![]() |
Sn.bahtiyar2
Çok geçmiş olsun. Allah Tekrarını göstermesin.Selamlar. |
Alıntı:
Saygılar. |
Sevgili bahtiyar02;
Neredeyse bir ay olmuş..Ben bugün sayfana girdiğim için yeni duydum. Çok geçmiş olsun. |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim sevgili dostum.Bende fırsat bulup siteye giremiyorum. Saygılar. |
Alıntı:
Sevgili dostum uzuuun bir süredir siteye ve nete giremiyorum işlerimin yoğunluğundan, girincede gözlerim senin bahceni arıyor, arkadaşım, dostum bakalım neler yapmış diye. Ama son girdiğimde güzellikleri değil, üzüntüleri gördüm. Senin yaşadığının daha fazlasını yaşamış biri olarak üzüntülerimi belirtmek istiyorum. Dostum yaşanan olay her nekadar can sıkıcı olsada senin yapacağın güzellikleri ve bahceni etkilemez inşallah. Dünya döndüğü sürece o tür insanlar heryerde ve hep olacaklardır. Allah daha beterinden saklasın, her nekadar mal canın yongası olsada sıkma canını. Ailenle birlikte güzel sağlıklı mutlu günler ve bahceler dilerim. |
Sevgili Birol dostum çok teşekkür ederim.Sizin gibi dostların Allah eksikliğini vermesin.
Saygılar sevgiler |
Sayın Bahtiyar. Selam. Bu yaşanan olaydan sonra görüyorumki bu sevdan bitmiş. Sizin gibileri aramızda görmek ve tecrubelerinden yararlanmak isteriz. Bakın bahara doğru gidiyoruz. Artık bahçe zamanları. Daha sık bekliyoruz.
|
Alıntı:
Saygılar |
Sayın Bahtiyar; Çok fazla foruma girme imkanı bulamasam da kısa süreli girip uzun süre takip ettiğim sayfalardan birisi sizinki.Tarlanın ilk halinden beri gelişimi merak ve takdirle takip ediyorum.Çok geniş tür meyveli ve büyük bir emek ürünü.Gerçekten ellerinize emeğinize sağlık.Bir hastalık gibi oluyor bu bitki tutkusu.Bende de bir kaç saksıyla başlayan ve 15-20 saksıya varan meyve türü olmuştu.Özellikle yediveren limon ve kivi fidanlarım çok güzeldi.Fakat ne yazık ki benim için çok stresli geçen inşaat ve evlilik sürecinde gerekli ilgi alakayı gösteremedim fidanlarımın çoğu kurudu.İnşallah tekrar dört elle sarılacağım ama ne yazık ki evimin bahçesi yok çok küçük.İşlerimin sıkışıklığından köye de gidemiyorum.Sizin bahçenizi gördükçe imreniyorum ve çok hoşuma gidiyor.Tekrardan sizi tebrik etmek istiyorum.Bu arada hırsızlık olayı için çok geçmiş olsun.İnşaallah tekrarlanmaz.Kolay gelsin.
|
Alıntı:
Saygılar |
çok geçmiş olsun. Çok şükürki birşey alamamışlar ama böyle olaylar insanı huzursuz ediyor. En güzeli alarm taktırıp etrafınızdakilere alarm ve kamera taktırdım diye söylemek belki böylelikle biraz caydırıcı olur. Umarım tekrarlanmaz. Bahçenizdeki güzelliklerinde takipçisiyim devamını bekliyoruz.
|
sayın bahtiyar02 öncelikle olaydan yeni haberim oldu çok geçmiş olsun.bu tür olaylar her yerde oluyor bizim buralardada özellikle kışın daha çok oluyor. emeğe saygısı olmayan asalak insanlar malesef her yerde bulunabiliyor. bizler burada mekenlarımıza demir kapı pencerelerimize saçdan kapaklar yaptırdığımız halde zor koruyoruz.size ve ailenize tekra geçmiş olsun. saygılar.
