agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   bahtiyar02 / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15582.htm)

bahtiyar02 04-10-2010 19:22

devam

5 Eklenti(ler)
İlk resimdekiler turunçgilerden,Siyah trabzon hurması(İskenderunda fidancıdan alındı)fındık, ve arabistan hurması fidanı.(sevgili dostlardan birisi göndermişti ancak şuan ismini hatırlayamadım kendisinden özür dilerim).Son resimdekiler kıbrıstan getirdiğim kaktüslerim kuyunun yanı başına diktim. Asıl süpriz sevgili dostlar diğer mesajda:D

bahtiyar02 04-10-2010 19:28

süpriz

5 Eklenti(ler)
Süpriz goji berry'im ilk meyvesini tutu.;)12 adet meyvesini annem ve ailemle paylaşıp tadına baktık.Gerçektende çok güzel tadı var.Son resimdeki limon ağacım ve muz fidanım.Oda kaktüsler gibi kuyunun yanıbaşına dikildi.
Saygılar

bahtiyar02 04-10-2010 19:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 701601)
Sevgili bahtiyar02 fidanlarınızı güle güle büyütün, hepsi özel cinsler. Fakat aralarında bir cins benim için ayrıcalıklı, ağaçkavunu:) Çocukluğumda babam her yıl mutlaka ağaçkavunu satın alır, rahmetli annemde onun kabuklarından harika reçeller yapardı. Yıllar sonra arkadaşımın anneannesinin Akçaydaki bahçesinden ağaçkavunları geldi, reçel yaptım, ama annemin yaptığının tadını yakalayamadım.

Sevgili acemifüsun dostum çok teşekkür ederim.Annenizin yeri mekanı cennet olsun.Annelerin ve babaların yeri başka.Ne kadarda uğraşsakta onların yerini doldurmak çok zor. Ağaç kavununu resimlerini görüp almıştım.İnşallah meyvelerinide görmek ve yemek nasip olur.
Saygılar

Emre İlhan 04-10-2010 20:20

;) Bahtiyar abicim gözün aydın.Emeklerinin karşılığını almaya başlamışsın yavaş yavaş.

Selamlar.

Minarislim 04-10-2010 20:25

Zeki bey iyi akşamlar. Gözünüz aydın.Goji'nin ilk meyvelerinin tadına bakmışsınız.Afiyetler olsun.Ürününüz bol ocağınız esen olsun.İşleriniz kolay gelsin.

bahtiyar02 04-10-2010 20:39

Sevgili Emre İlhan, sevgili Minarislim;
Çok teşekkür ederim.
Saygılar

dlk 04-10-2010 20:49

tebrik ederim.çalışmalarınız çok başarılı.aynı anda bu kadar türe sahip olabilmek çok keyifli olmalı.devamını bekleriz.

bahtiyar02 05-10-2010 07:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dlk (Mesaj 701630)
tebrik ederim.çalışmalarınız çok başarılı.aynı anda bu kadar türe sahip olabilmek çok keyifli olmalı.devamını bekleriz.

Çok teşekkür ederim. Değişik türde bitkilerin ve meyve ağaçlarının olması büyük haz veriyor.Hepsiyle ayrı ayrı ilgilenmek zorunda olduğunuzdan zamanınızın nasıl geçtiğini bilmediğiniz gibi, Ne stres nede yorgunluk hissediyorsunuz.
Saygılar

bahtiyar02 24-12-2010 09:35

Bahçemden görüntüler

5 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar;
Bu yıl bahçeye yeri meyve ağaçları dikmeye devam ettik. Mersin silifkeden aldığım 2 kök aşılı ve 3 kök aşısız Keçiboynuzu diktik. Gelişimleri şuan iyi.

bahtiyar02 24-12-2010 10:10

Devam

5 Eklenti(ler)
Bahçede Tohum çimlendirmek için 3 metreye 1,5 metre çapnda bir yer düzleyip buraya Kıbrıs'tan getirdiğim bazı çam türü tohumlarını ektim. Bağda kuruyan veya zayıf kalmış Amerikan asmaların yerine Manisa Salihli'den getirtiğim 23 tür aşılı asmayı, Ayrıca Ankara'da bir firmadan aldığım Erzincan bölgesine ait Cimin türü üzümdende 4 adet tüplü asma alıp diktik.
Bahçenin kadrolu elemanları yine iş başındalardı.Balkon serada bulunan bazı turunçgil türlerini, incir,çam ve dut fidanlarını diktik.

