![]() |
Ben bir gün su vermezsem ertesi gün veriyorum. Gövdesi güneş görüyor ama diplerine petunyalar diktim ki kökleri gölge olsun diye. Malum İzmir sıcağı clematisi etkiliyor:)
|
Nurcan hanım çiçekleriniz çok güzel, bahçenizin düzeni zevkli. Sağlıklı, huzurlu bir yaşam sizinle olsun.
|
Bahçeniz, çok renkli. Tabii ki gözalıcı. Bende, Jakaranda' yı çok beğeniyorum. Benimde olmasını çok istiyorum. Ama mümkün değil! Çünkü -4 derecenin altında zarar görüyormuş. Neyse, bende göz zevkimi sizin ağaçlarınızda çıkarırım.;)
Nurcan Hanım! Kuyu çok egzotik olmuş. Harika düzenlemişsiniz. Hoş, bahçenizin hangi köşesi alımlı değil ki?;) Tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve mutluluk içinde, keyfini sürmenizi diliyorum.:) |
Alıntı:
Bundan bende de var tohum nasıl alacağım bilemiyorum yarısını yanlışlıkla ot diye yolmuşum kalanlar çok güzel çiçek açtı. |
İzmir bu kış hiç eksiyi gördü mü?
Jacaranda, hayalimdeki ağaç, sıcağı sevmememe rağmen sırf onun hatırına bir gün güneye yerleşebilirim. :) |
İzmir ile aramda 70 km var ve burası kışları daha da ılık geçer .Kış boyunca ,rüzgarın olmadığı günler de rahatlıkla bahçe de zaman geçirebiliyorum.Ama sıcağa ben de dayanamıyorum.Ben aslın da deniz değil de orman adamıyım :)
Bir bilgim yok ama ,begonvil gibi saksı da yetiştirip bodur bırakılamaz mı ...neden olmasın değil mi :) |
Sevgili Nurcanaybay, bahçeniz taze yaz kokuyor, çok güzel renklenmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Bu gün seraları dolaştım.İkinci clematis'im ile dikmek için çarkıfelek
aldım.2 mt.'ye yakın ,satan bayan cinsini bilmediğini söyledi .Belki bilen bir arkadaş çıkar .. P.Carula |
1 Eklenti(ler)
Bu da çarkıfelek'le birlikte dikeceğim multi blue ,ilk çiçeğini katmersiz açmış.
Rengi çok güzel.. 18.1.2011 Bu güzel çiçeğim kadı lokmaları tarafından yok edildi ( saksı da hiç kök kalmamıştı ve saksının içi kadı lokması ile doluydu. ) |
1 Eklenti(ler)
Lilium açtı ,kokusuz ya da ben alamıyorum.Bunun da cinsini bilmiyorum
ama o da çok güzel :) İsmi Lilium Longiflorum'muş . |
2 Eklenti(ler)
Kayısı'lar çok güzel görünüyor ,sararmaya başladılar.
Bu yıl bankın altına vapur dumanı ektim ,çok az güneşle yetinebilecek mi bilmiyorum ,şimdilik gelişimleri güzel. |
1 Eklenti(ler)
Sağ tarafta ki saksı da çarkıfelek ,yanın da ki saksı da clematis puiilu..yağmur yağıyor du üstünü örttüm :)
|
Alıntı:
|
Güngör hanım teşekkür ederim.Hemen araştırdım ,meyvesi yenen türdenmiş.Daha çok sevindim.
|
Alıntı:
Tam kartpostallık. Sahi günümüzde ''Kartpostal'' kaldı mı?:p Şaka bir tarafa, gerçekten çok güzel bir görüntü. |
Sevgili nurcan hanım bahçeniz rengarenk, cıvıl cıvıl, bahçenizde gezerken insanın içi açılıyor, sağlıkla keyfini yaşayın:) Clematisleri de güle güle büyütün, onları toprağa geçirmeyecek misiniz?
|
Nurcan hanımcığım Görüntüler gerçekten kartpostal gibi renkler çok güzel kayısılar iyice sarasın da yemeye gelelim:) Umarım hepsi de gönlünüzce büyürler.
|
Yağmuru çok seviyor, özellikle yaprakları ıslanmayı çok seviyor. Hiç gerek yok yağmurluğa Nurcan hanım. Ben her sulamada özellikle baştan aşağıya yıkıyorum, ertesi gün 2 karış birden uzuyor sürgünleri, şaşırıyorum. Kesin olmamakla birlikte nem sevdiğini düşünüyorum ben.
