![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Ablacığım mavişlerin tohumları neresinde oluyor ki ? Ben geçen sene kurumuş çiçeklerini temizlerken kestiklerimi hep toprağa attım belki olurda şansıma birşeyler çıkar diye ama ı ıh hiç birşey çıkmadı. Birde acaba küpe çiçeğinden tohum alınabiliyormu ve nasıl nerede bulunur tohumları ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Yakında orta yerimden çatlayabilirim kıskançlıktan değil tamamen duygusal nedenler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
sayın Nazlı bir sen değil cümle alem ben dahil orta yerimizden çat diye çatlıyoruz.Adalet Hanım bize biraz acı lütfen. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Kıskanmamak mümkün değil, bizim ceviz ne boyuna ne de posuna bakıyor 4. sene daha tık yok. Ben de geçen sene dikmiştim bektaşi üzümünü henüz ses yok ama bende de ribes meyve verdi belli olmuyor hiç. Her şey çok keyifli. Sizinle konuştuk eşim yanınızda söyledi ne zaman aransam fotoğraf çekerken görüyorum diye bu konuda eşlerimiz sanırım bizim gördüklerimzi göremiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |||
Ağaç Dostu
|
Sevgili Finduk, ben tohumlarını Zengardenden almıştım, bu sene Zengardenden aldığım tüm tohumlar hiç sorunsuz çimlendi biri dışında. Ondan da zaten pek ümidim yoktu, mavi Himalaya gelinciği, endemik bir tür olabilir, diğerlerinin hepsini çimlendirmeyi başardım. Küpeyi tohumdan yetiştirmek zahmetli olabilir, neden çelik denemiyorsun? Çiçek sapının çiçekle birleştiği yerde yeşil bir bölüm var, aynen güldeki gibi, çiçeği geçtikten sonra çiçek kısmı düşer ve genellikle o kısım dalda kalır, eğer o bölümü geliştirmeyi başarabilirsen içinde tohumlar oluşacaktır, uzun bir zamana ihtiyacın olabilir. Alıntı:
Benim fazladan yaptığım bir şey yok inanın, sadece yayla havasında yeterince soğuklandıkları için bu kadar güzel açtıklarını düşünüyorum. Alıntı:
![]() Sevgili Nazlı, duygularınız daim olsun ![]() Alıntı:
![]() Sayın Tturt, eşiniz işin inceliklerini kavramış, "hep güzel yerleri çekiyorsunuz, çirkin yerleri kimselere göstermiyorsunuz" diyordu, haklı galiba ![]() Ceviz konusunda haklısınız, bundan önce diktiği pikan cevizim, 7. sene ceviz vermişti ancak, ama ceviz olacağına keşke ribesler meyve verseydi, çok merak ediyordum ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Mini dahliaları çok seviyorum, geçen sene geç kaldığım için alamamıştım hep içimde kalmıştı. ![]() Gaura çalım mükemmel bir şekilde gelişiyor, keşke beyazını da bulabilsem, üzeri hep çiçekli. ![]() Ankara çiçeğini tohumdan yetiştirmiştim, tomurcuklanmaya başlamış, çok sevindim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Süperler gerçekten clematisler harika abutilion'un tohumlarına talibim ablacığım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Hepsi birbirinden güzel Adalet Hanım, ama abatilion çok hoşuma gidiyor renkleri çok güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Adalet Ablacığım sizi tarif etmek iki kelime,renkler dünyası.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Maşallah adalet hanım bütün çiçekçiler size çalışıyor. ![]() Nereden buluyorsunuz bu kadar çeşitli çiçekleri. Sizi tebrik ederim pes doğrusu arkası gelmek bilmiyor. yine döktürmüşsünüz içimiz açılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | ||
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günebakan ve Dağ çiği, yaz sonunda abutilon tohumlarınız hazır ![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() Yücel bey, her zaman derim ki; Çiçeklerin, müziğin ve renklerin olmadığı bir dünyada bir dakika bile yaşamak istemem, gerçekten de renklere vurgunum. Sevgili Bahar, ben de merak ediyorum, bir gün çeşitleri saymak istiyorum. Bu kadar küçük bir bahçeye bu kadar çeşit sığdırmak hiç doğru değil aslında, gel gör ki, göz görünce gönül katlanmıyor işte. Cumhur bey, sırada liliumlar var ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bodur türleri çok sevdiğimi anladım, bodur dahlia, bodur hatmi, bodur karanfil, vb. Küçük bahçelere uzun boylu bitkiler olmuyor, kısa bitkiler daha geniş gösteriyor, Yeni aldığım bodur karanfil. ![]() Sayın Kgursan beyin lisianthuslarla birlikte hediye olarak gönderdiği begonyalar çok sağlıklılar, biri çiçeklendi bile. ![]() Küpeleri yaylaya taşıdım, ithal ve yerli olanların hepsi de tomurcuk ve ya çiçekte. ![]() Mavi küpe açtı nihayet, tam mavi değil, hatta ilk açan ile son açan arasında renk farkı var. ![]() Tekrar teşekkürler sayın Malbman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Lobelyaların saksısına ektiğim latinlerden birisi açık pembe çiçek açtı, küçük bir fark küçük bir mtluluktur ![]() ![]() Lilium açtı, darısı diğerlerine. ![]() Sıcaktan dalları ve çiçekleri kuruyan lobelyaları sulamaya devam ediyorum, bir kaç gün önce beklediğim sürprizi gördüm, ikinci parti lobelyalar bir aya kadar şaşırtılacak kıvama gelirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım Siz ve Limon Clematislerin tanıtım ve özendirme öncüsü oldunuz. Geçen yıl iki saksı clematisi yaşatamadım, çok üzüldüm, bir daha almam diyordum. Sonuç; Bu gün Snownan'den gelenle üçledim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım, clematis seferberliği başlattık, tohumdan yetiştiriyoruz, hiç üzülmeyin. Ayrıca clematisler saksıda da yaşayabiliyorlarmış, bitkinin tek ihtiyacı kışın yeterince soğuklanmak bence. Yarı gölgede olanlar tam güneşte olanlardan daha yoğun açıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Sevgili Adalet Hanim, Diğer arkadaşlarımızın isimlerini yazmakta çekincelerim var, çünkü bu kadar geniş bir platformda mutlaka ismini unuttuklarım olabilecektir. Sadece size ve sizin gibi tüm arkadaşlar adına yazmak istersem; Yaşattığınız güzellikleri bizlerle paylaşarak,bizlerin de keyifli ve belki daha da bilinçli ve hevesli olmasındaki katkılarınız için; Sizin bahçenizin bir köşesine minik bir teşekkür buketi bırakıyorum. bahçenizin ve/veya diğer arkadaşlarımızın zenginliği ile besleneceğinden eminim! Devam fizban; elinden tutan bunca güzel yürekli insanlar varken çalışmaya çabalamaya devam!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|