|
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
Saygılar |
Merhaba dostlar;
En sonunda ilk bahar geldi ve hareketlilikte başladı.;)Bu yıl çok işim var çoook. 1- Bu hafta yaklaşık 350 kök asma aşılanacak. 2- Sebze tohumları kademeli olarak ekildi bir kısmı çimlendi diğerleri sırada. 3- Tüm ağaçların kök çevreleri açılıp düzeltilecek ve yanmış hayvan gübresi konulacak. 4- Sebze ekilecek alan sürülüp karıklar oluşturulacak içleri bellenecek. 5- Deşti ekilecek domates,Yerli karpuz ve kavun için çukurlar hazırlanacak içlerine gübre konulacak. 6- Sonbaharda ekilen Yeşil soğanların çapaları yapılıp gübrelenecek |
;)Vallahi Allah kolaylık versin Bahtiyar abicim. Ama bunlar tatlı yorgunluklar. Umarım bol hasatlı bir sezon geçirirsiniz. :)
|
Sevgili dostum dediğiniz gibi tatlı yorunluk. Büyük bir heyecan var içimde sonuçta bu yıl ilkleri göreceğiz.
|
350 kök asma mı?Ve diğerleri,Allah gayretinizi arttırsın,kolay gelsin.
Deştileri çimlendirmeye başladınız mı?Her türlü toprakta yetişir mi?Bizim tarla kırmızı ve sert bir toprak,yazın çok kuruyor.Deştiler zarar görsün istemiyorum,ne tavsiye edersiniz? |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Deştilerde en önemli şey çapalama. Bölgemizde üç çapa bir suya eşdeğer derler. Domates ve biber türlerinin bir hafta önceki durumları. Deşti ekimine gelecek hafta karpuz ve kavunla başlayacağız. Resimleri paylaşırım. Saygılar |
Kolay gelsin...
Tohumdan çıkan fideler çok daha fazla güneş istiyor. Yoksa gövde uzayıp ince kalacak... |
Bol ürünlü bir sezon dilerim Bahtiyar bey. Ne güzel cimlendirmissiniz tohumlarinizi... Ben inatla hic verim alamamama ragmen bugün yine marul ve yesil salata tohumlari ektim. Her sene özenerek ekiyorum bu sefer öylece serpistirdim. Bir kac salata bile yesem yeter. Bu yil hamilelikten dolayi fazla ugrasamiyorum ama insan yine de üc bes bir sey yetistirmek istiyor.
|
Sevgili denizakvaryumu; Güneş konusu gerçektende problem.Bunun için diğer güneş gören balkonuma aldım.Umarım problem çıkmaz.
Sevgili ciceksever70; Tohumların çimlenmemesi nedenini merak ettim.Ben çimlendirmeyi banyo ortamında yaptıktan sonra balkon seraya alıyorum. Bazen dediğiniz gibi istemediğimiz durumlarla karşılaşa biliyoruz. Benimde aldığım süsbiberlerinin tohumları çimlenmedi sanırım problemli tohumlar.Yakın bir yer olsa gelir seve seve yardım ederdik. Umarım sğlıklı bir evladınız olur.Allah tamamına erdirsin Saygılar |
Tesekkür ederim Bahtiyar Bey. Genelde ektigim diger tohumlar cimleniyor ancak marul ve yesil salatada sorun yasiyorum. Cimlenmesine cimleniyor ancak gelismiyor. Gecen yil saksilarda birkac salata yetistirdim minicik de olsa birkac tane yiyebildik. Hazir fide alip dikiyorlar burada ama salata icin hazir fide aldiktan sonra marketten almak daha mantikli gibi geliyor.
|
Sevgili ciceksever70 burdan benim yetiştirdiğim sebzelerin tohumlarından PTT ile göndersem problem çıkarmı? Eğer çıkmazsa size gönderebilirim.
Saygılar |
Cok tesekkür ederim Bahtiyar bey düsünmeniz bile yeter. Kayinvalidem sagolsun bana her yil salatalik, bakla, bamya, marul tohumlari gönderiyor ancak digerleri cimlenip ürün verirken nedense marul cimlenmiyor bile. Belki de ben yanlis bir sey yapiyorum. Önceden marulu islatmiyorum cünkü tohumlar o kadar kücük ki sonradan ekmesi zor geliyor. Siz marul salata tohumlarini ne sekilde cimlendiriyorsunuz?
