![]() |
Şahane... Rüya gibi...
Çileklerin altına saman sermişler değil mi? Arsız sarı çiçekliyi ben biliyorum :) Benim "Sarı Güzel"im. "Lysimachia Nummularia" Çok su seviyor, çok uzuyor, çok arsızmış. Arsızlığını deneyeceğim... |
Evet sevgili Limon cileklerin aralarinda hep saman var. Sari güzeliniz icin hic endise etmeyin ben ilk eve tasindigimiz sene yabani ot sanip hepsini sökmüstüm de aralardan yine kendine yer bulup cikti. Cicegini gördükten sonra pisman oldum söktügüme. Günese, kara, yagmura her iklim sartina dayanikli.
|
Güller, lupineler, açelyalar, ormangülleri, Limon'un sarı kızı. Herşey harika.
Sn ciceksever 70 elinize, gönlünüze sağlık. Bana göre ağaçlar net'in en güzel bahçelerinden biri. Sağlıkla keyfini sürün. |
Vildan hanim beni o kadar mutlu ettiniz ki güzel sözlerinizle... En güzel bahce ünvanini alabilmek icin daha cok yol katetmem gerekiyor sanirim. Bu arada son iki yilda agaclar net den ögrendiklerim yabana atilir bilgiler degil. Ben daha kendimi yolun basinda sayiyorum. Esim ve ben hatta cocuklarimiz hep birlikte calisip bir seyler ortaya cikarmaya calisiyoruz. Üc yasindaki oglum ektigim tohumlata ilk suyu veriyor (eli ugurlu gelsin diye), dokuz yasindaki oglum ben cimleri bicerken arkamdan otlari topluyor, cok sevdigi misirlari ekmeme yardimci oluyor... Güler hanimdan, Limon hanimdan, diger tüm üyelerden ögreniyor kendi bildiklerimi de aktarmaya calisiyorum. Bir kac güzel söz duyunca da cok mutlu oluyorum, dogru yoldaymisim diyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Binbir zorlukla yasattigim begonvilim... Gecen sene buradaki serin havayla ölümün esiginden dönünce bütün kisi evde gecirdi. Kenarina sardunyalar diktim, süsledim ama cicek acar mi bilmem her gün yagmur yagiyor bu aralar...
|
2 Eklenti(ler)
Suzannalarim, ektigim tohumlar cimlenmeyince dayanamayip iki saksi aldim. Ardindan ektigim tohumlardan ikisi de cimlendi. Ama henüz cok minikler.
|
Sevgili Çiçeksever70 görüntüler muhteşem hele karagözlüsuzanlar harika elinize sağlık:)
|
2 Eklenti(ler)
Beyaz Clematisim acmak üzere, bir sürü rengini aldim ama ancak beyazda tomurcuklar var. Sirtini leylak agacina dayamis keyfi yerinde...
|
2 Eklenti(ler)
William Shakespear büyümeye devam ediyor... Henüz güllerim cok kücükler ama ilk yildan actiklari icin cok mutluyum.
|
Sevgili Çiçeksever, bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel. Ama ben en çok bu çiçeği beğendim.:)
Geyikler için önlem aldığınıza göre bahçenize kadar geliyorlar demek ki. Ne harika. |
1 Eklenti(ler)
Clematis, passiflora, clematis üclüsü... Aldigimdan beri cok büyüdüler ama henüz cicek yok.
|
3 Eklenti(ler)
Asmanin altindaki dinlenme kösemiz iyice keyiflendi... Bahcede calisip yorulduktan sonra burada oturup icilen Türk kahvesinin tadina doyum olmuyor dogrusu...
|
Shakespear'de Shakespearmiş yani. Ne kadar güzel bir gül. Buna şiir yazılır tabii :) Suzanlarınız da çok güzeller. Çilek tarlaları çok hoş, paylaştığınız için teşekkürler.
|
#41 i benden başka kimse farketmedi diye üzülmüştüm. :) Ne kadar düzenli bahçeler, ne kadar güzel fotoğraflar değil mi?
|
Haklisiniz Limon hanim cilek bahceleri nefis üstelik de hemen her semtte var. Ayni sekilde cicek tarlalari da var insanlar ordan kendileri toplayip parasini ödeyip gidiyorlar. Evlerin bahceleri de muhtesem onlari da elimden geldigince sizlerle paylasacagim. Insanlar burda adeta profesyonel bahcivan olarak doguyorlar.
|
David Austin gülleriniz çok güzel. Kartlarda, fotoğraflarda onları görürdüm, adını bilmezdim.
