agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Birol / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15192.htm)

Hülya 16-08-2010 14:03

Birol bey,
Bahçenizi hep geziyordum.
Bugün mesaj yazdım. Davetinize çok teşekkür ederim.

Birol 21-08-2010 20:54

5 Eklenti(ler)
Hatırlarsınız gecen hafta sellukamın her tarafı tomur tomur tomurcuktu, aradan bir hafta geçti tomurcukların bazıları acmış ama yoğunluk yine tomurcuklarda.
Sellukamda bazı renkler dikkatimi cekti ( ilk defa selluka çiçeği görüyorum mazur görün ) hani o sellukaya özgü buklelerin mor ve beyazının yanında bazılarının bukleleri açık kahce tonlarında. Acaba bu normalmi? ben kendimce şöyle bir yorum yaptım, bukleler aşırı sıcaktan yandı gibi. Selluka yetiştirmiş arkadaşlar ne yorum getirecek merak ediyorum.;)
Bu arada görmemişin sellukası olmuş misali o kadar çok resmini çektimki.:D
Bazıları sizlerle paylaşmak istedim.

Birol 21-08-2010 21:00

5 Eklenti(ler)
Sellukanın kokusu dedikleri kadar varmış gercekten, geceleri daha yoğun olduğu söylensede, gündüz bile çok güzel ve yoğundu. Kokusu bana biraz hanımelini hatırlattı sanki.

Birol 21-08-2010 21:02

2 Eklenti(ler)
Bu güzel selluka resimlerinin üzerine zeki beyin siyah karpuzu ballı börek oldu.:D

acemifüsun 21-08-2010 21:36

Sevgili Birol bey selluka çok güzel, ellerinize sağlık, renkleri de tam sellukanın doğal renkleri:)

Satı Uğurtan 22-08-2010 00:16

Sevgili Birol bey,sellukanız coşmuş o ne güzellik hayran kaldım,Sağlıkla keyfini çıkarın.
Karpuzda çok güzel afiyet olsun.

Birol 22-08-2010 10:39

Sevgili acemifusun ve sevgili satı uğurtan
Bahcemi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Selluka benide kendine hayran bırakıyor, o muhteşem kıvrımlar, bukleler, renkler, kokular insanı mest ediyor. İnşallah seneye evimin balkonundada bir kaç tane selluka mutlaka yetiştireceğim. Sağlıcakla kalın.

cemo 22-08-2010 10:48

Selluka ne kadar güzel sarılmış ve cok tomurcuk vermiş, bayıldım doğrusu.
Benimki daha yeni acmaya başlıyor, siz bolca koklamaya başlamışsınız. Darısı bana:)
Güzel bahcenizde, sağlık ve mutlulukla yaşayın.

fatmadundar 22-08-2010 12:41

Birol Bey maşallah sellukanız çıldırmış olmalı.

Birol 22-08-2010 14:38

Sevgili cemo
Gecen sene boyu 6-7 metre olmuştu ama bir türlü açamamış ve beni üzmüştü. Bahcede olduğundan kışın arada gittiğimdede kurumuş gibi bir izlenimi vardı bende ümidimi kesmiştim. Baharda birde baktımki sellukam alttan sürgün veriyor, hemen güzel bir dip çapa, hayvan gübresi ve şerbeti verdim, ondan sonrada durdurabilene aşkolsun, şimdi bilmiyorum ama boyu 10 metreyi falan geçmiştir üzeri tomurcuktan inanın gözükmüyor. Dediğiniz gibi darısı inşallah size. Sizde güzel bahcenizde sevdiklerinizle beraber huzurlu mutlu yaşayın. sağlıcakla kalın.

Birol 22-08-2010 14:42

Sevgili fatmadündar
Sizi burada görmek ne güzel. Yazın toplantı olmadığından görüşme şansıda olmuyor. İnşallah ekimden sonraki aylarda ve toplantılarda görüşürüz. Evet dediğiniz gibi sellukam gercekten çıldırdı her tarafı sürgün tomurcuk ve ciçeklerle dolu. Bu sene bol bol selluka tohumu dağıtacağım sanırım. Sağlıcakla kalın.

Yücel Canpolat 22-08-2010 15:15

Sevgili Birol Kardeşim yiyin karpuzları afiyet olsun da bize yok mu siz karpuzları yediniz bize de sellukaların kokusu kaldı seneye böyle olmasın.;)

Birol 22-08-2010 15:34

Sevgili yücel Canpolat
Tarlada hala var bir kaç tane, gelin beraber yiyelim. Karpuzumuzu yerken sellukanın kokusu esintiyle tatlı talı burnumuza kadar gelir.;)
Hoşcakal

bahtiyar02 22-08-2010 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Birol (Mesaj 686818)
Bu güzel selluka resimlerinin üzerine zeki beyin siyah karpuzu ballı börek oldu.:D

Sevgili dostum maşallah karpuzu yetiştirmisin.Umarım tadıda görüntüsü kadar güzeldir.sellukanın görüntüsü çok güzel.
Saygılar sevgiler

