agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Oceanheart / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11688.htm)

oceanheart 03-06-2009 02:10

kaldığımız yerden biraz devam edelim
 
5 Eklenti(ler)
Nilüferler

Eklenti 83345

Beyaz Nilüfer

Eklenti 83346

Muhteşem colorado

Eklenti 83347

pembe Nilüfer

Eklenti 83348

Attraction

Eklenti 83349

Sarı nilüfer

oceanheart 03-06-2009 02:18

Bahçede bahar
 
5 Eklenti(ler)
Bahçenin zevkini çıkaranlar
Eklenti 83354

Eklenti 83350

BAKIR GÜL

Eklenti 83351

GÜL 2

Eklenti 83352

GİRİŞ KAPISININ MAVİ FELİCİASI

Eklenti 83353

ELBETTE KLEMATİS

oceanheart 03-06-2009 02:28

Mavilim
 
3 Eklenti(ler)
Eklenti 83355

Mavilim

Eklenti 83356

Papatya ve delphinyum

Eklenti 83357

Yüksükçiçeği

delete61 03-06-2009 10:06

Sayın oceanheart Maşallah bahçeniz açan çiçekleriniz ile şenlenmiş. Ama en çokta Nilüferleriniz' den etkilendim. Sizden bir ricam olacak sakın beni yanlış anlamayın lütfen, Nilüferleriniz tohum yaptığında veya köklerinden ayırma yaptığınızda acaba ücretli, ücretsiz siz nasıl uygun görürseniz banada gönderme imkanınız varmı. Şimdiden çok teşekkür ederim

günebakan 03-06-2009 10:35

Bahçenizdeki yeni çiçeklerde muhteşem görünüyorlar Sn Oceanheart. Nilüferler'de ayrı bir güzeller gerçekten zevkle tadını çıkarın:)

Koyu yeşil 03-06-2009 11:13

Sayın Ocenheart, hepsi çok güzeller. Bakır güle hayran kaldım. Ellerinize sağlık.

nurcanaybay 03-06-2009 12:18

Pek çok çiçeği ilk sizin bahçenizde gördüm.Mavi de çok güzel.Siz en iyisi bana ordan
bir ev bulun ,ben de sizin komşunuz olayım.Oldu olmadı diye uğraşıcağıma sizden öğreneyim :)

mormenekşe 03-06-2009 13:06

Sayın Oceanheart harika bi bahçeniz var emeğinize sağlık, baçenizi daha öncede ziyaret etmiştim yeni halini görmek de güzel.Bende nilüfer çiçeği edinmek istiyorum ama daha nasip olmadı, yüksük çiçeklerinin tohumlarını ektim, biraz çimlenir gibi oldu sonra yok oldular siz tohumdanmı yetiştirdiniz yoksa fide olarakmı aldınız acaba?
Sizin bahçeden bir kaç çelik alsak benim bahçe dolacak :) neredeyse şaka şaka, Allah sağlık sıhhat içinde sevdiklerinizle güzel günler geçirmeyi nasip etsin inşallah.

Arzu Kırlangıç 03-06-2009 14:20

Niliüferler ,çiçekler herşey birbirinden güzel. Zevkinize emeğinize hayran kaldım. Ellerinize sağlık.

fikreteren 04-06-2009 17:38

Nilüfer çicekleri çok güzel.tam bir renk çümbüşü

oceanheart 17-06-2009 17:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi delete61 (Mesaj 436409)
Sayın oceanheart Maşallah bahçeniz açan çiçekleriniz ile şenlenmiş. Ama en çokta Nilüferleriniz' den etkilendim. Sizden bir ricam olacak sakın beni yanlış anlamayın lütfen, Nilüferleriniz tohum yaptığında veya köklerinden ayırma yaptığınızda acaba ücretli, ücretsiz siz nasıl uygun görürseniz banada gönderme imkanınız varmı. Şimdiden çok teşekkür ederim


Ben Nilüferleri tohumdan yetiştirmeyi başaramadım ama genellikle mart aylarında ayırma yöntemiyle çoğaltıyorum.Hatırlatırsanız göndermye çalışırım.

