![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Zevkle gezdim bahcenizde ne kadar güzeller hepsi ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Çiçekleriniz harika Adalet Hanım. O pembe çiçeğin adı nedir acaba? Çok beğendim. Clematislerinize bayıldım. Ben bu hafta sonu bir tane aldım .Justa yazıyordu üzerinde. Umarım adı yazılı tür çıkar. Üzerinde tomurcukları var. Ama bir tane yetmez. Çarşamba günü başka bir tür daha alacağım. Muhteşem bir çiçek. Arada takıldığım konularda sizden yardım isteyebilirim. :-)) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili edelvays58; Beğendiğinize sevindim. Tabii ki her zaman yardımcı oluruz ben ve arkadaşlarım. Yeter ki bildiğim bir soru olsun ![]() Bauhaus'tan aldığımız clematislerin çoğu farklı tür olarak çıkmaya başladı, bir kaç yıl önce ne alırsak oydu, yeni çıktı bu olumsuzluk. Sanırım 'pembe çiçek' diye sorduğunuz Phlox olmalı. Bu mevsimde açıyor ben de çok sevdim onu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Ablacım çok çok güzel her şey Hatta bayıldım hanım iki şişe kolonya ile zor ayıltmış o kadar süper ellerinize sağlık Esen kalın |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım Günaydın, Bahçenizi özlemişiz, hepsi çok güzel..Clematisler, siyah gülünüz, Heucheranın pembe çiçeği, süsenleriniz ve tabii ki orman manzaranızı özellikle çok beğendim... Gülek yaylasında her yer kendiliğinden yetişen kızılcık ve sumak ağaçları dolu, bahçenizde yer varsa belki düşünebilirsiniz... Bu yıl kayınvalidemin rahatsızlığı sebebi ile yayla evi kapalı kalacak gibi görünüyor, yayla özlemimi sayfalarınızda gidereceğim... Sevgiler |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili syuksek; Küçük orman manzaram olmasaydı yaylayı bu kadar çok sevmezdim herhalde. Aklım çıkıyor bilinçsizce bir ateş yakarlar da ormana sıçrar diye. Ormana çok yakın ateş yakıyorlar bazan mıntıka temizliği için, bu yüzden iki defa 177 hattını aradım, beş dk. içinde geldiler, ateşi söndürüp, yakanı uyarıp gittiler. Bahçem küçük olduğu için fazla ağaç dikemiyorum, hastalananların yerine bile yenisini dikmiyorum, rahat nefes alsınlar, tıkış tıkış olmasın diye. Ayrıca yorucu işlerden kaçıyorum artık, her gelen yıl bir öncekini aratıyor, yaşlanıyorum, gücüm yetmiyor pek çok şeye. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Adaletcim, bahçeyi ne heycanla dolaştım bilemezsin herşey çoşmuş çoşmuşta birbirlerinden güzel olmuş canım......... Bayıldım çok beyendim, birde hepsinin ismini nasıl tutarsın aklında maşşallah sana.....Ne diyeyim bahçede sahibi kadar güzel ellerine sağlık güzelim....... Kucak dolusu sevgiler.......... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Senin mavi hazeranlara benzer olanları da görmüşsündür herhalde alcen'ciğim, kışı atlattılar tomurcuktalar. İsimleri sıkça unutuyorum aslında, en basit olanları bile hatırlayamıyorum bazan, geçenlerde allissiumun adını hatırlamak için dakikalarca düşündüm ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Havalar ısınımış, clematisler meydana çıkmaya başlamış bile. ![]() Heucheralar ne kadar güzel çiçeklenmiş. En güzel yeşil yapraklı olanları çiçekleniyor, sanırım renkli yapraklılara nispet yapıyorlar. ![]() Şu asmaları sükmeyi düşündüğün, arap saçı dediğin kısımda bir değişiklik yaptın mı Adalet Abla? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan, bahsettiğin alanda güzel değişiklikler düşünmüştüm ama İstanbul tatili uzayınca gec kaldım. Yine de eskiye göre biraz daha rahatladı. Ortadaki asmalar söküldü, çim ekilecek bakalım nasıl olacak. Beğenmezsem onu da söker başka şeyler düşünürüm, alıştım söküp dikmeye ne olsa, iş olsun işte ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Mersin'de hafta sonları yaylada evi olanlar yollara dökülür, up uzun konvoy oluşur bazan, sabırsız sürücüler oldukça virajlı ve rampa olan yerlerde bile kuralları ihlâl ederler. Kalabalığa kalmayayım diye