agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   murtan / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15072.htm)

karagoz 08-05-2009 21:25

imkanı olan arkadaşlar bu sekilde ugraş vaermeli

murtan 12-05-2009 11:00

Sn.Hasan teşekkür ederim ilginiz için,dün baktığımda begonvilin dökülen renkli yapraklarının birkaç tanesinin çıkmaya başladığını gördüm,sanırım güneşli günler sürdükçe artacaklar...

Hasan 13-05-2009 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi murtan (Mesaj 419639)
Sn.Hasan teşekkür ederim ilginiz için,dün baktığımda begonvilin dökülen renkli yapraklarının birkaç tanesinin çıkmaya başladığını gördüm,sanırım güneşli günler sürdükçe artacaklar...

Rica ederim Sn Murtan.
Umarım Haziran ayında daha da iyi olur.

murtan 15-05-2009 15:55

1 Eklenti(ler)
Yan tarafta çim alan teşebbüsü başarı ile sonuçlandı gibi,ilk biçim sonrası hali..

murtan 15-05-2009 15:58

2 Eklenti(ler)
Mayıs ayı ile birlikte herşey daha bir canlı, renkli ve cıvıl cıvıl..

murtan 15-05-2009 16:04

3 Eklenti(ler)
Arka bahçeye çevreden topladığım taşlarla yürüme yolu yapmaya çalıştım,aralarınada çim tohumu serptim,çimler iyice çıkınca iyi görünecek gibi duruyor.Taşların bazıları üzerine basınca hafifçe oynuyor, keşke yerleştirmeden önce altlarına kum koysaymışım bir miktar diye düşündüm ama zamanla oturacaklardır heralde.

limon 15-05-2009 16:18

Çok şirin eviniz ve bahçeniz var, güle güle, sağlıkla, huzur içinde oturun.

Taşların altına kum serme konusunda haklısınız. Sık kullanılan bir yol olacaksa, kışın taşların bırakın yerine oturmasını toprağa gömülüp kayboluyorlar. (Başa gelen bilir ;) ) Ama seyrek kullanılan bir yol olacaksa sorun olmayacaktır.

gürselbaranlı 20-05-2009 20:37

4 Eklenti(ler)
Doğal taş yolunuz çok güzel olmuş.Ben aracı çektiğim yere yaptırdım ama altında bolca taş var üstüne çimentoyla sabitledim.Toprak zamanla onu bitkiyle beraber örtecek fazla toprakları peyrodik olarak alınız yoksa taş tamamen kayıp olup amacının dışına çıkıyor.Şimdi fotografları çektim ileride sizinkilerde böyle olur çok doğal bence.Güle güle oturun.Pardon bu arada eviniz prefabrik zannedersem.Çelik kontriksyonmu?

seleste 20-05-2009 21:25

Sayın Murtan,

Çok güzel bir eviniz ve bahçeniz var. Güle güle oturun. Balkonunuz da çok güzel görünüyor. Çiçek saksılarının altına gelen duvar dibi topraksa, orayı da çiçeklendirin. Eve doğru bakarken de gözünüze güzel görünsün. Bence o balkonunuzun fotoğrafını çekmek üzere durduğunuz nokta bir bahçe masası ya da bank koymak için çok uygun. O noktadan eviniz çok güzel görünüyor.

Sağlıkla ve keyifle oturmanız dileğiyle

Kiraz 20-05-2009 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi murtan (Mesaj 408125)
Bahçemdeki ceviz ve kiraz ağaçları üzerinde ekte resimlerde görüldüğü gibi yosunlanmış bölgeler var,uzun zamandır böyleler.Bunların ağaçların sağlığına etkisi nedir,ortadan kaldırmak için mümkün olan en az kimyasal içerikli çözüm ne olabilir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sn. Murtan, eviniz ve bahçeniz çok güzel, sağlıkla, keyifle oturun.

Ağaçlardaki durumu "liken" olarak araştıtır mısınız? Benim manolya ağacımda benzer durum vardı. Sağlıksız ağaçlarda oluşuyormuş, önlem almanız gerekebilir.

murtan 21-05-2009 15:53

Sn.GürselBaranlı,
Tavsiyeleriniz ve iyi dileklerinize çok teşekkür ederim.

Ev prefabrik yapı,Sürekli oturmadığım,hayalime biran önce en ekonomik şekilde kavuşmak istediğim için tabi önce iyice bir araştırarak prefabrik yapıyı tercih ettim. Özge yapının sitesinde aynı modeli görebilirsiniz. Arsası olupta ev yaptırmak isteyenler için iyi bir seçenek bence.
Yapı elemanı olarak betopan kullanmamışlar, fibercement denilen özel bir malzemeden yapılan levhalar arasında izolasyon köpüğü kullanılmış, çevresine de paslanmazdan çerçeve yapıp oluşan blokları yanyana monte edip yapıyorlar.

