duruyor.tohumdan mı üretiliyor.boyu ne kadar biraz bilgi riaca etsem

Lithi-um 25-06-2009 21:16

Lütfen bende bilgi almak istiyorum bu çiçek hakkında bir bilen varmıdır acaba ? ekliyorum bahçeme ekilecek çiçekler arasına. birde ne tür toprak ve iklim sever acaba ?

Birde Sevgili jineop Vanilya demişsin vanilyanın tohumunu nereden bulabiliriz ve ektiğimizde vanilya gibi kokarmı acaba yeşilken bir bilginiz varmı bu konuda?

Zeytinci 25-06-2009 21:18

Sn.Fikreteren,

Sevgili Jineop sizi duymuştur, deneyimlerini öğreniriz.

Zerdeçal başlığını okumuştum. İlginç bir bitki.

Bu hafta sonu otomatik sulama sistemi ve kuşlar için çeşme yapacağım. bahçeme Karatavuk (burnu turuncu) ve Baştankara kuşlar dadandı.

Sabah ve akşam saatlerinde konserleri oluyor. Bizi 4.ncü boyuta taşıyorlar. Karatavuğun bu kadar güzel ıslık çaldığını yeni öğrendim:)

fikreteren 25-06-2009 22:01

Bende sizden öğrendim.bizim buralarda karatavuktan bol birşey yok.ama gelende bülbül ve iskete dinliyorum.hele sabahları o bülbü sseleri ne harika

Zeytinci 25-06-2009 22:13

Karatavuk meyveleri çok seviyor. 3 çeşit ötüyor. Kışın narları, mayıs da malta eriği, haziran da kayısıları. Sırada üzüm asması, şeftali, elma ve ayva var.

Çeşme hazır olduğunda, kısmetse bu hafta, meyve derdi olmayacak su içmeye gelecek.

Bizimkisi karşılıklı menfaat ilişkisi anlayacağınız...

Bu yıl ayçiçeği tohumu ekemedik. Yoksa şimdi saka'ların serenadları kaplardı ortalığı.

Lithi-um 25-06-2009 22:31

Karatavuğu Biliyorum. Normalde çok fazla ses ötmüyorlar , ama kaçarken çok fazla bağırıyorlar..Çok ufaken babamla ava giderdik. oradan biliyorum. uzun süredir görmedim karatavuk. Şimdilik bülbüllerle idare ediyorum :) kocaman dut ağacına doluşan bülbülller o kadar güzel ötüyorlar ki

Zeytinci 29-06-2009 09:49

1 Eklenti(ler)
Nane yerini sevdi. Önlem almam gerekebilir.

Zeytinci 29-06-2009 10:56

Edremit zeytin aşısı

1 Eklenti(ler)
20 nisan tarihli kalem aşının haziran sonu fotoğrafı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025