bahtiyar02 24-12-2010 10:22

Yeni ağaçlar

5 Eklenti(ler)
Yeni tür olarak kızılcık, iki tür Naşi armudu,aşılı kestane ve meyveli iğde aldım.Engüzeli firmanın hem uygun fiyata satışları hemde gönderdikleri fidanları paketleme sistemi.
Balkon seramda bakılmak üzere sevgili kuyucu dostumun hediye gönderdiği barbados kirazı.;)Kendilerinie bu vesileyle tekrar teşekkürlerimi sunarım.

sevim4 24-12-2010 11:25

Sevgili bahtiyar bey,inşallah hepiside yeni yerlerini severler.
Bir gün her yer yemyeşil olur bizlerde çay içmeye geliriz inşallah.

bahtiyar02 24-12-2010 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 730662)
Sevgili bahtiyar bey,inşallah hepiside yeni yerlerini severler.
Bir gün her yer yemyeşil olur bizlerde çay içmeye geliriz inşallah.

Çok teşekkür ederim.Sizin gibi tüm dostların başımızın üstünde yeri var.
Saygılar

bahtiyar02 24-12-2010 11:43

Etiketleme makinesi

1 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar Tarlamdaki bağın krokisini çıkarıp yeni diktiğimiz asma çeşitlerini aldığım etiketleme makinesiyle plastik şeritlerin üzerine isimlendirmeye başladım.Amacım asma türünü rahatlıkla bulabilmek.Plastik şerit soğuk ve sıcak ortamlara dayanıklı olmasıda bir avantaj uzun süreli bitkilerin tasmaları takılı kalabilecek.Makinede ekonomik geldi bana uzun süreli kullanma imkanıda var.
İsteyen arkadaşlar http://www.kirtasiyedukkani.com/Etik...lari,1640.html bu adresten temin edebilirler.
Saygılar

furkan yıldız 27-12-2010 22:13

Sevgili Bahtiyar abicim maşallah çeşit bol bitki deliliği budur işte :). Tarladaki işçilere haksızlık yapılıyor karın tokluğuna çalışıyorlar sosyal hak istiyorum onlar için :):) ektiklerinin hepsi tutar inşallah meyvelerini görmek - yemek nasip olur inşallah

bahtiyar02 28-12-2010 21:23

5 Eklenti(ler)
Sevgili furkan yıldız dostum çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi bitki deliliği bu.Geçen 3 hafta üst üste tarlaya gidemiyince çok merak ettim.Sonunda Tarlaya yağmur çamur demeden fotoğrafçımız ve yardımcım Mehmetali ile pazar günü tarlaya 3 kök Kızılcık fidanını dikip ve bostanı topladık.Varın siz dostlar halimizi yorumlayın;)
Saygılar

nariçi 28-12-2010 22:07

Maşallah, limon çiçek bile açmış yediveren herhalde.

Mandalin limondan daha dayanıklı herhalde.

furkan yıldız 28-12-2010 22:38

Abicim fotoğraflar çok süper :) Mehmetali'de bitki delisi olacak orası kesin. Merak ettiğim kaç çeşit var bahçenizde hiç saydınızmı :)

bahtiyar02 29-12-2010 08:29

Sevgili nariçi ve sevgili furkan yıldız çok teşekkür ederim.
Sevgili furkan yıldız dostum liste tutmadım ve saymadım.Neden derseniz her fidanın bende ayrı bir yeri var.insanın dostları veya kardeşleri gibi aklımda tutuyorum.Örnek;Sevgili tubay dostumun kızılcığı veya sevgili sonul dostumun palmiyeleri,çekirdeksiz narı ve inciri hepsini adlandırmışım. Sayenizde merak edip bir liste yaptığımda bende şaşırdım;)Toplam:49 tür var. Tarlada boş kalan yerler var.

