![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Adalet abla, kivileri bizde 4 yıldır bekliyoruz eşim bahara sökme kararı aldı bakalım ne olacak sizin kivilerde Assolistte çok güzel allah nazardan saklasın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
Eğer erkek ve dişi olarak dikmemişseniz, içlerinden yedi dişi için bir erkek bitki bırakarak geri kalanlara aşı yaptırabilirsiniz. Benimkiler geçen yıl aşılandı, bu yıl gördüğünüz gibi. Sevgiler. |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Uzun zamandır bahçemin boynu bükük kaldı. Neyse ki dostlarım cıvıl cıvıl bahçeleri, balkonları terasları var, gezdikçe gözüm gönlüm açılıyor. Bu gün kolları sıvayıp biraz bitkilerimle uğraştım, önce üç yaşındaki plumerialarımın saksılarını ve topraklarını değiştirdim. Saksıları çok büyük almışım, toprağını kardeş payı yaptım ![]() Ardından adeniumların saksılarını değiştirdim, tabii topraklarını da. Geçen hafta bir komşum kivilerin toplanması gerektiğini söyledi, gidip topladım, ilk yılı olmasına rağmen 172 tane kivi vermiş, seneye bunun üç katı olur diye düşünüyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
![]() Ekinezyalarımı geçen yıl tohumdan yetiştirmiştim, kışı atlatmışlar, güzel çiçeklenmişler, ben Ağustos ortasında geldiğimde ancak sonuna yetişebildim. Yapraklarını toplayıp 15 günlük ekinezya çayı kürü yaptım. ![]() ![]() Sayın Basbahcivan'ın gönderdiği sinameki geldiğinde 20 cm. kadardı, yerini sevdi, boyu üç metreye yaklaştı, çiçekleri üzerinde iki ay kadar kaldı, şimdi çiçeksiz. Onun da yapraklarını yoplayıp bir arkadaşıma verdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
![]() Yer orkidesi Ekim ortalarında tek bir çiçek açıp beni sevindirdi. Geçen sene çok daha güzel açmıştı. ![]() İri yapraklarını bir türlü bir şeye benzetememiştim, sonunda onun çiçeklerini de gördüm. Yapraklarının canlılığı şaşırttı beni, sanırım yüksük otu, seneye de kalırsa sevineceğim, bir öbek halinde güzel bir formu var yapraklarının. ![]() Dün Koçtaş a gitmiştim torf almak için, erikaları görünce dayanamadım, hemen bir tane kaptım ![]() Şimdilik balkonda duruyor, yakında yaylaya götürüp dikeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bunları bir arkadaşımın site bahçesinde gördüm, turuncusu bende var zaten, geçen yıl da pembesini dikmiştim, ama kışı atlatamadı, kaybettim. Sarı acem borusunu ilk defa gördüm, çok hoştu, sizler için fotoğrafladım. ![]() ![]() ![]() Bunlar da tohumları. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım fazla vakit olmuyor siteye girmek için, bir kaç gün önce senin balkon başlığında seni merak eden dostlarımızın mesajlarını okudum. Öyle alıştık ki bir birimize, birimizin yokluğu hemen fark ediliyor. Sinameki kışa dayanıklı, çiçekleri gerçekten çok hoş, uzun süre çiçekli kalması daha da hoş. Çayını ben hiç denemedim, ama arkadaşlar 3-4 yaprağı bitki fincanına koyup üzerine sıcak su çekiyorlar, çay demlermiş gibi, 4 dakika demlenmeye bırakıp sonra da içiyorlar. Aman sık kullanmayın, barsaklarda tahrişe neden olabilirmiş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|