oceanheart 17-06-2009 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 436495)
Pek çok çiçeği ilk sizin bahçenizde gördüm.Mavi de çok güzel.Siz en iyisi bana ordan
bir ev bulun ,ben de sizin komşunuz olayım.Oldu olmadı diye uğraşıcağıma sizden öğreneyim :)

Nurcan Hanım, komşumuz olmanızdan mutluluk duyarım, hem evin yanında boş arsa da oldukça fazla, ama ben zaten bahçeli evimi satmayı düşünüyorum, ilgilenenler olursa buradan bunu da söylemiş olayım

oceanheart 17-06-2009 17:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mormenekşe (Mesaj 436533)
Sayın Oceanheart harika bi bahçeniz var emeğinize sağlık, baçenizi daha öncede ziyaret etmiştim yeni halini görmek de güzel.Bende nilüfer çiçeği edinmek istiyorum ama daha nasip olmadı, yüksük çiçeklerinin tohumlarını ektim, biraz çimlenir gibi oldu sonra yok oldular siz tohumdanmı yetiştirdiniz yoksa fide olarakmı aldınız acaba?
Sizin bahçeden bir kaç çelik alsak benim bahçe dolacak :) neredeyse şaka şaka, Allah sağlık sıhhat içinde sevdiklerinizle güzel günler geçirmeyi nasip etsin inşallah.

Sevgili mormenekşe ben bahçeme kadar gelen herkese çelik **** bitki zaten veriyorum o nedenle hiç çekinmeyin keşke vaktim olsa da kargoyla da gönderebilsem ama ne yazık ki çoğu zaman çimleri biçmeye bile vakit bulamıyorum

oceanheart 17-06-2009 17:38

Yüksükçiçeklerini ben birkez ekmiştim ve o günden beri kendileri çoğalıyor bana iş bırakmıyorlar

Vildan Sönmez 18-06-2009 00:15

Tebrikler tekrar.
Bahçenizi baştan sona gezdim bir kez daha. Her renk var, çeşit var, farklı çiçekler var.
Daha iyisi can sağlığı..
İzlemeye devam...

oceanheart 22-07-2009 15:55

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç (Mesaj 436612)
Niliüferler ,çiçekler herşey birbirinden güzel. Zevkinize emeğinize hayran kaldım. Ellerinize sağlık.

Çok teşekkür edrim Arzu Hanım, hazır fırsat bulmuşkn tabi birkaç rseim daha ilave edersem sanırım iyi olacak.

Eklenti 94325

Yayılıcı Kekik

Eklenti 94326

Çınar yapraklı ortanca

Eklenti 94327

mor çim (grçek adını bilmiyorum)

Eklenti 94328

soğanlı mavi çiçek (gerçek adını bilmiyorum)

Eklenti 94329

sarı nilüfer (chromatlla)

oceanheart 22-07-2009 16:01

nilüferler
 
3 Eklenti(ler)
Bu sene havuzu temizlemedim ve bu arada coi balıklarımın çoğu da bir komşumuzun izne giderken bizim havuza bırakığı 6 kadar balkon ortamında bakılmış koi balığı (bu balıkları 6 ay önce benden almışlardı) tarafından vurularak öldürüldüğü için olsa gerek nilüferler muhteşem gelişim gösterdiler hatta havuzun yüzeyini hemen hemen kapladılar.

Eklenti 94334

suyun 15cm kadar üzerinde çiçek açan muhteşem colorado buketi

Eklenti 94335

James brydon

Eklenti 94336

havuzdan genel bir görünüm.