saat 06:30 gibi yollara düştüm. Epeyce de yüküm var, 24lük dört viyol, yaylaya götürmem gereken bir yığın eşya, yiyecek vs. Yolda ciddi denebilecek bir kaç rampa var, birincisini çıkarken baktım çekmiyor, eyvah ki ne eyvah, motordan hiç anlamam ![]() Ama çaresiz devam etmek için dua etmeye başladım, mümkünü yok araba gitmiyor, garip bir inleme sesi ile bi şeyler anlatmaya çalışıyor ama dedim ya, motordan filan anlamam. Neyse uygun bir yer bulup arabayı çektim. Kendi kendime gülsem mi, ağalsam mı bilemedim. Söylemesi ayıptır bir sigara yaktım, yollarda kimseler yok, dağın başında kaldım bi başıma. Bir süre sonra çekici çağırmaya karar verdim, lastikleri değiştirdiğimde ücretsiz yol yardımı paketi de vermişlerdi. Bir saat sonra çekici geldi, doğru servise çektik, turbo filtrede sorun varmış o her ne ise. Değiştirdiler ve ben yine o kalabalık trafiğe düştüm ![]() Bunları neden yazdım, çekiciyi beklerken etrafı dolaştım biraz, endemik olduğunu düşündüğüm bir kaç güzel bitki fotoğrafladım, bu uzun giriş bunun içindi efendim. Her tarafta bunlardan vardı, dağ orkidesine benziyordu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resimlemiş olduğunuz bitkiler glayöl benim bahçede mevcut erken dönemde çiçek açarlar. Yoğun olduğu zaman güzel görüntü verir. Clematislerinizin maşallahı var. Bakımsızlığa rağmen böyle açıyorsa bakımlı halini hayal edemiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçmiş senelerde biraz daha farklı bir rengini tam da orkide şeklinde açmış halde görmüştüm. O zaman fotoğraflamak aklıma gelmemişti, bu yüzden orkide türü ola bilir diye düşünmüştüm. Clematisler seneye daha iyi olacaklar inşallah. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Clematisler göz dolduruyor artık. yırtındığımıza değer bir bitkiymiş vesselam ![]() Beyaz gülün tamamen açtığında fotoğrafını bekliyorum. O ne muhteşem bir gül dü yaa. Bendeki yavru hala saksıda ama tomurcuklu. Merdiven bitsin ilk iş, kapı girişine sardırılacak yere dikilecek inşallah Adalet annesi ![]() Bahceni gezmiş gibi oldum, yine oradaydım sanki. Hatta hatıralarım kalmış mı diye bakıverdim ) ( anladın sen onu ) |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Hatıraların duruyor, bıraktığın yerde hem de ![]() Canım Cemo'm, Adana'ya geldiğinde bi kaçamak yapıver, bir kaç hatıra daha bırak ha? ![]() Hem de biraz fikir ver bana. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Yeni telefon arızalı çıkınca tekrar değiştirmek zorunda kaldım. Yarın kesin numaraları aktaracağım.Güllerin nefis clematisleri geçmiş. Bu Gladiolus italicus ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bu Gladiolus italicus lardan bahçeme dikeyim, çok hoştu. İsim için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Ablacım merhaba her zamanki gibi her şey süper ellerinize sağlık özellikle Clematisler bir harika bayıldım maşallah Esen kalın |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Sevgili Adalet Hanım, çok beğendiğim ve uğramadan yapamadığım bir kaç bahçe var. Bunlardan birisi sizinki. Çiçeklerinize bayıldım. Hele clematisler muhteşem. Renkleri, canlılıkları ve iri oluşları ile harika. Elinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sağ olun, sizlerin beğenisini kazanmak için bütün çabamız ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2013
|
Sizi candan kutluyorum. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim, seneye sizin minikler de açarlar inşallah. Teşekkür ederim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Adana'dan sonrası için, plan her an değişebilir bende. Bakarsın Mersin dermişim bir anda )Köyden aldığımız pirzolanın tadı hala damağımda. Pirzola hatrına değil tabii, gelebilme ihtimalim önce sen ve bahçen, sonra pirzola )Hani derler ya, kelin ilacı olsa başına sürer diye. Bende fikir olsa kendi bahçemi deli kızın çeyizi yapmazdım. Yok yokkk.. biz bir araya gelmeyelim bence ) |
|
|
|
![]() |
|
|