![]() |
Alıntı:
Gerçi aynı şeyi ben kaç kere yaptım söylemem. :D Bu aralar kokulu çiçekleri listeliyordum. Mürver çiçeğini hiç bilmiyorum, kokusu neye benziyor? Salyangoz konusunda en deneyimli olan sevgil Kiraz. Onun başlığına göz at istersen. :( |
Sevgili füsun.
Adeta harikalar yaratmışsınız ellerinize emeğinize sağlık karşılığını fazlasıyla doğa vermiş size. Çiçeklerinizin her biri ayrı güzeller düzen desen ayrı bir güzel ne diyelim. Allah sağlık versin o güzelliklerin içinde. |
Sevgili Füsun menekşeler begonyalar çok tatlı maşallah mürver çiçeginin görünüşü çok güzel ellerinize saglık Sevgiler...
|
Sevgili Füsun, katırtırnağı ne güzel kokuyordur şimdi. Mürverin kokusunu ben de hiç bilmiyorum ama görüntüsü güzelmiş.
Salyangozlar! Eğer zehirli ilaç kullanmayacaksanız, ilk iş elle toplamayla başlayın. Uzun zaman bu metodu denemedim ama deneyince bir haftada bile gözle görülür değişimi farkettim. Akşam güneş batarken çıkıyorlar ya da sabah erkenden ortalıklarda bulabilirisiniz. Gün içinde de saklandıkları gölgelikleri keşfederseniz bolca toplarsınız. Bana en büyük zararı çimlenen sebze ve çiçeklerde ve açmamış soğanlı çiçeklerin tomurcuklarında verdiler. Uzun zaman ellemeyip kendi hallerine bırakınca, iyice çoğalmışlardı, her erişkinin (dişi ve erkeği de yok) senede 200 yavru yaptığını öğrenince kendi hallerine bırakamaz oldum, iki senede bile çok fazlalaşıyorlar. Zehir düşünürseniz, köpekler için öldürücü. |
Alıntı:
Bu ara fotoğraf makinası ile başım dertte, bu seferde içindekileri aktarmadan all delete yapıvermişim :( Azcık üzüldüm ama elden ne gelir. Sevgili Bahar ve Periş daha güzelleri sizin olsun. Güzel temennilere aminnn diyorum. Sağolun. Sevgili Kiraz mürver çok güzel bir ağaç. Formu da çok hoşuma gidiyor benim. Salyangozlara bugün kibar davranamayacağım, sümüklü böcek diyeceğim. :mad: Gül hatmilerin yapraklarını bir güzel yemişler. Sanırım elle toplamak yoluna gideceğim ben de. Zaten gördükçe topluyordum. Canlı öldürmek pek hoşuma gitmiyor ama napalım :( |
Toplayıp toplayıp çevredeki boş bir araziye atsan? :rolleyes:
|
Onu da düşündüm dü Gilancım. :) Senin hatrına öyle yapayım. Ama bu yağmurlar devam ettiği sürece biteceklerini de sanmıyorum .
|
Sevgili FüsunAnk dolu ve seli duyunca sizler aklıma geldiniz ,Geçmiş olsun, Sevgiler Selamlar.
|
Sevgili berrinb. Bugün bahçeye gidebildik. Çok büyük bir hasar yok, bizim o tarafa çok aşırı yağmamış. Buna rağmen petunyalar bir hayli bozulmuş. :( Fakat Gölbaşı yolunda çok güzel top akasyalar vardı. Yol boyunca mor mor açmışlardı. Sanki birisi gelmiş tüm yaprak ve çiçeklerini yolmuş. Ağaçlarda dallar dışında yeşil hiç bir şey kalmamış ne yazık ki. Hatta, hani çim biçilirde öbek öbek toplanır ya, belediye ekipleride dökülen yaprakları aynen öyle öbeklemişler. Üzücü idi. Ayrıca Ankara da tekstil imalathanelerinde büyük zararlar var . Kumaşlar, makinalar, imal edilmiş ürünler, ekipmanlar imalathaneleri su basması sonucu bir hayli zarar görmüş. Binlerce dolardan bahsediyor orada işyeri olan tanıdıklar. Nazik düşünceniz için teşekkürler. Sevgiler.
|
5 Eklenti(ler)
Petunyalar ve gazanyalar biraz hasarlı
Eklenti 226018 Biz dereotu diye dikmiştik, semizotu tohumu karışmış içine sanırım. ;) Eklenti 226019 Şelalenin etrafındaki Mahonyalar ve ıhlamurlar baya gelişti. Eklenti 226020 Güllerde hasar görmesine rağmen gene de fena değiller. Eklenti 226022 Eklenti 226021 |
5 Eklenti(ler)
Güller açmaya başladı.