Çatı çelik konstruksiyon üzerine şingıl.Geçen sene mart sonunda montajı yapıldı,yaz ve kış şartları olarak her ikisinide geçirdikten sonra herhangi bir ayrılma veya sızdırma görmedim. Düşünen arkadaşlara böyle bir bilgilendirme yapmış olalım.

Benim düşüncem daha ileride dış cepheye emprenye kütük veya düz ahşap giydirme yapmak,daha doğal bir görüntü için.Ama bu haliylede şirin duruyor deyim yerindeyse pasta gibi....

murtan 21-05-2009 16:01

Sayın Seleste ,
Çok teşekkür ederim,Bahsettiğiniz yer toprak,resimde çok net görünmüyor ama ağacın dibi hariç ön taraf komple lavanta,merdivene doğruda bir begonvil var,şimdilik böyle bir şey yaptım,daha sonra biraz daha renklendirebiliriz belki.

murtan 21-05-2009 16:07

Sn.Kiraz
Tavsiyeniz için teşekkürler, dediğiniz şekilde araştıracağım,Ağaçlar meyve verimi ve yapraklara bakıldığında çok sağlıksız durmuyorlar ama konunun acemisi olarak kesin yorum yapmam doğru olmaz.

fikreteren 21-05-2009 19:30

Ev çok şirin güle güle oturun

murtan 22-05-2009 08:16

çok teşekkür ederim fikret bey.

murtan 22-05-2009 08:27

4 Eklenti(ler)
Birkaç fotoğraf...

murtan 15-06-2009 09:26

5 Eklenti(ler)
Bahçeden son görüntüler...

murtan 06-07-2009 09:46

4 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinden ve davetsiz misafirlere ait görüntüler.Özellikle salyangoz bunu nasıl başardı hayret ettim doğrusu.Bir de uyarı,kaplumbağalara dikkat edin kabuklarının altında kene olabiliyor.
Biberlerin bir kısmı diğerlerine göre daha küçük kaldı yapraklarında da kıvrılma var mantar olabilir mi?

Kiraz 06-07-2009 13:36

Salyangoz inanılmaz. Bahçemde çok var, bazı yerlere nasıl ulaşıyorlar diye şaşırıyordum ama hareket ortada:) Sebze bahçeniz çok güzel görünüyor, elinize sağlık.

murtan 06-07-2009 14:24

Sayın Kiraz,çok teşekkür ederim.Bu benim ilk sebze yetiştirme deneyimim bu sene,baştan sona en ufak kimyasal ilaç veya gübre kullanmadım, bakalım sonuç nasıl olacak,en çok pembe domatesler için sabırsızlanıyorum.

murtan 18-11-2009 11:34

4 Eklenti(ler)
Bahçede sonbahar,Gün batımında kızıllaşan güneş ve sararan yapraklar,her mevsimin kendine has bir güzelliği var değil mi? Herkese sağlıklı mutlu bir sonbahar-kış sezonu dilerim.

sevim4 18-11-2009 11:52

Bahçeniz çok güze dovayla iç içe emeyinize salık.

murtan 15-04-2010 10:00

5 Eklenti(ler)
Baharın gelmesi ile birlikte bahçelerde şenlik başladı, bizde boş durmadık bu arada. Ön taraf komple bellenip, zemin düzeltilerek geçen sene yan tarafta tecrübe ettiğim vilmorin oyun alanı çimi ekildi. Sebze bahçemizde bellenip gübrelendi yeni sezon ekime hazır. Uygun yerlere ve saksılara çiçek ekimleri devam ediyor. Baharın doğadaki canlılığı ve güzelliğinin yaşantımıza da yansıması dileğiyle.

murtan 15-04-2010 10:02

2 Eklenti(ler)
Bunlar da kedimiz duman ve çalışkan tombul arı.

murtan 15-04-2010 10:06

1 Eklenti(ler)
Sebze bahçesini unutmuşum.

murtan 10-05-2010 12:57

5 Eklenti(ler)
2010 mayıs bahçeden kareler.

murtan 10-05-2010 13:03

1 Eklenti(ler)
Çimlendirme çalışmam başarı ile sonuçlandı.Vilmorin'in oyun alanı çimini ik senedir denedim, çok iyi sonuç aldım tavsiye ederim.

Saklı Bahçe 10-05-2010 14:49

Merhaba sayın murtan,bahçeniz çok güzel sizin geçen yıl yaptıklarınızı ben bu yıl yapamaya çalışıyorum.İnşallah benim bahçemde sizin bahçeniz gibi olur.Size bahçenizde, ailenizle mutlu ve huzurlu bir ömür dilerim.

murtan 10-05-2010 16:13

Teşekkür ederim sayın saklıbahçe, aynı dilekleri bende sizin için paylaşıyorum,kolay gelsin.

limon 11-05-2010 19:20

Çok güzel, elinize sağlık. Sebze bahçesi ne durumda?

Bahçenizde yapılması gerekeni kedi fotoğrafı çok güzel anlatmış. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025