agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Füsunank / Bahçemiz (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11146.htm)

hüzün 29-09-2009 18:03

arkadaşlar ben de yarın hercai menekşe tohumlarımı serpmek istiyordum umarın geç kalmamışımdır

doga-bir-mucize 29-09-2009 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 501561)
İşte bu kadar uzaktan görüyor Sn.doga-bir-mucize. Göl manzaralı olsa gerçekten keyifli olurdu :o

Eklenti 104318

Aracın arkası resimden anladığım kadarıyla göl heralde. Bana göle çok yakınmış gibi geldi Füsun Hanım.

füsunANK 29-09-2009 20:49

1 Eklenti(ler)
Menekşe dikeceklere kolay gelsin :) Bahçeleri şenlenecek ne güzel. Ankara da geceler artık bir hayli soğudu. Dün gece bahçede ki Dahliaları soğuk vurmuş, birazcık kararmışlar. :(

Yok yok çok yakın sayılmaz Sn.doga-bir-mucize :)

doga-bir-mucize 29-09-2009 20:57

Doğuya kar yağmış bugün.Kış erken geldi bu sene.

füsunANK 16-10-2009 20:18

5 Eklenti(ler)
Bahçe artık geceleri güz soğuklarını yaşadığı için bazı bitkileri evin balkonuna transfer ettim.

Eklenti 108385

Bu iki sardunyayı da çok seviyorum. Donlardan korumak için eve getirdim.

Eklenti 108387

Eklenti 108388

Yanlarına bir de Kasımpatı aldım dün. Mini balkonda sabahları kahve içerken bana eşlik ediyorlar.

Eklenti 108386

Ve evdeki pembe menekşem. Çiçek dizilimi çok hoşuma gitti. Onu da paylaşmak istedim.

Eklenti 108389

acemifüsun 16-10-2009 20:27

Sevgili füsunANK bahçeniz, çiçekleriniz çok güzeller, yanlız son eklediğiniz sardunyalar harika:) Çelik zamanı benimle paylaşırsanız çok sevinirim:)

ozbey 17-10-2009 12:22

Sayın füsunANK,
bahçeniz yalancı bir cennet gibi, sardunyalarınız ne kadar güzel, sanki gül gibi. ben bir sardunya hastasıyım, burada bu kadar güzelleri bulunmuyor,çeliklerinden umarım dağıtırsınız. Bütün güzellikleriniz dost sohbetlerinizle şenlensin.

limon 17-10-2009 17:28

O ebruli Sardunya nasıl bir güzelliktir öyle :) Maşallah. Çiçekleri Begonyaya benziyor.

trida 17-10-2009 19:26

Sayın füsunANK,

çok düzenli ve güzel bir bahçeye sahipsiniz güle güle huzur içinde keyfini çıkarmanızı dilerim.

Sardunyalarınızın cinsini öğrenebilir miyim? Çok güzeller.

Adalet Yağcı 17-10-2009 21:10

Sevgili FüsunANK, gerçekten sardunya mı bunlar, yoksa ebruli güllerden fotomontaj mı yaptınız, diyeceğim ama açık ve net belli yani, sardunya işte, gül kadar güzel açmış, inanılmaz güzeller.
Aman çok iyi bakın, kahvenizi içerken bizleri de hatırlayın.
Bir de bu sardunyaların bol bol fotoğraflarını çekin ki, bizler de seyredelim.

füsunANK 18-10-2009 10:59

2 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar, güzel temennileriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim.

Sardunyalar Kıbrıslı bir komuşumuzdan alınmıştı. O da Kıbrıstan getirmiş. Kıbrısa da İngiltere den gelmiş. Kısacası uzun yol katetmiş bana gelene kadar :)

Cinsini bende bilmiyorum ne yazık ki. En kısa sürede internette araştıracağım. Aslında bunu sevgili Jineop çözebilir.:o Maşallah bitki isimlerini bulmakta üzerine yok. İmreniyorum.

Çeliklerine gelince. Çelik verdiği zaman sizlerle paylaşmak benim için zevk olur. Ancak bu biraz zaman alacak. Henüz tek dallar. Bu yıl çelik verirlerse bende çoğaltmaya çalışacağım . Çünkü henüz çok küçükler. Paylaşım işi bir sonraki yıla kalabilir. :( Komşuda da yok artık. Onunkiler öldü.