Orman gülleri ve ortanca bizim bölgede pek rahat olmadığı için çok imrendiğim çiçekler. Koşulları uygun olanların bahçelerinde görmek hoşuma gidiyor. :rolleyes: Posta kutusunun oradaki bitki çeşitliğinin hoşluğu yanında, balkonda sadece petunya kullanmanız da çok güzel olmuş. Bu arada 54 numaralı mesajda bambuya sarılı alacalı yapraklı gibi gördüğüm bir bitki var, onu merak ettim. |
Sn Sabah güzel sözeriniz icin tesekkür ederim. Aslinda balkonda sadece petunya degil aralarinda sardunya ve cam güzelleri de var ama her saksida iki kök petunya olmasina ragmen o kadar cok büyüdüler ki digerlerini bastirdilar.. Son üc senedir deneme yanilma yöntemiyle uygun olani bulmaya calisiyorum balkonumu en cok seven cicek petunyaymis . Artik ondan baskasini dikmem.
Bambuya sarili alacali bitkinin adini ben de bilmiyorum dogrusu. Dikkatimi oraya cekmeniz iyi oldu hemen yakindan bir resmini cekip siteye soru olarak göndereyim siz de ögrenmis olursunuz. Burada simsir gibi bahce kenarlarina da kullaniliyor, alttan budayinca gövdesi kalinlasip kücük agac görünümü de aliyor ama cok yavas büyüyen bir bitki. Üc yilda ancak bu boya geldi. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili esim gülleri ilacladiktan sonra beni de unutmayip bir sepet yapmis....
|
Sevgili Çiçeksever,
Hepsi şahane. Sık sık onları lütfen görüntüleyin. |
Sevgili çiçeksever70
hepsi çok güzeller ama içlerinde biri var kiii;"David Austin gülleri" gerçekten harika... Huzurla sağlıkla yaşayın diliyorum |
3 Eklenti(ler)
Cicek acinca cok güzeller ama sinirlamazsam Adalet hanimin hazeranlari gibi bütün bahceyi sariveriyorlar. Önceleri ezan cicegine benzettim ama bunlar gece ciceklerini kapatip gündüz aciyorlar.
|
2 Eklenti(ler)
Beyaz diye aldigim clematis mor acti ama hic üzülmedim. Cicekleri cok hosuma gitti. Meyve agaclarina cikan merdivenleri renklendirdi.
|
1 Eklenti(ler)
Limon cekirdeginden cimlendirdigim minik fidanim yavas da olsa büyüyor. Henüz cicegi olmadigi icin sardunyalarla süsledim. Kisin bozulmasin diye eve alacagim belki böylece sardunyalari da yasatabilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Öndeki küpelim gözüme biraz keyifsiz göründü ama küpeli uzmanlarimiz daha iyi bilirler.
|
2 Eklenti(ler)
Yabangülüm ugradigi tüm bit pire saldirilarina karsin güzelligini sergilemeye devam ediyor. Arada bir de vazolarimizi süsleyip masamizi senlendiriyor.
|
Sevgili Çiçeksever70, bahçenizin güzelliği karşısında mest oldum.
Bir yıdır hayalini kurduğum ödüllü gülleriniz fevkalade güzel, tam 21 çeşit gül siparişi vermiştim ama ne yazık ki olmadı olamadı :( Bahçeniz Karadeniz bölgesi gibi görünüyor, bol nem, bol ışık, çok yüksek olmayan güneş ısısı bahçenizi muhteşem yapmış. Lupinleriniz, rhodenderonlarınız, ismini bilmediğinizi söylediğiniz bu çiçeğiniz her şey ama her şey harika. Bahçenizde sevdiklerinizle birlikte güle güle oturun, sık sık da fotoğraf çekip yükleyin ki, bizler de bu güzellikleri görelim. |
Burada her yer mevsim itibariyle sararınca, bu yemyeşil, bakımlı bahçe bana cennet geldi.
Emeklerinize sağlık, ailenizle mutlu, huzurlu günler dileğiyle... |
Herkese cok tesekkür ederim o kadar mutlu oluyorum ki insanlar bahcemi ziyaret edip güzel dileklerde bulununca...
