agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   bahtiyar02 / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15582.htm)

ciceksever70 25-06-2011 08:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 827443)
Sizin icinde bir an tehlike canlari caliyor diye dusunmeye baslamis uzulmustum ki kurbaga ihtimalini okuyunca sevindim sevgili ciceksever70. Insanin ozenle yetistirdigi seylerin bir seyler zarar verebilecegi ihtimaline bile tahammulu olmuyor degil mi;)

Beni de sasirtan henüz kökü yenmis bir fidan ya da cicek olmamasi. Daha önce de tarla faresi dadanmisti gözümüzün önünde nergis ve lilium soganlarini topragin altina cekip cekip yiyordu. Inanin saniyeler sürüyor bir bitkiyi yiyip bitirmesi. Dana burnu da vardi bir ara. Bahce özellikle de ormanin yakininda olunca zararlilardan korunmak cok zor.

bahtiyar02 25-06-2011 09:03

Tarla faresi ve köstebek için dengeleyici yılan işin ilginç yanı ise yılanın dengeleyiciside gelincik ve yine yılan. Dana burnu için tek çare zehirli kepek.Tabiyat zararlı üretirken kesinlikle yanında panzehirede üretir.İşte bize düşen bu dengeyi sağlayan tabiyat olduğuna göre tabiyatı olduğu gibi bırakmak.
Saygılar

sebnem&mircan 27-06-2011 05:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 827503)
Beni de sasirtan henüz kökü yenmis bir fidan ya da cicek olmamasi. Daha önce de tarla faresi dadanmisti gözümüzün önünde nergis ve lilium soganlarini topragin altina cekip cekip yiyordu. Inanin saniyeler sürüyor bir bitkiyi yiyip bitirmesi. Dana burnu da vardi bir ara. Bahce özellikle de ormanin yakininda olunca zararlilardan korunmak cok zor.

Toprak altinda oldugu gibi toprak ustundeki zararlilarda cok. Burada da sincaplar cok. Gecen sene ayciceklerini kacirip kacirip bir kosede citlattiklarina sahit oldum. Bana gore cok sirin bir goruntuydu. Ama..... :rolleyes:

sebnem&mircan 27-06-2011 06:21

2 Eklenti(ler)
Yetistirmeye calistigim karpuz fideleri nasil gorunuyor Bahtiyar bey. Ustlerinde tomurcuklar karpuz belirtilerimi acaba:p

Yakup Ünal 27-06-2011 07:53

sayın şebnem & mircan ;
bizde kavunun altını devamlı doldururlar, çapalarlar ve sulamazlar ankara yuva kavunu karpuz konusunda fazla deneyimim yok ama saksıyı uzun ve geniş olanlardan seçseniz karpuzun kol atması daha kolay olurdu, kök kısımını da toprakla doldurursanız daha güzel olacağını düşünüyorum.

bahtiyar02 27-06-2011 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 828078)
Yetistirmeye calistigim karpuz fideleri nasil gorunuyor Bahtiyar bey. Ustlerinde tomurcuklar karpuz belirtilerimi acaba:p

Sevgili sebnem&mircan;
Karpuz fideleri gayet sağlıklı ve güzel görünüyor.Bence en kısa sürede bahçeye dikin derim. Tomurcuktan çok yeni filizlenmeler gibi geldi bana.Bu saksılarda kaldığı sürece çiçeklenme olsada döllenme olmadığı için hemen dökecektir.
Saygılar

Yakup Ünal 27-06-2011 07:59

bahtiyar baicim günaydın hızlı cevap verdin hafta sonu yorulmadın sanırım ?

bahtiyar02 27-06-2011 08:20

26.06.2011 Bahçem

5 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar söylediğim gibi bu pazar günü Annem, MehmetALİ ve ben bahçeye 07,00 gittik. Taralada yapacaklarımızın başında Bağı, Biçilen buğdayın anız yerini ve tüm ağaçların arasını sürdürmek. Bahçeye vardığımızda Traktör ile Ramazan abi anız yerini kötan ile nerdeyse yarılamış sürdürmeyi. Doludan sonra bağ sanki tufana uğramış değil:rolleyes: Aşılar ikinci kez filizlendi Çetinfidancılıktan aldığım değişik tür aşılı asmaların durumu ile bizim yaptığımız aşılarla kıyaslandığına ya hazır fidanlar bizim yöremize ait iklimimize uygun türü değil **** gelişimlerinde bir problem var.

