![]() |
Bu ne sevimli şey yahu, bizim ancak hayvanat bahçelerinde görebileceğimiz bir manzarayı sen her gün doğal olarak seyrediyorsun.
Şimşirleri kışın mı çelikliyorsun, ben de çoğaltayım bari, yaz kış yeşil kalması çok hoşuma gidiyor. |
Alıntı:
Simsirleri her yil ayni sekilde cogaltiyorum. Biraz odunlasmis kisimlarindan dibini ayni gül celigi gibi kesip alttaki yapraklari temizliyorum yaklasik 20 cm boyunda celikler alip topraga daldiriyorum. Baska bir isleme ihtiyac duymadan Eylülden yaz basina kadar köklenmis oluyor. Yaz basinda topraktan alip istedigim yerlere ekiyorum. |
4 Eklenti(ler)
Bugün marketten bu cicileri aldim. Mazi türleri ne kadar büyüyor bilemiyorum saksiya da ekilebilir yaziyordu. Ama neyse ki budanabiliyor. Cesitleri Elwoodi, Snow White ve Empire ama hangisi hangisi bilemiyorum internete bakmam gerekecek. Iki tanesini bahceye yeni yaptigimiz merdivenin iki yanina ekmeyi düsündüm. Digerleri de pieris japonica mountain fire ve pieris debutante. Uzun zamandir pieris cesitlerinden istiyordum fiyatini uygun bulunca aldim. Umarim cabuk büyürler.
|
Alıntı:
Aslında çok doğal! Ama görmediğimiz ve alışmadığımız bir durum olduğu için, şaşırtıcı buluyorum. Eğer benim bahçeme böyle bir güzellik uğrasaydı, onu eve bile alırdım valla!:D Sizin oralarda çok olduğu için kanıksamışsınız tabii. Bu arada yeni fidanlarınız hayırlı olsun. Hepside çok güzeller. Güle güle büyütün.:) |
İnanılmaz bir güzellik ve doğanın içinde yaşıyorsunuz. Buradaki çoğu insanın hayali. Yaşanıcak yer. Çiçekleriniz de çok güzeller. Geyik misafirlerinizede bayıldım.Nasıl olmuşsa bu güzel bahçeyi görmemişim.Yaşadığınız yer çok güzel.
Sevgiler Selamlar. |
Pişkin pişkin bide poz vermiş.:)
Bizim burlarda köylerde böyle olsa direk vurarlar.Köylüler ormanda geyik birakmadı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Uzun zamandir otlari bicemedigim icin resim eklemek de istememistim. Uzamis otlarimin kusuruna bakmazsaniz bir kac sonbahar resmi ekliyorum.
Güller az da olsa acmaya devam ediyor. Kirmizi güllerimi geyik bey kemirdigi icin resim cekemedim. |
3 Eklenti(ler)
Sonbahar ciceklerim acmak üzere...
|
2 Eklenti(ler)
Aylardir beyaz top top meyveleri olacak diye bekledigim inci calisi pembe cikti... Neyse bunlar da güzel de simdi bir de beyaz bulmam gerekecek.
|
4 Eklenti(ler)
Minik elwoodii´leri merdivenimizin kenarlarina diktik. Büyümeleri umarim uzun sürmez.
|
2 Eklenti(ler)
Minik pierislerim de bahcedeki yerini aldi. Pieris japonica mountaine fire ve pieris debutante. Internette cok yavas büyüdüklerini okudum. Debutante cüce kalirken, mountain fire daha cali formunda büyürmüs. Ama 50 santime ulasmalari en az on yil sürer diyorlar.
|
2 Eklenti(ler)
Passiflora careulalarim hic cicek acmadan ikinci yillarini gecirdiler.
|
5 Eklenti(ler)
Kartopu ve amerikan sarmasigi sonbahar renklerine büründüler. Umarim kartopum bu baharda ilk ciceklerini acar. Aldigimda minicikti simdi sinirdaki tellerin boyuna ulasti neredeyse.
|
Alıntı:
Bu arada İnci Çalısı konusunda bende aynı şeyi yaşadım. Şimdi yakınına minik bir beyaz diktim. Elwoodi' leri çok güzel yere dikmişsiniz. Bahçenizize sonbahar gelmeye başlamış. Sizde de mevsim bitkileri yeterince var. Size keyifli bir sonbahar diliyorum.:) |
Alıntı:
|
Sevgili Çiçeksever, merdiven başı harika olmuş, ellerinize sağlık.
