![]() |
..........
5 Eklenti(ler)
Sevgili Annem Kışlık soğanlarımızın otlarını ve çapasını ancak üç haftada bitirebildi. Sevgili eşim Hamile olduğundan sağolsun Kendisi ancak bize yemek hazırlayabiliyor.
|
....
5 Eklenti(ler)
2014 Kasım aynda diktiğim son Siyah narımız,Erkenci Dutumuz(Avustralya Dutu) Aşısız ve Aşılı Keçiboynuzu fidanlarımızın etrafındaki otları biçip budama yapabildik. Maşallah Gelişmeleri çok güzel;)
|
....
5 Eklenti(ler)
kalamata eşek zeytini, Napolyon kirazı, Aşılı Hünnap, Tüylü Şeftali ve Bu yıl süpriz yapan Naşi Asya armudumuz.
|
5 Eklenti(ler)
Otların tırpanla biçildikten sonraki hali farkını sizlerde görüyorsunuz. İnanın tırpan dahi zorlanıyor;)
Fındık ağacımız, Muşmula, Flying dragon (uçan ejder meyvesi) ve geç yapraklanan İsviçre cevizimiz |
Sayın Bahtiyar02 valla işiniz zor belli ki otlar büyük sorun fotoğraflarınızdan da belli oluyor her taraf ot. Rabbim kolaylık versin. Rastgelsin.
:) Anneciğinize maşallah, büyük yardımcınız, sağolsun. Diğer yardımcınıza gelince tebrik ediyorum, gözünüz aydın, Rabbim sağlık ve sıhhatle bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Rastgelsiin... |
Sevgili YeniGine Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Umarım herşeyi yoluna koyarız.
Saygılar |
30.06.2015 Hobi bahçesi
5 Eklenti(ler)
Bahçenin gülleriyle başlamak istedim. Kuyunun yanıbaşındaki mini bahçeden. Tüysüz erkençi şeftelimiz. İlginçtir nektarinden dahi önce olgunlaştılar.Ot biçme makinesi(Tırpan) ile otlarını aldığım alan israil bademleri ve çamlar. Gayet güzel oldu.Zehirden daha etkili bence. Atıklar geri dönüşüm misali tekrar bahçede.passiflora Çarkıfelek meyve tutmayan cinsi olsun çiçekleri harika ayrıca kamelyayı kaplaması için dikildi. Maraş18 türü cevizimiz boyuna rağmen 5 adet ceviz tutu.
|
5 Eklenti(ler)
Mayer limonumuz bu yıl çok az meyve tutu. Yoğun çiçekleri nedense döktü. Bahçede elimiz ayağımız misali boyuna rağmen yıllardır dereden ağaçları, Bostanı sulamak ve Damlama sulama için Su tanklarını doldurmakta kullanıyoruz. Bu yıl tek başıma kaldım. Çevreden yardımcı eleman bulamadım. Üstüne üstlük Sevgili Annemde bu yıl şehir merkezine yakın bir mahlede küçük bir arsaya Tütün dikti onunla uğraşmak zorunda. Anlıyacağınız iş başa düştü. Çocuklarım Sıcaklardan etkilendikleri için kendi aralarında sıraya koydular hergün birisi geliyor.;) Bellediğim yere yeni küçük karıklar oluşturup Patlıcan fidesi diktim ve acur, kabak, mısır, Rosella(sudan bamyası)tohumu ektim şimdilerde hepsi çimlendi. Belleme yaparken yumuşak toprak bazen yanıltıyor işte bu kayada süpriz oldu. Oğlum MehmetALİ ile birlikte zor çıkardık.
|
5 Eklenti(ler)
Yemek molası. Aileme sözverdiğim sac kavurmayı hem yapıyor hemde çocuklarıma anlatıyorum ilerde kendileride yapsınlar diye.:p
Öncelikle yaklaşık 100gr kuşbaşı kuyruk yağını sacda iyice eritiyoruz.Tabi yanmayacak şekilde sürekli karıştırıyoruz Bir kğ kuşbaşı süt danası etimizi ekliyoruz iyice karıştırdıktan sonra üstüne tencere kapağı kapatıp kısık ateşte arasıra karıştırıp bekliyoruz. Suyunu çekmeye yakın istediğiniz oranda tuz katıp tekrar karıştırıp bir iki taşım kaynayıp suyunu çektikten sonra buyrun afiyet olsun;) |
5 Eklenti(ler)
Bahçenin tek beyaz Mersin, Murt, Hambelez (Myrtus communis) İkinci senesinde yoğun çiçekli meyvesi keskin aromalı bana göre lezetli Ailem tuhaf karşıladı.:p Cevizler, Keçiboynuzu, Naşi (Asya ) armutları, Hatay Hurmaları, Kestahane, Kocayemiş, elma, Turunçgiller ve özellikle yerli olmayan domates ve patlıcan türleri sıcaklardan etkilenmeye başlayınca mecburen Koalin kilini uyguladım. Sevgili Meyvelitepe dostuma uygulama ve tedarik konusunda yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.