bahtiyar02 27-06-2011 08:42

devam

5 Eklenti(ler)
İlk diktiğimiz domates fidanların doludan sonraki hallerine gelince yüzüm gülüyor.En azından bir kısmı yeniden canlandığı ve çiçek açtığı için.:rolleyes: Geçen hafta saksıda yetiştirdiğim bazı biber türlerini bahçeye diktik.Durumları şimdilik güzel.

bahtiyar02 27-06-2011 08:48

Yeni diktiklerimiz-Ektiklerimiz

5 Eklenti(ler)
Üçüncü kez diktiğimiz biber ve domates türlerini gelişimleri güzel.Çoğunlıkla balkonumda saksıda yetiştirdiğim fidanları dikmiştik. Görüntüleri sizi yanıltmasın:rolleyes: Salatalıklarıda aynı yöntemi kullandım. Gelecek yıl için şimdiden viyol ve saksılar ayarladım.

bahtiyar02 27-06-2011 08:55

devam-

5 Eklenti(ler)
Mayıs ayı içinde diktiğimiz tüplü dikensiz böğürtlenlerimiz ve ahududuların doludan sonraki durumları iyi,Ters dutumuz bu yıl fazla meyve tutamadı, Oğlum MehmetALİ ve kızım Saranın ektikleri kabak tohumları ve mısırları onlar mısırları için çin askerleri gibi dizilmişler diğiyorlar;) Ayçekirdeği bir kaaç adet ekebildik. Onlardan birisi.

bahtiyar02 27-06-2011 09:01

bahçeden genel görüntüler

5 Eklenti(ler)

bahtiyar02 27-06-2011 09:10

5 Eklenti(ler)
Annemin dediği gibi yaz biter biz halen fidanı dikmeye devam ederiz.:rolleyes;)

bahtiyar02 27-06-2011 09:16

Bahçenin diğer türleri

5 Eklenti(ler)
Bahçenin diğer türlerine gelince Minelerimiz çiçek açmıştı, kaktüslerimiz toparlanmaya çalışırken sevgili sonul bey dostumun gönderdiği palmiye tohumları çimlendi. Bu hafta ağaçlara fazla zaman ayıramadık.Çünkü bir gün istirhatliydim.Cumartesi günü işteydim. Bahçenin bundan sonraki çaalışmalarının ağırlığı meyve ağaçlarında.
Saygılarımla

sebnem&mircan 28-06-2011 07:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 828088)
sayın şebnem & mircan ;
bizde kavunun altını devamlı doldururlar, çapalarlar ve sulamazlar ankara yuva kavunu karpuz konusunda fazla deneyimim yok ama saksıyı uzun ve geniş olanlardan seçseniz karpuzun kol atması daha kolay olurdu, kök kısımını da toprakla doldurursanız daha güzel olacağını düşünüyorum.

Yakup bey, karpuzlari yarin bahceye dikecegim (burda su an gece). Saksida cimlendirmistim ne vakit sasirtma yapacagimi bilmedigim icin bu gune kadar balkonda misafirimdi ;) Bir kac gundur asiri yagmurlar dolayisiyla iceri aldim ama genede gec kaldim galiba iki gunde boya gittiler. Kavunun altini doldurmak nasil oluyor:(

sebnem&mircan 28-06-2011 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 828090)
Sevgili sebnem&mircan;
Karpuz fideleri gayet sağlıklı ve güzel görünüyor.Bence en kısa sürede bahçeye dikin derim. Tomurcuktan çok yeni filizlenmeler gibi geldi bana.Bu saksılarda kaldığı sürece çiçeklenme olsada döllenme olmadığı için hemen dökecektir.
Saygılar

Tavsiyelerinize uyarak fideleri yarin bahceye transfer edecegim. Gec cimlendi ama guzel ve saglikli gorunuyor dediginizde icime su serpildi. Soganlari sokup karpuzlari dikecegim ikisini aralikli dikmem gerekiyor degil mi? Birde kabaklarla yan yana olmasinda bi sakinca olur mu?