Kiraz 22-07-2009 16:56

Sn. Oceanheart, bahçeniz her zamanki gibi çok güzel, havuzunuz ayrı güzel, elinize sağlık. Bahçenizde gezerken, daha önce hiç görmediğim ve duymadığım çiçekleri de görüyorum; bu, sanırım sizin sonsuz merakınız ve ilginiz sayesinde. Sağlıkla yaşayın, yaşatın.

nurcanaybay 22-07-2009 19:19

Adını bilmediğiniz ,soğanlı mavi çiçeği kraliçe fabiola ya benzettim.Görüntüler muhteşem,
elinize sağlık.

almira 22-07-2009 21:19

Sayın Oceanhear; gerçekten muhteşem güzellikler. Elinize emeğinize sağlık. Dünyadaki cennet dedikleri bu olsa gerek. Bahçenin herbir köşesi ayrı güzel. Hele nüliferler ömre bedel. Bu kadar çok çeşitin bir arada olması ayrı bir zenginlik olmuş. Hepside çok güzel gelişmiş ve çoğalmış. Uyguladığınız özel bir bakım var mı? Sizce Mersin'de yaşarmı?

oceanheart 22-07-2009 23:42

Sn.Kiraz, Sn. Nurcan Aybay ve Sn. Almira sizlerin beğenisini kazanmak beni de çok mutlu ediyor.Teşekkür ederim.

Sn. Kiraz; sucul bitkiler Mersinde belki benim bahçemdekinden bile daha güzel gelişirler hiç endişeniz olmasın.Bahçemdeki bitkilere uyguladığım özel bir bakım yok sadece sulama işini sabahın erken saatlerinde yaparım bir de PH ı düşük toprak seven bitkilerin toprağına ara sıra PH düşürücü gübre uygularım hepsi o kadar, sanırım bahçede havuz olması da nem açısından uygun bir ortam oluşmasına sebep oluyor hepsi o kadar.

almira 22-07-2009 23:45

Sanırım bu cevap banaydı. Teşekkürederim.

oceanheart 23-07-2009 01:11

Özür dilerim Sn. Almira, size hitaben yazacakken yanlışlıkla Sn. Kiraza hitaben yazmışım.

almira 23-07-2009 10:52

Rica ederim, özür ne demek ,olur böyle şeyler. Siz bana Kasımda ogüzel güllerin çelikleri ile niliferlerin renklerinden bir demet hazırlarsınız ödeşiriz.:D
Çok mu oldum.:o

oceanheart 29-07-2009 22:48

Fırsatını bulursanm elbette hazırlarım sn. Almira

ilknur aşık 13-08-2009 10:11

Bende arkadaşların söylediklerini tekrarlayacağım, ama başka söyleyecek söz bulamıyorum. Muhteşem.

fatmadundar 13-08-2009 10:45

Sn. Oceanheart, bahçeniz yine muhteşem. Hele nilüferler, ne kadar keyifli görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
Tüm bu güzellikler sevgi ve emeğin karşılğı.

adaada 23-08-2009 12:10

Sayın Oceanheart, bir saattir bahçenize,çiçeklerinize hayran hayran bakıyorum.Bu kadar olur diyorum.Zaten ben sizin özelinize yazarak adresinizi almıştım ancak gelmek nasip olmamıştı.İlk fırsatta gelmek ve bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.Tabi paylaşımınız olursa çokda sevinirim. Ellerinize sağlık.Selamlar.

HAKAN_O 23-08-2009 12:26

Siz bu işin ustasınız mukemmel olmus elinize sağlık .
Kavun karpuzları kemırgenlerden nasıl koruyorsunuz?

nazlı hilal 20-03-2010 15:28

oceanheart bende nilüfer yetiştirmeyi çok istiyorum,nerden temin ederim,siz nereden aldınız,yardımcı olurmusunuz.

Orhan Özbilgiç 20-03-2010 19:35

Son mesaj yazılan bahçeler arasında ilk sırada görünce, şöyle bir son iki sayfasına bakayım dedim.
Bakmaya başlayınca ayrılamadım. İkl kez bir bahçeyi sondan başa gezdim.:p
Sevgili oceanheart;
Sizin bahçenizi görmekte bu kadar geciktiğim için kendime kızıyorum.:mad: Müthiş zengin bir bahçe! Adını bilmediğim ve de son derece albenili bir sürü çiçek var. Hani, ''gözüm gönlüm açıldı.'' Denir ya! Aynen öyle oldu.
Sağlık ,içinde yıllaca bu güzellikleri yaşayın ve bizlerede hep tattırın.

nergis06 21-03-2010 15:25

Bahçeniz, havuzunuz hele hele nilüferleriniz harikulade.Elleriniz kollarınıza sağlık.