|
5 Eklenti(ler)
Bu yılda erkenci kırmızı üzümümüzden bugün tatık. Önceki resimlerden bahsettiğim Domates türlerinin durumu. Umarım toparlanırlar.Terli türlerden Biberler, Domatesler ve Acur(Hıta) ilk ürünlerini verdi. Bostan geçen yıllarda Yanmış küşükbaş hayvan gübresi yerine dikilip ekildi. Gelişmeleri çok güzel birde köstebek olmasa:mad:
Saygılarımla |
Merhaba, kolay gelsin, iyi görünüyor bahçeniz, bozkırda cennet...
Yukarıdaki üzüm geçenlerde bahsettiğiniz üzüm mü? Bir de aklıma gelmişken deşti domateslerde boğaz doldurma yapıyor musunuz? |
Alıntı:
...Evet deştilerde boğaz doldurma çapalama esnasında yapılır ayrıca diğer sebzelerede uygulanması sulama esnasında köklerin daha sağlıklı su almasını ve çapalama yapıldıktan sonra beklediğinde toprağın nemini korur gövdeye destek olur. Saygılar |
Hobi bahçesinde Asya Armudu (Nashi) ve kestane
5 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar;
Bahçede aşırı sıcaklar tahribat yapmaya devam ediyor.:( Kuyumuzun suyu gün boyunca 25 dakikayı geçmiyor. Su yetersiz ama bunada şükür en azından birçok ağacımızı kademeli sulayabiliyoruz. Bahçede bulunan 4 adet Kestaneden 2 adet fidan ilk kez koza yaptı;);) Boyları yaklaşık olarak bir mt civarında. |
Asya Armudu (Nashi)
5 Eklenti(ler)
İki tür Asya Armudu (Nashi)'uz var 3 adet toplam ağaç. İlk meyveleri Çok heycanlandırdı ve sevindirdi. Koalin kilini uygulamadan önce meyveleri aşırı sıcaktan yanmış şekilde yerde gördüm.Koalin kili meyvelerinin ve yapraklarının yanmasını engellediğini gördüm. Gelecek yıl kesinlikle bahçenin hepsi koalin kili uygulaması yapacağım.
Saygılar |
Sizin uygulamalariniz iklim sartlariniz bakimindan cok siradisi ornekler sunuyor. O iklimde bu basarili sonuclar az gorulur bir durum.
|
Alıntı:
Bu yıl ikinci sondaj kuyusunu yaptırmak zorunda kaldım. Su yetmediği için bazı ağaçlarım kurudu.:( Su sıkıntısı nedeniyle bostan dahi kısıtlı dikildi. Elimdeki Tohumları yenilemek amacıyla. Kuyu yerini klasik su bulucu yöntemleriyle tespit ettirdik. Bunun dışında çalıştığım şirketten bahçeme yakın olan petrol kuyusunun formasyonu öğrendim sağolsunlar yardımlarını esirgemediler. Su tabakasının 70-150 metreler arasında olduğunu bildirdiler. Sondajı dönerli yani matkap ile kazılan türünü seçtik. Sondajcı kişi arazimin bulunduğu çevrede suyun çok az olduğunu söyledi.DSİ 20. Bölge müdürlüğünü telefonla arayıp bilgi istediğimde aynı durumu bildirdiler. Şansımızı denemek maksadıyla 8600tl'ye malolacak 130 metrelik kuyuyu kazdırdık. kuyunun maliyeti 11000tl'ye çıktı. Sonuç ilk çalıştırmamızda 1,45 dakika 1'' çıkışla sürdü su bitti. 1 saat bekledik tekrar çalıştırdığımızda 25 dakika su geldi . Çok şükür bu su bize hayli yeter. Neden derseniz 1. kuyuda 35 dakika çalışan kuyu 3 saat bekledikten sonra 7 dakika su veriyor. Şuan her iki kuyuyuda kullanıyoruz. Önümüzdeki yllarda kuyuların durumunu hepbirlikte öğreneceğiz.;) Bir kaçgün sonra Bağ bozumuna gideceğiz. Bu yıl ilk kez Sevgili Annem sayesinde pestil yapacağız. Siyah üzümlerden peygamber üzümü türünü kurutmalık olarak yaptık. Çok lezetli oldu. Emek verince lezzetide bir başka oluyor. Saygılarımla |
Kuyu hangi ayda açıldı bilmiyorum, sonbahara yaklaşıldıkça su seviyesi düşüyor. Yeni kuyulardan ilk 1-2 sene suyun az gelmesi de normal, zaman geçtikte su kanallar genişler ve alınan suyu daha çabuk yerine koyar.
