![]() |
Alıntı:
|
Tarla faresi ve köstebek için dengeleyici yılan işin ilginç yanı ise yılanın dengeleyiciside gelincik ve yine yılan. Dana burnu için tek çare zehirli kepek.Tabiyat zararlı üretirken kesinlikle yanında panzehirede üretir.İşte bize düşen bu dengeyi sağlayan tabiyat olduğuna göre tabiyatı olduğu gibi bırakmak.
Saygılar |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Yetistirmeye calistigim karpuz fideleri nasil gorunuyor Bahtiyar bey. Ustlerinde tomurcuklar karpuz belirtilerimi acaba:p
|
sayın şebnem & mircan ;
bizde kavunun altını devamlı doldururlar, çapalarlar ve sulamazlar ankara yuva kavunu karpuz konusunda fazla deneyimim yok ama saksıyı uzun ve geniş olanlardan seçseniz karpuzun kol atması daha kolay olurdu, kök kısımını da toprakla doldurursanız daha güzel olacağını düşünüyorum. |
Alıntı:
Karpuz fideleri gayet sağlıklı ve güzel görünüyor.Bence en kısa sürede bahçeye dikin derim. Tomurcuktan çok yeni filizlenmeler gibi geldi bana.Bu saksılarda kaldığı sürece çiçeklenme olsada döllenme olmadığı için hemen dökecektir. Saygılar |
bahtiyar baicim günaydın hızlı cevap verdin hafta sonu yorulmadın sanırım ?
|
26.06.2011 Bahçem
5 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar söylediğim gibi bu pazar günü Annem, MehmetALİ ve ben bahçeye 07,00 gittik. Taralada yapacaklarımızın başında Bağı, Biçilen buğdayın anız yerini ve tüm ağaçların arasını sürdürmek. Bahçeye vardığımızda Traktör ile Ramazan abi anız yerini kötan ile nerdeyse yarılamış sürdürmeyi. Doludan sonra bağ sanki tufana uğramış değil:rolleyes: Aşılar ikinci kez filizlendi Çetinfidancılıktan aldığım değişik tür aşılı asmaların durumu ile bizim yaptığımız aşılarla kıyaslandığına ya hazır fidanlar bizim yöremize ait iklimimize uygun türü değil **** gelişimlerinde bir problem var.
|
devam
5 Eklenti(ler)
İlk diktiğimiz domates fidanların doludan sonraki hallerine gelince yüzüm gülüyor.En azından bir kısmı yeniden canlandığı ve çiçek açtığı için.:rolleyes: Geçen hafta saksıda yetiştirdiğim bazı biber türlerini bahçeye diktik.Durumları şimdilik güzel.
|
Yeni diktiklerimiz-Ektiklerimiz
5 Eklenti(ler)
Üçüncü kez diktiğimiz biber ve domates türlerini gelişimleri güzel.Çoğunlıkla balkonumda saksıda yetiştirdiğim fidanları dikmiştik. Görüntüleri sizi yanıltmasın:rolleyes: Salatalıklarıda aynı yöntemi kullandım. Gelecek yıl için şimdiden viyol ve saksılar ayarladım.
|
devam-
5 Eklenti(ler)
Mayıs ayı içinde diktiğimiz tüplü dikensiz böğürtlenlerimiz ve ahududuların doludan sonraki durumları iyi,Ters dutumuz bu yıl fazla meyve tutamadı, Oğlum MehmetALİ ve kızım Saranın ektikleri kabak tohumları ve mısırları onlar mısırları için çin askerleri gibi dizilmişler diğiyorlar;) Ayçekirdeği bir kaaç adet ekebildik. Onlardan birisi.
|
bahçeden genel görüntüler
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Annemin dediği gibi yaz biter biz halen fidanı dikmeye devam ederiz.:rolleyes;)
|
Bahçenin diğer türleri
5 Eklenti(ler)
Bahçenin diğer türlerine gelince Minelerimiz çiçek açmıştı, kaktüslerimiz toparlanmaya çalışırken sevgili sonul bey dostumun gönderdiği palmiye tohumları çimlendi. Bu hafta ağaçlara fazla zaman ayıramadık.Çünkü bir gün istirhatliydim.Cumartesi günü işteydim. Bahçenin bundan sonraki çaalışmalarının ağırlığı meyve ağaçlarında.
Saygılarımla |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar |
Degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ederim bahtiyar bey. Dediginizi yaptim biberlerin yanina bayagi bir bosluk acip oraya diktim. Aralarida acik oldu. Bekleyip gorecegiz artik. Sulama ne araliklarla olursa iyi olur. Burda yagmurda cok yagar. Bu arada sayfanizida mesgul ediyorum kusura bakmayin.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar |
Sirf bu karpuzlar (iki tane ) icin yerim olmadigindan baska bir bahce kiralamayi istedim ama hepsi kiralandigi icin hayal kirikligina ugradim. Yer ayarlamak icin fidelerin yerlerini degistirdim anca biberlerin yaninda yer buldum. Nasip neyse o olsun artik yapabilecegim bir sey kalmadi. Bu sene acemilik senem seneye daha guzel ve planli bir sekilde ayarlamalar yapacagim insallah. Mutfagin bir dolabini sera yapmak icin simdiden gozume kestirdim :)) Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim, umarim bu sene sizde istediginiz verime ulasirsiniz
|
Alıntı:
Saygılar |
Bahtıyar bey sizin bölgenızde bu sekılde çalışmanız çok hosuma gıdıyor
baştan berı sızi sessızce takıp edıyorum benım merak ettıgım komsularınız sizin gayretınıız görüpye ıkı tane dahı olsa agaç dıken oldumu yeterlı merak uyandımı komsularınızda |
Sn bahtiyar yine sizleri büyük uğraşlar peşinde gördüm.
Hani derlerya çalışmayana işte yok aşda Allah sizlere kolaylık versin. Annenize selamlar sevgiler. |
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
Saygılar selamlar bizden. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili bahtiyar bahçeniz yeşermeye başlamış kutlarım,
Gördüğüm bir iki şeyi de söylemeden edemedim. Eklenti 230172 Eklenti 230184 Ekmiş olduğunuz fideleri fotoğraflardaki gibi sulama yapmayınız, Capa yaparken fidelerin diplerini toprakla doldurunuz akan su fide kökleriyle direk temas etmesin fideler biraz yukarıda kalsın, bir de tomatesler çok sık bir sırayı alıp başka bir yere şaşırtabilirsen daha iyi verim alırsın. Biliyorsunuzdur ama hatırlatayım, sıra araları en az bir metre ve hafif su vermek gerekiyor. Kolay gelsin mahsulün bol olsun. |
baytiyar abi yarın **** pazargünü bende ektiğim domateslerin karıklarını göstereyim
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025