![]() |
3 Eklenti(ler)
Nihayet sakayigimda birden fazla cicek görebildim. Bir de yagmurlar dursa da zavalli bitkiler kendilerine gelse... Ve mor salkimim acmak üzere... Digerlerine göre daha gec acan ve daha kücük cicekli bir cinsi. Bunu cok begenip almistim ama aklim halâ klasik olanda.
|
2 Eklenti(ler)
Kurudu diye söktügümüz ama atmaya kiyamayip orman tarafina ektigimiz rhododendronun son hali. Yer degisimi istemis zavalli.
|
2 Eklenti(ler)
En sevdigim tomurcuklar...
|
Kolay gelsin, lupin kraliçesi.
Bakıyorum her yer yeşile boyanmış, Dünyada yeşil kadar insanı rahatlatan bir renk daha yoktur her halde. Sevgili ciceksever'im, renkli görüntülere az kaldı, ortancalar açtığında çok daha güzel olacak. Hava ısınsın diye dua ediyorsun ama, ben de ısınmasın diyorum, bu minval üzere devam etsin, baharı uzun uzun yaşayıp tadını çıkartalım, yaz ne olsa gelecek :) Canım, Jineop ve Adalet köşesi eminim güzel olacak, hüsnüyusuflar zayıf kalmış, güneş alan bir yere de bir kaç tane dikersen daha dolgun bir görüntü oluşturur. Sana kolaylıklar diliyorum güzel bahçende ve evinde. |
Alıntı:
|
Bahar kareleri çok güzel sevgili çiçeksever. :) Yağmurların bereketi her fotoğrafta belli oluyor.
Mor salkımın bu türünün renk tonu çok güzelmiş. Böyle dolgun morlara bayılıyorum. :) |
2 Eklenti(ler)
Yasasin nemophyla ilk cicegini acti üstünde de daha tomurcuklar var. Cimlendirdigim saksida sarkamadigini görünce uzun bir saksiya ektim. Bu kadar narin görünmesi normal mi bilmiyorum daha cok acemiyim bu bitki konusunda. Belki de cok yagmur almis olmasindandir, simdi daha korunakli bir yerde.
|
1 Eklenti(ler)
Bu yil yaban cileklerinin oldugu yerleri özellikle bicmeyince bol bol cilegimiz oldu. Adayla Karya özellikle bu minik aromali cileklerin hayranlari. Gerci otlar uzadi cirkin oldu ama olsun cilekler bitince bicerim.
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz gülümün altina sedum ekmistim, sari kiz da araya sizmis.
|
1 Eklenti(ler)
Bu yil heveslenip ufak bir tane aldim, pek ümitli degildim ama sanirim cicegini görmek de kismet olacak.
|
2 Eklenti(ler)
Minik zeytinim cicek aciyor. Ilk kez zeytin cicegi görecegim.
|
2 Eklenti(ler)
Sakayiklar artik geciyor. Cok kisa ömürlü ama cok da güzel... Insanlarin ilk yetistirmeye basladigi bitkilerden biri oldugunu biliyormuydunuz?
|
1 Eklenti(ler)
Celikten köklendirdim ama bakalim bu minicik kelebek calisini yasatabilecek miyim?
|
5 Eklenti(ler)
Hanimelinin kokusu da resimler gibi yüklenebilse buraya keske. Bahcenin her yanini sardi bu yil. Balkondan mutfaga bile doluyor. Armandii icin balkona bagladigim misina ipe bile sarilip bize dogru geliyor.
|
5 Eklenti(ler)
Ilk göz agrim jakmanii ve ville de lyon da acmaya basladilar. jakmaniiyi gecen yil budamayinca yerlere kadar sarkti.
|
2 Eklenti(ler)
Bu da Pazar günü hediyesi. Emektar gülümüz. Kokusuz ama güzel. Yagmurlar araliksiz yaginca güllerde bit, pas, leke her sey oldu. Elimizde ilacla geziyoruz.
|
3 Eklenti(ler)
Bitki delileri basligina daha uygun ama buraya yazayim. Lupinlerime kiyamayinca ispanaklari söktüm bu sabah. Bosalan yerlere de lupinler bu yil acmaz diye cleome ile orda burda cimlenen kadifeleri aktardim.