Bir şeyi çok merak ettim, ortancalar bir kaç hafta önce açmış gibi görünüyorlar, bizdekiler Temmuz ortalarına doğru soldu. Sizin ortancalar ne zaman açıyor da bu zamana kadar taze kalabiliyor? Ah... Bu sıcaklar her şeyi mahvetti, şu anda Mersin gölgede 32 °C, Eylül bitti sıcaklar bitmedi. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Yeni cicilerim veronicalar. Daha nereye ekecegime karar veremedim. Isik isteklerini arastiriyorum ama sanirim bircok bitki gibi yari gölge seviyorlar. Her gittigim yerden birseyler almamdan bikti esim ama artik evladiyelik bitki pesindeyim. Bir kere ekeyim yillarca keyfini süreyim istiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Yaklasik iki yil önce lavanta tohumlari dikmistim. Sonra cimlenmeyince unuttum. Bu yaz baktim bir saksida bir seyler cimlenmis. Biraz koklayinca baktim lavanta kokuyor. Hemen saksilara ayirdim. Simdi biraz gelistiler. Topraga aktarmak icin bahari mi beklesem simdi mi eksem karar veremedim.
|
Ortancalar ne zaman budanmalı?
Alıntı:
http://bahcevan.com/golgeliklerin-re...eri-ortancalar Bu arada Veronica' lar çok cici. Hele alacalısı.. Yapraklarının güzelliği bile yeter. Sağlıkla büyütün. |
Alıntı:
Verdiginiz linke bakacagim gerci ortancalar bana hic zahmet vermiyor kendi kendilerine bakiyorlar. |
Alıntı:
|
Sayın çiçeksever, melisa sizin bulunduğunuz iklim de kışın donar şayet kaoalı yeriniz var ise kış aylarında içeri almak kaydıyla saksı bitkisi olarak yetiştirebilirsiniz.Ayrıca bodur mavi ladin bodur ardıç türleri,bodur çam türleri,şimşir,bodur oya, yaprak dökmeyen cotoneaster ve yaprak döken cotoneaster şimdilik önerebilirim.(şayet bahçeniz de yok ise)
|
Çiçeksever Hanım bu işin sonu yok kendi bütçenize göre bitki seçin,merak etmeyin bitkiler sizin içinizdeki sevginizi görürlerse çabucak büyüyecekler emin olunuz.
|
Haklisiniz Yücel bey bitki hastaliginin tedavisi de yok sonu da. Ama o kadar mutlu oluyorum ki bahceyle ugrasirken. Beni hayatta en mutlu edecek hediyeler cicekler ve kitaplar. Mavi ladin ben de cok istiyorum ama cüce olanini ariyorum. Bahcede ekebilecegim yerlerde o kadar büyük agac pek hos olmaz diye düsünüyorum. Cüceleri cok sirin duruyor. Diger ibrelileri de zaman icinde edinmek istiyorum. Bütün yil bahcede bir hareket olmasi cok hosuma gidiyor. Ilginize ve yardimlariniza tesekkür ederim.
|
3 Eklenti(ler)
Iki gündür bahcede yogun bir calisma icindeyim. Havalar iyice sogumadan önce cimleri bicip kesilecek bitkileri son bir sekle sokmak istiyorum. Bugün icim aciyarak ortancalarimi budadim cünkü kisin kar yaginca cok agirlasip yola yatiyorlar ve dallari kiriliyor. Cicekleri kurumaya yüz tutsa da hala cok güzeldi. Her makas vurusumda icimden bir seyler koptu. Yarin tüm islerimi bitirebilirsem resimleyecegim. Kistan önce yerlerine ekilmeyi bekleyen bitkileri de umarim yarin halledebilirim.
|
Sevgili çiçeksever,kolay gelsin ortanca çok güzel benim ortanca açmadı neden bilmem.
|
Alıntı:
|
Bir yıllık.
|
Alıntı:
|
Sağlığınız yerinde keyfiniz bol olsun, sevgili çiçeksever.
Kış hazırlıklarınız kolay gelsin . Alıntı:
|
Tesekkür ederim Vildan hanim havalar sogumadan isimi bitirmeye calisiyorum geceleri 1 dereceyi bulduk cok vaktim kalmadi. Insallah isler bittikten sonra biraz sonbahar keyfi yaparim. Isim de evde oldugu icin zamanimin cogu ev ve bahce arasinda geciyor o yüzden bütün yil güzel olsun istiyorum.
|
Hiç merek etmeyin güzel olacak siz ve eşiniz de bu heyecen varken.
|
5 Eklenti(ler)
Üc gün ugrasip biraz toparlayabildim bahcemi. Daha islerim bitmedi ama ivir zivir denilen ufak tefek isler kaldi. Iste bahcemden birkac sonbahar karesi...
|
5 Eklenti(ler)
Veronicalarimi rhododendron ve ortancalarin önüne ektim. Cok daginik ekince aralari bicmek zor oluyor artik herseyi öbekler halinde ekmeye calisiyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Clematis` lerim bana sonbahar sürprizi yapti.
|
5 Eklenti(ler)
Resimlerin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Latinler ilkbahardan beri neseli neseli aciyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025