|
Kisin suyu depolayabileceginiz bir yapi var mi? Cektiginiz su oldukca derinde. Ilerleyen yillardaki iklim sartlarina ve kullanim miktariniza bagli olarak, artan tabla dusumunu islah etmek zorlasabilir. Yagisin o seviyeye ulasip yeraltisuyunu yenilemesi zaman alacak bir is. Eger belli bir zaman diliminde cekim yaptiginiz miktar yeraltisuyunun yenilenme hiziyla denge icinde degilse, daha sonra sorun yasarsiniz.
DSI'den belli bilgileri toparlayip yardimci olmalarini isteyebilirsiniz. Meteorolojiden de buharlasma/yagis degerlerinin uzun yillar ortalamalarini elde edip kaba bir hesap yapmalari mumkun. Sizin ihtiyacinizi karsilayacak debiyle sulanacak alana dusen ortalama su girdisinin arasinda bir iliski kurulabilir. |
Sayın @bahtiyar02 her şey çok güzel insan imreniyor.
Bitkileriniz sağlıklı, Hasatınız bol olsun. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bahçede Pekmez ve Pestil yapımı
5 Eklenti(ler)
Sevgili Dostlar kim ne derse desin Çiftçilik gerçekten de çok zor.Yardımcılarınız yok ise hiç bulaşmayın derim.;)
11,09,2015 Cumartesi akşamı Sevgili Annem,Ablam.Kız kardeşim, demirbaş Ailem ve 2 aylık minik kızım Gülsüm ile birlikte bahçeye gittik.iki üç seferde ancak malzeme ve ekibi getirdim. Hazırlıklar bitirdik. Sabah saat 04,te çalışmalarımız başladı. Üç gün süreceğini ancak işimiz bitince anladım. Ocak yerlerini hazırlamak, Kazanlarımızın yıkanıp etrafı çamurlama işi,bittikten sonra üzümleri toplamaya başladık. |
pekmez yapma
5 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk kez pestil yapmayı deneyeceğiz. Üç gün boyunca bağda gündüzleri aşırı sıcak, Geceleri ise serin. Yorgunluğumuz had safada.
|
5 Eklenti(ler)
Pestil yapmak için Sevgili Annem ve Toptepe köyünde bulunan sevgili kivrelerim sayesinde köydeki evinde yaptık. Pestil kuruduktan sonra kendi evimde bezlerden sökülüp kare şekline getirdi.
|
Nar pestili
2 Eklenti(ler)
Merhaba sevgili dostlar;
Her ne kadar siteye işlerimin yoğunlu nedeniyle uğrayamazsamda aklım ve gönlüm hep sizde. .. Bu yıl ilk kez Yiğenim aynı zamanda agaclar.net üyesi Yusuf demir Nar pestili çalışması oldu. Harika bir görüntüsü var Nar pestili bulamacını tatım çok değişik bir tat ve lezzetli. Pestilini yarın tatmak nasip olacak umarım;) Saygılarımla, |
Benim güzel Anadolum, benim samimi Anadolum, emektar Anadolum !
Ellerinize ve emeklerinize sağlık. |
Merhaba bahtiyar bey
Çiçekleriniz ve araziniz çok güzel, Allah bereketini versin.Benimde soyadım bahtiyar benim yaşım 69 olsa da çiçekleri ve bitkileri çok seven biriyim, benimde kendime göre küçücük bir bahçem ve balkonum var. Bende kendime göre bir çiçek sevdalısıyım
|
emeklerinize sağlık. takip.
|
Sn. bahtiyar02 sayfanızı yeni keşffetim umarım fazla geç kalmamışımdır. Daha ilk sayfalardan her şey çok doğal ve organik tarım üzerine çok fazla deneyiminizin olduğu anlaşılmakta .. Sizlerden öğrenebileceğimiz çok şey var ve bizler daha yolun başında bile değiliz, paylaşımlarınızı imrenerek izliyoruz. Deneyimlerinizden yararlanmak adına sayfanızı takip ediyorum. Saygılar
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025