Şu bank altı cam güzeli dikmeyi 2 senedir bir türlü yapamadım, sizinkiyle avunuyorum en azından. :) |
Alıntı:
Yağmur başladığın da beni bir görmenizi isterdim ,sadece clematisleri değil saksılı bütün çiçekleri balkon altına taşıyor taşıyamadıklarıma hemen poşet geçiriyorum.:) Bank altı bu yıl vapur duman'lı olacak ,beyazını bulsaydım bankla daha uyumlu olacaktı ama çok sabırsızım ,bekliyemedim.Olmazsa bank'ı beyaza boyarım :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yeni çiçekleriniz hayırlı olsun, sağlıkla büyütün. |
Teşekkür ederim Nurcan hanım'cığım İnşallah birgün yolum düşer:)
|
1 Eklenti(ler)
Nurcan Hanım, mantıklı öneriniz üzerine, yuvaları sözünü ettiğiniz ağaçlara astım. Fotoğraflardan birini hoşgörünüze sığınarak, sizin sayfanıza yükledim.:) Sağolun.
Eklenti 148349 |
Orhan bey ;
çok güzel olmuş ,yüksek tavanlı ,havadar tam yazlık :) Kuşların bu yuvaları beğenmemeleri mümkün değil.Elinize sağlık. |
Alıntı:
Merhaba nurcan hnm. bahçenizin güzelliği anlatılacak gibi değil.Kelimeler kifayetsiz kalıyor desek yeridir.Hele o objeler.Sizden öğrenmek istediğim o çukurları nasıl açtığınız. Sayın kgursandan alacağım orıental liliumları böyle çukurlar açarak dikmeyi düşündüm.Her soğanlı bitki ekiminde kocaman kocaman çukurlar açıyorum ve bir arada olmuyolar. Bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar. |
Sevgili Nurcan hanım, güzel bahçeniz şenlenmiş, yeni bitkiler gelmiş, bankın altı dolmuş, çok da güzel olmuş, ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
teşekkür ederim ,hala öğrenme aşamasındayım. Küçük çukurları soğan dikme aletiyle açmıştım.Çok basit metal bir alet ve ucuz ama işe yarıyor. |
Alıntı:
Bu yıl ilk kez kağıt çiçeği aldım ,çok hoşuma gitti.Bir de geçen yıl tohum da yetiştirdiğim ,mısır çiçeğinin ( diğer adı da peygamber çiçeğiymiş ) pazar da mavi ve pembesini gördüm tabii hemen aldım. Yeni aldığım çarkıfelek çiçek açtığı gibi meyve'ye de döndü ,tadını çok merak ediyorum. |
Cıvıl cıvıll. Ne güzel. Ne şirin. Ne sıcak. Bu arada yeni fotoğraf makinası mı aldınız ? Çok şükür bu güzellikleri daha net görüyoruz :p
|
Komşuya sevgiler o zaman. Teşekkür ederiz ;)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Benim de artık bir çakıfeleğim var ,kırmızısını da istiyorum.Gören duyan
haber versin lütfen :) Tek tek çiçeklerini vermeye de devam ediyor ,çiçekler 2 gün kalıp meyveye dönüşüyor. |
3 Eklenti(ler)
Peygamber çiçeği ,geçen yıl mısır çiçeği ismiyle koyu bordosunu yetiştirmiştim.Meğer farklı renkleri de varmış ,toplu halde dikilir ise çok hoş olacağını düşünüyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Canna'lar toplu halde açınca ve mor begonvil ile birlikte göz dolduruyor.
|
3 Eklenti(ler)
Ben kağıt çiçeğini de çok sevdim ama o beni pek sevmedi...yaprakları sağlıklı görünmüyor.
Bu çiçeğin adını unuttum ,mavi'yi ise hiç öğrenemedim :). Bilen var mı ? Sarı çiçeğin adı Emesia mavi çiçeğin adı..Ceratostigma plumbaginoides |
3 Eklenti(ler)
Mavi yasemin ve begonvil hiç sorunu olmayan ( bit -böcek uğramaz ) 2 sarılıcı.
Ve Jacaran da.. |
Sevgili nurcan,hepiside çok güzel mavi olan benimde ilgimi çekti.
|
3 Eklenti(ler)
Eveeet hasat zamanı geldi...Güler hanım'ın tabakta ki sunuşlarına hep özenmişimdir ,benim hasat epey verimliydi :))
İkisini de yedim :) Vişne' ler olgunlaşıyor ,görünüşlerini seviyorum ..bozulmasa kimseye elletmezdim. Elmalar da yolda . |
Görüntüler çok güzel Nurcan hanım'cığım Jakaranda'yı bu sene İzmir de çok gördüm mavi mavi çiçekler süperdi.İnşallah tohum bağlar:)
|
Aman Nurcan Hanım, bu kadar güzel açsınlarda isimlerini öğrenmesek de cezası yok nasılsa.
Bahçeniz ne güzel olmuş öyle.... , Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025