Yakup Ünal 28-06-2011 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 828600)
Yakup bey, karpuzlari yarin bahceye dikecegim (burda su an gece). Saksida cimlendirmistim ne vakit sasirtma yapacagimi bilmedigim icin bu gune kadar balkonda misafirimdi ;) Bir kac gundur asiri yagmurlar dolayisiyla iceri aldim ama genede gec kaldim galiba iki gunde boya gittiler. Kavunun altini doldurmak nasil oluyor:(

kavunda fide cıkar 3-4 yaprak olduğunda çapalanır etrafındaki otlar temizlenirken kenarlarından toprak kök kısmına doğru çekilir bu uygulamayı domates karpuz da da yapabilrisiniz. Her çapada bu işlem uygulanır nekadar çok çapa okadar iyi olur

bahtiyar02 28-06-2011 14:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 828603)
Tavsiyelerinize uyarak fideleri yarin bahceye transfer edecegim. Gec cimlendi ama guzel ve saglikli gorunuyor dediginizde icime su serpildi. Soganlari sokup karpuzlari dikecegim ikisini aralikli dikmem gerekiyor degil mi? Birde kabaklarla yan yana olmasinda bi sakinca olur mu?

Kabaklarla karpuzları yan yana dikmenizi önermem. Aralıklı olsun daha hızlı gelişirler. Yan yana diktiğim karpuzlardan çok küçük karpuzlar alabildik.Bir şekilde bir birininin gelişimini etkiliyor.
Saygılar

sebnem&mircan 28-06-2011 21:20

Degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ederim bahtiyar bey. Dediginizi yaptim biberlerin yanina bayagi bir bosluk acip oraya diktim. Aralarida acik oldu. Bekleyip gorecegiz artik. Sulama ne araliklarla olursa iyi olur. Burda yagmurda cok yagar. Bu arada sayfanizida mesgul ediyorum kusura bakmayin.

sebnem&mircan 28-06-2011 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 828614)
kavunda fide cıkar 3-4 yaprak olduğunda çapalanır etrafındaki otlar temizlenirken kenarlarından toprak kök kısmına doğru çekilir bu uygulamayı domates karpuz da da yapabilrisiniz. Her çapada bu işlem uygulanır nekadar çok çapa okadar iyi olur

Cok tesekkur ederim Yakup bey, dediklerinizi aklimda tutacagim...

bahtiyar02 28-06-2011 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 828959)
Degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ederim bahtiyar bey. Dediginizi yaptim biberlerin yanina bayagi bir bosluk acip oraya diktim. Aralarida acik oldu. Bekleyip gorecegiz artik. Sulama ne araliklarla olursa iyi olur. Burda yagmurda cok yagar. Bu arada sayfanizida mesgul ediyorum kusura bakmayin.

Estafullah. Yağmur çok yağdığına göre bence hiç sulamayın derim. Neden derseniz aşırı sulama küllenme,paslanma gibi hastalıklara maruz bırakır. Karpuzları çok sulanan bitkilerin yanına dikmeyin karpuzlarda az sulama hatta hiç yapmayacağınız için ayrı bir yere dikin derim.
Saygılar

sebnem&mircan 30-06-2011 03:47

Sirf bu karpuzlar (iki tane ) icin yerim olmadigindan baska bir bahce kiralamayi istedim ama hepsi kiralandigi icin hayal kirikligina ugradim. Yer ayarlamak icin fidelerin yerlerini degistirdim anca biberlerin yaninda yer buldum. Nasip neyse o olsun artik yapabilecegim bir sey kalmadi. Bu sene acemilik senem seneye daha guzel ve planli bir sekilde ayarlamalar yapacagim insallah. Mutfagin bir dolabini sera yapmak icin simdiden gozume kestirdim :)) Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim, umarim bu sene sizde istediginiz verime ulasirsiniz

bahtiyar02 30-06-2011 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 829585)
Sirf bu karpuzlar (iki tane ) icin yerim olmadigindan baska bir bahce kiralamayi istedim ama hepsi kiralandigi icin hayal kirikligina ugradim. Yer ayarlamak icin fidelerin yerlerini degistirdim anca biberlerin yaninda yer buldum. Nasip neyse o olsun artik yapabilecegim bir sey kalmadi. Bu sene acemilik senem seneye daha guzel ve planli bir sekilde ayarlamalar yapacagim insallah. Mutfagin bir dolabini sera yapmak icin simdiden gozume kestirdim :)) Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim, umarim bu sene sizde istediginiz verime ulasirsiniz