|
Bir sürü de cosmos cimlenmis gecen yildan. Bu yil aklimda olmadigi icin tohum ekmemistim. Nereye ekecegim simdi bu kadar cosmosu ben? Atmak da olmaz. Bari komsuyla aramizdaki sinira ekeyim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Senin gönderdiklerinden cimlenenler simdilik nemophilla, ekinezya, mavi yildizlar, dahlialar, sebboylar... Birkac cimlenen daha var ama daha ne olduklarini cikaramadim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Jackmanii ne kadar büyümüş öyle. İlk bakışta başka bir sarmaşığa sarılmış sandım ama sonradan fark ettim ki tamamı Jackmanii'ymiş. Hepsi çiçeklenince nasıl da bir görsellik olacak. :)
Hanımeli kokusunu ben de istiyorum. :) |
5 Eklenti(ler)
Görüntü degismeye basliyor...
|
5 Eklenti(ler)
Ben susayim cicekler konussun...
|
4 Eklenti(ler)
......
|
Hepsi çok güzel, kartpostal gibi...
|
Ah şu güller, iyi ki gül diye bir bitki var.
Nasıl da yakışıyor bahçelere, nasıl da insanın içini açıyor. Çok şanslısın, çok güzel cins güllere ulaşabiliyorsun. David Austin güllerinin hayranıyım, buralarda bulmak hayal :( |
Çiçekler konuşmak ne demek, bağıra bağıra şarkı söylüyorlar.
O kadar beğendim ki, şaşkınlıktan "Beğen" butonuna tıklamayı unutmuşum. Sonra tekrar başa dönüp bir kere daha beğendim hepsini. :) Ellerine sağlık çiçeksever70. :cool: |
Sevgili Çiçeksever70, nasılda güzel konuşmuşlar, nasılda güzeller hayran oldum bahçene ve bahçendeki güllere, sağlıkla tadını çıkar bebişlerle sevgiler:)
|
Hepinize cok tesekkür ederim. Güllerim durmadan yagan yagmura, yaprak bitlerine, kara lekeye ragmen dimdik ayaktalar. Elimiz üzerlerinden kalkmiyor inanin bir ben bir esim elimizde ilaclama aparati, o yoksa yaprak yolmak, bozulan gülleri kesmek... Her an baslarinda biri var. Gecenlerde Ada`cik gülün üstüne düsüp dikenler batinca simdilik uzaklarindan gecmeyi tercih ediyor.
Diger alanlarda ise yap boz islerim sürüyor. Bes yilda bitkilerin bu kadar devlesecegini düsünebilseydik keske. Insan ilk hevesle bos bahceyi bir an önce doldurayim istiyor. Manolyanin dibine üc tane rhododendron birden dikince bu yil hepsi birbirine girdi. Mecburen en yakinindaki orman gülü sökülecek... de... nereye aktarilacak o iki gündür evde tartisma konusu. |
sevgili çiçeksever70 bahçenin değişimi inanılmaz emeğinize yüreğinize sağlık... mest oldum bahçenize güllerinize ve bilumum bütün bitkilerinize umarım o evde gerçek olamayacak kadar o güzel bahçede ömür boyu mutlu olursunuz .. bahçe demek hafif kaçacak düşündemde, cennet bahçesi kıvamında. hayallerimin bahçesi..paylaşımlarınızla bahçenize konuk ettiğiniz için teşekkürler...
|
İnanamıyorum bu ne ğüzellik arkadaşım,güller nefis çinsleri nedir o pembe güllerin
herşey muhteşem ne diyeyim....... Maşşallah maşşallah maşşallal........... |
Alıntı:
|
Bahçen nefis gül kokuyor. Yürürken gül kokuları mutluluk saçıyor, olmalı. Hatta sayfana sinmiş gül kokusu... ;)
|
Sevgili Çiçeksever70, sizin ve ailenizin sıcaklığı ve enerjisi ile olsa gerek, bahçeniz sımsıcak ve sevimli bulduğum, gezmeyi ihmal etmediğim bahçelerden:) Oya gibi işlemişsiniz herbir köşesini. Gerçekten çocuklarla böyle güzel bir bahçeyi sürekli bakımlı tutmak kolay olmasa gerek. Emeğinize, yüreğinize sağlık...
Lakota kızılderilileri sevginin insana verilen ilk bilgelik olduğunu ve herşeyin bu bilgiden kaynaklandığına inanırlarmış. Ne güzel, bahçenizden de böyle bir sevgi fışkırıyor sanki... :) Sevgiyle ve sağlıcakla kalın... |
Alıntı:
Belli mi olur belki Türkiye ye gönderim yaparlar :eek: |
David Austin Roses
Bu Ingiltere sayfasinin linki. Biz Almanya subesinden siparis ettik. Her ülkeye gönderim olmadigini biliyorum ama bir sansinizi deneyin. Bol sans dilerim. |
1 Eklenti(ler)
Dahlia pinnata ve iberis canım
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025