Eklenti 226023 Bu çamın kozalakları nerdeyse siyah, geçen yıl böyle değildi sanki. Neden acaba :confused: Eklenti 226024 Yeni dikilen 2 adet Japon eriği Eklenti 226025 Otların arasında çıkan miniminnacık sarı çiçek. İlk kez gördüm. Daha önceki yıllarda yoktu sanki bu kır çiçeği. Yoksa ben mi hatırlamıyorum :D Eklenti 226026 Eklenti 226027 |
5 Eklenti(ler)
İğdeler açtı ama çok az. Çok güzel kokuyorlar.
Eklenti 226028 Bahçenin üst kısmındaki çalı duvar Eklenti 226030 Ve bir kaç genel görünüm ( Haziran ayı ) Eklenti 226029 Eklenti 226031 Eklenti 226032 |
5 Eklenti(ler)
Ben bu fotoları yüklerken gene şiddetli bir yağış başladı. hayırlısı.
Pamuk hanımın yavruları ile bugün tanıştık. Çok tatlılar çokkk.. |
Yine çekimler çok güzel.Özellikle piknik masasının bulunduğu bölüm çok hoşuma gitti.
O masa da şen şakrak sohbetleriniz eksik olmasın :) |
O şen şakrak sohbet esnasında kulaklarınızı çınlatırım ;)
|
5 Eklenti(ler)
Ters dutun pek fazla meyvesi yok.
|
5 Eklenti(ler)
Bu hanımın elleri çok kibar ve mis kokulu.
|
5 Eklenti(ler)
Bu da küçük ev :)
|
5 Eklenti(ler)
Dahlialar ve güller.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da balkonumdaki bayrak rengi sardunyam.
|
Sevgili FüsunANK,
Bahçe harika görünüyor, ellerinize sağlık, küçük ev de çok hoş görünüyor, beğendim, iyi keyifler:) |
Sevgili FüsunANK çok güzel resimler paylaşmışsınız emeğinize sağlık. Pamuk hanım çok güzel pozlar vermiş. Küçük ev çok şirin çok güzel görünüyor. Benim sepetide birtürlü koluma takamadım hala orda kalıyor. Sağlıkla kal....
|
Sevgili Füsun güller bir harika küçük ev çok güzel görünüyor sevgiler..
|
Yalnız bahçe ne kadar da bakımlı. :)
En güzel şeylerden biri de her köşe başında insanı bir çiçek karşılıyor. Pamuk'un yavruları çok tatlıymış. Mıncıklamak lazım hepsini. :D Semizotları bu aralar her yerdeler. Özellikle bol sulanan bitkilerin dibini çim gibi kaplıyorlar. :) |
Alıntı:
|
Füsun hanım Petunyalar ve gazanyalar biraz hasarlı
demişsiniz şimdi nasıllar küçük ev dediğiniz bölüm nedir orada başkaları mı yaşıyor |
Hepinize teşekkürler. :o
Fatma hanım , sepetteki çiçekler biraz daha güzelleşsin, gelişsin de öyle takın kolunuza. Petunyaların arasına kuduzotu ( Alyssum) diktim. Onlarda açarsa daha güzel olur. Tohumdan kendim yetiştirdim ama geç kaldım tabii biraz. Acemilik. İnşallah olurlar. Birazcık mıncıkladım Gilan yavruları. Hele sarışın olanı çokkk tatlıydı. Cumhur abicim hemen yola çık. Hem bize yarar hem sana valla. ;) Sn. ayhan219 biz bahçede oturmuyoruz. Evimiz şehirde. Günübirlik gidip geliyoruz bahçeye. Küçük ev; 1 mutfak ve yanında birde minicik odadan oluşuyor. İhtiyacımızı karşılıyor ama fazlası ile. Petunyaların durumu daha iyi , toparlanacaklar inşallah. |
[QUOTE=füsunANK;825961]Cumhur abicim hemen yola çık. Hem bize yarar hem sana valla. ;)
QUOTE] Zaten küçük ev de hazır. Hazır gelmişken komşu bahçelerinkini de hallederim. |
4 Eklenti(ler)
Ve sonunda Pilasticus cinsi nilüferlerim de açtı.
|
Cumhur abi sanki bugün pek salyangoz yoktu bahçede. Geleceğini duyunca kaçtılar mı acaba ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025