|
Sevgili ciceksever70;
İlk kez bu yıl kırmızı marol tohumu çimlendirdim.Çokta güzel çimlendi. Tohumları ıslatmadan bir avuç toprakla karıştırıp bu karışımı hazırladığımız yere serpiyoruz.Üzerine yanmış hayvan gübresi atıp suyla nemlendiriyoruz. Salata, kavun karpuz hatta bamya çekirdeklerini yumruk kadar açtığımız çukurlara en fazla 2'şer adet koyup, yine üzerine hayvan gübresi koyup suluyoruz. Bence toprağın ısısına ve nemine bağlı olarak çok güzel çimleniyorlar. Özellikle salata ve hıta(Acur) suyu çok sever. Bu yöntemi deneyin derim. Saygılar. |
19.03.2011 Bağ aşılama
5 Eklenti(ler)
19.03.2011 Bağ aşılamak için tarlaya üç ekip gittik. Birinci ekip herzaman olduğu gibi Ablam ve eniştem. İkinci ekip ben ve annem motorsikletimle yiyecek malzemesini alıp tarlaya gittik.Üçüncü ekip Kayınbabam,Büyük kaynım Mehmet ve ailem onlarda bizden sonra tarlaya vardılar.Tarlaya vardığımızda semaver çayı ve kahvaltı hazırdı;)Tüm ekip kısa bir kahvaltı sonrası bulutlu bir havada bir an önce yağmur yağmadan aşılamanın en azından yarısıını bitirmeye çalışacaktık.Kayınbabam ve eniştem aşı yapıyorlar ben ve kaynım onlara yardım ederken eşim ve ablam çimlenen yeşil soğanların çapalarını yaptılar ve gübrelerini serptiler. Bağ için aşı çeliklerini Annem, Kayınbabam ve Sevgili eniştem ayrı yerlere ait bağların üzümlerin çeliklerinden seçip getirmişler. Ben asmanın hiçbir türünü bilmediğim gibi hocalarım çeliklere bakıp bu siyah üzüm. Bu kırmızı yemeklik üzüm,bu şirelik ve pekmezlik beyaz üzüm,ve bu da siyah kararın karası bir üzüm.Hayretle bakıp dinledim. Bağ aşılama basit bir olay değilmiş.En azından ben bunu gayet güzel anladım. Bana sadece Amerikan asmaların gövde çevresini açmam söylendi(Göz açma) bu terim çok kullanılan bir durum. Geçen yıl aşıladığımız 6 kök amerikan asmasından 3 adedi tutmuştu.Hemde iki kök benim aşı makasıyla yaptığım aşılar beni çok mutlu etti. Nasipse Bu yıl en azından 3 kökten üzümlerin tatlarına bakabileceğiz. Ayrıca sonbaharda aşılı olarak aldığım 28 kök üzümün bir kaç kökü erkenci gibi gözleri patlamak üzereydi.Bende bir kaçamağını bulup kayınbabama benim bir aşı makasım var onla yapılan aşılar daha sağlıklı ve kolay olur dedim.Aşı makasımla ancak tek kalem aşı yaparken diğerleri bir köke 2 kalem aşılıyorlardı.Aşı makası ancak ağzına alabileceği kalınlıktaki anaçları kesebiliyordu.Buda burda pek geçerli değil. Aşı yapılacak anacın yarı çapı en az 2cm olmalıki aşı tutsun ve yarma aşı tekniği kullandıkları içinde daha rahat aşılama yapılsın.Akşam saat 17,30'a kadar hep birlikte bağ aşılamasını bittirdik. Tabi eniştem biraz kilolu olduğundan en çok eğilip kalktığından canı çıktı.
Tum çalışanlar Sevgili akrabalarım ve ailem buradan binlerkez teşekkür eder saygılarımı sunarım. |
Sayın Bahtiyar02; Sayenizde verdiğiniz detaylardan biz de bir şeyler öğreniyoruz. Çok teşekkür ederiz. kolay gelsin...
|
Ben teşekkür ederim.sonuçta biz dostlar bir birimizi tamamlıyoruz.
Saygılar |
En çok ilgim olan konuya değindin Bahtiyar abicim. Asmalar ve aşı. Aslında asmalara karşı bambaşka bir ilgim var. Hayırlı olsun, umarım aşılar tutarlar.:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025