Yücel Canpolat 29-03-2010 10:31

Sayın oceanheart görüntüler çok güzel tebrik ediyorum,sizin şahsınızamı ait merak ettim.selamlar.

oceanheart 29-03-2010 14:16

Öncelikle güzel düşüncelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.Bu sene maalesef çalıştığım firmanın işlerinin yoğunluğu nedeniyle yaklaşık bir senedir İstanbuldayım.Yani İzmirdeki bahçemle ilgilenemiyorum ama çok sağolsun kayınbiraderim şimdi orada ve çiçeklerden çok anlamasa da meyvelerin bakımını benden daha iyi yapıyor.İnşallah işlerim hafifleyince tekrar İzmire döneceğim.

Sn. Yücel Canpolat evet bahçe benim kendi bahçem ve bu bahçeye dikme fırsatı bulamadığım daha birçok çeşit bitki de tesisimizde duruyor.Tabi tropikal olanları zaten dikme şansım yok.Sizin botanik bahçenizin resimlerini de gördüm ve imrendim doğrusu.Benim de emekli olunca en büyük hayalim bu ve sizin tecrübelerinizden faydalanmak için sizden çok yardım isteyeceğimi söyleyebilirim.

Sn. Nazlı Hilal,

Bu sene yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı nilüferlerde ayırma yapamadım, İstanbulda büyük çamlıca fidanlığı, İzmirde kardelen Peyzaj, zaman zaman Bauhaus gibi yerlerde nilüfer satışı var.En çok çeşiti de Palmiye merkezinde bulabilirsiniz isterseniz internetten bu adresleri bulup kargo ile gönderip göndermediklerini sorabilirsiniz.

saygılar,

oceanheart 06-04-2010 22:49

5 Eklenti(ler)
İzmirden kopmamakla birlikte bir senedir İstanbuldayım ve burada çok daha küçük bahçemde de bitkilerle uğraşmaya devam ediyorum.aşağıdaki birkaç resime yakında çok güzel ilavelerim olacak.

Lale ve sümbüller
Eklenti 134508

Hibrit helleborus
Eklenti 134509

Fritillaria imperialis ve fritillaria persica, ah bir de sarısını bulabilsem şu ters lalenin
Eklenti 134510

Çok özel bir dağ çiçeği-Pulsatilla
Eklenti 134511

Patlamaya hazır çalı şakayık
Eklenti 134512

Vildan Sönmez 06-04-2010 23:42

Sayın Oceanheart, İzmirdeki bahçeniz nilüferler ve sıradışı çiçeklerinizle hayranlıkla izlediğim bahçelerdendi. Son beş fotoğraftan da görüyoruz ki, siz yaşadığı yeri cennete çevirmeyi bilenlerdensiniz. Yeni fotoğraflarınızı merakla bekliyorum.

ahmet salih 13-04-2010 00:29

Sn; Oceanheart, üç yıldır ağaçlarnet üyesiyim bu bölümü atlamışım, ilk kez dün farkettim. sürükleyici bir roman gibi ,iki gündür bütün bütün üyelerin bahçelerini gezdim. Gerçekten muhteşem bir bahçe yaratmışsınız,ellerinize sağlık. İzmir'e döndüğünüzde bahçenizi ziyaret etmek isterim. Çalışmalarınızda başarılar.

oceanheart 19-04-2010 16:55

1 Eklenti(ler)
Patlamaya hazırlanan çalı şakayık nihayet muhteşem bir açılış yaptı ve sanırım çapı17cm olan muhteşem kırmızı bir çiçek açtı.
Sn. Ahmet Salih güzel sözleriniz için teşekkür ederim İzmire tekrar geldiğimde size haber veririm.

Çalı Şakayık

Eklenti 137068

Orhan Özbilgiç 19-04-2010 18:15

Sevgili oceanheart;
Şakayığınızın rengi muhteşem!
Hadi şimdi birde ''kokulu'' deyin.;)

günebakan 19-04-2010 18:27

Gerçekten de şakayık beklendiği kadar varmış. Muhteşem görünüyor doya doya seyredin Sn Oceanheart:)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025