![]() |
Sn. Oceanheart, şakayığınızın rengi çok güzel. İlk senesi-ilk çiçeği mi?
|
Sn Oceanheart, çiçeklerinizin hepsi birbiriyle güzellikte yarışıyor.Ellerinize sağlık.
|
Kokusu varmı diye bakmıştım ama bana kokulu gibi gelmedi grip olduğum için algılayamamış ta olabilirim (umarım öyledir) Bu şakayığım çalı cinsi ve 2009 sonbaharında almıştım yani kışı benim bahçemde saksıda geçirdi.Bu arada şu anda çalı cinsi şakayıklar Büyük Çamlıca fidanlığında 20 TL den satılıyor, Carrfour larda da yumrulu cinsleri var sanırım 14 TL ama 3 alana bir bedavaydı hala kaldıysa tabi.Bir de ben İzmirde 2 sene önce dağdan topladığım tohumları bu sene buzdolabı uygulamasıyla çimlendirdim ve şu anda ikinci yapraklarını açıyorlar ve çok kolay çimlendirilebildiğimni söylemeliyim.
|
sarı şakayık
5 Eklenti(ler)
Bu sefer sarı çalı şakayığını kontrol ettim evet bu da kırmızısı gibi kokulu ama kokusunun biraz acı gibi.İyiki bu sarı şakayık kırmızıyla aynı anda çiçek açmadı beraber görünmeleri hiç hoş olmazdı :)
Eklenti 141180 Sarı Çalı Şakayık Eklenti 141181 Heuchera Eklenti 141182 Kırmızı Orman gülü ve açelya Eklenti 141183 Mevsimin son laleleri Eklenti 141184 Vazgeçilmez klasiklerden morsalkım |
Çiçekleriniz yine çok güzel. Her zamanki gibi zengin çeşidinizle şaşırtıyorsunuz.
Sevgili Hozat'ın bir haftadır tarif etmeye çalıştığı en sonunda bahçesine fotoğrafını eklediği bir çiçek var. Sizin yukarıda yazdığınız heuchera mı yoksa bu? http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=606 |
Söyleyecek kelime bulamadım:rolleyes: Çikeklerinizi görünce ağzım açık kaldı.Ellerinize emeğinize ve yüreğinize sağlık.Tek kelimeyle muhteşem.
Saygılar |
Alıntı:
|
teşekkürler sn. Bahtiyar,
Açıkçası ben çok yaygın olupta her tarafta gördüğüm bitkileri de sevmekle birlikte yer sıkıntısı nedeniyle daha az raslanan bitkilere yöneliyorum. |
5 Eklenti(ler)
Görüyorum ki benim bahçe ilgisizlikten bana biraz alınmış ama ne yapayım aynı çiçeğin resimlerini yüklemek te benim hoşuma gitmiyor o nedenle ancak değişik bitkilerim açınca fotoğraf yüklemek daha çok hoşuma gidiyor, hele benim de sabırsızlıkla açmasını beklediğim bir bitki çiçek açmışsa işte o zaman deymeyin keyfime
Neyse fazla bekletmeyelim geçen son baharda sarı ve kokulu olanı bizim Karadenizin yüksek kesimlerinde bolca gördüğümüz yaprak döken rhodedendronların pembe, beyaz ve kırmızısından geçen sonbaharda satınalmıştım ve kırmızı diye aldığım birtanesi yıllarca acaba ben bu turuncusunu nerede bulabilirim diye katologlarda baktığım turuncu çıkmaz mı birde mis gibi kokusu var ki anlatamam yani insan birşeyi kalpten isteyince oluyormuş gerçekten.Şimdi sıra yaprak döken rhodedendronun morunu bulmakta artık beyaz rhodedendron Eklenti 148321 Pembe rhodedendron Eklenti 148322 Eklenti 148323 ve muhteşem kokulu turuncu rhodedendron Eklenti 148324 Eklenti 148325 |
1 Eklenti(ler)
Bunlar da yıllar önce bir adet Trabzondan getirmiş olduğum eğreltiler, gölge ve nemi bulunca özellikle kılıç yapraklı olan (maalesef latince adını hatırlayamadım) bahçeye attığı sporlardan muhteşem bir doğal ortam oluşturdu
hoyalar da sn. Hocam 100 den ****** |
Rhodedendron'larız harukulade.