Birol 23-08-2010 11:52

Tekrar teşekkür ederim zeki bey, gecen sene gönderdiğiniz ve sayenizde yetiştirdiğim karpuz çekirdeği için, çocukluğumdaki karpuzlardan tekrar tadmış oldum. Tabii bende çekirdeklerini ayırdım inşallah seneye daha çok ve senin dediğin gibi deşti olarak yetiştiririm. Sellukanın görüntüsüde kokusuda gercekten cok güzel. Sağlıcakla kal.

nurcanaybay 23-08-2010 12:04

Sizin Selluka 'yı görünce kendime bir kez daha şaşıyorum .Niye gül gibi sorunlu bir çiçekle ya da buraya hiç uymayan clematis'le uğraşıyorum diye :))
Üstelik selluka İzmir 'in çiçeği ...görünüşü güzel kokusu muhteşem, işte insanın aklına gelmiyor ki :)

Sizin ki de çok güzel büyümüş çok ,ellerinize sağlık.

Birol 23-08-2010 13:14

Sevgili nurcanaybay
Doğrusunu söylemek gerekirse sellukada çok sorunsuz bir çiçek sayılmaz. İlaçlama yaptığım halde kırmızı örümcek başından hiç eksik olmuyor, gecen sene kırmızı örümceğe bir kaç tane sellukamı kurban verdim. Bu sen ise hiç ilaçlama yapmadığım halde maşallah çoştukca çoştu. Belki kırmızı örümcek geldi bir kaç yaprak götürdü ama baktıkı bitirip götüremiyecek bıraktı gitti.:D
Eğer selluka yetiştirilecekse mutlata kırmızı örümceğe bir çare bulunulmalı yoksa ağustos ayında sonu hüsranla bitebilir.:( Yetiştirmek isterseniz elinizde de yoksa ister tohumdan ister celikten yardımcı olurum. Sevgiyle kalın.

gtatas 10-06-2011 18:14

Birol abi bahçeni gezdim çok güzel ellerine sağlık.Ben de menderesin çile köyünde şeftali yetiştiriciliği yapıyorum.Tarla sahibine yardım ediyorum.Sana çalışmalarında kolaylıklar dilerim.

nurcanaybay 10-06-2011 18:32

Birol bey ;
mesajı yeni gördüm :))
Teşekkür ederim ,benim herhangi bir çiçek için yerim kalmadı.

Siz nerelerdesiniz ,umarım bir problem yoktur.

Perihan Bayram 30-09-2011 21:20

Sellukalar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Birol (Mesaj 686817)
Sellukanın kokusu dedikleri kadar varmış gercekten, geceleri daha yoğun olduğu söylensede, gündüz bile çok güzel ve yoğundu. Kokusu bana biraz hanımelini hatırlattı sanki.

Renkleri doğaldır,çok güzel açmışlar maşallah.Benimkiler balkonda çiçeklenmedi çok üzgünüm.

Birol 08-10-2011 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gtatas (Mesaj 820323)
Birol abi bahçeni gezdim çok güzel ellerine sağlık.Ben de menderesin çile köyünde şeftali yetiştiriciliği yapıyorum.Tarla sahibine yardım ediyorum.Sana çalışmalarında kolaylıklar dilerim.

Çok teşekkür ederim sevgili gtatas
Şeftali yetiştiriciliği yaptığına çok sevindim. Şeftali yetiştiriciliği çok zor ve zahmetli bana göre, benim 120 r1 cinsi şeftalim var ama aralarına erik delicesi diktim, bu sene erğie döneceğim, kendi yiyeceğim kadar bırakıp, diğerlerini kaldırmak istiyorum ama daha karar veremedim.
Görüşmek üzere Ssağlıcaklakal.:rolleyes:

Birol 08-10-2011 17:58

Merhaba sevgili nurcanaybay
Sağlıkla ilgili sorunum şimdilik yok inşallahda olmaz. Biraz işlerim vardı uğrayamadım siteye inşallah bundan sonra daha sık görüşürüz.Sağlıcaklakalın.

Birol 08-10-2011 18:09

Merhaba sevgili perihan bayram
İnşallah seneye görürsün çiçeklerini sellukanın.
Benim sellukanın başına öyle birşey geldiki sorma. Yaz başında bahceyi süren vatandaş traktörle iyice yanaşmış çiçeklere, sellukayı tanımadığından yabani sarmaşık sanmış ve onuda traktörün çapasıyla sürmüş. kökün dibinde koparmış ( Allahdan köküne zarar gelmemiş ) gördüğümde başımdan aşığıya kaynar sular döküldü ama yapacak bir şey yoktu. Kökünü iyice doldurup tavuk gübresi koydum şimdi yine resimdeki kadar olmasada bayağı bi çiçeklendi. Darısı selluka sevenlerin başına.

jineop 08-10-2011 18:43

Sevgili Birol, hoşgeldin .

bahtiyar02 08-10-2011 21:25

Şükür kavuşturana.Sevgili Birol dostum hoşgeldiniz.:rolleyes:
Saygılar sevgiler

Satı Uğurtan 09-10-2011 22:23

Sevgili Birol bey, sizi tekrar görmek çok güzel, hoş geldiniz sevgiler saygılar.