Alıntı:

Adalet Yağcı : ''Aman çok iyi bakın, kahvenizi içerken bizleri de hatırlayın.''
Kısacası sizlerle paylaşabilmek için onlara gözüm gibi bakacağım söz .
Keşke hep birlikte içebilseydik o kahveyi , senin hoş sohbetinle beraber ablacığım.

İşte sardunyaların aslı bu. Daha önceki fotolar makro olduğu için nasılda heybetli görünüyorlar dı dimi . :) Saksılar tüm estetiği bozdu ama henüz bahçeden geldiler, onlara hemen dekoratif saksılar alınacak .:p

Sevgi Durul 18-10-2009 11:16

Sayın füsunAnk, bahçeniz, çiçekleriniz çok güzeller maşallah.

Sardunya da boyuna bakmadan ne güzel açmış. Güle güle büyütün.

füsunANK 18-10-2009 11:17

Çok teşekkürler SDurul. Küçücük ama dünya güzeli gerçekten. Bakmaya doyamıyorum.

füsunANK 18-10-2009 11:46

Pembe sardunyanın adı 'Apple Blossom rosebud' imiş. Şimdilik sadece adını öğrenebildim. Kırmızı olanı henüz bulamadım.

füsunANK 01-11-2009 19:43

4 Eklenti(ler)
Bu fotoğraftaki meyvemsi şey yukarıda resim linkini verdiğim , benim adını bahar dalı olarak bildiğim bitkiye ait. Cevizden biraz büyük bir meyvemsi şey vardı bu hafta üzerinde. İlk kez görüyorum . Meyvesi mi acaba. ?

Eklenti 112607

Bu minik güzellik çimlerin içinde idi.
Eklenti 112608

Menekşe fideleri yerlerine dikildi.

Eklenti 112609

Tüm renkler çok güzeldi ama ben buna bayıldım.

Eklenti 112610

füsunANK 01-11-2009 19:53

4 Eklenti(ler)
Ve bahçede kalan son güzellikler.
Eklenti 112620
Eklenti 112621
Eklenti 112622

Bu da benim ayarlar ile oynayarak oluşturduğum bir Negis çiçegi fotoğrafı. :o

Eklenti 112623

fikreteren 01-11-2009 20:27

Küçük evinize hayranım.menekşelerin tam zamanı.ilginç bir nergis çiceği olmuş.acaba böyle bir çicek yapabilirimiyiz.

minka 01-11-2009 21:04

Sayın FüsunANK,
Bahçeniz çok güzel, fotoğraflar keyif veriyor, gerçeği nasıldır, diye düşünüyor insan. Emeğinize sağlık. Ev-Bahçe Dergisi' nin yarışmasına katılmayı düşündünüz mü? :) Ben her ay takip ediyorum ve bir çok bahçeden daha doğal ve güzel buldum. Üstelik yaban çevreniz de var, fazladan...:) Sevgiler.

denizakvaryumu 01-11-2009 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 526156)
Bu fotoğraftaki meyvemsi şey yukarıda resim linkini verdiğim , benim adını bahar dalı olarak bildiğim bitkiye ait. Cevizden biraz büyük bir meyvemsi şey vardı bu hafta üzerinde. İlk kez görüyorum . Meyvesi mi acaba. ?

Japon ayvası da denir.

Limon yemeyi sevenler bu meyveyi de sever çünkü limondan da ekşidır.

Benim çok sevdiğim bir meyvedir.Ekşiyi seviyorsanız,yaşadınız :D Yalnız dişlerin sağlam olması şart,serttir :)

füsunANK 07-11-2009 16:06

1 Eklenti(ler)
Sn.fikreteren Teşekkürler. Fotolarla oynaya oynaya, bir sürü değişik çiçek elde ettim hayali olarak ama gerçeği imkansız galiba :)

Eklenti 113162

Sn.minka Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Ev_Bahçe dergisini bende alıyorum sık sık . Bilmem o kadar güzel mi acaba bahçemiz. Size bir sır vereyim ayrıca :) Fotoğrafın çekimine göre herşey o kadar değişik görünüyorki. ;)

Sn.denizakvaryumu, Bilgi için teşekkür ederim. Ablam ayvayı kesmiş tadına bakmış. Çok sert di diyor. Bana kısmet olmadı. Bahçeye gidemedim çünkü. Denk gelirse bende tadacağım.