Sizin gibi toprakla ilgili alakalı değerli arkadaşımızın her türlü zorlukların üstesinden geleceğinizden eminim.Yıllar geçtikçe bilgilerde tecrubelerde artıyor.Tüm isteklerinizin gerçekleşmesi dileğiyle,
Saygılar

Safranlı 30-06-2011 10:26

Bahtıyar bey sizin bölgenızde bu sekılde çalışmanız çok hosuma gıdıyor
baştan berı sızi sessızce takıp edıyorum
benım merak ettıgım komsularınız sizin gayretınıız görüpye ıkı tane dahı olsa agaç dıken oldumu
yeterlı merak uyandımı komsularınızda

Bahar 01-07-2011 12:16

Sn bahtiyar yine sizleri büyük uğraşlar peşinde gördüm.
Hani derlerya çalışmayana işte yok aşda Allah sizlere kolaylık versin.
Annenize selamlar sevgiler.

bahtiyar02 01-07-2011 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 829693)
Bahtıyar bey sizin bölgenızde bu sekılde çalışmanız çok hosuma gıdıyor
baştan berı sızi sessızce takıp edıyorum
benım merak ettıgım komsularınız sizin gayretınıız görüpye ıkı tane dahı olsa agaç dıken oldumu
yeterlı merak uyandımı komsularınızda

İlginice çok teşekkür ederim. Komşularım geçen yıl kuyu kazdırırken yanıma yaşlı bir bey geldi "Zeki bey siz 13 dönümlük arazinizi hobi amaçlı kullanıyor ve kuyu kazdırıyorsunuz. Oysa bizim 70 dönüm arazimiz ekmek kapımız biz kuyu kazdırmayı ihmal ediyoruz." sonuçta sevindiğim bir kaç komşumun kuyu kazdırmak istedikleri. Ama ne yazık lafta kaldı nedenmi? çünkü 2 yıl sonunda tarlalarını sulayacak sulama kanalları yapılacağını ve kuyuya gerek kalmadığı bir doldu henüz kimsecikler yok:rolleyes:
Saygılar

bahtiyar02 01-07-2011 12:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahar (Mesaj 830199)
Sn bahtiyar yine sizleri büyük uğraşlar peşinde gördüm.
Hani derlerya çalışmayana işte yok aşda Allah sizlere kolaylık versin.
Annenize selamlar sevgiler.

Çok haklısınız.Çok teşekkür ederim.
Saygılar selamlar bizden.

Lilium 01-07-2011 13:26

2 Eklenti(ler)
Sevgili bahtiyar bahçeniz yeşermeye başlamış kutlarım,

Gördüğüm bir iki şeyi de söylemeden edemedim.
Eklenti 230172

Eklenti 230184
Ekmiş olduğunuz fideleri fotoğraflardaki gibi sulama yapmayınız, Capa yaparken fidelerin diplerini toprakla doldurunuz akan su fide kökleriyle direk temas etmesin fideler biraz yukarıda kalsın, bir de tomatesler çok sık bir sırayı alıp başka bir yere şaşırtabilirsen daha iyi verim alırsın.

Biliyorsunuzdur ama hatırlatayım, sıra araları en az bir metre ve hafif su vermek gerekiyor.

Kolay gelsin mahsulün bol olsun.

Yakup Ünal 01-07-2011 19:33

baytiyar abi yarın **** pazargünü bende ektiğim domateslerin karıklarını göstereyim

bahtiyar02 03-07-2011 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 830381)
baytiyar abi yarın **** pazargünü bende ektiğim domateslerin karıklarını göstereyim

İyi olur. diktiğiniz domateslerin dürü ne?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025