Birçok arkadaşımızda, Mor çiçeklisi var. Bende önümüzdeki yıl veya yıllarda, sarısından (kokulu olması nedeniyle) edinmek istiyordum. Açıkçası başka renklerinin olduğunu bilmiyordum.:confused: Sizdeki renklerini görünce nutkum tutuldu.:eek: Ne kadar güzel renkleri varmış. Çalı şakayıklarınızda göz kamaştırıcı. Güle güle büyütün, Sayın oceanheart. |
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkürler Orhan Bey, Yaprak dökmeyen moru bende de var zaten benim Trabzondakı köyümün en yaygun bitkisi mor orman gülü, hatta yaprakdökmeyen mor ormangülü İzmitin yükseklerinde de çok yaygındır.Benim edinmek istediğim yaprakdökencinsinin mor olanı.Aslında bunlara belki yaprakdöken açelya demek daha mı doğru bilemiyorum zira yaprak yapısı açelyaya daha çok benziyor.
|
Hayat nelere kadirmiş? Büyük bir hayranlıkla seyrettiğim bahçenin sahibinin çocukluk yıllarında aynı ilkokul sıralarını işgal ettiğimiz, aynı çamurlu yolları adımladığımız ve sonra hayat rüzgarıyla savrulup yıllarca birbirimizi göremediğimiz bir akadaşım ve ağabeyim olduğunu bilemezdim.
O muhteşem bahçe hakkında bir şeyler yazmak mı? Şu şok geçsin; biraz kendime geleyim yazmaya çalışırım. |
Tebrikler. Ama ara vermeyin:)
Sevgili Oceanheart,
Bugün ilk defa bahçenizi baştan sona gezme fırsatını buldum. Bilinçli bir bitki kolleksiyoncusu ile karşılaşmaktan çok mutlu oldum. Gerçekten herşey çok güzel. Ama anladığım kadarı ile artık sürekli İzmirde oturmuyorsunuz da biraz ara vermişsiniz gibi. Dilerim kısa zamanda eviniz de işiniz de aynı yerde olur da çok sevdiğinizi anladığım bahçenizi istediğiniz gibi devam ettirebilir, bizleri de bu güzelliklerden yararlanmak fırsatını verirsiniz. Selamlar, sevgiler |
Alıntı:
|
Sevgili Zeki Bey bahçemi onurlandırdığınız ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Açıkçası Karadeniz bitkilerine ve mavi çiçekli bitkilere karşı aşırı bir ilgim var, elimden geldiğimce bilinçli birşeyler yapmaya çalışıyorum ama vakit yokluğu ve sorumluluklarım sebebiyle çoğu zaman bu işe merak saldığımda satınalmış olduğum Royal Holticultural Society'nin 2 koca cilt kitabına bile bakmaya vakit bulamıyorum.Hele ilave besinler **** toprak hazırlama konusunda oldukça yetersiz kaldığım için birçok tropik tür ve düşük PH lı toprak seven bitkilerimi gereğince mutlu edemiyorum.Bahçe peyzajına ilk başlarda biraz vakit harcamıştım şimdi hiç vakit ayıramıyorum.Bir de İzmir çok sıcak olduğu için bitkiler İstanbulla kıyaslanamayacak derecede fazla strese girebiliyor.Çok sevdiğim mavi salviamı bu yüzden kaybettim bir daha da tohumunu yurtiçinde bulamadım. Neyse son birkaç gündür İzmirdeydim ve bakımsızlıktan özellikle havuzun durumu doğallığın da biraz ötesine geçmiş, birnevi nilüferler obeziteye yakalanmış. |
4 Eklenti(ler)
İzmirdeki bahçenin son durumu
Obez nilüferler Eklenti 155528 Kesinlikle İzmirin Bir ilçesi olan Kemalpaşadaki lotus tarlası Eklenti 155529 Bende dört rengi bulunan vazgeçilmez favorilerimden monarda Eklenti 155530 Yakın plan lotus Eklenti 155534 Yakında mavi, mor nilüfer resimleri de geliyor sanırım |
Ben böyle bir güzelliği nasıl da atlamışım!... Bu güne kadar hiç görmediğim çeşit çeşit çiçekle karşılaştım. Bahçenizi gezmek bir zevkti.
|
Monarda ve nilüferler harika Sn. Oceanheart:)
|
Ellerinize sağlık bahçeniz ve bitkileriniz çoook güzel maşallah. Özelliklede havuz harika olmuş. Bende Allah nasip ederse bi arsa alıp ev yaptırmayı düşünüyordum. Bak şimdi sizin yüzünüzden birde havuz masrafı çıktı:))
|
Aman havuzu evin biraz uzağına yapın sn ginko biloba yoksa kurbağa sesinden uyuyamazsınız
|
İzmir'de ayrı İstanbul'da ayrı bahçe...