Adalet hanim haklisiniz burasi tam Karadeniz iklimine sahip. Bol yagmur ve iliman bir iklim sanirim ülkeyi cok verimli yapiyor. Her yer yemyesil. David Austin güllerinin siparisi konusunda basarisiz olmaniza üzüldüm. Türkiye`ye göndermiyorlar mi? Bakimi oldukca zahmetli insan baska bir ülkeden getirtip dünya para ödeyince daha da titizleniyor tabii. Inanin bahcemde zaten var olan ve yabani diye ilaclama dahi yapmadigim güllerime hic bir zararli ugramiyor, mutlu mesut yasiyorlar. Cins güllere ise ne kadar hastalik ve zararli varsa geliyor. Haftada iki kez arapsabunlu zeytinyagli karisimi uyguluyoruz, yapraklarina da cok iyi geliyor. Ancak yogun bir yaprak biti saldirisi olursa hemen önünü kesmek icin ilaca basvuruyoruz ancak aldigimiz ilac da dogal. Bitlerden cok cektik bu ay da tirtillar harekete gecti. Bahcede beni en cok ugrastiran cicek güllerim diyebilirim. |
Herkese günaydin arkadaslar. Gönül bagi kahvehanesi basligi kaldirildi ya da degisti mi, bir türlü bulamiyorum. Ben de size buradan günaydin demek istedim. Bu sabah beste uyandim, baktim tüm ev halki uykuda hemen bahceye... Bu yil aksamlari sulama yapmamaya karar verdik kabuksuz salyangozlara karsi bir ölcüde faydasini da gördük. Saksi ciceklerimi suladim, hayvan gübresi sulandirim sebzelerimi suladim. Biraz bahcemde gezindim. Güne baslamanin daha iyi bir seklini düsünemiyorum. Filtre kahvemi de hazirladim, buyrun kahveye...
|
Yine şöyle bir gezdim bahçenizde. 65 nolu mesajda solda beyaz çiçeğiniz ne kadar güzelmiş.Yıldıza da benziyor ,cam güzeline de..
|
Sevgili çiçeksever70, yaşadığınız yer çok güzel, bahçeniz ve çiçekleriniz de öyle. Küpeler direk güneş ışığı aldığı için yaprakları burumuş olabilir. Eğer bu durum gece düzeliyorsa küpeniz sağlıklı demektir ama yerini değişseniz daha iyi olur.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Diger güller mevsimi gecince ciceklerini dökerken Mayis sonu acan bu iki yaban gülüm Aralik basina kadar bahcemi senlendiriyor.
|
1 Eklenti(ler)
Ranunculuslarim minicik boylarina bakmadan bir kac cicek tomurcugu vermis bile. Nisan sonunda ekmistim cok cabuk cimlendi. Cicekleri resimdekiler kadar güzelse seneye daha fazla yumru ekmeyi düsünüyorum. Cicegin etrafindaki talas kabuksuz salyangozlar icin. Nedense odun talasini gecemiyorlar. Bu arada tuzlu su da ise yariyor ancak topraga gelmemesi sartiyla. Duvar diplerinde gördüklerime bu yöntemi uygulamaya basladim. Salyangoz ilaclarinin görünümü cok cirkin oluyor, dogal yöntemler ise yararsa artik kullanmayi düsünmüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Esim tüm güllerin aralarina birer tane daha ekelim diyor ama bana sanki biraz fazla olacakmis gibi geliyor. Acaba cicekler büyüyünce yan yana olmalari nasil olur? Ne dersiniz? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar.
|
2 Eklenti(ler)
Gecen yil pembe acan ortancalarimiza bu yil mavilestirici gübre verdik. Bazilari koyu mavi bazilari mor oldu. Ama bahcede mavili renkleri cok sevdigim icin hepsi de cok hosuma gitti. Beyazlari oldugu gibi biraktik.
|
Sevgili ÇİÇEKSEVER70 bahçeniz birharika gerçekten gülegüle büyütün.Sitede enbüyük mutluluğum arkadaşların bahçelerini gezmek.Sanki hepsi benim bahçemmiş gibi dolaşıyorum.İnşallah birgün benimde sizlerinki gibi (yarısına razıyım)bir bahçem olur.Hepsi çoook güzelde helhele o ortancalar.ORTANCLARI görünce içim gidiyor.Bu günlerde baktığım heryerde ortanca görüyorum.Bana nisbet olsun diyemi ne televizyon dizilerinde bile heryerde varlar.
|
Sevgili Çiçeksever ; Kendimi Alice Harikalar Diyarındaymış gibi hissettim. Ne kadar güzel bir bahçe ..( ceylanlı bahçe) Özellikle gülleriniz ve orman gülleriniz harika. Ellerinize sağlık. Ailenizle beraber sağlıklı mutlu günler geçirmenizi dilerim;)
|
"Sizin marti da bizim hirsiz geyik gibi desenize Bennur hanim. Ben de meyve bahcesiyle sinirlamaya calisiyorum, hic olmasa oradaki otlarla meyvelerle karnini doyursun diye ama o israrla benim güllerime, fasülyelerime ve asmalarima dadaniyor. Bizim bahceye iyice yerlesti. Bir de yavrusu var ama onu daha göremedim sadece sesini duyuyorum. Sevgiler..."
Ben de geyik olsam yavrumu da alır, bu bahçeden çıkmazdım:)) Çok ama çok, çok güzel. Emeğinize sağlık, elinize sağlık. Keyifle, sağlıkla yaşayın. Seyrettiğim her kare harikaydı. Güllere bayıldım, hangisine bayılmadım ki? Maaşallah |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025