![]() |
Sayın nurcan ,çok güzel görünüşleri ile nasilda mutlu ediyorlar biz insanları sevginin karşılığı.
|
Gerçekten öyle , özellikle diktiğiniz soğanın topraktan başını çıkarıvermesi çok hoş oluyor.Bu gün de ektiğim Allium lardan biri toprak yüzeyine ulaşmış.Her seferin de bir aaa diyorum :)
Sağlıcakla kalın. |
Bizim nergisler gallalar çok tembel anlaşılan, bütün yaz dinleniyorlar ama hâlâ açmadılar, ne varsa yine sardunyalarda var, ne güzel açmışlar.
|
Biz daha ; fideler olsun, seralara gelsin, alalım da dikelim diyene kadar siz sardunyaların keyfini çıkarıyorsunuz. Maşallah renk muhteşem. İklim farkımıza kışın özeniyorum, yazın halimize şükrediyorum. :p
|
sevgili nurcan bahçenizde gezinti yaptım ellerinize sağlık bende naçizane ilgileniyırum biraz yere yürüyüş yolu malzemesi olarak kullandığınız kayrak taşlarını biribirlerine paralel koymayın yani paralelliği bozun daha hoş görünecektir.selamlar.
|
3 Eklenti(ler)
Bir kaç fotoğraf yüklüyeceğim , fotoğrafların kalitesizliğin den dolayı önceden özürlerimi
kabul edin lütfen:) |
3 Eklenti(ler)
Yan bahçe
|
3 Eklenti(ler)
Alisyumlar budadığım halde kış boyu aralıksız açtılar
|
2 Eklenti(ler)
Lale ve sümbül soğanlarımın bulunduğu yere çiçek tohumları serptim.Sümbüllerin zamanı geçince yapraklarını kısaltmıştım.Laleler yeni açmaya başlıyacak.
|
3 Eklenti(ler)
Lalenin ve iris'in rengi öyle güzel ki
|
2 Eklenti(ler)
Çiğdem de çok güzeldi fakat ömrü çok kısa..
|
2 Eklenti(ler)
Orman menekşe çok çabuk yayılıyor , gölge alanlar da yer örtücü olarak kullanılabilir.
Tohum çimlendirmeye devam , phloxlar bahçeye yerleşti bile :) |
sayın nurcanaybay,
çiçekleriniz rengarenk ne kadar güzeller,bahar geldiğini haber veriyor bu güzellerle... bahçenize bayıldım, sevgi ve emek verilmiş, sıcacık huzur dolu bir bahçe...dekorasyon malzemeleri konusunda aynı zevke sahibiz sanırım, çok şirin,esprili ve hoş....ellerinize sağlık...:) |
İzmirde mi otursak dedirtecek kadar canlı bir bahçeniz var sevgili nurcanaybay. Tabi sizin emeklerinizle kattığınız renkleri de untmamak lazım:)
|
:):)sevgili nurcan hanım tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.benim bahçemi forumdan doğa ve yaşama dair her şey bölümünde görebilirsiniz umarım beğenirsiniz sizi kutluyor ve tebrik ediyorum.
|
doğa dostlarına bahçemizde yureğimizde açıktır buyurun gelin.
|
Sayın Nurcan Hanım yeni bahçe resimlerinizi bekliyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeklerim açtıkça sizin için fotoğraflarım :)
|
1 Eklenti(ler)
Buyrun :)
|
1 Eklenti(ler)
çuhalar
|
bodrum papatyası bana hem hüznü hem sevinci yaşattı.sizin bahçenize renk katmış sevinçliyim,benim bodrum papatyalarım artık bahçemde açamayacak hüzünlüyüm.
|
1 Eklenti(ler)
Aslanağzı
|
nurcan hanım ben fotoğraflarımı saat onbeş ile onyedi arasında çekiyorum görüntüler daha güzel oluyor.
|
:(bu yıl bir ay sürekli havalar don yaptı zavallılar çok direndiler.ama olmadı..
|
:pfotoğraflarınız çok güzel banada arkadaşım bilgi verdi denedim daha bi hoş oldu çekimlerim.(belki bana öyle geliyor)
|
sevgili Nurcanaybay bahçe aksesuarlarınız ayrı güzel,çiçekleriniz bi ayrı elinize gönlünüze sağlık,inşallah bende kendi bahçemi böyle güzelleştiririm...
|
Sayın Nurcanaybay çicekler kadar resimlerin dizayn da çok güzel.Ellerinize sağlık..
|
3 Eklenti(ler)
Kendime kocamannn bir süs havuzu yaptım .Bakın :)
Yücel bey kıskanacak :) |
2 Eklenti(ler)
Leylak' larım bu yıl da mis gibi kokularıyla mest ettiler.Artık çiçeklerni döküyorlar.