Cumhur Tonba 07-11-2009 17:12

O balkonda kahve içilmez mi?
Füsun. O balkonda ihtiyarlamazsında. Baban sağolsun. Seni iyi bir bahçevan olarak yetiştirecek. Şu anda da fonda Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece, bilmiyorum ne haldeyim, gidiyorum gündüz gece çalıyor.
Sen de yolun başındasın. O bahçe zamanla çok daha harika olacak. Ülker gibi sende yakında ütü masasını devreye sokarsın. Çok faydalı. Ne işe yaradığını istersen Ülker den öğrenebilirsin.
Saygılar, sevgiler. Kendine iyi bak. Babaya selamlar.

Adalet Yağcı 07-11-2009 18:28

Sevgili FüsunANK, bu bahçede güzellikler bitmeyecek anladım :)
Ne kadar güzel olmuş menekşeler, özellikle de montaj olanlar :)
Benim bahçemde bir şey kalmadı artık, sizlerin bahçelerinizin güzellikleri ile idare edeceğim bahara kadar.
Sevgiler.

füsunANK 09-11-2009 20:13

Sevgili Cumhur abicim; selamınızı ilettim babama, o da sizlere sevgi ve selamlarını yolluyor. Foruma şimdi girdim. Hemen gidiyorum Sn. Ülker'in sayfasına. Ütü masasını öğrenmeye ;)

Adalet ablacım, senin yüreğinin ve yüzünün güzelliği yeter. Öpüyorum sevgi ile.

Sn. Denizakvaryumu , bugün babam Japon ayvasını getirdi bahçeden. Hemen tadına baktım. Damak zevkimiz benziyor sizinle. Güzeldi valla. :)

Beni çocukluğuma götürdü birazda. Çocukken evimiz Anıtkabir'e çok yakındı. Arada patenleri takar hemen Anıtkabir'e Aslanlı Yol kapısına giderdik. Orada yol boyunca Japon elması ağaçları vardı. Meyvesi olduğunda mutlaka yerdik. Çok benzemesede o kekremsi tada ve çocukluğuma götürdü beni.

füsunANK 06-01-2010 19:57

3 Eklenti(ler)
2 hafta önce bahçede bu mantarları gördüm. Görüntü çok güzeldi. Görüntü güzel ama kendi zararlı galiba.

Eklenti 120970

Eklenti 120971

Bu da yavru mantarcık. Kalp şeklinde oluşu dikkatimi çekti.

Eklenti 120972

sevim4 06-01-2010 20:46

Merhaba sevgili füsun hanım, bahçenizi yeni gezmek nasip oldu herşey çok güzel ellerinize salık petunyalara bayıldım sardunyalarada hangisini sayayımki çok güzel.

Adalet Yağcı 06-01-2010 20:52

Sevgili FüsunANK, yine mi kalp şekli :) gerçekten enteresan.
Böyle bir mantar fotoğraflamayı çok isterdim, ellerine sağlık.

gilan 07-01-2010 11:28

Ağaç kütüğü, mantarlar, testi, arkada da yeni çıkan süsen...
Çok güzel bir görüntü olmuş :)

günebakan 07-01-2010 12:07

Sevgili Füsun hanım mantarların görünüşü gerçekten çok güzel hele de kalpli olan Ama ebruli sardunyaya bayıldım çok güzel güle güle büyütün:)

dilekağacı 07-01-2010 13:16

Harika Cennet gibi.Bayıldım bahçenize.Allah nazarlardan saklasın :D Yalnız büyük emek var tebrik ederim.

Barçman 07-01-2010 15:18

Sevgili Füsunank A dan Zye muşteşem bir bahçe Bayıldım
Sağlıkla huzurla oturun inşallah
Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler Sevgilerimle

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025