1- ÜZÜM ÇEŞİTLERİ 24 TÜR
2- AYVALIK SOFRALIK ZEYTİN 20 KÖK
3- GEMLİK SOFRALIK ZEYTİN 10 “
4- KALAMATİ (EŞEK ZEYTİNİ) 4 “
5- İNCİRLER (YERLİ VE BURSA YÖRESİNE AİT TÜRÜ ) 10 KÖK
6- GOJİ BERRY 1 KÖK
7- KAYMAK AĞACI (FEİJO) 2 “
8- PAWPAW 2 “
9- KESTANE 2 KÖK AŞILI 4 KÖK AŞISIZ 6 “
10- KEÇİBOYNUZU(HARNUP) 2 KÖK AŞILI 3 KÖK AŞISIZ 5 “
11- HATAY HURMASI(Çikolata hurma) 5 “
12- ERİK ( 5 Tür) 5 kök
13- NAŞİ(Asya armudu) 2 TÜR 5 kök
14- SUMAK 2 “
15- MENENGÜÇ 3 “
16- RİZE MANDALİNASI 1 “
17- RİZE LİMONU 2 “
18- RİZE PORTAKALI 2 “
19- MAYER LİMON 2 “
20- TURUNÇ (AŞISIZ ) 2 “
21- JUMBO LİMON 1 “
22- AĞAÇ KAVUNU 2 “
23- IHLAMUR 1 “
24- VİŞNE 1 “
25- İSVİÇRE’DEN GETİRTİĞİM CEVİZ ÇEŞİDİ(yetiştirdiklerim)9 “
26- CEVİZ ( ŞEBİN TÜR ) 1 “
27- ANKARA ARMUDU 1 “
28- HİCAZ HURMASI 2 “
29- KAYSI (AŞISIZ) 3 “
30- NEKTAR 2 “
31- YENİ DÜNYA 1 “
32- HİCAZ NARI VE YERLİ NAR TÜRÜ 10 “
33- DİKENSİZ BÖĞÜRTLEN 2 “
34- ANTEP FISTIĞI 6 “
35- İSRAİL BADEMİ 13 “
36- TERS DUT 1 “
37- EKŞİ KARADUT (URMU DUT ) 1 “
38- DUT FİDANI ( AŞISIZ ) 8 “
39- GÜZ ZEYTİNİ 1 “
40- KOCAYEMİŞ 2 “
41- ELMA 2 “
42- AYVA 1 “
43- ALIÇ (YERLİ TÜR) 3 “
44- DEFNE 1 “
45- PALMİYE 10 “
46- KİRAZ 1 “
47- KIZILCIK 3 “
48- MUZ 1 "
49- MEYVELİ İĞDE 1 "

Orhan Özbilgiç 29-12-2010 08:55

[QUOTE=bahtiyar02;732984]Sevgili nariçi ve sevgili furkan yıldız çok teşekkür ederim.
Sevgili furkan yıldız dostum liste tutmadım ve saymadım.Neden derseniz her fidanın bende ayrı bir yeri var.insanın dostları veya kardeşleri gibi aklımda tutuyorum.Örnek;Sevgili tubay dostumun kızılcığı veya sevgili sonul dostumun palmiyeleri,çekirdeksiz narı ve inciri hepsini adlandırmışım. Sayenizde merak edip bir liste yaptığımda bende şaşırdım;)Toplam:47 tür var. Tarlada boş kalan yerler var.

Sevgili bahtiyar02;
Saydıkların tam ''Doktor bu ne?'' dedirtecek cinsten. Sanıyorum, bırakalım Adıyaman'ı, bölgenin en zengin meyve ağacı portföyüne sahip olmussun.:p

Senin yerine olsam,(Belki yapıyorsundur ama!) bahçenin büyüklüğü ve engebeli oluşu nedeniyle bütün bir görüntüsünü alamasam bile, birkaç bölüm halinde, hep aynı noktadan, her mevsim fotoğraflarım. Ama her defasında mümkünse aynı günlere yakın çekilmeliler.
Yıllar sonra, elinde, terlerinle ortaya çıkardığın eserinin, kısa bir özeti olacaktır.