Güler 10-10-2011 08:43

Ohh ya bu bahçe yeniden sahibine kavuştu... hepimiz mutlu olduk.

limon 10-10-2011 09:08

Şeftali zamanının geçmesini beklemiş bence. (Ortak çıkmayalım diye..) :) Hoşgeldiniz.

Birol 10-10-2011 16:06

Cok teşekkür ederim arkadaşlar,özlenmeyi özlemişim inanın, iyiki varsınız.:o:o
Sevgili limon sermayeyi kediye yüklemeyeyim deyip, sessizce aradan sıyrıldım yaz boyu, şeftali bitince tekrar cee ee diyeyim dedim.:D:D:D
Şaka tabii bizde şeftali bitmez her zaman buyrun...:):) Sağlıcaklakalın.

Birol 31-05-2012 17:02

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir ihmal ettiğim sitemi ve bahcemi çok, hemde çok özlemişim.
üç sene önce diktiğim dutum, kayasım, kirazım şeftalim ve diğer meyvelerimin hepsi coşmuş bu hafta sonu yarısının şeyreltme işlemini yaptım şeftalilerin.
Belki bilmeyen olur diye seyreltme öncesi ve seyreltme sonrası resimleri paylaşmak istiyorum sizlerle.

Birol 31-05-2012 17:12

5 Eklenti(ler)
Seyreltme işleri

Birol 31-05-2012 17:21

5 Eklenti(ler)
Şeftalilerin devamı

Birol 31-05-2012 17:31

3 Eklenti(ler)
yeni yaptığım fırın yanı odunluğu

Satı Uğurtan 31-05-2012 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Birol (Mesaj 976786)
Şeftalilerin devamı

Sayın Birol bey, hoş geldiniz inanın olmayınca gözümün aradığı kişilerdensiniz.
Sağlık sorunu olmasın gerisi önemli değil, bu seyreltme meselesine gelince bir şeftali birde nektarım var dalından bir meyvesi düşecek diye gözüm üstlerinde seyreltmeyi bilmeyince böyle komik durumlar oluşuyor:D
Neyse meyveleriniz çok güzel çok sağlıklı görünüyor sevgiler saygılar.

Adalet Yağcı 01-06-2012 08:40

Merhaba Birol bey, bahçenize ve aramıza hoş geldiniz.

Çok uzun bir ara vermişsiniz diyecektim ama, ben de uzun zamandır bu bahçeye uğramamışım :(

Şeftali konusundaki önerilerinizi elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum, ne yazık ki, seyreltme konusunda başarısızım :) Güzelim meyvelere bir türlü kıyıp da atamıyorum.
Varsın küçük olsun ama yaşasın düşüncesi.

Ağaçların dibine dökülmüş şeftali çağlalarını görünce, "aman!" dedim.
Tabii biliyorum ki bunu ağacın ve meyvelerin sağlığı için yapıyorsunuz ama ben kıyamıyorum işte.

Bereketli ve keyifli bir sezon diliyorum size, işiniz rast gelsin.
Sevgiler.

jineop 01-06-2012 12:45

Sevgili Birol, gözlerimiz hep seni arıyor. Hepimiz seni ve bahçeni çok özlemişiz.
Ben yine atılan bu şeftalilere göz diktim. Halil Önen abimiz bahçede ne bulursa gülleci bulamacına katıyor ve çok zararlıya etkili bir silah yapıyor. Forumdan uzak olduğun için gözünden kaçmış olabilir. Lütfen şu başlığı ve bu başlığı incele çok faydalı bilgiler var. Belki işine yarar. ;)Sevgiler, selamlar...

Hülya 01-06-2012 15:46

Güzel görüntülerle dönmüşsünüz Birol bey.Bu kadar uzak kalmayın, bahçenizin resimlerinden de olsa seyri güzel oluyor. :))
Selamlar.

Birol 01-06-2012 17:19

Sevgili Satı uğurtan, Adalet yağcı, jineop ve hülya
çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Seyreltme olmadımı şeftalileri satmam mümkün değil onun için mecburiyetten seyreltmem lazım bir iki ağaç olsa belki bende kıyamazdım..:))
sevgili jineop inceliyorum verdiğiniz başlıkları teşekkür ederim.
sağlıcakla kalın.

Birol 25-06-2012 13:07

Arkadaşlar bu sene (şeftalilerini topladıktan sonra) öndeki erkenci olan şeftalilerimi keseceğim (aralarına erik aşılatmıştım) ama hala kararsızlık var içimde ne yapacağımla ilgili, şeftalileri kesin kaldıracağım ama hem daha zahmetsiz hem ticari getirisi olan ne dikebilirim onu araştırıyorum fikir veren olursa çok sevinirim.

ilyas. 27-06-2012 16:04

çok güzel olmuş elinize sağlık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025