Bizim köyden bugüne kadar geçtiği yerde yıllarca ot bitmeyen bir sürü kişi çıkmıştı, ama geçtiği her yeri yeşillik ve güzellikle bezeyen kimseye rastlanmamıştı. İyi ki varsınız! |
Bu hastalığın ilacı bulunmazsa yanmışım Selim kardeşim
|
Sevgili oceanheart,bitki hastalığı oluşmasaydı bu güzellikleri nasıl görecektik ellerine sağlık, çok güzeller.
|
Sn Sati Uğurtan, doğru söylüyorsunuz da ben hastalığın daha da ilerlemesinden korkuyorum yani bu gidişle ne elde ne de bedende sağlık kalmayacak bende.Tabi yine de böyle hastalık dostlar başına
|
Sn.Oceanheart, "Echium fastuosum" çok keyifli yeni sürgünler çıkarırken birden keyfi kaçıp, soldu. Dipten belki yeni sürgün verir diye kesmedim, beklemedeyim. Bu bitki acaba her daim yeşil midir, yoksa kışın toprak üstü kaybolup bahara mı yeşerir?
|
Alıntı:
|
Bu gün ,baştan sona her sayfayı ( 2 yıl öncesine göre daha bilinçli gözlerle )
tekrar okudum ,fotoğraflar da ki her detaya inceleyerek baktım. Bitkiler ,çiçekler ,havuz çok çok güzel.Ama siz yeterince tadını çıkaramıyorsunuz sanırım ,sağlık olsun.Ellerinize sağlık. |
Muhteşem bir bahçe... Gönül isterdi ki monitörden değil, gözüm dokunsun onlara, burnum koklasın. Emeğinize,yüreğinize sağlık. Her şey çok güzel. Sevgiyle kalınız.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
harika işler çıkarmışsınız. tebrik ve takdir ederim. ilham kaynağı oluyorsunuz bizlere. teşekkürler.
Alıntı:
|
neyse ben kurbağalar yüzünden kurbağa tuzağı bile icat etmiştim size projesini veririm olmazsa, Tabi eğer bahçenize kurbağa girmesini engelleyecek duvarlarınız varsa çok şanslısınız demektir
|
Bu güzellikleri bizimle paylaşıp yaşatığınız görsel şölen için teşekkür ederim .
Bu bahçede yüreğimin en sevdiğim mavi teline dokunan bir çok bitki gördüm ... Allah 'ın özenle yarattığı , sizin de özenle bakıp , severek , bilerek ve önemseyerek yetiştirdiğiniz bu güzellikler harkulade . Sevdikleriniz mütlu olabileceği dünyada bir cennet köşesi düzenlemişsiniz , sizi tebrik ederim . Gözümden kaçmış olmasına hala inanamıyorum . |
Güzel övgüleriniz için çok teşekkür ederim Sn. Jezebel, Umarım ileride sizin daha da güzel bir bahçeniz olur.Bu sene 7-8 çeşit mavi çiçek tohumu daha aldım çimlendirebilirsem çok mutlu olacağım.Bu arada bahçenin son hali maalesef resimlerdeki kadar güzel değil ama şubat **** mart ayında bazı bitkileri söküp yenilemek istiyorum.İzmir civarından söküp almayı kabul edenler olursa tabi hem sökülen bitkiler heba olmayacağı için hem de işimin kolaylaşacağından dolayı tabi ki mutlu olavcağım.
|
serpim
Alıntı:
|
Sn. Oceanheart, çok güzel çicekleriniz var. Ellerinize sağlık.
|
Daha önce görmemişim bu bahçeyi.
Ama şimdi daha fazla fotoğraf içermesi nedeniyle toplu bir gezi yapmış oldum. Elinize, emeğinize sağlık. Gerçekten oldukça güzel bir bahçe yapmışsınız kendinize... |
Çok güzel bitkiler var .Özellikle mavi olanlara hayran kaldım .Emeğinize sağlık İzmir civarında yaşamadığım için bir kez daha üzüldüm .Zaten bu hep içimde yaradır . Ah güzel İzmir ahhh
|
Bende bahçenizde yeni gezindim. Nilüferlere hayran kaldım.Yetiştirmeyi çok istediğim çiçek türlerinden biridir. Fakat onları yetiştirecek uygun biryerim yok. Sizin bahçenizdekilerini doya doya seyrettim. Hepsi birbirinden güzel emeğinize sağlık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025