Çok değil! 10-15 yıl sonra seyrine doyum olmayacak bir albüm.;)
Ne dersin? Başlamadıysan hemen başla.:eek:
Selam ve sevgilerimle.

dr.arif 29-12-2010 09:01

sevgili bahtiyar agabeyim nasılsın *** iyisindir.şimdi geriye dönük bahçeni inceledim de hayran kaldım muhteşem olmuş.adıyaman da böylesi bir uğraş böylesi bir bahçe hakikaten takdire şayan.sizi canı gönülden tebrik ediyorum. bu arada telefonumda meydana gelen bir problemden dolayı numaranızı sizden utanarak tekrar isteyeceğim.kolaylıklar diliyorum

dr.arif 29-12-2010 09:02

ha birde goji harika olmuş benimkiler geçen ki fırtınada çok hasar gördü toparlanırlarmı bilmiyorum ...

sevim.K 29-12-2010 09:06

Sevgili bahtiyar Orhan beye katılıyorum. Müthiş bir aile dayanışması, işbirliği içinde sevgiyle ortaya çıkan bu güzelliğin fotoğraflarla belgelenmesi lazım. Doğanın acımasızca tahribedildiği bir zamanda bence çocuklarınıza ve onların çocuklarına bırakacakları en güzel miras:)

furkan yıldız 29-12-2010 11:06

Orhan abicim ömrün çok uzun olsun :) Doktor bu ne :):):)
Bahtiyar abicim, Orhan abi haklı. Benim bu soruyu neden sorduğumu sanırım daha iyi anlıyorlardır. Tahmin ettiğim gibi çok fazla çeşit var toplam aldığımızda 204 ve üstü :) koca bir MAŞALLAHHHHH diyelim hep sağlıklı olsunlar inşallah. Emeklerine sağlık abicim

denizakvaryumu 29-12-2010 11:39

Hele bir de yazın ekilecek karpuz,kavun,domates,kabak vs. de olursa...

Yazın bu bahçe , çölün ortasındaki vaha gibi olacak...

Tel işini bir an önce halletmek lazım, emekler heba olmasın derim :)

Suna 29-12-2010 11:41

bendende 41 kere maşallah. herşey istediğinizin bin katı olur inşallah.(AMİN)

Sonul 29-12-2010 12:42

Sevgili Bahtiyar ;

Az önce gördüm; Aralık sonunda karpuzu avucuna almak ne güzel, mutluluk bu olmalı. Kendi elimdeymiş gibi hissettim inan. Bu güzellikler için seni canı gönülden tebrik ediyorum.
Gojlerde sevgini karşılıksız bırakmamış. M. Ali de görüyorsunuz halimi der gibi ama mutluluğu yüzünden okunuyor.

bahtiyar02 29-12-2010 19:51

Sevgili dostlarım Orhan Özbilgiç, sevgili dr.arif, sevgili sevim.K, sevgili furkan yıldız sevgili denizakvaryumu,sevgili Suna ve sevgili Sonul;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için ayrı ayrı teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.
Sevgili Orhan Özbilgiç dediğinizi kısmen uyguluyorum ama tam olarak değil.İlk fırsatta resimleri çekip siteye ekleyeceğim.
Sevgili denizakvaryumu tel işi liste başı ama şuan ekonomik olarak beklemek zorundayım.
Sevgili Sonul havalar burda bir türlü düzene girmedi halen sıcak.Karpuzu yağan yağmurlardan etkilenmesin diye koparıp yedik.Bu mevsimde gerçektende anormal geliyor.Sevgili M.Ali elim ayağım oluyor.Farkında olmadan çok işimi yapıyor.

Tüm dostlara sevgiler saygılar.

vehbi 29-12-2010 20:10

Sayın Bahtiyar bey İyi akşamlar maşallah harika çeşitler merakınız bitki sevginiz azminiz mükemmel tebrikler sağlıklı sıhhatli günler bereketli ürünler dilerim.

bahtiyar02 29-12-2010 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehbi (Mesaj 733432)
Sayın Bahtiyar bey İyi akşamlar maşallah harika çeşitler merakınız bitki sevginiz azminiz mükemmel tebrikler sağlıklı sıhhatli günler bereketli ürünler dilerim.

Çok teşekkür ederim.
Saygılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025