![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler sayın Orjin, ben hâlâ bahçemi istediğim düzene sokamadım, hep bir şeyler yanlış oluyor, bitkilerimin yerlerini değiştiriyorum habire. Siz yeni başlıyorsunuz işiniz daha kolay ve zevkli, bizim yaptığımız yanlışlıklardan örnek alabilirsiniz. Meselâ ağaçlarımı bahçemin her yerine dağıtmıştım, büyüyüp bahçeyi kapatınca çiçeklerim kötü oldular, sonradan yer değiştirmektense zamanında iyi düşünmek gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonbaharla birlikte çiçeklerimden bir çoğu artık veda etmeye başladılar, yıldız çadırı, kara gözlü suzan, ortancalar bazıları. Daturalar ise, biz her mevsimde süperiz dercesine coştukça coşuyorlar, dilerim kışı salimen atlatırız. Mor beyaz katmerli daturam. ![]() ![]() Yıllardır kozmos ekmiyorum, her yıl kendiliğinden çıkıyorlar, aslında az sulandığı zaman bu bitki daha dirençli oluyor ve daha çok çiçek açıyor, benim nasıl olduysa gözden kaçırdığım bu kocaman kozmos clematisin dibinde çıkmış, clematisin bütün niğmetlerinden doyasıya faydalandı, sonuç, 2.5 m. boy attı. ![]() Gerçekten de çok zarif bir çiçek değil mi? ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen sene kestiğim Pikan cevizimin yerine Yalova cinsini dikmiştim, yaz başında pikan cevizim yine topraktan fışkırdı, kara kara düşünmeye başladım şimdi. ![]() İki sellukamdan biri yarım metre büyüdükten sonra gelişimi durdu, diğeri hiç büyümemişti, onu topraktan çıkartıp saksıya aldım, ne olur ne olmaz diyerek Mersin'de koruma altına alacağım ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|