Kasımpatları'nın üstü tomurcuk dolu ,bu ilkler den... |
3 Eklenti(ler)
Bu yıl solanum'lar dan birini ,yer darlığın dan dolayı bodur bırakacağım.Yuvarlak bir
form vermek için sürekli uçların dan alıyorum ,bu yüzden çiçek açmaya fırsatı olmadı. Begonvil yapraklarını büyütüyor ,çiçeklenmek üzere. |
1 Eklenti(ler)
Bu bölüm de gün güzelleri var ,aralarına calandula tohumu serpmiştim.
Yağmurlar dan mı yerini mi sevdi bilmiyorum ,devasa oldular .Tomurcuk dolu nasıl görünecek merak ediyorum. Ön kısmında da ,tohum dan yetiştirdiğim çayır güzelleri var .En yavaş büyüyen onlar oldu. |
3 Eklenti(ler)
Arka bölüm de ki kırmızı sarmaşık gülüm bu yıl çok güzel ,mutfak pencerem de ki manzaram oldu.
Baharlık sarı gülüm komşunun hışmına uğradı ,en çoşkulu zamanın da budamak zorun da kaldım.Yavruağzı yeni yeni açıyor. |
5 Eklenti(ler)
Sardunyalarım vazgeçemediklerim..
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl, tohum dan yetişen kaliforniya gelinciği daha bir çoşkulu .Akşam üzeri çiçeklerini kapattı .
|
2 Eklenti(ler)
Bir zamanlar 3-4 metre olan hanımeli ,yanlış yere dikim den dolayı sardırılamıyor.Bodur bırakmaya karar verdim.Ona da solanum gibi yuvarlak form
vermeye çalışıyorum. Geçen yılki 10 hosta dan biri ,belki bu yıl çiçeğini de görebilirim. |
Meyve ağaçlarımın kimi meyvelerini olgunlaştırıyor kimi çiçekte.Onlara kızgınım en çok
zeytinlerimi seviyorum :)) |
Sevgili nurcanaybay çiçeklerinizin hepsi ama hepsi çok güzeller. (maşallah) Hele mutfak pencerenizdeki kırmızı gül bir ömür. Ellerinize sağlık.
|
İzmir ısınmış, bahçeniz rengarenk olmuş, bitkileriniz coşmuş. Mutfak penceresindeki kırmızı gül beyaz duvarla nasıl da güzel görünüyor. Sardunyalar birbirinden güzel. Ne kadar hamarat, yaratıcı ve düzenli olduğunuz fotoğraflarınızdan o kadar belli ki. :) Elinize sağlık, yeni fideler bol bol çiçeklensin inşallah.
İçim açıldı akşam akşam. ;) |
Sevgili Nurcan hanım, durup durup turnayı gözünden vurmak budur her halde, tek kelime ile süper...
Bu fotoğraf bahçemde görmek istediğim manzaranın ta kendisi. Solanumun dibindeki(sağda)uzun yapraklı bitki çok güzel, ben bu forma bayılıyorum, çok güzel duruyor bahçelerde. Bitkinin adını ve eksi derecelere dayanıklılığını biliyorsanız beni de bilgilendirirmisiniz? Süs havuzuna gelince, Yücel beyi bilmem ama ben çok kıskandım, hemen bir şeyler düşünmeliyim :) |
Alıntı:
kastettiğiniz bitki sanırım kurdela çiçeği.Soğuğa dayanıksız ,rüzgara bile tolerans göstermiyor.Yeriniz kaldıysa süs havuzunu ,şöyle gerçek bir süs havuzunu düşünün lütfen.Ben çok heveslendim ,stajımı bu kazan da yapacağım:) .Sonrası hayellerim de inşallah... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025